Husvagn med resortkänsla

Publicerad: 2018-11-06   Uppdaterad: 2023-04-18

Många drömmer om semester med kritvita stränder och ett boende där bubbel och havets läckerheter blir vardag för en vecka eller två. I husvagnscamparnas kretsar skulle motsvarigheten till dessa drömmar kunna vara Kabe Royal 780 TDL FK KS.

Kabes serie med det kungliga namnet är faktiskt toppklass. I Royal är lyxutrustning standard, och detaljerna ligger i teknikens framkant. Listan över alla komponenter som ingår i Royal är lika lång som ett maratonlopp. 

Denna gång kikar vi lite extra på den för året nya Kabe Royal 780 TDL FK KS. En modell som också kan titulera sig Royalseriens största husvagn med det populära frontköket. En planlösning där panoramafönstret ger en ljus och luftig atmosfär. 

Husvagn med resortkänsla
Frontköket har blivit en succé i Kabes husvagnar och finns nu i fler modeller än tidigare.

Det är i denna avdelning som Kabes kanske mest innovativa nyhet för året uppenbarar sig.

Det handlar om en kyl/frys som kan öppnas från både höger och vänster sida. Med andra ord blir det lika enkelt att nå något från kylen från soffan som från köksbänken.

Utöver denna finurliga nymodighet är köksavdelningen som helhet något alldeles extra. Här finns riktig fyrlågig spis med ugn och grill, utomordentlig arbetsyta vid köksbänk, smart skafferi med snurrbara trådhyllor, källsorteringskärl, köksfläkt och skåp med soft close-funktion.

Husvagn med resortkänsla
Komforten i sittgruppen är något utöver det vanliga. Bara en sådan sak som egen fåtölj, det doftar lyx lång väg.

Komfort kan definieras på olika vis. Hos Kabe är det massvis med användarvänliga komponenter som kombineras med smarta byggkonstruktioner, vilket framkallar känsla av trivsamhet och god komfort utan att vi kan se det.

Främst handlar det om isolering (Eco-prim 36 mm golv/väggar/tak), ventilation och värmesystem där allt är av högsta kvalitet utan kompromiss på en enda punkt. Synlig komfort är givetvis bra det med. Ett exempel är sittgruppen där det finns både soffa och fåtölj. Här pratar vi femstjärnig resortkänsla.

Husvagn med resortkänsla
Separat duschkabin allra längst bak i husvagnen. Bild till höger: Öppningbart fönster och handdukstork vid toan.

Bockar av ett axplock av alla godsaker som är på plats: brandlarm, belastningsvakt, belysning i elbox/gasolkoffert/skidfack/sänglåda, centraldammsugare, dimmerbelysning, enhetligt låssystem, handdukstork, högtalare fram/bak inkluderat subwoofer, instegsgarderob, nattbelysning, tröskelvärme, uppvärmt skofack med droppskål och vädringslucka vid den franska sängen.

Nyheter som har tillkommit för året är bland annat fler usb-uttag, nya alufälgar, nytt tv-fäste, infällda garderober och luckor i möbelmodulerna som ger än mer känsla av lyx, ny taklampa, Kenwoodstereo (istället för Pioneer), madrasskydd (fotända dubbelsäng), mörkare fönsterkarmar, stänkskydd, led-belysning vid kyl och premiumdäck från Continental.

Husvagn med resortkänsla
Ett kök i världsklass med fyrlågig spis inklusive ugn och grill samt kyl/frys som kan öppnas från båda håll.
Husvagn med resortkänsla
Bra med utrymme i linneskåpet, det gillas av många.

Det rör sig om en barnkammarvagn, emellertid inte med en planlösning där barnen får eget rum.

Ty den franska sängen (har 12 centimeters spiral- och sex cenimeters bäddmadrass) och våningssängen är grannar med varandra och allra längst bak finns ett vagnsbrett hygienutrymme med separat toalett- och duschavdelning. Bör vara för barn som vill känna närhet och trygghet nattetid.

Varken sov- eller hygienutrymme lämnar något att önska utöver det som redan finns. På minussidan då? För det måste väl ändå finnas någonting som är negativt? Storlek och tyngd är emot dem med mindre
dragbil och vanligt B-körkort.

Sedan har vi det där med prislappen. Samtidigt får man vad man betalar för. Ett val som köparen får ta ställning till.

Husvagn med resortkänsla
I Royal 780 TDL FK KS har barnen sin våningssäng bredvid de vuxnas franska bädd.
Husvagn med resortkänsla
Rulla till toppen