Husvagn: Home-Car Racer 65

Publicerad: 2006-02-10   Uppdaterad: 2023-04-18

Fakta:Fakta 65 KFUPris: 199 900Tjänstevikt: 1 510 kgTotalvikt: 1 800 kgAntal bäddar: 4-6 Riktigt stora husvagnar under 200 000 kronor brukar inte vara topputrustade. Snarare är det vanligt att man redan efter en snabb titt får svar på frågan varför den har den prislapp den har. Men det finns undantag. I större husvagnr med låg...

Fakta:
Fakta 65 KFUPris: 199 900Tjänstevikt: 1 510 kgTotalvikt: 1 800 kgAntal bäddar: 4-6

Riktigt stora husvagnar under 200 000 kronor brukar inte vara topputrustade. Snarare är det vanligt att man redan efter en snabb titt får svar på frågan varför den har den prislapp den har. Men det finns undantag.

I större husvagnr med låg prislapp kan man hitta små kylskåp, enkelt inredda skåp, dåliga eller inga luftspalter och allmänt ger de lite bräckligt intryck. Man förväntar sig inte utvändiga lastluckor, propert dragna kablar och slangar, luftspalter bakom ryggdynor och i skåp, inte heller fasta vattentankar eller ens en riktigt bra fungerande 12-volts belysningsinstallation.

I Home-Car Racer 65 KFU finns allt detta och mer därtill. Karossen är drygt 680 centimeter lång och 249 centimeter bred. Totallängden inklusive dragstängerna är 825 centimeter. Totalvikten är 1800 kilo så det är en stadig klump som kräver en rejäl dragbil.

– Vagnen är i första hand avsedd för långliggare. Vi har ju mindre smidigare och mer resvänliga vagnar i sortimentet säger Jacob Söderberg på Cabby som importerar vagnen. Men den som vill kan få vagnen i en lågviktsvariant med totalvikten 1600 kilo. Då har fler möjlighet att dra vagnen efter sin bil.

Husvagn: Home-Car Racer 65

När man väl fått vagnen på plats och klivit in välkomnas man av en generös rymd och en rumsfördelning av det lite ovanligare slaget.

Sittgruppen finns i anslutning till entrén. Kök och tvättrum finns i vagnens mitt. Därefter kommer den längsmonterade dubbelsängen på vagnens vänstra sida. I sängen vilar m,an på en madras av ”tempurtyp”, här heter den Visco Move. Skön är den i alla fall.Bakom sängen hittar vi barnkammaren som innehåller en dinett, en våningssäng och ett linneskåp/garderob. Sittgruppen (dinetten) är möjlig att bädda till en extrasäng och våningssängen står på tvären längs den bakre gavelväggen. Vid våningssängens huvudände finns ett högskåp.

Husvagn: Home-Car Racer 65
Köket avslutas med en vinkel mot dubbelsängens fotände och i köksbänken sitter en trelågig spis och en rymlig vask. Vagnen vi tittade på hade ugn (extra) och tillsammans med det belysta vitrinskåpet, de kromade fallskydden i de öppna hyllorna i vinkeldelen och en aluminiumlist på överskåpsluckorna, ger köket ett intryck av kvalitet, elegans och bra funktion. Här finns bra plats även för heta kärl, mellan vasken och spisen, och överskåpet i vinkeln är rymligt nog för både fling- och pastapaket – i ekonomistorlek. Kylskåpet står på golvet, bra ur viktfördelningssynpunkt men lite avigt ur ergonomisk dito. Ett stort takfönster och ett köksfönster underlättar ventilationen vid matlagning.

Sittgruppen rymmer sex personer, men då skall minst två sitta mot gaveln. Det är kort sittyta på den soffan som därmed får betraktas som sittplats för småväxta. Dynorna har en rolig finess, de är nämligen vändbara med annat mönster på baksidan. Således kan man förnya sina textilier utan att göra mer än vända på dynorna. Två till kan sitta i vagnens andra ände, i barnkammaren, så om det vill sig får man in åtta matgäster. Bäst fungerar det nog om man är fyra. Två vuxna och två barn och det är också målgruppen för vagnen, två- eller trebarnsfamiljen.

Tvättrummet känns rent av lyxigt med trä, plast och krom i elegant förening. Lysknappen är åtkomlig även för barn och härinne finns hyggligt med plats även för hygienartiklar. Knoppar för handdukar hittar vi också men inget riktigt badrumsskåp. Toaletten spolas elektriskt och visst finns det varmvatten i vagnen. En 230-V 5-liters beredare ombesörjer den varan. (Truma Therm)

Husvagn: Home-Car Racer 65
Är man många i en husvagn krävs det mycket skåp och stuvutrymmen liksom garderober och lastutrymmen. Denna vagn har det. Här finns förutom skåpet i barnkammaren två skåp mittemot köket. Det smalare är inrett med hyllor från golv till tak och det andra, garderoben, har en hylla högst upp, med galgstång under. I botten står Trumapannan.

I övrigt finns överskåp runt sittgruppen och ovan dinetten i barnkammaren samt längs långväggen ovanför dubbelsängen. Utegrejor, typ förtältmöbler och annat, ryms under dubbelsängen och är åtkomligt också utifrån genom bagageluckan.

Ute finns också uttag för 12V, för digital och analog TV liksom för 230V. Här finns också täckkåpa över dragstängerna, aluminiumfälgar och däck i 14″-storlek. AL-KO-chassi med AKS stabiliseringskoppling och reservhjulshållare bidrar också till slutsatsen att detta är en mycket prisvärd vagn. Antagligen svår att pruta på, marginalerna torde vara begränsade.

Visst har man väl siktat in sig på Hobbys marknadsandelar när man satt upp prislappen. En Hobbydödare sa någon. Det återstår att se men viss ger den mersmak och devisen ”mycket för pengarna” är onekligen passande.
Husvagn: Home-Car Racer 65

(Ur H&C nr 2/06)

Husvagn: Home-Car Racer 65
Husvagn: Home-Car Racer 65
Husvagn: Home-Car Racer 65

Husvagn: Home-Car Racer 65
Husvagn: Home-Car Racer 65
Husvagn: Home-Car Racer 65

Rulla till toppen