Roller Team Kronos 284 TL: Modern och ungdomlig

Sittgruppen är ljus och tack vare takfönstret är hela gruppen luftig.

Roller Team Kronos 284 TL: Modern och ungdomlig

Publicerad

Italienska Roller Team Kronos 284 TL har ett stort garage, toalett med separat dusch och fem bältade reseplatser. Den har också det som är karakteristiskt för italienska produkter, nämligen stil och elegans.

Den nästan exakt 7,5 meter långa husbilen som bygger på Ford Transit har en egen form. Den har mer framskjutande nos och den har inte en rak nederkant på karossen, tvärtom, både entré- och garagedörr sticker ned och bryter av linjen. Därtill har den smalare övergångar mellan tak och vägg samt bakstam och sidoväggar.

Den ser elakt uttryckt lite enklare ut. De utanpåliggande husvagnsfönstren bidrar också till detta. 

Men, väl inne i bilen ersätts intrycket av en genomarbetad design i stort och smått, och väl bakom ratten finner man sig snart tillrätta. Motorn har 170 hästkrafter och bilen är både tyst och stark. Växellådan är sexväxlad och både mugghållare och fack för till exempel glasögon och telefon finns inom bekvämt räckhåll. Sikten är bra, a-stolparna är något smalare än i Fiat Ducato och sittpositionen är en aning lägre. Sidofönstren är också lite bredare.

Köket är litet med dålig eller ingen plats för matberedning. Äter italienare alltid på lokal?

När vi vänder de bägge stolarna bakåt konstaterar vi snabbt att bordet är suveränt enkelt att flytta och justera så att det kan hamna exakt där man vill ha det, för fika eller mat eller helt enkelt skjutet åt sidan för enklare passage.

Det ryms fem personer runt bordet, två i den framåtvända soffan och en person i sittplatsen mellan entrédörr och hyttens passagerarstol. Ett litet aber bara, hyttstolarna hamnar inte riktigt i samma nivå som sofforna och det krävs en del justerande och mekande innan man hittat rätt.

Köket är vinklat i utrymmet bakom den framåtvända soffan. Det är litet med begränsade skåp och förvaringsmöjligheter. Under vasken finns ett skåp med två hyllplan, och under spisen finns två lite djupare lådor, den övre med bestickinrede. Ett överskåp och en kryddhylla ramar in köket som har kyl och frys på motstående vägg. Kyl/fryskombinationen är på 145 liter inklusive 15 liter frys. Längst ner i skåpet en separat svaldel, vilket känns lika välkommet som ovanligt i husbilar.

Sovrummets höga enkel-bäddar rymmer garderober under fotändarna. Till höger: Garaget under sängarna rymmer enkelt cyklar och annat skrymmande.

Duschen finns till vänster och toaletten till höger när man kliver vidare bakåt i bilen. Toadörren kan dessutom användas som rumsavskiljare så att hygien- och sovavdelningen skärmas av från resten av bilen. Det är ett populärt arrangemang som alltfler modeller begagnar sig av, smart. En invändning mot det arrangemanget är att man på så sätt får både dusch och toalett inne i sovrummet så att säga.

Man har format toarummet så att det är smalare vid dörren och bredare bak, mot ytterväggen. Detta skapar ett dött, kilformat utrymme mellan den högra bäddens fotända och toaväggen, ett utrymme som borde kunna användas till något, skåp till exempel.

Separat duschkabin mellan kök och ena
bäddens fotända. Till höger: Med toadörren öppen stänger man mot kök och umgängesdel.

Sovrummet med sina två extrahöga singelbäddar ligger således längst bak i bilen och höjden skvallrar om att utrymmet under rymmer skrymmande föremål, till exempel cyklar. De två bäddarna går att förena med en extramadrass och under fotändarna finns det garderober, eller rättare sagt skåp med galgstång. Det är en smart lösning som ger bra förvaring utan att stjäla plats från umgängesytorna. En nedsänkbar taksäng ovanför sittgruppen, lagom för två personer, gör att bilen rymmer fyra bäddar.

De starka färgkontrasterna och de kantiga raka formerna ger ett modernt och ungdomligt intryck. Interiören är nästan kall i sin avskalade kontrastrika svartvita miljö. Snyggt eller inte – det är en smaksak.

Nyhetsbrev

Få de senaste nyheterna från Husvagn & Camping direkt i din inkorg!


Första intryck

Senaste

Läs mer

  • Senaste
  • Mest läst
  • Mest kommenterat

Facebook

Följ Husvagn & Camping på Facebook

Tidningen för dig som har husvagn eller husbil

Prenumerera på Husvagn & Camping


Beställ din prenumeration online och få tillgång till allt material inklusive vår databas på över 500 tester.
I din prenumeration ingår även digital e-tidning här på sajten eller på din iPad och Android-platta.

6 nr för endast 349kr - klicka här

Campingkatalogen

1679 camping- och ställplatser, vilken är din favorit?

Här hittar du 610 fristående campingplatser och 739 ställplatser över hela Sverige. Här krävs inget campingkort för att övernatta. Du hittar även 330 campingplatser anslutna till SCR, Sveriges Camping- och Stugföretagares Riksorganisation.

Saknar vi din favoritcampingplats?
Tipsa oss!

Köp Campingkatalogen!
Få Campingkatalogen bekvämt hemskickad, köp här.

Jämtland
  • Husvagn & Camping 2021-11

  • Husvagn & Camping 2021-10

  • Husvagn & Camping 2021-09

  • Husvagn & Camping 2021-08

  • Husvagn & Camping Nr 7 2021

  • Husvagn & Camping 2021-06

  • Husvagn & Camping 2021-05

Denna sajt drivs av Story House Egmont AB. Story House Egmont publicerar ett hundratal tidningar och webbplatser, däribland Hemmets Journal, Hus & Hem, Icakuriren, Vagabond, Kalle Anka och Bamse. Vi har även en omfattande verksamhet inom böcker, spel, aktivitetsprodukter och event, samt är snabbt växande inom e-handel och digitala marknadsföringstjänster. Story House Egmont är en del av den nordiska mediekoncernen och stiftelsen Egmont som varje år delar ut mer än 120 miljoner kronor för att hjälpa utsatta barn och ungdomar. Läs mer på www.storyhouseegmont.se.

Story House Egmont AB, Pyramidvägen 7, 16991 Solna, Tel: 08-692 01 00, Orgnr: 556046-9206