Rapido 8096 DF: Fransk finess

Sittgrupp med face-to-face-soffor har blivit allt populärare och finns i många modeller hos Rapido.

Rapido 8096 DF: Fransk finess

Publicerad

Premiummärket Rapido fortsätter att visa sig på styva linan med fina, franska finesser. Kort sagt handlar det om husbilar för de som kräver det lilla extra.

Franska Rapido har 70 års erfarenhet av husbilsbyggande på nacken. Ett varumärke som har gjort sig känt för välrenommerade premiumhusbilar. Lyx och flärd är lite av deras signum. Vi har tittat på den helintegrerade 8096 dF. En av flera Rapidomodeller där värmepannan Truma 6E är standard, men där Aldes vattenburna värmestystem finns som tillval.

På vårt objekt är den inte bara tillval – där sitter det svensktillverkade värmesystemet redan på plats. En vattenburen hyttmatta noteras också, skönt kan tänkas när frostnätterna nu gör sig gällande. 150 hästkrafter under huven, automatväxel och rattpaddlar räknar vi också in på plussidan.

Med hopfällbart bord blir passage från hytt till bodel en enkel sak.

Interiört gäller golv utan nivåskillnader. Golvmattan gör att det känns tyst, mjukt och skönt. Inredningskulörerna går i vitt blandat med mörkt träslag och vissa inslag av högblanka lådor.

Köket är för övrigt nyritat med belysning under diskbänk, större arbetsyta på köksbänken och ny kryddhylla med belysning. Vi skriver även dit bra-att-ha-detaljer som usb-uttag, fläkt, stort stänkskydd och något så ovanligt som hushållspappershållare.

Nyritat kök med belysning under diskbänk och kryddhylla med belysning. Det finns även usb-uttag, köksfläkt och hållare för hushållspapper.

Sätter oss i en av två soffor. Det är den alltmer populära sittgruppslösningen face-to-face, två soffor mitt emot varandra, som gäller. En sittgrupps-variant som har blivit allt vanligare inom Rapidos fordonspark.

Ljuset vid sittgruppen är delikat, det kommer från ett stort takfönster samt belysningspunkter i taksängens undre möbelkonsol. Komforten i sittgruppen är mycket god. Bordet kan dessutom fällas ihop, så att passage mellan hytt och bodel blir lätt.

160 centimeter bred dubbelsäng. Kingsize!

Taksängen tål max 200 kilo. Dubbelsängen i akterpartiet är ingen queensbed, utan en kingsize. 160 centimeters bredd torde vara top-of-the-line när det gäller husbilar. Finns det någon bredare? Sängen är dessutom justerbar med 30 centimeter uppåt/nedåt, vilket ger gott om utrymme i garaget under färd om sängen är uppvevad i maxläge. På var sida, vid huvudänden, finns garderober. Från sängen, via en shunt, kan värmen regleras separat för sovavdelningen.

Nyheter finns även i hygienutrymmet. Bänkytan är ny och detsamma gäller för det iögonfallande, rektangulära designhandfatet och det högblanka underskåpet. Toa- och duschutrymmena är separerade från varandra, båda har taklucka för optimal ventilation.

Ny bänk och rektangulärt designhandfat.

När det gäller att skilja dessa avdelningar från övrig bodel finns tre alternativ. Antingen skärmar man av från hygienavdelningen och framåt eller från sovrummet och framåt. Stänger vi till både dörr och skiljevägg, blir hygienutrymmet en helt egen avdelning.

Utöver ett välplanerat boende finns det ytterligare ett par detaljer som vi fastnar för. Entrén har exempelvis papperskorg, fack för nycklar och fönster integrerade i dörren. Myggnät, skoskåp och minst sagt eleganta krokar finns också lättillgängligt. Brandsläckaren bakom förarhyttstolen tycker vi också om. Detsamma gäller för dubbelgolvet som är åtkomligt både från in- och utsidan. Rapidos 8096 dF är ombonad och vacker, finessrik och i allra högsta grad användarvänlig.

 • Dethleffs Globetrotter: Ämnad för Globetrotters

  Dethleffs Globetrotter: Ämnad för Globetrotters

  Vad sägs om sofistikerat och elegant, samtidigt som husbilen är fullsmetad med smarta och genomtänkta detaljer som gör campandet till en fröjd? Välkommen till det treaxlade flaggskeppet Dethleffs Globetrotter XLI 7850-2 DBM.

