Adria Adora 673 PK: Två dörrar löser flera problem

Publicerad: 2018-10-13   Uppdaterad: 2023-04-18

En husvagn, två entrédörrar. Adria Adora 673 PK har inte kommit till för att vara kul för ögat, det här är tänkt att bli en storsäljare.

Den är lång för att vara enaxlad. Den är udda med sina dubbla entrédörrar. Produktansvarig för Adrias husvagnar, Erna Pohv, är emellertid bestämd – det här ska bli en storsäljare. 

– Som bekant kan det vara en utmaning att campa tillsammans med ungdomar. De kräver mycket, så vår första idé var – hur gör vi en husvagn för ungdomar som vill ha egen tid? Med egen ingång och med en dörr som skiljer ungdomarnas avdelning från föräldrarnas, så har de utrymme för sig själva, säger Erna Pohv om Adora 673 PK.

Samtidigt var konstruktörerna införstådda med problemet att bygga en husvagn för hela familjen, som samtidigt inte var av villavagnstorlek. Det fick bli en enkelaxlad, stor nog för hela tjocka släkten men tillräckligt liten så att de allra flesta kan dra den efter bilen utan att ha halva alfabetet på körkortet. Chassit kommer för övrigt från Alko.

Adria Adora 673 PK: Två dörrar löser flera problem
Ungdomarnas avdelning med soffor för skönt häng och sovplats för tre personer.

Ungdomarnas rum har här-kan-vi-hänga-atmosfär. Det vill säga väl tilltagna soffor, där troligtvis halvliggande blir melodin. Sängarna trollas fram i ett nafs. En i takhöjd och en i soffan, eller två förresten – den har nämligen breddningssystem.

Förvaringsskåpen är under sängarna, men det gör inget. Ungdomar är tillräckligt viga för att kunna böja på knäna, till skillnad från många av oss andra. Mellan ungdomarnas hörna och föräldrarnas avdelning med kök, soffgrupp och säng är hygiensektionerna avdelade i separata dusch- och toautrymmen. Den sistnämnda har utvikbart handfat. Båda har taklucka för god ventilation, och gott om utrymme.

Adria Adora 673 PK: Två dörrar löser flera problem
Panoramavy vid dubbelsängen i husvagnens frontparti.
Adria Adora 673 PK: Två dörrar löser flera problem
Högsmal garderob intill dubbelsängen.

– Alla vet väl att ungdomar kan stänga in sig i en halvtimme. Då är det väldigt bra med separata avdelningar, anser Erna Pohv.

Vi går ut samma väg som vi kom in. Nu för att ta föräldrarnas entré, den främre dörren.

Måste erkänna att det känns en smula udda. Här gäller fransk säng direkt innanför entrén till höger. Panoramafönster och suberb vy i horisontellt läge, med justerbar huvudända. Tjing för havsutsikt. Garderob finns intill sängen, överskåp likaså. Extra plus för låda under sängen och packutrymme vid fötterna. 

Adria Adora 673 PK: Två dörrar löser flera problem
Hög kvalitet på sittgruppen där sittkomforten är lika god var vi än slår oss ned.

Hela inredningen känns ljus, fräsch och modern med diskret träfärgad inredning. Köket har bra arbetsyta, kökfläkt, ugn, sopsorteringskärl i kökslåda, utdragbart skåp med trådkorgar samt hög, smal och utrymmesbesparande kyl/frys från Thetford. U-soffan är placerad mitt emot köket. Utrymme för sex personer, skönt svankstöd och lika bra platser var vi än slår oss ned. 

Från det invändiga till exteriören. Där bör det nämnas att alla husvagnens moduler sätts samman av en robotiserad limmaskin. Det medför att exakt rätt mängd lim appliceras, vilket markant minskar risken för läckage och bristande täthet.

Adria Adora 673 PK: Två dörrar löser flera problem
Handfatet kan fällas upp och ger då utrymme för toabesök.

Givetvis är det glasfiberkaross som gäller, med förstärkt tak. Rangeringshandtag och tältprofil har blivit integrerade. Bluetooth och flera usb-uttag är standard, och numer sitter det även Continentaldäck på.

Allt känns genomtänkt, nu återstår det bara att se om Adora 673 PK blir den problemlösaren som det är tänkt. Vi får väl återkomma i ärendet om ungefär ett år, då vet vi hur försäljningssiffrorna ser ut.

Adria Adora 673 PK: Två dörrar löser flera problem
Stort, användarvänligt kök med ugn och bra
arbetsyta. Separat duschutrymme är att föredra när hela familjen bor ihop.
Adria Adora 673 PK: Två dörrar löser flera problem
Rulla till toppen