Adria Twin Supreme 640 SLB: Plåtis för paret

Kompakthusbilarna är så små och behändiga att man kan vakna var man vill.

Adria Twin Supreme 640 SLB: Plåtis för paret

Publicerad

Kompakta husbilar säljer som aldrig förr på kontinenten. Detta har fått storsäljande Adria att lägga extra krut på sitt sortiment av plåtisar inför 2019.

De som tycker om att röra på sig, som både tycker om att besöka städer och att campa lite avsides, de väljer allt oftare kompakthusbilar.

Som vi skrev inledningsvis sker den stora satsningen inför 2019 hos Adria inom just det segmentet. De tre serierna heter numera Twin Axess, Twin Plus och Twin Supreme. Vi har kikat på den sistnämnda modellen som är Adrias top-of-the-line inom kompaktbilssegmentet.

Det bjuds på en hel del finesser och lika många praktiska funktioner. Vi hittar många innovativa lösningar när vi öppnar skjutdörren och tittar in i Supreme 640 SLB. Modellen har sky roof, vilket ger en ljus och öppen interiör, som kombinerat med den nya tak/skåpkonstruktionen skapar mer rymd i förarhytten och en bättre anslutning mellan hytt och bodel.

I sittgruppen är bordet förlängningsbart och har ett integrerat flaskställ.

Nytt för i år är sky roof som ger en känsla av öppen yta och extra lyx.

Karossbyggandet sker via en robotiserad process, vilket innebär att exempelvis fönsterkarmar och takluckor får exakt den mängd lim som behövs. Med den mänskliga faktorn kan det bli lite si och så med den saken och fuktproblem kan uppstå.

Samtliga Adrias plåtisar är dessutom byggda enligt konceptet "Thermo Build" där optimal isolering är A och O, genomtänkt värmeinstallation (isolerad och uppvärmd spillvattentank, Truma/Webastopanna och elektrisk golvvärme som standard) samt luftgenomströmning där samtliga snickerier har luftspalter. 

Nyheterna för 2019 års Supreme är mörkläggningsgardiner i såväl vardags- som sovrum, det smarta Duplex-hygienutrymmet (dold, flyttbar duschvägg), sky roof, fem olika lackeringsval på karossen, förenklat kylskåpsval (baserat på kompressorteknik där 90 liter är standard och 152 liter är tillval), soffbord som kan användas både inom- och utomhus, takfönster (90x60 cm), en mängd olika textilier samt den invändiga designen där kontrasten vitt och grått möts.

På vägen är Supreme 640 SLB i det närmaste som en dröm. Liten och nätt, även om dess 636 centimeter gör att den tillhör det stora gardet inom kompakthusbilar.

Rymlig arbetsyta med extra skärbräda och köksbänksbreda lådor. Höger: Här ses fästet på baksidan av köksmodulen där bordet kan appliceras.

Rent utseendemässigt är det självklart en fråga om tycke och smak. Vi tycker att den har en sportig och lite småfräck look som för tankarna till Audi och BMW personbilar. Aluminiumfälgarna och sky roof gör sitt för att bättra på det redan spännande utseendet. Även interiört är Supreme 640 SLB fräsch, modern och sportig.

Skåpen som tidigare satt tvärs över hytten har ersatts av smala överskåp längs med karossidorna. I sittgruppen finns såväl 230- som usb-uttag samt dryckställ som är integrerat i soffbordet. På baksidan av köksmodulen kan soffbordet hakas i så att bordet även kan användas utomhus. Fiffigt!

Långbäddar gäller och som synes, överskåp runt hela sängmodulen. Höger: Det finurliga hygienutrymmet där duschen är dold.

Köket är utrustat med två brännare, utdragbar skärbräda, 230-uttag, kryddhylla, köksbänksbreda lådor samt kompressorkyl/frys från Thetford. 

Under kylen är garderoben placerad, kanske inte helt optimalt. Goda utrymmen för diverse packning finns naturligtvis under sängarna samt ovanför desamma i form av en hel radda överskåp. 

Bland alla smarta lösningar tar nog hygienutrymmet priset som den allra mest innovativa och platsbesparande. Här finns nämligen en dold duschvägg som enkelt trollas fram på tre röda. Ibland är som bekant det enkla det mest geniala. Kort sammanfattat. Adria Supreme 640 SLB är en kompakthusbil för två, mycket finurligt konstruerad.

