Carado A361: Trivsamt för hela familjen

Dinetten i Carado A361 centrala parti är tämligen enkel och anspråkslös.

Carado A361: Trivsamt för hela familjen

Publicerad

Efter några tröga säsonger på husbilsmarknaden har alkovmodellerna vaknat till liv igen. En ny målgrupp med unga barnfamiljer i spetsen har tagit dem till sig med öppna armar.

FÖRST HYRA, SEDAN KÖPA. Och när barnfamiljer provar på husbilscampandet sker ofta jungfruturen i just en alkovmodell. Därför är steget från att hyra till att köpa alkovhusbil det kanske mest naturliga. Hela familjen får plats. Såväl mamma som pappa och barnen får en riktig säng att sova i – och mycket mer därtill.

Carado är en husbilstillverkare som har gjort sig känd som ett instegsmärke med prispressad fordonspark. Något som bör passa bra för en målgrupp som varken vill eller kan lägga en hel förmögenhet på en husbil. Carados husbilar byggs på en modern produktionsanläggning i regionen Sachsen och varumärket ingår i den mäktiga koncernen Erwin Hymer Group, vilket innebär tillgänglig service runt om i Europa.

Ett redigt kök med nästan överdimensionerade skåp och lådor. Plus för stor kyl/frys.

Visst, designmässigt är Carado kanske inte uppdaterad med det allra senaste. De erbjuder något enklare möbelinteriör, träslaget är ljust och luckor/skåp är vita. Överskåpen är en kombination av de båda. Golvet är en nyans mörkare än möbelmodulerna. Nej, det viktigaste är inte en flashig look utan det funktionella, och där håller vårt testobjekt A361 verkligen måttet.

361:AN ÄR EN AV TRE alkover som Carado förfogar över, samt en av två med barnkammarlösning. Storleksmässigt den minsta av dem, utan att för den skull kännas liten. Bakom ratten är det inte så mycket att orda om. Det där med att alkoven är vindkänsligare än hel- och halvintegrerade husbilar på grund av bullen på taket är knappt kännbart längre. I övrigt handlar det om Fiats grundutrustning och egenskaper som vana Ducatoresenärer känner till mycket väl.

Bra med utrymme i hygiendelen trots att A361:an är en relativt kort alkovmodell.

Alkoven kommer att gillas av de allra yngsta, men barnen...

DET FINNS EN HEL DEL positiva lösningar som bör lyftas fram. Framförallt med tanke på den modesta prislappen. Plant golv är en detalj som uppskattas av de allra flesta. Mjuk stoppning i de meterbreda sofforna kommer troligtvis barnen att tycka om. Uppfällbar alkovbädd (för enkel passage till och från hytten, så vi inte slår i huvudet) är praktiskt.

Fyra takfönster är god grund för funktionell ventilation. Köksdetaljen soft close finns inte enbart hos besticklådan utan även på samtliga överskåp. Överskåpen har för övrigt, tillsammans med alla lådor, luftspalt för att hålla luftcirkulationen på topp. Rymlig garderob med belysning är bra för barnfamiljer.

På utsidan finns dubbla lastluckor (65x120 och 60x100 centimeter). Usb-uttag vid sittgruppen och energisparande led-belysning tillsammans med riktiga sängar för fyra personer och stor kyl/frys, är funktionella komponenter.

...får i stället sängarna som finns i akterpartiet.

HYGIENUTRYMMET blir en trevlig bekantskap. Duschkabin ingår i utrymmet och den är utrustad med trätrall. Tre handdukshängare finns och belysningsknappen sitter på barnvänlig höjd (70 centimeter).

Köket har god arbetsyta och tre brännare med gjutjärnsgaller. Ett av köksskåpen har integrerad sophink och ovanför frysen finns tv-skåp. När det gäller sovplatserna har de fasta sängarna ribbotten av trä och alkoven har 72 centi- meters höjd. Våningssängarna har olika längd/bredd, men är båda väl tilltagna. Takventil noteras i barnavdelningen.

Vårt samlade intryck är att Carado A361 är trivsam för familjen, och det till en ytterst rimlig peng.

 • Dethleffs Globetrotter: Ämnad för Globetrotters

  Dethleffs Globetrotter: Ämnad för Globetrotters

  Vad sägs om sofistikerat och elegant, samtidigt som husbilen är fullsmetad med smarta och genomtänkta detaljer som gör campandet till en fröjd? Välkommen till det treaxlade flaggskeppet Dethleffs Globetrotter XLI 7850-2 DBM.

