Adria Twin Supreme 640 SLB: Plåtis för paret

Publicerad: 2018-09-20   Uppdaterad: 2023-04-18

Kompakta husbilar säljer som aldrig förr på kontinenten. Detta har fått storsäljande Adria att lägga extra krut på sitt sortiment av plåtisar inför 2019.

De som tycker om att röra på sig, som både tycker om att besöka städer och att campa lite avsides, de väljer allt oftare kompakthusbilar.

Som vi skrev inledningsvis sker den stora satsningen inför 2019 hos Adria inom just det segmentet. De tre serierna heter numera Twin Axess, Twin Plus och Twin Supreme. Vi har kikat på den sistnämnda modellen som är Adrias top-of-the-line inom kompaktbilssegmentet.

Det bjuds på en hel del finesser och lika många praktiska funktioner. Vi hittar många innovativa lösningar när vi öppnar skjutdörren och tittar in i Supreme 640 SLB. Modellen har sky roof, vilket ger en ljus och öppen interiör, som kombinerat med den nya tak/skåpkonstruktionen skapar mer rymd i förarhytten och en bättre anslutning mellan hytt och bodel.

Adria Twin Supreme 640 SLB: Plåtis för paret
I sittgruppen är bordet förlängningsbart och har ett integrerat flaskställ.
Adria Twin Supreme 640 SLB: Plåtis för paret
Nytt för i år är sky roof som ger en känsla av öppen yta och extra lyx.

Karossbyggandet sker via en robotiserad process, vilket innebär att exempelvis fönsterkarmar och takluckor får exakt den mängd lim som behövs. Med den mänskliga faktorn kan det bli lite si och så med den saken och fuktproblem kan uppstå.

Samtliga Adrias plåtisar är dessutom byggda enligt konceptet ”Thermo Build” där optimal isolering är A och O, genomtänkt värmeinstallation (isolerad och uppvärmd spillvattentank, Truma/Webastopanna och elektrisk golvvärme som standard) samt luftgenomströmning där samtliga snickerier har luftspalter. 

Nyheterna för 2019 års Supreme är mörkläggningsgardiner i såväl vardags- som sovrum, det smarta Duplex-hygienutrymmet (dold, flyttbar duschvägg), sky roof, fem olika lackeringsval på karossen, förenklat kylskåpsval (baserat på kompressorteknik där 90 liter är standard och 152 liter är tillval), soffbord som kan användas både inom- och utomhus, takfönster (90×60 cm), en mängd olika textilier samt den invändiga designen där kontrasten vitt och grått möts.

På vägen är Supreme 640 SLB i det närmaste som en dröm. Liten och nätt, även om dess 636 centimeter gör att den tillhör det stora gardet inom kompakthusbilar.

Adria Twin Supreme 640 SLB: Plåtis för paret
Rymlig arbetsyta med extra skärbräda och köksbänksbreda lådor. Höger: Här ses fästet på baksidan av köksmodulen där bordet kan appliceras.

Rent utseendemässigt är det självklart en fråga om tycke och smak. Vi tycker att den har en sportig och lite småfräck look som för tankarna till Audi och BMW personbilar. Aluminiumfälgarna och sky roof gör sitt för att bättra på det redan spännande utseendet. Även interiört är Supreme 640 SLB fräsch, modern och sportig.

Skåpen som tidigare satt tvärs över hytten har ersatts av smala överskåp längs med karossidorna. I sittgruppen finns såväl 230- som usb-uttag samt dryckställ som är integrerat i soffbordet. På baksidan av köksmodulen kan soffbordet hakas i så att bordet även kan användas utomhus. Fiffigt!

Adria Twin Supreme 640 SLB: Plåtis för paret
Långbäddar gäller och som synes, överskåp runt hela sängmodulen. Höger: Det finurliga hygienutrymmet där duschen är dold.

Köket är utrustat med två brännare, utdragbar skärbräda, 230-uttag, kryddhylla, köksbänksbreda lådor samt kompressorkyl/frys från Thetford. 

Under kylen är garderoben placerad, kanske inte helt optimalt. Goda utrymmen för diverse packning finns naturligtvis under sängarna samt ovanför desamma i form av en hel radda överskåp. 

Bland alla smarta lösningar tar nog hygienutrymmet priset som den allra mest innovativa och platsbesparande. Här finns nämligen en dold duschvägg som enkelt trollas fram på tre röda. Ibland är som bekant det enkla det mest geniala. Kort sammanfattat. Adria Supreme 640 SLB är en kompakthusbil för två, mycket finurligt konstruerad.

Adria Twin Supreme 640 SLB: Plåtis för paret
Rulla till toppen