Husvagn: Adria Adora 613 HT

Publicerad: 2016-05-04   Uppdaterad: 2023-04-18

Långbäddar och tvättrum längst bak och en loungeliknande sittgrupp i fram. Den här husvagnen skiljer sig från de flesta och ger prov på nytänkande. Den välkomnande känslan infinner sig direkt innanför entrédörren på Adora 613 HT. Det handlar i mångt och mycket om den luftiga och ljusa panoramavyn. Att köket finns i direkt anslutning till...

Långbäddar och tvättrum längst bak och en loungeliknande sittgrupp i fram. Den här husvagnen skiljer sig från de flesta och ger prov på nytänkande.

Den välkomnande känslan infinner sig direkt innanför entrédörren på Adora 613 HT. Det handlar i mångt och mycket om den luftiga och ljusa panoramavyn. Att köket finns i direkt anslutning till entrén är ingen ny planlösning. Nej, det som får oss att verkligen stanna till och lyfta ett ögonbryn är utformningen med den långa, vita köksskivan i kombination med trion enorma kökslådor, dubbla utdragbara trådkorgar samt pricken över i, panoramafönstret. Adrias designavdelning kanske inte tar köket i Adora 613 HT till en helt ny dimension, men det är inte långt ifrån.

Känslan av luftig, tidsenlig och modern interiör stannar inte bara kvar i köksavdelningen. I den loungeliknande sittgruppen är det trivsamt, modernt och stilrent. Om det här upplägget är användarvänligt, eller anses som snyggt eller inte, handlar naturligtvis om tycke och smak. Men ingen kan ta i från Adora 613 HT att komforten i de båda sofforna är mycket hög.

Husvagn: Adria Adora 613 HT
God komfort vid sittgruppen där bordet har utvikbar extraskiva.

Avdelningarna köket och sittgruppen är de mest iögonfallande. Med det inte sagt att nu är det slut på det roliga – långbäddar och forndonsbrett tvättrum allra längst bak gillas av många husvagnscampare. Och vilket tvättrum! Duschkabinen är lika stor som hemma och med komponenter som radiator, takfönster och galgstång/handdukshängare fungerar utrymmet minst lika bra som torkskåp. Tillhör ni de som är närmare två meter långa och inte vet var ni ska göra av benen när ni sitter på toan? Här elimineras detta bekymmer då det finns benutrymme så det räcker och blir över.

Toaavdelning är även försedd med handdukshängare, toalettrulleshållare samt takventil och öppningsbart frostat fönster för optimal ventilation. Om utanpåliggande handfat är användarvänligt eller inte låter vi vara osagt. Fast visst är det en smula elegantare än den konventionella metoden med nedsänkt handfat i bordsskivan? Här finns gott om plats för diverse hygienartiklar.

Slår vi samman avdelningarna kök, sittgrupp, sovrum, hygienutrymme och lägger till Aldes vattenburna värmesystem, elektrisk golvvärme samt Adria egna system Air Flow för optimal hantering av luft- och värmeflöden har vi i Adora 613 HT en husvagn som möjliggör bekvämt användande året runt.

Några detaljer som vi finner spännande är att överskåp saknas i köket. Förklaringen heter panoramafönster och som ersättning finns tre gigantiska lådor under köksbänken som lär svälja allt och lite till. Hög, smal och platsbesprande kyl/frys tycker vi också om och där räcker 140 liter gott. Instegsgarderoben gör att vi kan lämna ytterplagg vid entrén och är de våta rekommenderas, som vi tidigare påpekade, duschkabinen som torkrum.

 

Husvagn: Adria Adora 613 HT
Singelbäddarna har högteknologiska 7-zonersmadrasser.

Garderober finns det för övrigt två av vid fotändan på singelbäddarna. Exteriört finns det två lastluckor på husvagnens högra sida. En under sängen och en strax bakom gasolkofferten. Ska vi klaga på något så är det placeringen av stödbensskruvarna. Både fram och bak måste vi knäa ordentligt för att hitta rätt. Hur svårt kan det vara att placera dem mer användarvänligt?

Helt klart är detta en spännande husvagn, som interiört inte ser ut som alla andra. Med en loungeliknande sittgrupp samt kök med panoramafönster sticker den ut. Samtidigt är den försedd med den populära planlösningen långbäddar och fordonsbrett hygienutrymme allra längst bak. En fin kombination!

FAKTA
Adria Adora 613 HT
Pris: Grundpris 271 900 kronor, husvagnen på bild 281 200 kronor (tv-hållare, teleskopsbordsben, aluminiumfälgar, myggnätsdörr, Midi Heki taklucka)
Chassi: Alko med Deltaaxel, AKS-system
Kaross: Glasfiberarmerat GFK-tak, frontvägg och sidokjolar av ABS-plast, isolering 29/29/25 millimeter (väggar/golv/tak)
Utvändiga mått (L/B/H): 675/245/258 centimeter
Invändiga mått (L/B/H): 614/231/196 centimeter
Totalvikt: 1 800 kg
Lastvikt: 449 kg
Hjul: 195R 14C
Bäddar: 2+2 (singelbäddar och bäddbar sittgrupp)
Bäddmått: 200×81, 193×81 centimeter (singelbäddar), 203×116 centimeter (bäddbar sittgrupp)
Värme: Vattenburen Alde, elektrisk golvvärme
Färskvatten: 50 liter
Spillvatten: iu
Kyl/frys: Thetford 140 liter, AES-system

Missa inte att gilla Husvagn & Camping på Facebook!

 

Rulla till toppen