Kabe Royal 560 XL KS: Husvagn med lyx som standard

Publicerad: 2018-04-16   Uppdaterad: 2023-04-18

Kabe Royal, en kunglig modellserie där lyx tycks vara standard. Bland sju olika storlekar har vi kikat närmare på fullbreddaren 560 XL KS.

Kabe har byggt husvagnar i 60 år och de vet vad de gör. Det spelar ingen roll om det handlar om värmesystem, isolering, ventilation, fönster, interiör design eller allmän användarvänlighet. Det är tipp-topp på varenda punkt. 

I vissa fall är de magnifika lösningarna osynliga för ögat. Åldersbeständig och återvinningsbar stoppning i soffan, tonade fönster som skyddar mot värmeinsläpp, egenutvecklat och patentsökt automatiskt golvvärmesystem, ljusreflekterande innertak och kabelrännor som ger luften fri passage är några av sakerna vi inte ser, men väl känner och kan njuta av.

Tar för givet att det här är en modell som i de flesta fall används av två personer eftersom det bara finns en fast säng att tillgå. Tar också för givet att användarna har smak för det goda i livet, ty det finns det gott om i 560 XL KS. Soffan är så majestätisk och fönstren så stora att ordet vardagsrum mycket väl passar in som beskrivning. Som plus i kanten är sittkomforten bättre än bra. Under ena soffan finns en centraldammsugare, i överskåpen ovanför soffan finns dolda högtalare integrerade och skåpluckorna öppnas och stängs utan glappande eller gnekande. 

Kabe Royal 560 XL KS: Husvagn med lyx som standard
Sittgruppen i Kabe Royal är av salongskaliber. Det är bara att luta sig bakåt och njuta.

Att vi har med en Royal att göra märks lika tydligt i köket. Gott om arbetsutrymme. Ypperlig förvaring i såväl lådor som i kvartetten överskåp. Vidare finns en utdragbar trådkorg, kryddhylla, källsorteringskärl, ”riktig” spis med fyra brännare, ugn och grill. Mitt emot själva köksmiljön finns stor kyl och separat frys. Något som också ger plus i protokollet är utrymmet vid själva köksbänken. Här kan två personer lätt och ledigt hjälpas åt med middagen.

Om vi backar ett steg till själva entrén, där en rörelsedetektor finns, så löper en möbelmodul från hallen hela vägen längs med husvagnens ena innervägg till hygienutrymmet. Här finns i tur och ordning skolåda, hall- och vitrinskåp, tv-bänk, smal garderob, kyl och frys med skåp inunder, stort och rymligt linneförråd samt bred garderob med droppskål, trådkorgar och stängningsbar ventil. Under garderoben har Aldepannan sitt krypin. Om vi nu ska slå fast att vagnen troligtvis brukas av två personer, så har de närmast enorma förvaringsutrymmen för kläder och andra mjukvaror. 

Kabe Royal 560 XL KS: Husvagn med lyx som standard
Att vi har med en kunglighet att göra märks tydligt i köket, där finns allt och lite till.

I hygienutrymmet finns ingen separat dusch, emellertid finns duschmöjligheter då handfatsslangen är utdragbar. Det bör även noteras att utvändig dusch också finns. Benutrymmet vid toalettstolen är förträffligt och den uppvärmda handdukstorken gillar vi också. För god ventilation finns ett stort takfönster. Sängen är av fransk stil (avsmalnande dubbelsäng i ett av hörnen) med vädringbeslag vid fotänden och brandlarm i taket. Madrassernas storlek imponerar, vad sägs som 12 centimeter spiralmadrass med tillhörande bäddmadrass på sex centimeter. Sängens huvudända går för övrigt att justera, något som gillas skarpt av bokmalar.

Vi skulle kunna skriva spaltmeter om en så utrustningsrik året-runt-vagn som Kabe Royal 560 XL KS. Den här husvagnen håller inget annat än toppklass.

Kabe Royal 560 XL KS: Husvagn med lyx som standard
(Tv): Total madrasstjocklek på 18 centimeter.
(Th): Utdragbar trådkorg är en av många förträffliga detaljer.
Kabe Royal 560 XL KS: Husvagn med lyx som standard
(Tv): Dubbla duschmöjligheter finns, ute och i hygienutrymmet.
(Th): Kryddhylla är en annan god detalj från köksavdelningen.

FAKTA: Kabe Royal 560 XL KS

 

Pris: 495 900 kr

Chassi: Alko med ATC-stabilisator

Kaross: Sanwichkonstruktion med Ecoprimisolering (väggar/golv/tak, 36 mm)

Utvändig (L/B/H): 637/250/264 cm, Invändig (L/B/H): 550/235/196 cm

Tjänstevikt: 1 600 kg, Totalvikt: 1 700 – 2000 kg, Lastvikt: 100 – 400 kg

Antal sovplatser: 2+2 (fransk säng och bäddbar sittgrupp)

Värme: Vattenburen Alde Compact 3020 och vattenburet golvvärmesystem (fyra slingor och shuntsystem)

Färskvatten: 40 liter, Spillvatten: 32 liter

Kyl/frys: Dometic 190 liter, separat frys 32 liter

Rulla till toppen