Kabe Royal 780 TDL FK KS: Husvagn med resortkänsla

Kabe Royal 780 TDL FK KS: Husvagn med resortkänsla

Publicerad

Många drömmer om semester med kritvita stränder och ett boende där bubbel och havets läckerheter blir vardag för en vecka eller två. I husvagnscamparnas kretsar skulle motsvarigheten till dessa drömmar kunna vara Kabe Royal 780 TDL FK KS.

Kabes serie med det kungliga namnet är faktiskt toppklass. I Royal är lyxutrustning standard, och detaljerna ligger i teknikens framkant. Listan över alla komponenter som ingår i Royal är lika lång som ett maratonlopp. 

Denna gång kikar vi lite extra på den för året nya Kabe Royal 780 TDL FK KS. En modell som också kan titulera sig Royalseriens största husvagn med det populära frontköket. En planlösning där panoramafönstret ger en ljus och luftig atmosfär. 

Frontköket har blivit en succé i Kabes husvagnar och finns nu i fler modeller än tidigare.

Det är i denna avdelning som Kabes kanske mest innovativa nyhet för året uppenbarar sig.

Det handlar om en kyl/frys som kan öppnas från både höger och vänster sida. Med andra ord blir det lika enkelt att nå något från kylen från soffan som från köksbänken.

Utöver denna finurliga nymodighet är köksavdelningen som helhet något alldeles extra. Här finns riktig fyrlågig spis med ugn och grill, utomordentlig arbetsyta vid köksbänk, smart skafferi med snurrbara trådhyllor, källsorteringskärl, köksfläkt och skåp med soft close-funktion.

Komforten i sittgruppen är något utöver det vanliga. Bara en sådan sak som egen fåtölj, det doftar lyx lång väg.

Komfort kan definieras på olika vis. Hos Kabe är det massvis med användarvänliga komponenter som kombineras med smarta byggkonstruktioner, vilket framkallar känsla av trivsamhet och god komfort utan att vi kan se det.

Främst handlar det om isolering (Eco-prim 36 mm golv/väggar/tak), ventilation och värmesystem där allt är av högsta kvalitet utan kompromiss på en enda punkt. Synlig komfort är givetvis bra det med. Ett exempel är sittgruppen där det finns både soffa och fåtölj. Här pratar vi femstjärnig resortkänsla.

Separat duschkabin allra längst bak i husvagnen. Bild till höger: Öppningbart fönster och handdukstork vid toan.

Bockar av ett axplock av alla godsaker som är på plats: brandlarm, belastningsvakt, belysning i elbox/gasolkoffert/skidfack/sänglåda, centraldammsugare, dimmerbelysning, enhetligt låssystem, handdukstork, högtalare fram/bak inkluderat subwoofer, instegsgarderob, nattbelysning, tröskelvärme, uppvärmt skofack med droppskål och vädringslucka vid den franska sängen.

Nyheter som har tillkommit för året är bland annat fler usb-uttag, nya alufälgar, nytt tv-fäste, infällda garderober och luckor i möbelmodulerna som ger än mer känsla av lyx, ny taklampa, Kenwoodstereo (istället för Pioneer), madrasskydd (fotända dubbelsäng), mörkare fönsterkarmar, stänkskydd, led-belysning vid kyl och premiumdäck från Continental.

Ett kök i världsklass med fyrlågig spis inklusive ugn och grill samt kyl/frys som kan öppnas från båda håll.

Bra med utrymme i linneskåpet, det gillas av många.

Det rör sig om en barnkammarvagn, emellertid inte med en planlösning där barnen får eget rum.

Ty den franska sängen (har 12 centimeters spiral- och sex cenimeters bäddmadrass) och våningssängen är grannar med varandra och allra längst bak finns ett vagnsbrett hygienutrymme med separat toalett- och duschavdelning. Bör vara för barn som vill känna närhet och trygghet nattetid.

Varken sov- eller hygienutrymme lämnar något att önska utöver det som redan finns. På minussidan då? För det måste väl ändå finnas någonting som är negativt? Storlek och tyngd är emot dem med mindre
dragbil och vanligt B-körkort.

Sedan har vi det där med prislappen. Samtidigt får man vad man betalar för. Ett val som köparen får ta ställning till.

I Royal 780 TDL FK KS har barnen sin våningssäng bredvid de vuxnas franska bädd.

