Polar Customized S90 CTH VK: Favorit med vinkelkök

Modellen Polar Customized 590 CTH VK finns bara som 55-årsjubileumsvagn.

Polar Customized S90 CTH VK: Favorit med vinkelkök

Publicerad

Polar 590 CTH - bästsäljaren som slog sig in på andra plats bland de mest sålda husvagnarna i Sverige under fjolåret. Nu finns den som Customized med vinkelkök.

Den svartvita serien Customized kom till världen ifjol. Det är Polars crème de la crème och premium med stort P där grundutförandet består av specialutrustningen som ingår i Polar Selected. Därefter kan kunderna själva vara med och påverka innehållet tillsammans med konstruktörerna så att de får husvagnen exakt som de vill ha den.

Just den här vagnen har tillägget VK som står för vinkelkök och denna planlösning, med ett helt nytt pentry, kommer bara att tillverkas som Customized 55-årsjubileumsvagn.

Välkomnande u-sittgrupp med mycket hög sittkomfort – var vi än slår oss ned.

Liten finess vid soffbordet. Utdragbar bordsskiva som passar för lite smått och gott.

För att återge en del detaljer som kunden valt, är denna husvagn utrustad med svart bänkskiva vid tv-platsen, svart bänkskiva på bordet och svart bänkskiva även vid byrån intill den franska sängen. Lägg till svart "kakel" i köksmiljön. En Black Beauty med andra ord.

Vidare finns andra små detaljer som sticker ut i Customizedutförandet. Vi tänker närmast på Polarbjörnen inpräntad i spegeln, två stycken extra cirkulationspumpar, fälgar med svart dekor, utdragskiva till bordet, belastningsvakt, högtalare bak samt ett parkettliknande golv som ger ljuv timmerstugekänsla.

Ni förstår grejen – här finns extra allt samtidigt som den blir utrustad exakt efter kundens önskemål. Sist men inte minst har kunden även valt den svartvita exteriören, till skillnad från den blåvita som vi är vana att se. 

Det bästa från två världar. Vinkelkök i Polars populäraste planlösning CTH.

Källsorteringskärl i en av kökslådorna.

I sedvanlig Polaranda finns instegsgarderob med hatthylla, droppskål, skolåda samt ytterligare två lådor i hallmodulen där även vitrinskåp och plats för tv finns.

Det här är en husvagn för paret som vill ha det lilla extra. Den här svartvita vagnen kommer med all säkerhet att sätta färg på tillvaron för sina ägare, och den ger ett intryck av både bekvämlighet och extravagans. Vid sittgruppen finns moderniteter som centraldammsugare, högblanka överskåp med mjuk öppning samt inte mindre än fyra usb-uttag.

Hallmodulen vävs samman med kyl och mikrovågsugn.

Placering av stödbensskruvarna – världsklass.

Några ord om det nya vinkelköket som konstruktörerna i Dorotea tror stenhårt på. Det är ett luftigt utrymme, bra med arbetsyta på köksbänken.

I stort sett allt man kan önska sig i utrustningsväg finns - två brännare och en induktionshäll med två elplattor, ugn, mikrovågsugn, stor kyl/frys, kryddhylla, utdragbar skärbräda, källsorteringskärl, soft close och massvis med hyllor, lådor och skåp till förvaring.

Ska vi vara kinkiga hade vi önskat oss ett förvaringsutrymme med trådkorgar, men det är som sagt en personlig åsikt. Dessutom undrar vi om de tre centralt placerade överskåpsluckorna i köket verkligen ska vara högerhängda?

Trådkorgar finns emellertid i den motsatta garderoben som också är utrustad med belysning, krokar och takventil. Fast det är en helt annan avdelning och ett annat användningsområde. Dusch saknas i hygienutrymmet, så det blir marsch iväg till servicehuset. Det kan vi köpa, då det allt som oftast är på en campingplats som den här typen av husvagnar är stationerade. Handduksvärmaren är däremot på plats och det gläder oss. 

Fransk säng med tjock bäddmadrass. Rymlig garderob med trådkorgar. Dusch saknas, men handdukstork finns. (KLICKA FÖR STÖRRE BILD)

Avslutningsvis finns det en liten detalj som gläder oss extra. Visst, en petitess i sammanhanget, men vi tycker att den bör lyftas fram.

