McLouis Nevis 375: Nevis i helt ny kostym

Ny kaxig front på McLouis helintegrerade serie Nevis.

McLouis Nevis 375: Nevis i helt ny kostym

Publicerad

Försvunnit har de olika inredningsnivåerna Gold, Diamond och Karat gjort. Till 2019 presenterar McLouis sin helintegrerade modell Nevis i två helt nya tappningar, 300- och 800-serierna.

300-serien är den minst påkostade, men likväl är den iklädd en helt ny kostym.

Såväl utvändigt som invändigt har Nevis genomgått en spännande förvandling. Fronten har fått en kaxig och närmast personbilsliknande design. De kaross-integrerade ramfönstren går hand i hand med förfinandet och interört är inredningen en väl avvägd kombination av ljust träslag, vita högblanka skåp/luckor och gråa detaljinslag i ett takfönster, köksvägg och vissa partier av sittdynorna.

Låga långbäddar och hygienutrymmet allra längst bak har under flera år varit McLouis bästsäljande planlösning.

Så långt utseendet. Hur är det då med det funktionella?

När vi får nycklarna har bilen rullat 43 mil. I vårt tycke perfekt, då det oftast tar några mil innan det blir tydligt att luckor, skåp och takluckor inte står still på det löpande bandet längre. På väg blir det skarpt läge och det är nog många som får komma tillbaks till återförsäljaren för vissa småjusteringar.

Nevis är i det närmaste knäpptyst. Vi passerar ett vägarbete, och på det tvättbrädeliknande underlaget låter det som om halva inredningen ska falla isär. Väl på plan mark blir det bullerfritt på nytt. Imponerande. Inte blir det sämre av att motorn bara varvar 1 600 rpm vid 90 km/tim.

Hyttstolarna känns bättre än bra men det finns en detalj vi inte gillar. Backspeglarna bildar nämligen tillsammans med A-stolpen en nästan halvmeter bred yta med skymd sikt. Vid cirkulationskörning fick vi vrida och vända på kroppen för att få till optimal sikt. Inte bra.

God sittkomfort i "vardagsrummet" och med det breda femte sätet (dolt på bilden) får den stora familjen plats.

Modellen vi synar är en 375:a. Fritt översatt från McLouis gamla modellbeteckning betyder det låga långbäddar och ett fordonsbrett hygienutrymme allra längst bak. Med andra ord deras bästsäljare.

I sedvanlig anda kör man all-inclusive. Det innebär att solcell (inkluderat regulator), markis, cykelställ, tv/dvd och en mängd andra komponenter som är behövliga för en avkopplande semester ingår. Det är bara att sätta sig bakom ratten, vrida på nyckeln och påbörja äventyret.

Interiört inleder vi med lite kritik. Samtliga överskåpsluckorna "faller" ned ett par centimeter efter maximalt öppnande. Kanske handlar det om gångjärnsjustering eller är det lika illa som när gasdämpare tappar all sin kraft och får cykelpumpsliknande beteende? Kan vara värt att kolla innan kontraktet skrivs på.

Nu kan man nå packningen utifrån, ovanifrån och från de tre luckorna under sängarna som är nya för i år.

Går husesyn med början längst bak. Många bra detaljer i hygienutrymmet som gör att ägaren inte behöver börja borra i första stund. Tänker närmast på toalettrulleshållare (dold på insidan i förvaringsskåpet under handfatet), handduksstång, tvålkopp och tandborstmugg. Duschkabinen är separerad med takventil medan toaavdelningen har öppningsbart fönster med frostat glas.

Till höger om toasitsen kommer vi åt garderoben, självklart gör vi detsamma även från huvudänden vid den längre av de två singelbäddarna. Jodå, det är skillnad i längd. Den ena mäter 190 centimeter, den andra modiga 205. Båda har justerbar huvudända och något märkligt placerade läslampor en bit fram, och inte bakom huvudet. Utdragbar sängbotten är på plats och därmed kan sängbreddning ske. Nytt för i år är tre luckor som gör att vi kan komma åt packningen under sängen utan att behöva lyfta på madrasserna.

Trådkorg i skafferiet är ett plus i köket – köksfläkt och AES-kyl likaså.

Köksavdelningen är tämligen liten. Men tillhör man familjen grillare finns inget ont att säga. Här finns soft close, köksfläkt, trådkorg i skafferiskåpet samt stor kyl/frys som själv känner av vilken typ av energi som ska användas.

En annan viktig avdelning är sittgruppen där ett väl tilltaget femtesäte utmärker sig. Detta kan fövandlas till en femte sittplats vid färd. Komforten då? Bäst är den i hyttstolarna medan övriga positioner får betyget bra.