 • Dethleffs Globetrotter: Ämnad för Globetrotters

  Dethleffs Globetrotter: Ämnad för Globetrotters

  Vad sägs om sofistikerat och elegant, samtidigt som husbilen är fullsmetad med smarta och genomtänkta detaljer som gör campandet till en fröjd? Välkommen till det treaxlade flaggskeppet Dethleffs Globetrotter XLI 7850-2 DBM.

  Första intrycket Anders Wallsten, 2022-09-30 06:22

 • Malibu T 460 LE: Ingenjörskonst på hög nivå

  Malibu T 460 LE: Ingenjörskonst på hög nivå

  Ofta pratar vi om fransk charm, italiensk design och tysk ingenjörskonst. Men vad händer om man tar det sistnämnda och kryddar med de första två? Jo, något som i allra högsta grad påminner om Malibu.

  Första intrycket Anders Wallsten, 2022-09-28 06:05

 • Polar Edition 620 FWCA: För sjusovare

  Polar Edition 620 FWCA: För sjusovare

  Finns det någon medelstor, enaxlad husvagn på den svenska marknaden som klarar av att förse sju personer med både bra och humana sovplatser? Tro det eller ej, men svaret är faktiskt ja. Häng med när vi kollar in Polar Edition 620 FWCA.

  Första intrycket Anders Wallsten, 2022-09-26 06:12

 • Caravelair Titanium 450: Prispressad fransos

  Caravelair Titanium 450: Prispressad fransos

  60 års erfarenhet av husvagnsbyggande, men tämligen okända på den svenska marknaden. Nu görs det en satsning på franska Caravelair – med fyra återförsäljare.

  Första intrycket Anders Wallsten, 2022-09-21 07:44

 • Sunlight A70: Kompisgängets favorit

  Sunlight A70: Kompisgängets favorit

  För cirka tio år sedan var alkovmodeller mer eller mindre dödsdömda, ja till och med utrotningshotade. Det mesta går emellertid i cykler och även om halv- och helintegrerade husbilar är populärare är inte "husbilarna med en bula på taket" på något vis ute ur leken.

  Första intrycket Anders Wallsten, 2022-09-02 07:35

 • Rapido M66: Fabulös fransos

  Rapido M66: Fabulös fransos

  För lite drygt två år sedan testade Husvagn & Camping husbilen Rapido M96. En modell som då var ny på marknaden. Nu är det dags att sätta tänderna i syskonet M66.

  Första intrycket Anders Wallsten, 2022-08-29 06:49

 • Dethleffs Nomad 520 ELT: Öppen planlösning

  Dethleffs Nomad 520 ELT: Öppen planlösning

  Bland dryga dussinet olika husvagnmodeller inom Dethleffs Nomad finns det en ny planlösning för i år. En mycket öppen sådan. Det är med förtjusning vi tar oss an Nomad 520 ELT, som finns att beskåda hos DS Husvagnar i Hörby.

  Första intrycket Anders Wallsten, 2022-08-26 06:16

 • Adria Alpina 663 UK: Vagn för den stora familjen

  Adria Alpina 663 UK: Vagn för den stora familjen

  Är ni ute efter en husvagn som kan användas året runt? Behöver ni även ha tillgång till fasta sängar för två vuxna och tre barn? Spana då in Adria Alpina 663 UK.

  Första intrycket Anders Wallsten, 2022-08-24 07:10

 • LMC Style 400 F: Flexibel lösning

  LMC Style 400 F: Flexibel lösning

  Hur får man en minihusvagn att bli rymlig nog för två personer? Jo, man trollar bort sängen som LMC på ett mycket smart sätt har gjort på modellen Style 400 F.

  Första intrycket Anders Wallsten, 2022-08-15 07:58

 • Knaus Van I 550 MF: Kompakt med generös känsla

  Knaus Van I 550 MF: Kompakt med generös känsla

  När man nämner ordet helintegrerad ser de allra flesta en stor och svulstig husbil med en sjusiffrig prislapp framför sig. Knappast modeller som kan vara med och utmana de potentiella kunderna som är ute efter ett kompakt fordon i sexmetersklassen. Men det finns undantag – som exempelvis Knaus VAN I 550 MF.

