LMC Style 582 K: Familjefavorit till bra pris

LMC Style 582 K: Familjefavorit till bra pris

Publicerad

Välrenommerade LMC har blivit lite av barnfamiljernas favorit. Inte mindre än tolv av LMC:s husvagnar är av så kallad barnkammarmodell. Vi har kikat närmare på instegsmodellen Style 582 K.

Style är en av fyra serier hos LMC – den allra prisvänligaste av dem. Samtliga Styles nio husvagnar kostar nämligen mindre än 300 000 kronor, och med tanke på utrustningsnivån blir det mycket husvagn för pengarna.

När Stylehusvagnarna levereras på den svenska marknaden får man på köpet ett så kallat Sverigepaket och ett 12 V försörjningspaket, vilket omfattar: Elektrisk golvvärme, Truma Therme, Truma Extra Ultraheat 230 V, dubbla golv i sitt- och sänglådor (för bästa möjliga luftcirkulation), myggnät till entrédörr, förtältsbelysning, bodelsdörr med fönster, 12 V ventilations- och varvtalsautomatik, batteribox (utan batteri), kontrollpanel och laddare.

Till Styles husvagnar kan man också beställa ett Alde vinterpaket, men då behöver övriga ovan nämnda tillval inom 12 V-försörjningspaket beställas separat. Tänk på att fordonet då får en annan tjänstevikt.

Under franska sängen finns det utrymme för skrymmande packning.

LMC står för marknadens mest givmilda täthetsgaranti (tolv år). Serien Style är inget undantag. Deras byggnadsteknologi heter LLT (Long Life Technology) och innebär att varken väder eller underlag spelar någon roll – LMC står pall för rubbet.

Såväl taket som fordonets underrede är GFK-förstärkta. Stabilitet och vridstyvhet har förbättrats via kraftiga PU-reglar och isoleringskärnan är av XPS-skum. Kort sagt – fukten har inte en chans.

Style 582 K är en genomtänkt familjefavorit där möbelmodulerna har ett ljust träslag, medan golvet är en eller två nyanser mörkare. Vid entrén finns nyckelfack och papperskorg integrerade i dörren. Det är nära till klädkrokar och brandvarnaren sitter på plats i taket.

Barnens våningssäng är placerad i anslutning till entrédörren. Nedre sängen går att fälla upp – bra packutrymme under färd.

Barnen har våningssängen (max 80 kilo i den övre) i direkt anslutning till entrén. De båda sängplatserna har öppningsbara fönster och charmig smilelampa. Den undre sängplatsen kan fällas upp för gott lekutrymme när vagnen står still, och skrymmande packutrymme när vagnen är på rull. Dubbla linneskåp och stor, rymlig 58 centimeter bred garderob omgärdar barnens avdelning.

Tittar vi till föräldrarnas motsvarighet i husvagnens akterparti så har de en bred fransk säng med spotlights på skena, 230-uttag och en handfull rymliga överskåp. Under sängen är det i det närmaste soprent, så även här finns det plats för skrymmande persedlar. Packningen kan familjemedlemmarna nå från både in- och utsidan – via uppfällbar säng respektive yttre lastlucka.

Hygienavdelning med separat rum för toalett och handfat i bodel.

Till höger om den franska sängen, i husvagnens färdriktning, finns handfat i själva bodelen, medan toaletten har eget utrymme med handdukstork samt både takfönster och frostat fönster som ventilationsalternativ. Belysningsknappen sitter på barnvänlig höjd.

I mittpartipartiet finns husvagnens kärna – sittgrupp och kök. Även i den centralt placerade sittgruppen löper, precis som i sovrummet, belysningen på skena. Bordet har teleskopben. Köket är användarvänligt med soft close, breda förvaringslådor, arbetsyta till vänster om brännarna och ett smalt, platsbesparande kylskåp.

Hela vagnen andas glädje och användarvänlighet. Något som troligtvis kommer att uppskattas i allra högsta grad bland äventyrslystna barnfamiljer som på semestern vill kunna ta med sig sina favoritgrejer hemifrån. Plats finns ju, och de har drygt 400 kilo att utnyttja.