Enligt generalagenten sker ingen prishöjning. Kanske svårt förresten då 300-modellen aldrig funnits tidigare. Men ska vi jämföra med Nevis anno 2018 ligger den preliminära prislappen till och med 10 000 kronor under fjolårsmodellen. Inte illa med tanke på den nya kostymen.

Brett femte säte med plats för två och sittkomforten är helt ok. Garderoben på toa (bilden t.h.) kan även nås från ena singelbädden.

 • Dethleffs Globetrotter: Ämnad för Globetrotters

  Dethleffs Globetrotter: Ämnad för Globetrotters

  Vad sägs om sofistikerat och elegant, samtidigt som husbilen är fullsmetad med smarta och genomtänkta detaljer som gör campandet till en fröjd? Välkommen till det treaxlade flaggskeppet Dethleffs Globetrotter XLI 7850-2 DBM.

  Första intrycket Anders Wallsten, 2022-09-30 06:22

 • Malibu T 460 LE: Ingenjörskonst på hög nivå

  Malibu T 460 LE: Ingenjörskonst på hög nivå

  Ofta pratar vi om fransk charm, italiensk design och tysk ingenjörskonst. Men vad händer om man tar det sistnämnda och kryddar med de första två? Jo, något som i allra högsta grad påminner om Malibu.

  Första intrycket Anders Wallsten, 2022-09-28 06:05

 • Polar Edition 620 FWCA: För sjusovare

  Polar Edition 620 FWCA: För sjusovare

  Finns det någon medelstor, enaxlad husvagn på den svenska marknaden som klarar av att förse sju personer med både bra och humana sovplatser? Tro det eller ej, men svaret är faktiskt ja. Häng med när vi kollar in Polar Edition 620 FWCA.

  Första intrycket Anders Wallsten, 2022-09-26 06:12

 • Caravelair Titanium 450: Prispressad fransos

  Caravelair Titanium 450: Prispressad fransos

  60 års erfarenhet av husvagnsbyggande, men tämligen okända på den svenska marknaden. Nu görs det en satsning på franska Caravelair – med fyra återförsäljare.

  Första intrycket Anders Wallsten, 2022-09-21 07:44

 • Sunlight A70: Kompisgängets favorit

  Sunlight A70: Kompisgängets favorit

  För cirka tio år sedan var alkovmodeller mer eller mindre dödsdömda, ja till och med utrotningshotade. Det mesta går emellertid i cykler och även om halv- och helintegrerade husbilar är populärare är inte "husbilarna med en bula på taket" på något vis ute ur leken.

  Första intrycket Anders Wallsten, 2022-09-02 07:35

 • Rapido M66: Fabulös fransos

  Rapido M66: Fabulös fransos

  För lite drygt två år sedan testade Husvagn & Camping husbilen Rapido M96. En modell som då var ny på marknaden. Nu är det dags att sätta tänderna i syskonet M66.

  Första intrycket Anders Wallsten, 2022-08-29 06:49

 • Dethleffs Nomad 520 ELT: Öppen planlösning

  Dethleffs Nomad 520 ELT: Öppen planlösning

  Bland dryga dussinet olika husvagnmodeller inom Dethleffs Nomad finns det en ny planlösning för i år. En mycket öppen sådan. Det är med förtjusning vi tar oss an Nomad 520 ELT, som finns att beskåda hos DS Husvagnar i Hörby.

  Första intrycket Anders Wallsten, 2022-08-26 06:16

 • Adria Alpina 663 UK: Vagn för den stora familjen

  Adria Alpina 663 UK: Vagn för den stora familjen

  Är ni ute efter en husvagn som kan användas året runt? Behöver ni även ha tillgång till fasta sängar för två vuxna och tre barn? Spana då in Adria Alpina 663 UK.

  Första intrycket Anders Wallsten, 2022-08-24 07:10

 • LMC Style 400 F: Flexibel lösning

  LMC Style 400 F: Flexibel lösning

  Hur får man en minihusvagn att bli rymlig nog för två personer? Jo, man trollar bort sängen som LMC på ett mycket smart sätt har gjort på modellen Style 400 F.

  Första intrycket Anders Wallsten, 2022-08-15 07:58

 • Knaus Van I 550 MF: Kompakt med generös känsla

  Knaus Van I 550 MF: Kompakt med generös känsla

  När man nämner ordet helintegrerad ser de allra flesta en stor och svulstig husbil med en sjusiffrig prislapp framför sig. Knappast modeller som kan vara med och utmana de potentiella kunderna som är ute efter ett kompakt fordon i sexmetersklassen. Men det finns undantag – som exempelvis Knaus VAN I 550 MF.

