Klaus Südwind Silver Selection 750 UFK: Maximal trivsel

Klaus Südwind Silver Selection 750 UFK: Maximal trivsel

Publicerad

En vagn för långliggarna och den stora familjen. En trotjänare för de kräsna husvagnscamparna till ett modest pris. Vi har provat boendet i Knaus baddare – Südwind Silver Selection 750 UFK.

En boggivagn på nästan tio meter kräver sin förare. Visst är husvagnar av denna storlek bäst anpassade för att stå still och agera långliggare, och inte vara ute och ränna på vägarna. Då krävs en potent dragbil och flera bokstäver på körkortet. 750 UFK är inte helt enkel att hantera, det gäller att hålla tungan rätt i mun.

Luftig och användarvänlig miljö i köksavdelningen.

Nej, tänk istället att vi står parkerade på en campingplats. Stödbenen är sedan länge nedfällda och kommer så att vara flera veckor framöver. Då är det här en husvagn som den stora familjen inte bara kommer att tycka om, utan älska såväl sommar som vintertid (det sitter en Aldepannan i vagnen).

Kan mycket väl tänka mig att barnen ser Västkusten framför sig under sommarlovet och i fjällvärlden när det är vitt på backen. Det gör troligen också deras föräldrar och/eller mor- och farföräldrar.

Knaus är som bekant ett varumärke med mångårig erfarenhet av robust byggnadsteknik med tillhörande fiffiga, användarvänliga och smakfulla detaljlösningar.

Stor u-sittgrupp med hög komfort. Kan självklart bäddas för ytterligare två sovplatser. De vuxnas säng har femzoners kallskummadrass och det fjädrande Froli Star-systemet. (KLICKA FÖR STÖRRE BILD)

En avdelning som barnen fullkomligt kommer att älska.

Deras varumärke är lika grundmurat som Volvos, när det gäller kvalitet och säkerhet. Vad gör då Südwind Silver Selection 750 UFK till en maximal trivselvagn? Jo, den har en modernt designad inredning med ljust träslag på möbelmodulerna, en mörkare nyans på golvet medan tygerna går i svart/grå ton. En design som kommer att vara lika inne och aktuell om tio år. 

Vidare kommer barnen fullkomligen att älska sin hörna allra längst bak, där de har tillgång till eget rum med egen sittgrupp. Och trivs barnen, ja då är hälften vunnet under en semester – det känner vi alla till som har campat med de små liven.

Medan barnen har en våningssäng har de vuxna fransk säng ned femzoners kallskummad-rass inkluderat det fjädrande och komforthöjande Froli Star-systemet. Tre takfönster/luckor i kombination med tio öppningsbara fönster (inkluderat den på toa) hjälpte till att lösa problemet med ihållande högsommarvärme. En liten springa här och en liten springa där, och vips så skapades fram på småtimmarna tillräckligt med luftcirkulation för att få till lite svalka.

I sedvanlig Knausanda är toalett/duschutrymmet separerat från handfatet. Det sistnämnda finns i själva bodelen, mellan barnens hörna och köket. Det är emellertid en sanning med modifikation. Öppnas toadörren, som sedan stängs mot bodelen, smälter handfatet samman med toa/dusch och tillsammans blir de ett med varandra. Bredvid finns sminkbord med diverse fack och tillhörande spegel.

Dusch- och toalettutrymmet är separerat från handfatet. Med toalettdörren stängd mot övrig bodel bildar handfatet ett med toa/duschutrymmet.

Köksavdelningen är öppen och luftig. Brännarna sitter linjärt och det finns gott om arbetstrymme vid köksbänken. Naturligtvis är lådorna försedda med soft close samtidigt som kyl/frys har AES-funktion, som själv känner av om gas eller el behöver användas.

Stor vagn kräver stor sittgrupp? Så behöver det inte alltid vara, men så är fallet i 750 UFK. Komforten är i det närmaste exemplarisk med gott svankstöd. Plus även för spotlightlamporna som löper på skena. Det vi även tycker om med Knaus är lättillgängliheten till packningen under sittdynorna, som enkelt fälls upp samtidigt som dynorna fortfarande sitter fast, kvar i själva soffan. Samma konstruktion finns i barnhörnans dinett.

395 600 kronor är vad kalaset kostar. Inte så speciellt blodigt om man tänker på att en stor familj får tillgång till en mobil bostad som kan fungera som sommarstuga på Västkusten och fjällstuga under vintertid.

