Adria Adora 673 PK: Två dörrar löser flera problem

Adria Adora 673 PK ska inte bara bli en eye catcher. Den ska bli en storsäljare.

Adria Adora 673 PK: Två dörrar löser flera problem

Publicerad

En husvagn, två entrédörrar. Adria Adora 673 PK har inte kommit till för att vara kul för ögat, det här är tänkt att bli en storsäljare.

Den är lång för att vara enaxlad. Den är udda med sina dubbla entrédörrar. Produktansvarig för Adrias husvagnar, Erna Pohv, är emellertid bestämd – det här ska bli en storsäljare. 

– Som bekant kan det vara en utmaning att campa tillsammans med ungdomar. De kräver mycket, så vår första idé var – hur gör vi en husvagn för ungdomar som vill ha egen tid? Med egen ingång och med en dörr som skiljer ungdomarnas avdelning från föräldrarnas, så har de utrymme för sig själva, säger Erna Pohv om Adora 673 PK.

Samtidigt var konstruktörerna införstådda med problemet att bygga en husvagn för hela familjen, som samtidigt inte var av villavagnstorlek. Det fick bli en enkelaxlad, stor nog för hela tjocka släkten men tillräckligt liten så att de allra flesta kan dra den efter bilen utan att ha halva alfabetet på körkortet. Chassit kommer för övrigt från Alko.

Ungdomarnas avdelning med soffor för skönt häng och sovplats för tre personer.

Ungdomarnas rum har här-kan-vi-hänga-atmosfär. Det vill säga väl tilltagna soffor, där troligtvis halvliggande blir melodin. Sängarna trollas fram i ett nafs. En i takhöjd och en i soffan, eller två förresten - den har nämligen breddningssystem.

Förvaringsskåpen är under sängarna, men det gör inget. Ungdomar är tillräckligt viga för att kunna böja på knäna, till skillnad från många av oss andra. Mellan ungdomarnas hörna och föräldrarnas avdelning med kök, soffgrupp och säng är hygiensektionerna avdelade i separata dusch- och toautrymmen. Den sistnämnda har utvikbart handfat. Båda har taklucka för god ventilation, och gott om utrymme.

Panoramavy vid dubbelsängen i husvagnens frontparti.

Högsmal garderob intill dubbelsängen.

– Alla vet väl att ungdomar kan stänga in sig i en halvtimme. Då är det väldigt bra med separata avdelningar, anser Erna Pohv.

Vi går ut samma väg som vi kom in. Nu för att ta föräldrarnas entré, den främre dörren.

Måste erkänna att det känns en smula udda. Här gäller fransk säng direkt innanför entrén till höger. Panoramafönster och suberb vy i horisontellt läge, med justerbar huvudända. Tjing för havsutsikt. Garderob finns intill sängen, överskåp likaså. Extra plus för låda under sängen och packutrymme vid fötterna. 

Hög kvalitet på sittgruppen där sittkomforten är lika god var vi än slår oss ned.

Hela inredningen känns ljus, fräsch och modern med diskret träfärgad inredning. Köket har bra arbetsyta, kökfläkt, ugn, sopsorteringskärl i kökslåda, utdragbart skåp med trådkorgar samt hög, smal och utrymmesbesparande kyl/frys från Thetford. U-soffan är placerad mitt emot köket. Utrymme för sex personer, skönt svankstöd och lika bra platser var vi än slår oss ned. 

Från det invändiga till exteriören. Där bör det nämnas att alla husvagnens moduler sätts samman av en robotiserad limmaskin. Det medför att exakt rätt mängd lim appliceras, vilket markant minskar risken för läckage och bristande täthet.

Handfatet kan fällas upp och ger då utrymme för toabesök.

Givetvis är det glasfiberkaross som gäller, med förstärkt tak. Rangeringshandtag och tältprofil har blivit integrerade. Bluetooth och flera usb-uttag är standard, och numer sitter det även Continentaldäck på.

Allt känns genomtänkt, nu återstår det bara att se om Adora 673 PK blir den problemlösaren som det är tänkt. Vi får väl återkomma i ärendet om ungefär ett år, då vet vi hur försäljningssiffrorna ser ut.

Stort, användarvänligt kök med ugn och bra
arbetsyta. Separat duschutrymme är att föredra när hela familjen bor ihop.