Stödbensskruvarna sitter förstklassigt lättillgängliga – både bak och fram. Där har många andra husvagnsmärken något att lära.

 • Dethleffs Globetrotter: Ämnad för Globetrotters

  Dethleffs Globetrotter: Ämnad för Globetrotters

  Vad sägs om sofistikerat och elegant, samtidigt som husbilen är fullsmetad med smarta och genomtänkta detaljer som gör campandet till en fröjd? Välkommen till det treaxlade flaggskeppet Dethleffs Globetrotter XLI 7850-2 DBM.

  Första intrycket Anders Wallsten, 2022-09-30 06:22

 • Malibu T 460 LE: Ingenjörskonst på hög nivå

  Malibu T 460 LE: Ingenjörskonst på hög nivå

  Ofta pratar vi om fransk charm, italiensk design och tysk ingenjörskonst. Men vad händer om man tar det sistnämnda och kryddar med de första två? Jo, något som i allra högsta grad påminner om Malibu.

  Första intrycket Anders Wallsten, 2022-09-28 06:05

 • Polar Edition 620 FWCA: För sjusovare

  Polar Edition 620 FWCA: För sjusovare

  Finns det någon medelstor, enaxlad husvagn på den svenska marknaden som klarar av att förse sju personer med både bra och humana sovplatser? Tro det eller ej, men svaret är faktiskt ja. Häng med när vi kollar in Polar Edition 620 FWCA.

  Första intrycket Anders Wallsten, 2022-09-26 06:12

 • Caravelair Titanium 450: Prispressad fransos

  Caravelair Titanium 450: Prispressad fransos

  60 års erfarenhet av husvagnsbyggande, men tämligen okända på den svenska marknaden. Nu görs det en satsning på franska Caravelair – med fyra återförsäljare.

  Första intrycket Anders Wallsten, 2022-09-21 07:44

 • Sunlight A70: Kompisgängets favorit

  Sunlight A70: Kompisgängets favorit

  För cirka tio år sedan var alkovmodeller mer eller mindre dödsdömda, ja till och med utrotningshotade. Det mesta går emellertid i cykler och även om halv- och helintegrerade husbilar är populärare är inte "husbilarna med en bula på taket" på något vis ute ur leken.

  Första intrycket Anders Wallsten, 2022-09-02 07:35

 • Rapido M66: Fabulös fransos

  Rapido M66: Fabulös fransos

  För lite drygt två år sedan testade Husvagn & Camping husbilen Rapido M96. En modell som då var ny på marknaden. Nu är det dags att sätta tänderna i syskonet M66.

  Första intrycket Anders Wallsten, 2022-08-29 06:49

 • Dethleffs Nomad 520 ELT: Öppen planlösning

  Dethleffs Nomad 520 ELT: Öppen planlösning

  Bland dryga dussinet olika husvagnmodeller inom Dethleffs Nomad finns det en ny planlösning för i år. En mycket öppen sådan. Det är med förtjusning vi tar oss an Nomad 520 ELT, som finns att beskåda hos DS Husvagnar i Hörby.

  Första intrycket Anders Wallsten, 2022-08-26 06:16

 • Adria Alpina 663 UK: Vagn för den stora familjen

  Adria Alpina 663 UK: Vagn för den stora familjen

  Är ni ute efter en husvagn som kan användas året runt? Behöver ni även ha tillgång till fasta sängar för två vuxna och tre barn? Spana då in Adria Alpina 663 UK.

  Första intrycket Anders Wallsten, 2022-08-24 07:10

 • LMC Style 400 F: Flexibel lösning

  LMC Style 400 F: Flexibel lösning

  Hur får man en minihusvagn att bli rymlig nog för två personer? Jo, man trollar bort sängen som LMC på ett mycket smart sätt har gjort på modellen Style 400 F.

  Första intrycket Anders Wallsten, 2022-08-15 07:58

 • Knaus Van I 550 MF: Kompakt med generös känsla

  Knaus Van I 550 MF: Kompakt med generös känsla

  När man nämner ordet helintegrerad ser de allra flesta en stor och svulstig husbil med en sjusiffrig prislapp framför sig. Knappast modeller som kan vara med och utmana de potentiella kunderna som är ute efter ett kompakt fordon i sexmetersklassen. Men det finns undantag – som exempelvis Knaus VAN I 550 MF.