 • Dethleffs Globetrotter: Ämnad för Globetrotters

  Dethleffs Globetrotter: Ämnad för Globetrotters

  Vad sägs om sofistikerat och elegant, samtidigt som husbilen är fullsmetad med smarta och genomtänkta detaljer som gör campandet till en fröjd? Välkommen till det treaxlade flaggskeppet Dethleffs Globetrotter XLI 7850-2 DBM.

  Första intrycket Anders Wallsten, 2022-09-30 06:22

 • Malibu T 460 LE: Ingenjörskonst på hög nivå

  Malibu T 460 LE: Ingenjörskonst på hög nivå

  Ofta pratar vi om fransk charm, italiensk design och tysk ingenjörskonst. Men vad händer om man tar det sistnämnda och kryddar med de första två? Jo, något som i allra högsta grad påminner om Malibu.

  Första intrycket Anders Wallsten, 2022-09-28 06:05

 • Polar Edition 620 FWCA: För sjusovare

  Polar Edition 620 FWCA: För sjusovare

  Finns det någon medelstor, enaxlad husvagn på den svenska marknaden som klarar av att förse sju personer med både bra och humana sovplatser? Tro det eller ej, men svaret är faktiskt ja. Häng med när vi kollar in Polar Edition 620 FWCA.

  Första intrycket Anders Wallsten, 2022-09-26 06:12

 • Caravelair Titanium 450: Prispressad fransos

  Caravelair Titanium 450: Prispressad fransos

  60 års erfarenhet av husvagnsbyggande, men tämligen okända på den svenska marknaden. Nu görs det en satsning på franska Caravelair – med fyra återförsäljare.

  Första intrycket Anders Wallsten, 2022-09-21 07:44

 • Sunlight A70: Kompisgängets favorit

  Sunlight A70: Kompisgängets favorit

  För cirka tio år sedan var alkovmodeller mer eller mindre dödsdömda, ja till och med utrotningshotade. Det mesta går emellertid i cykler och även om halv- och helintegrerade husbilar är populärare är inte "husbilarna med en bula på taket" på något vis ute ur leken.

  Första intrycket Anders Wallsten, 2022-09-02 07:35

 • Rapido M66: Fabulös fransos

  Rapido M66: Fabulös fransos

  För lite drygt två år sedan testade Husvagn & Camping husbilen Rapido M96. En modell som då var ny på marknaden. Nu är det dags att sätta tänderna i syskonet M66.

  Första intrycket Anders Wallsten, 2022-08-29 06:49

 • Dethleffs Nomad 520 ELT: Öppen planlösning

  Dethleffs Nomad 520 ELT: Öppen planlösning

  Bland dryga dussinet olika husvagnmodeller inom Dethleffs Nomad finns det en ny planlösning för i år. En mycket öppen sådan. Det är med förtjusning vi tar oss an Nomad 520 ELT, som finns att beskåda hos DS Husvagnar i Hörby.

  Första intrycket Anders Wallsten, 2022-08-26 06:16

 • Adria Alpina 663 UK: Vagn för den stora familjen

  Adria Alpina 663 UK: Vagn för den stora familjen

  Är ni ute efter en husvagn som kan användas året runt? Behöver ni även ha tillgång till fasta sängar för två vuxna och tre barn? Spana då in Adria Alpina 663 UK.

  Första intrycket Anders Wallsten, 2022-08-24 07:10

 • LMC Style 400 F: Flexibel lösning

  LMC Style 400 F: Flexibel lösning

  Hur får man en minihusvagn att bli rymlig nog för två personer? Jo, man trollar bort sängen som LMC på ett mycket smart sätt har gjort på modellen Style 400 F.

  Första intrycket Anders Wallsten, 2022-08-15 07:58

 • Knaus Van I 550 MF: Kompakt med generös känsla

  Knaus Van I 550 MF: Kompakt med generös känsla

  När man nämner ordet helintegrerad ser de allra flesta en stor och svulstig husbil med en sjusiffrig prislapp framför sig. Knappast modeller som kan vara med och utmana de potentiella kunderna som är ute efter ett kompakt fordon i sexmetersklassen. Men det finns undantag – som exempelvis Knaus VAN I 550 MF.