  Första intrycket Anders Wallsten, 2022-08-05 07:28

 • McLouis Nevis 873 G: Dukat för festligheter

  McLouis Nevis 873 G: Dukat för festligheter

  Ung, snygg och modemedveten. Alla goda ting är tre och det råder inga som helst tvivel om att detta står för den italienska husbilstillverkaren McLouis. Det gäller dock att vara först till kvarn. Deras fordon tycks nämligen gå åt som smör i solsken.

  Första intrycket Anders Wallsten, 2022-08-02 07:29

 • Hobby Maxia 660 WQM: Futuristisk!

  Hobby Maxia 660 WQM: Futuristisk!

  Är du måhända ute efter en typ av husvagn som inte är som alla andra? Då bör du kika på Hobbys nya och minst sagt unika Maxia 660 WQM.

  Första intrycket Anders Wallsten, 2022-07-28 07:34

 • Weinsberg CaraOne 390 PUH: Liten vagn med stor potential

  Weinsberg CaraOne 390 PUH: Liten vagn med stor potential

  Det har blivit mer inne än någonsin att campa med ett litet fordon, och det gäller såväl husbilar som husvagnar. Weinsberg CaraOne 390 PUH är en nätt och behändig vagn att dra, samtidigt som den är förvånansvärt rymlig invändigt.

  Första intrycket Anders Wallsten, 2022-07-08 06:54

 • Kabe Estate 600 GDL: Absolut komfort

  Kabe Estate 600 GDL: Absolut komfort

  Vill ni ha en semester som är fylld med glädje, äventyr och komfort de kommande åren? Önskar ni dessutom vara klimatsmarta och väljer bort charterresor till stora hotellkomplex med såväl vattenland som Bamseklubb? Då är det läge att tala i husvagnstermer.

  Första intrycket Anders Wallsten, 2022-07-06 06:49

 • Hymer Grand Canyon S Crossover: Äventyraren!

  Hymer Grand Canyon S Crossover: Äventyraren!

  Husbilar har många uppskattade egenskaper. Frihet och flexibilitet hör dit, men med begränsningar. Att exempelvis köra ut på en fuktig gräsmatta kan betyda behov av bärgning!

  Första intrycket Håkan Johansson, 2022-07-04 07:09

Nyhetsbrev

Få de senaste nyheterna från Husvagn & Camping direkt i din inkorg!


Första intryck

Senaste

Läs mer

 • Senaste
 • Mest läst
 • Mest kommenterat

Facebook

Följ Husvagn & Camping på Facebook

Tidningen för dig som har husvagn eller husbil

Prenumerera på Husvagn & Camping


Beställ din prenumeration online och få tillgång till allt material inklusive vår databas på över 500 tester.
I din prenumeration ingår även digital e-tidning här på sajten eller på din iPad och Android-platta.

6 nr för endast 349kr - klicka här

Campingkatalogen

1711 camping- och ställplatser, vilken är din favorit?

Här hittar du 638 fristående campingplatser och 770 ställplatser över hela Sverige. Här krävs inget campingkort för att övernatta. Du hittar även 303 campingplatser anslutna till SCR, Sveriges Camping- och Stugföretagares Riksorganisation.

Saknar vi din favoritcampingplats?
Tipsa oss!

Köp Campingkatalogen!
Få Campingkatalogen bekvämt hemskickad, köp här.

Jämtland
 • Husvagn & Camping 2022-10

 • Husvagn & Camping 2022-09

 • Husvagn & Camping 2022-08

 • Husvagn & Camping 2022-07

 • Husvagn & Camping 2022-06

 • Husvagn & Camping 2022-05

 • Campingkatalogen 2022

Denna sajt drivs av Story House Egmont AB. Story House Egmont publicerar ett hundratal tidningar och webbplatser, däribland Hemmets Journal, Hus & Hem, Icakuriren, Vagabond, Kalle Anka och Bamse. Vi har även en omfattande verksamhet inom böcker, spel, aktivitetsprodukter och event, samt är snabbt växande inom e-handel och digitala marknadsföringstjänster. Story House Egmont är en del av den nordiska mediekoncernen och stiftelsen Egmont som varje år delar ut mer än 120 miljoner kronor för att hjälpa utsatta barn och ungdomar. Läs mer på www.storyhouseegmont.se.

Story House Egmont AB, Pyramidvägen 7, 16991 Solna, Tel: 08-692 01 00, Orgnr: 556046-9206