  Första intrycket Anders Wallsten, 2022-09-30 06:22

 • Malibu T 460 LE: Ingenjörskonst på hög nivå

  Malibu T 460 LE: Ingenjörskonst på hög nivå

  Ofta pratar vi om fransk charm, italiensk design och tysk ingenjörskonst. Men vad händer om man tar det sistnämnda och kryddar med de första två? Jo, något som i allra högsta grad påminner om Malibu.

  Första intrycket Anders Wallsten, 2022-09-28 06:05

 • Polar Edition 620 FWCA: För sjusovare

  Polar Edition 620 FWCA: För sjusovare

  Finns det någon medelstor, enaxlad husvagn på den svenska marknaden som klarar av att förse sju personer med både bra och humana sovplatser? Tro det eller ej, men svaret är faktiskt ja. Häng med när vi kollar in Polar Edition 620 FWCA.

  Första intrycket Anders Wallsten, 2022-09-26 06:12

 • Caravelair Titanium 450: Prispressad fransos

  Caravelair Titanium 450: Prispressad fransos

  60 års erfarenhet av husvagnsbyggande, men tämligen okända på den svenska marknaden. Nu görs det en satsning på franska Caravelair – med fyra återförsäljare.

  Första intrycket Anders Wallsten, 2022-09-21 07:44

 • Sunlight A70: Kompisgängets favorit

  Sunlight A70: Kompisgängets favorit

  För cirka tio år sedan var alkovmodeller mer eller mindre dödsdömda, ja till och med utrotningshotade. Det mesta går emellertid i cykler och även om halv- och helintegrerade husbilar är populärare är inte "husbilarna med en bula på taket" på något vis ute ur leken.

  Första intrycket Anders Wallsten, 2022-09-02 07:35

 • Rapido M66: Fabulös fransos

  Rapido M66: Fabulös fransos

  För lite drygt två år sedan testade Husvagn & Camping husbilen Rapido M96. En modell som då var ny på marknaden. Nu är det dags att sätta tänderna i syskonet M66.

  Första intrycket Anders Wallsten, 2022-08-29 06:49

 • Dethleffs Nomad 520 ELT: Öppen planlösning

  Dethleffs Nomad 520 ELT: Öppen planlösning

  Bland dryga dussinet olika husvagnmodeller inom Dethleffs Nomad finns det en ny planlösning för i år. En mycket öppen sådan. Det är med förtjusning vi tar oss an Nomad 520 ELT, som finns att beskåda hos DS Husvagnar i Hörby.

  Första intrycket Anders Wallsten, 2022-08-26 06:16

 • Adria Alpina 663 UK: Vagn för den stora familjen

  Adria Alpina 663 UK: Vagn för den stora familjen

  Är ni ute efter en husvagn som kan användas året runt? Behöver ni även ha tillgång till fasta sängar för två vuxna och tre barn? Spana då in Adria Alpina 663 UK.

  Första intrycket Anders Wallsten, 2022-08-24 07:10

 • LMC Style 400 F: Flexibel lösning

  LMC Style 400 F: Flexibel lösning

  Hur får man en minihusvagn att bli rymlig nog för två personer? Jo, man trollar bort sängen som LMC på ett mycket smart sätt har gjort på modellen Style 400 F.

  Första intrycket Anders Wallsten, 2022-08-15 07:58

 • Knaus Van I 550 MF: Kompakt med generös känsla

  Knaus Van I 550 MF: Kompakt med generös känsla

  När man nämner ordet helintegrerad ser de allra flesta en stor och svulstig husbil med en sjusiffrig prislapp framför sig. Knappast modeller som kan vara med och utmana de potentiella kunderna som är ute efter ett kompakt fordon i sexmetersklassen. Men det finns undantag – som exempelvis Knaus VAN I 550 MF.