  Första intrycket Anders Wallsten, 2022-08-05 07:28

 • McLouis Nevis 873 G: Dukat för festligheter

  McLouis Nevis 873 G: Dukat för festligheter

  Ung, snygg och modemedveten. Alla goda ting är tre och det råder inga som helst tvivel om att detta står för den italienska husbilstillverkaren McLouis. Det gäller dock att vara först till kvarn. Deras fordon tycks nämligen gå åt som smör i solsken.

  Första intrycket Anders Wallsten, 2022-08-02 07:29

 • Hobby Maxia 660 WQM: Futuristisk!

  Hobby Maxia 660 WQM: Futuristisk!

  Är du måhända ute efter en typ av husvagn som inte är som alla andra? Då bör du kika på Hobbys nya och minst sagt unika Maxia 660 WQM.

  Första intrycket Anders Wallsten, 2022-07-28 07:34

 • Weinsberg CaraOne 390 PUH: Liten vagn med stor potential

  Weinsberg CaraOne 390 PUH: Liten vagn med stor potential

  Det har blivit mer inne än någonsin att campa med ett litet fordon, och det gäller såväl husbilar som husvagnar. Weinsberg CaraOne 390 PUH är en nätt och behändig vagn att dra, samtidigt som den är förvånansvärt rymlig invändigt.

  Första intrycket Anders Wallsten, 2022-07-08 06:54

 • Kabe Estate 600 GDL: Absolut komfort

  Kabe Estate 600 GDL: Absolut komfort

  Vill ni ha en semester som är fylld med glädje, äventyr och komfort de kommande åren? Önskar ni dessutom vara klimatsmarta och väljer bort charterresor till stora hotellkomplex med såväl vattenland som Bamseklubb? Då är det läge att tala i husvagnstermer.

  Första intrycket Anders Wallsten, 2022-07-06 06:49

 • Hymer Grand Canyon S Crossover: Äventyraren!

  Hymer Grand Canyon S Crossover: Äventyraren!

  Husbilar har många uppskattade egenskaper. Frihet och flexibilitet hör dit, men med begränsningar. Att exempelvis köra ut på en fuktig gräsmatta kan betyda behov av bärgning!

  Första intrycket Håkan Johansson, 2022-07-04 07:09

Nyhetsbrev

Få de senaste nyheterna från Husvagn & Camping direkt i din inkorg!


Första intryck

Senaste

Läs mer

 • Senaste
 • Mest läst
 • Mest kommenterat

Facebook

Följ Husvagn & Camping på Facebook

Tidningen för dig som har husvagn eller husbil

Prenumerera på Husvagn & Camping


Beställ din prenumeration online och få tillgång till allt material inklusive vår databas på över 500 tester.
I din prenumeration ingår även digital e-tidning här på sajten eller på din iPad och Android-platta.

6 nr för endast 349kr - klicka här

Campingkatalogen

1711 camping- och ställplatser, vilken är din favorit?

Här hittar du 638 fristående campingplatser och 770 ställplatser över hela Sverige. Här krävs inget campingkort för att övernatta. Du hittar även 303 campingplatser anslutna till SCR, Sveriges Camping- och Stugföretagares Riksorganisation.

Saknar vi din favoritcampingplats?
Tipsa oss!

Köp Campingkatalogen!
Få Campingkatalogen bekvämt hemskickad, köp här.

Jämtland
 • Husvagn & Camping 2022-10

 • Husvagn & Camping 2022-09

 • Husvagn & Camping 2022-08

 • Husvagn & Camping 2022-07

 • Husvagn & Camping 2022-06

 • Husvagn & Camping 2022-05

 • Campingkatalogen 2022

Denna sajt drivs av Story House Egmont AB. Story House Egmont publicerar ett hundratal tidningar och webbplatser, däribland Hemmets Journal, Hus & Hem, Icakuriren, Vagabond, Kalle Anka och Bamse. Vi har även en omfattande verksamhet inom böcker, spel, aktivitetsprodukter och event, samt är snabbt växande inom e-handel och digitala marknadsföringstjänster. Story House Egmont är en del av den nordiska mediekoncernen och stiftelsen Egmont som varje år delar ut mer än 120 miljoner kronor för att hjälpa utsatta barn och ungdomar. Läs mer på www.storyhouseegmont.se.

Story House Egmont AB, Pyramidvägen 7, 16991 Solna, Tel: 08-692 01 00, Orgnr: 556046-9206