Husvagn: Cabby 620 F2C Family

Publicerad: 2013-05-02   Uppdaterad: 2023-04-18

Det här är en barnkammarvagn som passar både den lilla och den stora familjen. Vi finner kloka lösningar och en diger standardutrustningslista. Att man kan ställa en bil på Cabbys starka och vridstyva tak är ingen nyhet längre, men väl värt att nämna.  Detsamma gäller för deras isolering och klimatanläggning som ger behaglig temperatur inomhus...

Det här är en barnkammarvagn som passar både den lilla och den stora familjen. Vi finner kloka lösningar och en diger standardutrustningslista.

Att man kan ställa en bil på Cabbys starka och vridstyva tak är ingen nyhet längre, men väl värt att nämna.  Detsamma gäller för deras isolering och klimatanläggning som ger behaglig temperatur inomhus vare sig det är vargavinter eller en brittsommar. Att de har marknadens högsta invändiga takhöjd (198 centimeter) får heller inte glömmas bort.

När vi kikar närmare på barnkammarvagnen Cabby 620 F2C Family känner vi samma trivsel som hemma. Till i år har entrén på den här modellen korrigerats. Instegsgarderoben har flyttats en meter in i vagnen och därmed har planlösningen blivit betydligt luftigare utan att man gett avkall på effektiviteten. Krokarna finns nämligen kvar vid ytterdörren och likaså skofacket med tillhörande värmeslinga.

På tal om värme kan den här barnkammarvagnen briljera med vattenburen golvvärme, vattenburet radiatorsystem, invändig och uppvärmd avloppstank (25 liter), välisolerad ytterdörr och en panna vid namn Alde Compact 3/5 kW (el/gas). När det gäller säkerhetstänkandet finns i och för sig högt placerade bromsljus, gasolläcktestare, fjällkoppling och jordfelsbrytare. Men tyvärr inga spår av brand- och gasvarnare eller brandsläckare.

Fler detaljer kopplade till säkerhet finner vi utvändigt och då tänker vi närmast på ATC (antiwobbelsystem) och AKS (säkerhetsdrag) som ger en spårstabil husvagn. Annat av intresse på utsidan är lättillgängliga skruvar till stödbenen, utvändigt gasoluttag, aluminiumfälgar, en-nyckel-system, LED-belysning i gasolkofferten, utvändig lastlucka (under dubbelsängen) samt ”skidlådan” som sträcker sig in under sittgruppen.

Husvagn: Cabby 620 F2C Family
Sittgruppen är rymlig och har riktigt bra komfort.

Sittgruppen är av U-modell och sittkomforten är högkvalitativ var du än slår dig ned. Ljus och ventilation går inte heller att klaga på. Här finns spotlights, taklampa samt lampor i överskåpens konsol. Lägg till tre öppningsbara fönster och närhet till en Mini-Heki-taklucka (50 x 70 centimeter) som har belysning, myggnät och mörkläggningsfunktion. Avlastningsytor i form av ett antal hyllplan/fack finns också, liksom dubbla 230-uttag.

Självklart går även sittgruppen att förvandla till en säng (227 x 150 centimeter). De fasta sängarna finns i den bakre delen av vagnen där dubbelsängen (193 x 127 centimeter) och barnens våningssängar (2 x 193 x 70 centimeter) faktiskt är grannar med varandra. Dubbelsängen är utrustad med justerbar/delad huvudände och mysbelysning (sänggaveln), och i dess närhet finns hylla för mobiltelefon, spotlights (dock inte med LED-belysning som i övrigt finns nästan överallt), högtalare, fönster och dubbla 230-uttag. Barnen har också var sitt fönster/spotlight. En nyhet som bör tilltala både barn och vuxna är nattbelysningen. En diskret ljusramp ovanför köksluckorna som lugnar de mörkrädda barnen samtidigt som de fungerar som ledljus nattetid.

Vid fotändan av dubbelsängen finns ett väl tilltaget linneskåp och under detta ett något undangömt förrådsutrymme (se foto). F2C Family är för övrigt utrustad med två smala garderober, 106 x 25/60 respektive 122 x 19/49 centimeter (höjd/bredd/djup), med tillhörande hatthyllor. Instegsgarderoben har vi redan berättat om. Den andra är belägen mellan dubbelsängen och våningssängarna. I övrigt gällande förvaring finns det elva överskåp med distansskivor och luftspalter. Under dubbelsängen är det som gjort för skrymmande persedlar, då här är helt tomt. Här inunder finns det luftstyrningsspalter för maximal cirkulation av varmluft.

Hygienutrymmet och köksavdelningen finns i mitten av vagnen. Köket har mjuka former och känns riktigt gediget. Här noteras fyrlågig spis, soft-close, dubbla 230-uttag, fläkt med dubbla hastigheter, källsorteringskärl, överskåp med hyllplan, kryddhylla och mycket bra förvaringsutrymmen i form av lådor/skåp i diverse storlekar. Till och med avställningsytan (88 x 40 centimeter) är bra och kan till och med göras ännu bättre via ett utdragbart skåp (se foto) och en skärbräda (36 x 46 centimeter). Till och med arbetshöjden upp till köksbänken prickar det funktionsnormerade måttet  (90 centimeter). Bakom ryggen finns dessutom en väl tilltagen kyl/frys (189 liter) med AES-funktion (Automatic Energy Selector) och mikrovågsugn. Det bör dock poängteras att dessa produkter kommer från tillvalslistan.

Hygienutrymmet är ganska litet om än inte speciellt trångt. Här finns golvvärme, LED-belysning och keramisk engreppsblandare. Över- och underskåp är till belåtenhet liksom tillgång till krokar, vinkelspeglar och radiatorsystemet. Belysningsknappen sitter bra till på barnvänlig höjd.

Vad är det nu man brukar säga? Jo, husvagnsliv handlar i mångt och mycket om glädje, avkoppling och upplevelser. Kan modellen Cabby 620 F2C Family rent av bli barnens favorit i sommar?
Foto Anders Wallsten, Öivind Lund

 

FAKTA
Cabby 620 F2C Family
Pris:
Från 357 000:- (denna vagn 388 802:- med extrautrustning; nackstöd till soffgrupp, grått kakel bakom pentry, tv-antenn, mediacenter, högtalare bak, utvändigt gasoluttag, draperi och nedfallsskydd till etagesäng, 189 liters kyl/frys samt mikrovågsugn).
Chassi:
Alko enkelaxlat.
Utvändig längd/bredd/höjd:
771/252/268 cm
Invändig längd/bredd/höjd
: 555/234/198 cm
Totalvikt:
1 490 – 1 800 kilo
Tjänstevikt:
1 463 kilo
Antal bäddar
: 6