  Första intrycket Anders Wallsten, 2022-08-05 07:28

 • McLouis Nevis 873 G: Dukat för festligheter

  McLouis Nevis 873 G: Dukat för festligheter

  Ung, snygg och modemedveten. Alla goda ting är tre och det råder inga som helst tvivel om att detta står för den italienska husbilstillverkaren McLouis. Det gäller dock att vara först till kvarn. Deras fordon tycks nämligen gå åt som smör i solsken.

  Första intrycket Anders Wallsten, 2022-08-02 07:29

 • Hobby Maxia 660 WQM: Futuristisk!

  Hobby Maxia 660 WQM: Futuristisk!

  Är du måhända ute efter en typ av husvagn som inte är som alla andra? Då bör du kika på Hobbys nya och minst sagt unika Maxia 660 WQM.

  Första intrycket Anders Wallsten, 2022-07-28 07:34

 • Weinsberg CaraOne 390 PUH: Liten vagn med stor potential

  Weinsberg CaraOne 390 PUH: Liten vagn med stor potential

  Det har blivit mer inne än någonsin att campa med ett litet fordon, och det gäller såväl husbilar som husvagnar. Weinsberg CaraOne 390 PUH är en nätt och behändig vagn att dra, samtidigt som den är förvånansvärt rymlig invändigt.

  Första intrycket Anders Wallsten, 2022-07-08 06:54

 • Kabe Estate 600 GDL: Absolut komfort

  Kabe Estate 600 GDL: Absolut komfort

  Vill ni ha en semester som är fylld med glädje, äventyr och komfort de kommande åren? Önskar ni dessutom vara klimatsmarta och väljer bort charterresor till stora hotellkomplex med såväl vattenland som Bamseklubb? Då är det läge att tala i husvagnstermer.

  Första intrycket Anders Wallsten, 2022-07-06 06:49

 • Hymer Grand Canyon S Crossover: Äventyraren!

  Hymer Grand Canyon S Crossover: Äventyraren!

  Husbilar har många uppskattade egenskaper. Frihet och flexibilitet hör dit, men med begränsningar. Att exempelvis köra ut på en fuktig gräsmatta kan betyda behov av bärgning!

  Första intrycket Håkan Johansson, 2022-07-04 07:09

Nyhetsbrev

Få de senaste nyheterna från Husvagn & Camping direkt i din inkorg!


Första intryck

Senaste

Läs mer

 • Senaste
 • Mest läst
 • Mest kommenterat

Facebook

Följ Husvagn & Camping på Facebook

Tidningen för dig som har husvagn eller husbil

Prenumerera på Husvagn & Camping


Beställ din prenumeration online och få tillgång till allt material inklusive vår databas på över 500 tester.
I din prenumeration ingår även digital e-tidning här på sajten eller på din iPad och Android-platta.

6 nr för endast 349kr - klicka här

Campingkatalogen

1711 camping- och ställplatser, vilken är din favorit?

Här hittar du 638 fristående campingplatser och 770 ställplatser över hela Sverige. Här krävs inget campingkort för att övernatta. Du hittar även 303 campingplatser anslutna till SCR, Sveriges Camping- och Stugföretagares Riksorganisation.

Saknar vi din favoritcampingplats?
Tipsa oss!

Köp Campingkatalogen!
Få Campingkatalogen bekvämt hemskickad, köp här.

Jämtland
 • Husvagn & Camping 2022-10

 • Husvagn & Camping 2022-09

 • Husvagn & Camping 2022-08

 • Husvagn & Camping 2022-07

 • Husvagn & Camping 2022-06

 • Husvagn & Camping 2022-05

 • Campingkatalogen 2022

Denna sajt drivs av Story House Egmont AB. Story House Egmont publicerar ett hundratal tidningar och webbplatser, däribland Hemmets Journal, Hus & Hem, Icakuriren, Vagabond, Kalle Anka och Bamse. Vi har även en omfattande verksamhet inom böcker, spel, aktivitetsprodukter och event, samt är snabbt växande inom e-handel och digitala marknadsföringstjänster. Story House Egmont är en del av den nordiska mediekoncernen och stiftelsen Egmont som varje år delar ut mer än 120 miljoner kronor för att hjälpa utsatta barn och ungdomar. Läs mer på www.storyhouseegmont.se.

Story House Egmont AB, Pyramidvägen 7, 16991 Solna, Tel: 08-692 01 00, Orgnr: 556046-9206