 • Dethleffs Globetrotter: Ämnad för Globetrotters

  Dethleffs Globetrotter: Ämnad för Globetrotters

  Vad sägs om sofistikerat och elegant, samtidigt som husbilen är fullsmetad med smarta och genomtänkta detaljer som gör campandet till en fröjd? Välkommen till det treaxlade flaggskeppet Dethleffs Globetrotter XLI 7850-2 DBM.

  Första intrycket Anders Wallsten, 2022-09-30 06:22

 • Malibu T 460 LE: Ingenjörskonst på hög nivå

  Malibu T 460 LE: Ingenjörskonst på hög nivå

  Ofta pratar vi om fransk charm, italiensk design och tysk ingenjörskonst. Men vad händer om man tar det sistnämnda och kryddar med de första två? Jo, något som i allra högsta grad påminner om Malibu.

  Första intrycket Anders Wallsten, 2022-09-28 06:05

 • Polar Edition 620 FWCA: För sjusovare

  Polar Edition 620 FWCA: För sjusovare

  Finns det någon medelstor, enaxlad husvagn på den svenska marknaden som klarar av att förse sju personer med både bra och humana sovplatser? Tro det eller ej, men svaret är faktiskt ja. Häng med när vi kollar in Polar Edition 620 FWCA.

  Första intrycket Anders Wallsten, 2022-09-26 06:12

 • Caravelair Titanium 450: Prispressad fransos

  Caravelair Titanium 450: Prispressad fransos

  60 års erfarenhet av husvagnsbyggande, men tämligen okända på den svenska marknaden. Nu görs det en satsning på franska Caravelair – med fyra återförsäljare.

  Första intrycket Anders Wallsten, 2022-09-21 07:44

 • Sunlight A70: Kompisgängets favorit

  Sunlight A70: Kompisgängets favorit

  För cirka tio år sedan var alkovmodeller mer eller mindre dödsdömda, ja till och med utrotningshotade. Det mesta går emellertid i cykler och även om halv- och helintegrerade husbilar är populärare är inte "husbilarna med en bula på taket" på något vis ute ur leken.

  Första intrycket Anders Wallsten, 2022-09-02 07:35

 • Rapido M66: Fabulös fransos

  Rapido M66: Fabulös fransos

  För lite drygt två år sedan testade Husvagn & Camping husbilen Rapido M96. En modell som då var ny på marknaden. Nu är det dags att sätta tänderna i syskonet M66.

  Första intrycket Anders Wallsten, 2022-08-29 06:49

 • Dethleffs Nomad 520 ELT: Öppen planlösning

  Dethleffs Nomad 520 ELT: Öppen planlösning

  Bland dryga dussinet olika husvagnmodeller inom Dethleffs Nomad finns det en ny planlösning för i år. En mycket öppen sådan. Det är med förtjusning vi tar oss an Nomad 520 ELT, som finns att beskåda hos DS Husvagnar i Hörby.

  Första intrycket Anders Wallsten, 2022-08-26 06:16

 • Adria Alpina 663 UK: Vagn för den stora familjen

  Adria Alpina 663 UK: Vagn för den stora familjen

  Är ni ute efter en husvagn som kan användas året runt? Behöver ni även ha tillgång till fasta sängar för två vuxna och tre barn? Spana då in Adria Alpina 663 UK.

  Första intrycket Anders Wallsten, 2022-08-24 07:10

 • LMC Style 400 F: Flexibel lösning

  LMC Style 400 F: Flexibel lösning

  Hur får man en minihusvagn att bli rymlig nog för två personer? Jo, man trollar bort sängen som LMC på ett mycket smart sätt har gjort på modellen Style 400 F.

  Första intrycket Anders Wallsten, 2022-08-15 07:58

 • Knaus Van I 550 MF: Kompakt med generös känsla

  Knaus Van I 550 MF: Kompakt med generös känsla

  När man nämner ordet helintegrerad ser de allra flesta en stor och svulstig husbil med en sjusiffrig prislapp framför sig. Knappast modeller som kan vara med och utmana de potentiella kunderna som är ute efter ett kompakt fordon i sexmetersklassen. Men det finns undantag – som exempelvis Knaus VAN I 550 MF.