 • Dethleffs Globetrotter: Ämnad för Globetrotters

  Dethleffs Globetrotter: Ämnad för Globetrotters

  Vad sägs om sofistikerat och elegant, samtidigt som husbilen är fullsmetad med smarta och genomtänkta detaljer som gör campandet till en fröjd? Välkommen till det treaxlade flaggskeppet Dethleffs Globetrotter XLI 7850-2 DBM.

  Första intrycket Anders Wallsten, 2022-09-30 06:22

 • Malibu T 460 LE: Ingenjörskonst på hög nivå

  Malibu T 460 LE: Ingenjörskonst på hög nivå

  Ofta pratar vi om fransk charm, italiensk design och tysk ingenjörskonst. Men vad händer om man tar det sistnämnda och kryddar med de första två? Jo, något som i allra högsta grad påminner om Malibu.

  Första intrycket Anders Wallsten, 2022-09-28 06:05

 • Polar Edition 620 FWCA: För sjusovare

  Polar Edition 620 FWCA: För sjusovare

  Finns det någon medelstor, enaxlad husvagn på den svenska marknaden som klarar av att förse sju personer med både bra och humana sovplatser? Tro det eller ej, men svaret är faktiskt ja. Häng med när vi kollar in Polar Edition 620 FWCA.

  Första intrycket Anders Wallsten, 2022-09-26 06:12

 • Caravelair Titanium 450: Prispressad fransos

  Caravelair Titanium 450: Prispressad fransos

  60 års erfarenhet av husvagnsbyggande, men tämligen okända på den svenska marknaden. Nu görs det en satsning på franska Caravelair – med fyra återförsäljare.

  Första intrycket Anders Wallsten, 2022-09-21 07:44

 • Sunlight A70: Kompisgängets favorit

  Sunlight A70: Kompisgängets favorit

  För cirka tio år sedan var alkovmodeller mer eller mindre dödsdömda, ja till och med utrotningshotade. Det mesta går emellertid i cykler och även om halv- och helintegrerade husbilar är populärare är inte "husbilarna med en bula på taket" på något vis ute ur leken.

  Första intrycket Anders Wallsten, 2022-09-02 07:35

 • Rapido M66: Fabulös fransos

  Rapido M66: Fabulös fransos

  För lite drygt två år sedan testade Husvagn & Camping husbilen Rapido M96. En modell som då var ny på marknaden. Nu är det dags att sätta tänderna i syskonet M66.

  Första intrycket Anders Wallsten, 2022-08-29 06:49

 • Dethleffs Nomad 520 ELT: Öppen planlösning

  Dethleffs Nomad 520 ELT: Öppen planlösning

  Bland dryga dussinet olika husvagnmodeller inom Dethleffs Nomad finns det en ny planlösning för i år. En mycket öppen sådan. Det är med förtjusning vi tar oss an Nomad 520 ELT, som finns att beskåda hos DS Husvagnar i Hörby.

  Första intrycket Anders Wallsten, 2022-08-26 06:16

 • Adria Alpina 663 UK: Vagn för den stora familjen

  Adria Alpina 663 UK: Vagn för den stora familjen

  Är ni ute efter en husvagn som kan användas året runt? Behöver ni även ha tillgång till fasta sängar för två vuxna och tre barn? Spana då in Adria Alpina 663 UK.

  Första intrycket Anders Wallsten, 2022-08-24 07:10

 • LMC Style 400 F: Flexibel lösning

  LMC Style 400 F: Flexibel lösning

  Hur får man en minihusvagn att bli rymlig nog för två personer? Jo, man trollar bort sängen som LMC på ett mycket smart sätt har gjort på modellen Style 400 F.

  Första intrycket Anders Wallsten, 2022-08-15 07:58

 • Knaus Van I 550 MF: Kompakt med generös känsla

  Knaus Van I 550 MF: Kompakt med generös känsla

  När man nämner ordet helintegrerad ser de allra flesta en stor och svulstig husbil med en sjusiffrig prislapp framför sig. Knappast modeller som kan vara med och utmana de potentiella kunderna som är ute efter ett kompakt fordon i sexmetersklassen. Men det finns undantag – som exempelvis Knaus VAN I 550 MF.