  Första intrycket Anders Wallsten, 2022-08-05 07:28

 • McLouis Nevis 873 G: Dukat för festligheter

  McLouis Nevis 873 G: Dukat för festligheter

  Ung, snygg och modemedveten. Alla goda ting är tre och det råder inga som helst tvivel om att detta står för den italienska husbilstillverkaren McLouis. Det gäller dock att vara först till kvarn. Deras fordon tycks nämligen gå åt som smör i solsken.

  Första intrycket Anders Wallsten, 2022-08-02 07:29

 • Hobby Maxia 660 WQM: Futuristisk!

  Hobby Maxia 660 WQM: Futuristisk!

  Är du måhända ute efter en typ av husvagn som inte är som alla andra? Då bör du kika på Hobbys nya och minst sagt unika Maxia 660 WQM.

  Första intrycket Anders Wallsten, 2022-07-28 07:34

 • Weinsberg CaraOne 390 PUH: Liten vagn med stor potential

  Weinsberg CaraOne 390 PUH: Liten vagn med stor potential

  Det har blivit mer inne än någonsin att campa med ett litet fordon, och det gäller såväl husbilar som husvagnar. Weinsberg CaraOne 390 PUH är en nätt och behändig vagn att dra, samtidigt som den är förvånansvärt rymlig invändigt.

  Första intrycket Anders Wallsten, 2022-07-08 06:54

 • Kabe Estate 600 GDL: Absolut komfort

  Kabe Estate 600 GDL: Absolut komfort

  Vill ni ha en semester som är fylld med glädje, äventyr och komfort de kommande åren? Önskar ni dessutom vara klimatsmarta och väljer bort charterresor till stora hotellkomplex med såväl vattenland som Bamseklubb? Då är det läge att tala i husvagnstermer.

  Första intrycket Anders Wallsten, 2022-07-06 06:49

 • Hymer Grand Canyon S Crossover: Äventyraren!

  Hymer Grand Canyon S Crossover: Äventyraren!

  Husbilar har många uppskattade egenskaper. Frihet och flexibilitet hör dit, men med begränsningar. Att exempelvis köra ut på en fuktig gräsmatta kan betyda behov av bärgning!

  Första intrycket Håkan Johansson, 2022-07-04 07:09

Nyhetsbrev

Få de senaste nyheterna från Husvagn & Camping direkt i din inkorg!


Första intryck

Senaste

Läs mer

 • Senaste
 • Mest läst
 • Mest kommenterat

Facebook

Följ Husvagn & Camping på Facebook

Tidningen för dig som har husvagn eller husbil

Prenumerera på Husvagn & Camping


Beställ din prenumeration online och få tillgång till allt material inklusive vår databas på över 500 tester.
I din prenumeration ingår även digital e-tidning här på sajten eller på din iPad och Android-platta.

6 nr för endast 349kr - klicka här

Campingkatalogen

1711 camping- och ställplatser, vilken är din favorit?

Här hittar du 638 fristående campingplatser och 770 ställplatser över hela Sverige. Här krävs inget campingkort för att övernatta. Du hittar även 303 campingplatser anslutna till SCR, Sveriges Camping- och Stugföretagares Riksorganisation.

Saknar vi din favoritcampingplats?
Tipsa oss!

Köp Campingkatalogen!
Få Campingkatalogen bekvämt hemskickad, köp här.

Jämtland
 • Husvagn & Camping 2022-10

 • Husvagn & Camping 2022-09

 • Husvagn & Camping 2022-08

 • Husvagn & Camping 2022-07

 • Husvagn & Camping 2022-06

 • Husvagn & Camping 2022-05

 • Campingkatalogen 2022

Denna sajt drivs av Story House Egmont AB. Story House Egmont publicerar ett hundratal tidningar och webbplatser, däribland Hemmets Journal, Hus & Hem, Icakuriren, Vagabond, Kalle Anka och Bamse. Vi har även en omfattande verksamhet inom böcker, spel, aktivitetsprodukter och event, samt är snabbt växande inom e-handel och digitala marknadsföringstjänster. Story House Egmont är en del av den nordiska mediekoncernen och stiftelsen Egmont som varje år delar ut mer än 120 miljoner kronor för att hjälpa utsatta barn och ungdomar. Läs mer på www.storyhouseegmont.se.

Story House Egmont AB, Pyramidvägen 7, 16991 Solna, Tel: 08-692 01 00, Orgnr: 556046-9206