 • Dethleffs Globetrotter: Ämnad för Globetrotters

  Dethleffs Globetrotter: Ämnad för Globetrotters

  Vad sägs om sofistikerat och elegant, samtidigt som husbilen är fullsmetad med smarta och genomtänkta detaljer som gör campandet till en fröjd? Välkommen till det treaxlade flaggskeppet Dethleffs Globetrotter XLI 7850-2 DBM.

  Första intrycket Anders Wallsten, 2022-09-30 06:22

 • Malibu T 460 LE: Ingenjörskonst på hög nivå

  Malibu T 460 LE: Ingenjörskonst på hög nivå

  Ofta pratar vi om fransk charm, italiensk design och tysk ingenjörskonst. Men vad händer om man tar det sistnämnda och kryddar med de första två? Jo, något som i allra högsta grad påminner om Malibu.

  Första intrycket Anders Wallsten, 2022-09-28 06:05

 • Polar Edition 620 FWCA: För sjusovare

  Polar Edition 620 FWCA: För sjusovare

  Finns det någon medelstor, enaxlad husvagn på den svenska marknaden som klarar av att förse sju personer med både bra och humana sovplatser? Tro det eller ej, men svaret är faktiskt ja. Häng med när vi kollar in Polar Edition 620 FWCA.

  Första intrycket Anders Wallsten, 2022-09-26 06:12

 • Caravelair Titanium 450: Prispressad fransos

  Caravelair Titanium 450: Prispressad fransos

  60 års erfarenhet av husvagnsbyggande, men tämligen okända på den svenska marknaden. Nu görs det en satsning på franska Caravelair – med fyra återförsäljare.

  Första intrycket Anders Wallsten, 2022-09-21 07:44

 • Sunlight A70: Kompisgängets favorit

  Sunlight A70: Kompisgängets favorit

  För cirka tio år sedan var alkovmodeller mer eller mindre dödsdömda, ja till och med utrotningshotade. Det mesta går emellertid i cykler och även om halv- och helintegrerade husbilar är populärare är inte "husbilarna med en bula på taket" på något vis ute ur leken.

  Första intrycket Anders Wallsten, 2022-09-02 07:35

 • Rapido M66: Fabulös fransos

  Rapido M66: Fabulös fransos

  För lite drygt två år sedan testade Husvagn & Camping husbilen Rapido M96. En modell som då var ny på marknaden. Nu är det dags att sätta tänderna i syskonet M66.

  Första intrycket Anders Wallsten, 2022-08-29 06:49

 • Dethleffs Nomad 520 ELT: Öppen planlösning

  Dethleffs Nomad 520 ELT: Öppen planlösning

  Bland dryga dussinet olika husvagnmodeller inom Dethleffs Nomad finns det en ny planlösning för i år. En mycket öppen sådan. Det är med förtjusning vi tar oss an Nomad 520 ELT, som finns att beskåda hos DS Husvagnar i Hörby.

  Första intrycket Anders Wallsten, 2022-08-26 06:16

 • Adria Alpina 663 UK: Vagn för den stora familjen

  Adria Alpina 663 UK: Vagn för den stora familjen

  Är ni ute efter en husvagn som kan användas året runt? Behöver ni även ha tillgång till fasta sängar för två vuxna och tre barn? Spana då in Adria Alpina 663 UK.

  Första intrycket Anders Wallsten, 2022-08-24 07:10

 • LMC Style 400 F: Flexibel lösning

  LMC Style 400 F: Flexibel lösning

  Hur får man en minihusvagn att bli rymlig nog för två personer? Jo, man trollar bort sängen som LMC på ett mycket smart sätt har gjort på modellen Style 400 F.

  Första intrycket Anders Wallsten, 2022-08-15 07:58

 • Knaus Van I 550 MF: Kompakt med generös känsla

  Knaus Van I 550 MF: Kompakt med generös känsla

  När man nämner ordet helintegrerad ser de allra flesta en stor och svulstig husbil med en sjusiffrig prislapp framför sig. Knappast modeller som kan vara med och utmana de potentiella kunderna som är ute efter ett kompakt fordon i sexmetersklassen. Men det finns undantag – som exempelvis Knaus VAN I 550 MF.