  Första intrycket Anders Wallsten, 2022-08-05 07:28

 • McLouis Nevis 873 G: Dukat för festligheter

  McLouis Nevis 873 G: Dukat för festligheter

  Ung, snygg och modemedveten. Alla goda ting är tre och det råder inga som helst tvivel om att detta står för den italienska husbilstillverkaren McLouis. Det gäller dock att vara först till kvarn. Deras fordon tycks nämligen gå åt som smör i solsken.

  Första intrycket Anders Wallsten, 2022-08-02 07:29

 • Hobby Maxia 660 WQM: Futuristisk!

  Hobby Maxia 660 WQM: Futuristisk!

  Är du måhända ute efter en typ av husvagn som inte är som alla andra? Då bör du kika på Hobbys nya och minst sagt unika Maxia 660 WQM.

  Första intrycket Anders Wallsten, 2022-07-28 07:34

 • Weinsberg CaraOne 390 PUH: Liten vagn med stor potential

  Weinsberg CaraOne 390 PUH: Liten vagn med stor potential

  Det har blivit mer inne än någonsin att campa med ett litet fordon, och det gäller såväl husbilar som husvagnar. Weinsberg CaraOne 390 PUH är en nätt och behändig vagn att dra, samtidigt som den är förvånansvärt rymlig invändigt.

  Första intrycket Anders Wallsten, 2022-07-08 06:54

 • Kabe Estate 600 GDL: Absolut komfort

  Kabe Estate 600 GDL: Absolut komfort

  Vill ni ha en semester som är fylld med glädje, äventyr och komfort de kommande åren? Önskar ni dessutom vara klimatsmarta och väljer bort charterresor till stora hotellkomplex med såväl vattenland som Bamseklubb? Då är det läge att tala i husvagnstermer.

  Första intrycket Anders Wallsten, 2022-07-06 06:49

 • Hymer Grand Canyon S Crossover: Äventyraren!

  Hymer Grand Canyon S Crossover: Äventyraren!

  Husbilar har många uppskattade egenskaper. Frihet och flexibilitet hör dit, men med begränsningar. Att exempelvis köra ut på en fuktig gräsmatta kan betyda behov av bärgning!

  Första intrycket Håkan Johansson, 2022-07-04 07:09

Nyhetsbrev

Få de senaste nyheterna från Husvagn & Camping direkt i din inkorg!


Första intryck

Senaste

Läs mer

 • Senaste
 • Mest läst
 • Mest kommenterat

Facebook

Följ Husvagn & Camping på Facebook

Tidningen för dig som har husvagn eller husbil

Prenumerera på Husvagn & Camping


Beställ din prenumeration online och få tillgång till allt material inklusive vår databas på över 500 tester.
I din prenumeration ingår även digital e-tidning här på sajten eller på din iPad och Android-platta.

6 nr för endast 349kr - klicka här

Campingkatalogen

1711 camping- och ställplatser, vilken är din favorit?

Här hittar du 638 fristående campingplatser och 770 ställplatser över hela Sverige. Här krävs inget campingkort för att övernatta. Du hittar även 303 campingplatser anslutna till SCR, Sveriges Camping- och Stugföretagares Riksorganisation.

Saknar vi din favoritcampingplats?
Tipsa oss!

Köp Campingkatalogen!
Få Campingkatalogen bekvämt hemskickad, köp här.

Jämtland
 • Husvagn & Camping 2022-10

 • Husvagn & Camping 2022-09

 • Husvagn & Camping 2022-08

 • Husvagn & Camping 2022-07

 • Husvagn & Camping 2022-06

 • Husvagn & Camping 2022-05

 • Campingkatalogen 2022

Denna sajt drivs av Story House Egmont AB. Story House Egmont publicerar ett hundratal tidningar och webbplatser, däribland Hemmets Journal, Hus & Hem, Icakuriren, Vagabond, Kalle Anka och Bamse. Vi har även en omfattande verksamhet inom böcker, spel, aktivitetsprodukter och event, samt är snabbt växande inom e-handel och digitala marknadsföringstjänster. Story House Egmont är en del av den nordiska mediekoncernen och stiftelsen Egmont som varje år delar ut mer än 120 miljoner kronor för att hjälpa utsatta barn och ungdomar. Läs mer på www.storyhouseegmont.se.

Story House Egmont AB, Pyramidvägen 7, 16991 Solna, Tel: 08-692 01 00, Orgnr: 556046-9206