  Första intrycket Anders Wallsten, 2022-08-05 07:28

 • McLouis Nevis 873 G: Dukat för festligheter

  McLouis Nevis 873 G: Dukat för festligheter

  Ung, snygg och modemedveten. Alla goda ting är tre och det råder inga som helst tvivel om att detta står för den italienska husbilstillverkaren McLouis. Det gäller dock att vara först till kvarn. Deras fordon tycks nämligen gå åt som smör i solsken.

  Första intrycket Anders Wallsten, 2022-08-02 07:29

 • Hobby Maxia 660 WQM: Futuristisk!

  Hobby Maxia 660 WQM: Futuristisk!

  Är du måhända ute efter en typ av husvagn som inte är som alla andra? Då bör du kika på Hobbys nya och minst sagt unika Maxia 660 WQM.

  Första intrycket Anders Wallsten, 2022-07-28 07:34

 • Weinsberg CaraOne 390 PUH: Liten vagn med stor potential

  Weinsberg CaraOne 390 PUH: Liten vagn med stor potential

  Det har blivit mer inne än någonsin att campa med ett litet fordon, och det gäller såväl husbilar som husvagnar. Weinsberg CaraOne 390 PUH är en nätt och behändig vagn att dra, samtidigt som den är förvånansvärt rymlig invändigt.

  Första intrycket Anders Wallsten, 2022-07-08 06:54

 • Kabe Estate 600 GDL: Absolut komfort

  Kabe Estate 600 GDL: Absolut komfort

  Vill ni ha en semester som är fylld med glädje, äventyr och komfort de kommande åren? Önskar ni dessutom vara klimatsmarta och väljer bort charterresor till stora hotellkomplex med såväl vattenland som Bamseklubb? Då är det läge att tala i husvagnstermer.

  Första intrycket Anders Wallsten, 2022-07-06 06:49

 • Hymer Grand Canyon S Crossover: Äventyraren!

  Hymer Grand Canyon S Crossover: Äventyraren!

  Husbilar har många uppskattade egenskaper. Frihet och flexibilitet hör dit, men med begränsningar. Att exempelvis köra ut på en fuktig gräsmatta kan betyda behov av bärgning!

  Första intrycket Håkan Johansson, 2022-07-04 07:09

Nyhetsbrev

Få de senaste nyheterna från Husvagn & Camping direkt i din inkorg!


Första intryck

Senaste

Läs mer

 • Senaste
 • Mest läst
 • Mest kommenterat

Facebook

Följ Husvagn & Camping på Facebook

Tidningen för dig som har husvagn eller husbil

Prenumerera på Husvagn & Camping


Beställ din prenumeration online och få tillgång till allt material inklusive vår databas på över 500 tester.
I din prenumeration ingår även digital e-tidning här på sajten eller på din iPad och Android-platta.

6 nr för endast 349kr - klicka här

Campingkatalogen

1711 camping- och ställplatser, vilken är din favorit?

Här hittar du 638 fristående campingplatser och 770 ställplatser över hela Sverige. Här krävs inget campingkort för att övernatta. Du hittar även 303 campingplatser anslutna till SCR, Sveriges Camping- och Stugföretagares Riksorganisation.

Saknar vi din favoritcampingplats?
Tipsa oss!

Köp Campingkatalogen!
Få Campingkatalogen bekvämt hemskickad, köp här.

Jämtland
 • Husvagn & Camping 2022-10

 • Husvagn & Camping 2022-09

 • Husvagn & Camping 2022-08

 • Husvagn & Camping 2022-07

 • Husvagn & Camping 2022-06

 • Husvagn & Camping 2022-05

 • Campingkatalogen 2022

Denna sajt drivs av Story House Egmont AB. Story House Egmont publicerar ett hundratal tidningar och webbplatser, däribland Hemmets Journal, Hus & Hem, Icakuriren, Vagabond, Kalle Anka och Bamse. Vi har även en omfattande verksamhet inom böcker, spel, aktivitetsprodukter och event, samt är snabbt växande inom e-handel och digitala marknadsföringstjänster. Story House Egmont är en del av den nordiska mediekoncernen och stiftelsen Egmont som varje år delar ut mer än 120 miljoner kronor för att hjälpa utsatta barn och ungdomar. Läs mer på www.storyhouseegmont.se.

Story House Egmont AB, Pyramidvägen 7, 16991 Solna, Tel: 08-692 01 00, Orgnr: 556046-9206