Hobby De Luxe 515 UHK: En tvårummare på två hjul

Publicerad: 2018-12-10   Uppdaterad: 2023-04-18

Nu finns det en Hobbyvagn som trots att den bara är 6,3 meter lång rymmer sju bäddplatser, två sittgrupper, ett hyggligt kök och ett rymligt tvättrum. Det har Hobby uppnått genom att montera en taksäng, och i barnkammaren finns våningssäng och en bäddbar sittgrupp.

Hobby De Luxe 515 UHK: En tvårummare på två hjul

Vagnen har en totalvikt på 1 600 kilo och får lasta cirka 100 kilo vilket är i minsta laget, men man kan välja högre totalvikt och därmed bättre lastvikt. 1 750 kilo med 266 kilo lastvikt erbjuds den som behöver.

Dess yttre kännetecknas sedan flera år av ett grått, brett band i fönsterhöjd, fram och på sidorna. Bakstammen är helvit med stora trafiklampor och ett stort fönster. Aluminiumfälgarna är också vita liksom täckplåtarna på dragbommarna.

Den i karossen integrerade gasolkofferten rymmer två elvakilos gasolflaskor och härinne har också den rullbara, utvändigt liggande spillvattentanken sin plats. Utöver det ryms här både grill och eventuellt utemöbler. På vagnens högra sida finns en lastlucka som ger åtkomst till utrymmet i den ena soffan. I den andra soffan, på entrésidan, finns vattentanken.

Hobby De Luxe 515 UHK: En tvårummare på två hjul
Med taksängen inräknad kan man till natten skapa bäddar för sju sovande personer.

Vagnens inre präglas av ljusa snickerier som går igen på bord och bänkskivor.

Den som kliver in i vagnen gör det via en dörr som har ett högt, smalt fönster och både sophink och ett mindre förvaringsutrymme på insidan. Väl inne har man sittgruppen till vänster, längst bak i vagnen och till höger en kombinerad tv- och hallmöbel. Gruppen omges av tre stora fönster och i taket finns en sänkbar dubbelsäng.

Sittgruppen är bekväm, bordet är stort nog för fem, sex matgäster och är lätt att flytta för lättare åtkomst till sittplatserna i gavelsoffan. Gruppen är också bäddbar, totalt ryms fyra nattgäster här.

Hobby De Luxe 515 UHK: En tvårummare på två hjul
Med spis och vask uppdraget mot fönstervägg skapas utrymme för matberedning.
Hobby De Luxe 515 UHK: En tvårummare på två hjul
Barnkammaren är ett av flera skäl att tycka om vagnen. Rymlig sittgrupp och fina bäddar.

Mittemot entrédörren finns köket som har tre lådor i köksbänken, ett överskåp, köksfläkt och en mikrovågsugn. Det högsmala kylskåpet står till höger om köket, mellan kök och garderob.  Spisen har tre brännare uppdragna mot fönstret vilket ger viss plats för matberedning. Mellan kök och entrédörr finns ett takfönster som tillsammans med köksfläkten tämligen effektivt borde kunna vädra ut matos.

Under garderoben, alltså strategiskt placerat mitt i vagnen, hittar vi värmekällan, en Trumapanna med elpatron. Den distribuerar varmluft till utblås runt om i vagnen. Varmluftsslangarna ligger utmed
ytterväggarna längst in i lådor och skåp och mellan sittgruppens ryggdynor och ytterväggen finns en distansskiva som underlättar för luften att cirkulera i vagnen. Likadant mellan sängarna i barnkammaren och vid dinettgruppen.

Hobby De Luxe 515 UHK: En tvårummare på två hjul
(KLICKA FÖR STÖRRE)

Tvättrummet har bra ordnat med förvaring och plats för sådant man vill ha lättillgängligt, till exempel schampo, tandborste, hårborste och annat. Det hörnmonterade handfatet omges nämligen av skåp vars ovansidor blir effektiva hyllor. Speglar och bra belysning gör tvättrummet ljust.

Hobby är sedan många år uppskattade för sin förmåga att förse vagnarna med eleganta detaljer som uppskattas av husvagnsägare, detaljer som lampor och handtag, knappar och reglage. Tillsammans med färger och former på möbler lyckas de skapa tilltalande interiörer.

Denna vagn med en mycket generös barnkammare med egen sittgrupp torde locka många familjer som uppskattar att den trots den lilla ytan rymmer så mycket – fasta bäddar, stor sittgrupp bra förvaring och ett bra kök. Att vagnen saknar duschmöjlighet är en plump i protokollet men inte större än att det går att åtgärda med ett draperi och en utdragbar vattenkran.

Vagnen finns också med fasta långbäddar i stället för barnkammare. Då heter den Hobby De Luxe 515 UHL.

Rulla till toppen