  Första intrycket Anders Wallsten, 2022-08-05 07:28

 • McLouis Nevis 873 G: Dukat för festligheter

  McLouis Nevis 873 G: Dukat för festligheter

  Ung, snygg och modemedveten. Alla goda ting är tre och det råder inga som helst tvivel om att detta står för den italienska husbilstillverkaren McLouis. Det gäller dock att vara först till kvarn. Deras fordon tycks nämligen gå åt som smör i solsken.

  Första intrycket Anders Wallsten, 2022-08-02 07:29

 • Hobby Maxia 660 WQM: Futuristisk!

  Hobby Maxia 660 WQM: Futuristisk!

  Är du måhända ute efter en typ av husvagn som inte är som alla andra? Då bör du kika på Hobbys nya och minst sagt unika Maxia 660 WQM.

  Första intrycket Anders Wallsten, 2022-07-28 07:34

 • Weinsberg CaraOne 390 PUH: Liten vagn med stor potential

  Weinsberg CaraOne 390 PUH: Liten vagn med stor potential

  Det har blivit mer inne än någonsin att campa med ett litet fordon, och det gäller såväl husbilar som husvagnar. Weinsberg CaraOne 390 PUH är en nätt och behändig vagn att dra, samtidigt som den är förvånansvärt rymlig invändigt.

  Första intrycket Anders Wallsten, 2022-07-08 06:54

 • Kabe Estate 600 GDL: Absolut komfort

  Kabe Estate 600 GDL: Absolut komfort

  Vill ni ha en semester som är fylld med glädje, äventyr och komfort de kommande åren? Önskar ni dessutom vara klimatsmarta och väljer bort charterresor till stora hotellkomplex med såväl vattenland som Bamseklubb? Då är det läge att tala i husvagnstermer.

  Första intrycket Anders Wallsten, 2022-07-06 06:49

 • Hymer Grand Canyon S Crossover: Äventyraren!

  Hymer Grand Canyon S Crossover: Äventyraren!

  Husbilar har många uppskattade egenskaper. Frihet och flexibilitet hör dit, men med begränsningar. Att exempelvis köra ut på en fuktig gräsmatta kan betyda behov av bärgning!

  Första intrycket Håkan Johansson, 2022-07-04 07:09

Nyhetsbrev

Få de senaste nyheterna från Husvagn & Camping direkt i din inkorg!


Första intryck

Senaste

Läs mer

 • Senaste
 • Mest läst
 • Mest kommenterat

Facebook

Följ Husvagn & Camping på Facebook

Tidningen för dig som har husvagn eller husbil

Prenumerera på Husvagn & Camping


Beställ din prenumeration online och få tillgång till allt material inklusive vår databas på över 500 tester.
I din prenumeration ingår även digital e-tidning här på sajten eller på din iPad och Android-platta.

6 nr för endast 349kr - klicka här

Campingkatalogen

1711 camping- och ställplatser, vilken är din favorit?

Här hittar du 638 fristående campingplatser och 770 ställplatser över hela Sverige. Här krävs inget campingkort för att övernatta. Du hittar även 303 campingplatser anslutna till SCR, Sveriges Camping- och Stugföretagares Riksorganisation.

Saknar vi din favoritcampingplats?
Tipsa oss!

Köp Campingkatalogen!
Få Campingkatalogen bekvämt hemskickad, köp här.

Jämtland
 • Husvagn & Camping 2022-10

 • Husvagn & Camping 2022-09

 • Husvagn & Camping 2022-08

 • Husvagn & Camping 2022-07

 • Husvagn & Camping 2022-06

 • Husvagn & Camping 2022-05

 • Campingkatalogen 2022

Denna sajt drivs av Story House Egmont AB. Story House Egmont publicerar ett hundratal tidningar och webbplatser, däribland Hemmets Journal, Hus & Hem, Icakuriren, Vagabond, Kalle Anka och Bamse. Vi har även en omfattande verksamhet inom böcker, spel, aktivitetsprodukter och event, samt är snabbt växande inom e-handel och digitala marknadsföringstjänster. Story House Egmont är en del av den nordiska mediekoncernen och stiftelsen Egmont som varje år delar ut mer än 120 miljoner kronor för att hjälpa utsatta barn och ungdomar. Läs mer på www.storyhouseegmont.se.

Story House Egmont AB, Pyramidvägen 7, 16991 Solna, Tel: 08-692 01 00, Orgnr: 556046-9206