  Första intrycket Anders Wallsten, 2022-08-05 07:28

 • McLouis Nevis 873 G: Dukat för festligheter

  McLouis Nevis 873 G: Dukat för festligheter

  Ung, snygg och modemedveten. Alla goda ting är tre och det råder inga som helst tvivel om att detta står för den italienska husbilstillverkaren McLouis. Det gäller dock att vara först till kvarn. Deras fordon tycks nämligen gå åt som smör i solsken.

  Första intrycket Anders Wallsten, 2022-08-02 07:29

 • Hobby Maxia 660 WQM: Futuristisk!

  Hobby Maxia 660 WQM: Futuristisk!

  Är du måhända ute efter en typ av husvagn som inte är som alla andra? Då bör du kika på Hobbys nya och minst sagt unika Maxia 660 WQM.

  Första intrycket Anders Wallsten, 2022-07-28 07:34

 • Weinsberg CaraOne 390 PUH: Liten vagn med stor potential

  Weinsberg CaraOne 390 PUH: Liten vagn med stor potential

  Det har blivit mer inne än någonsin att campa med ett litet fordon, och det gäller såväl husbilar som husvagnar. Weinsberg CaraOne 390 PUH är en nätt och behändig vagn att dra, samtidigt som den är förvånansvärt rymlig invändigt.

  Första intrycket Anders Wallsten, 2022-07-08 06:54

 • Kabe Estate 600 GDL: Absolut komfort

  Kabe Estate 600 GDL: Absolut komfort

  Vill ni ha en semester som är fylld med glädje, äventyr och komfort de kommande åren? Önskar ni dessutom vara klimatsmarta och väljer bort charterresor till stora hotellkomplex med såväl vattenland som Bamseklubb? Då är det läge att tala i husvagnstermer.

  Första intrycket Anders Wallsten, 2022-07-06 06:49

 • Hymer Grand Canyon S Crossover: Äventyraren!

  Hymer Grand Canyon S Crossover: Äventyraren!

  Husbilar har många uppskattade egenskaper. Frihet och flexibilitet hör dit, men med begränsningar. Att exempelvis köra ut på en fuktig gräsmatta kan betyda behov av bärgning!

  Första intrycket Håkan Johansson, 2022-07-04 07:09

Nyhetsbrev

Få de senaste nyheterna från Husvagn & Camping direkt i din inkorg!


Första intryck

Senaste

Läs mer

 • Senaste
 • Mest läst
 • Mest kommenterat

Facebook

Följ Husvagn & Camping på Facebook

Tidningen för dig som har husvagn eller husbil

Prenumerera på Husvagn & Camping


Beställ din prenumeration online och få tillgång till allt material inklusive vår databas på över 500 tester.
I din prenumeration ingår även digital e-tidning här på sajten eller på din iPad och Android-platta.

6 nr för endast 349kr - klicka här

Campingkatalogen

1711 camping- och ställplatser, vilken är din favorit?

Här hittar du 638 fristående campingplatser och 770 ställplatser över hela Sverige. Här krävs inget campingkort för att övernatta. Du hittar även 303 campingplatser anslutna till SCR, Sveriges Camping- och Stugföretagares Riksorganisation.

Saknar vi din favoritcampingplats?
Tipsa oss!

Köp Campingkatalogen!
Få Campingkatalogen bekvämt hemskickad, köp här.

Jämtland
 • Husvagn & Camping 2022-10

 • Husvagn & Camping 2022-09

 • Husvagn & Camping 2022-08

 • Husvagn & Camping 2022-07

 • Husvagn & Camping 2022-06

 • Husvagn & Camping 2022-05

 • Campingkatalogen 2022

Denna sajt drivs av Story House Egmont AB. Story House Egmont publicerar ett hundratal tidningar och webbplatser, däribland Hemmets Journal, Hus & Hem, Icakuriren, Vagabond, Kalle Anka och Bamse. Vi har även en omfattande verksamhet inom böcker, spel, aktivitetsprodukter och event, samt är snabbt växande inom e-handel och digitala marknadsföringstjänster. Story House Egmont är en del av den nordiska mediekoncernen och stiftelsen Egmont som varje år delar ut mer än 120 miljoner kronor för att hjälpa utsatta barn och ungdomar. Läs mer på www.storyhouseegmont.se.

Story House Egmont AB, Pyramidvägen 7, 16991 Solna, Tel: 08-692 01 00, Orgnr: 556046-9206