  Första intrycket Anders Wallsten, 2022-09-30 06:22

 • Malibu T 460 LE: Ingenjörskonst på hög nivå

  Malibu T 460 LE: Ingenjörskonst på hög nivå

  Ofta pratar vi om fransk charm, italiensk design och tysk ingenjörskonst. Men vad händer om man tar det sistnämnda och kryddar med de första två? Jo, något som i allra högsta grad påminner om Malibu.

  Första intrycket Anders Wallsten, 2022-09-28 06:05

 • Polar Edition 620 FWCA: För sjusovare

  Polar Edition 620 FWCA: För sjusovare

  Finns det någon medelstor, enaxlad husvagn på den svenska marknaden som klarar av att förse sju personer med både bra och humana sovplatser? Tro det eller ej, men svaret är faktiskt ja. Häng med när vi kollar in Polar Edition 620 FWCA.

  Första intrycket Anders Wallsten, 2022-09-26 06:12

 • Caravelair Titanium 450: Prispressad fransos

  Caravelair Titanium 450: Prispressad fransos

  60 års erfarenhet av husvagnsbyggande, men tämligen okända på den svenska marknaden. Nu görs det en satsning på franska Caravelair – med fyra återförsäljare.

  Första intrycket Anders Wallsten, 2022-09-21 07:44

 • Sunlight A70: Kompisgängets favorit

  Sunlight A70: Kompisgängets favorit

  För cirka tio år sedan var alkovmodeller mer eller mindre dödsdömda, ja till och med utrotningshotade. Det mesta går emellertid i cykler och även om halv- och helintegrerade husbilar är populärare är inte "husbilarna med en bula på taket" på något vis ute ur leken.

  Första intrycket Anders Wallsten, 2022-09-02 07:35

 • Rapido M66: Fabulös fransos

  Rapido M66: Fabulös fransos

  För lite drygt två år sedan testade Husvagn & Camping husbilen Rapido M96. En modell som då var ny på marknaden. Nu är det dags att sätta tänderna i syskonet M66.

  Första intrycket Anders Wallsten, 2022-08-29 06:49

 • Dethleffs Nomad 520 ELT: Öppen planlösning

  Dethleffs Nomad 520 ELT: Öppen planlösning

  Bland dryga dussinet olika husvagnmodeller inom Dethleffs Nomad finns det en ny planlösning för i år. En mycket öppen sådan. Det är med förtjusning vi tar oss an Nomad 520 ELT, som finns att beskåda hos DS Husvagnar i Hörby.

  Första intrycket Anders Wallsten, 2022-08-26 06:16

 • Adria Alpina 663 UK: Vagn för den stora familjen

  Adria Alpina 663 UK: Vagn för den stora familjen

  Är ni ute efter en husvagn som kan användas året runt? Behöver ni även ha tillgång till fasta sängar för två vuxna och tre barn? Spana då in Adria Alpina 663 UK.

  Första intrycket Anders Wallsten, 2022-08-24 07:10

 • LMC Style 400 F: Flexibel lösning

  LMC Style 400 F: Flexibel lösning

  Hur får man en minihusvagn att bli rymlig nog för två personer? Jo, man trollar bort sängen som LMC på ett mycket smart sätt har gjort på modellen Style 400 F.

  Första intrycket Anders Wallsten, 2022-08-15 07:58

 • Knaus Van I 550 MF: Kompakt med generös känsla

  Knaus Van I 550 MF: Kompakt med generös känsla

  När man nämner ordet helintegrerad ser de allra flesta en stor och svulstig husbil med en sjusiffrig prislapp framför sig. Knappast modeller som kan vara med och utmana de potentiella kunderna som är ute efter ett kompakt fordon i sexmetersklassen. Men det finns undantag – som exempelvis Knaus VAN I 550 MF.

  Första intrycket Anders Wallsten, 2022-08-05 07:28

 • McLouis Nevis 873 G: Dukat för festligheter

  McLouis Nevis 873 G: Dukat för festligheter

  Ung, snygg och modemedveten. Alla goda ting är tre och det råder inga som helst tvivel om att detta står för den italienska husbilstillverkaren McLouis. Det gäller dock att vara först till kvarn. Deras fordon tycks nämligen gå åt som smör i solsken.

  Första intrycket Anders Wallsten, 2022-08-02 07:29

 • Hobby Maxia 660 WQM: Futuristisk!

  Hobby Maxia 660 WQM: Futuristisk!

  Är du måhända ute efter en typ av husvagn som inte är som alla andra? Då bör du kika på Hobbys nya och minst sagt unika Maxia 660 WQM.

  Första intrycket Anders Wallsten, 2022-07-28 07:34

 • Weinsberg CaraOne 390 PUH: Liten vagn med stor potential

  Weinsberg CaraOne 390 PUH: Liten vagn med stor potential

  Det har blivit mer inne än någonsin att campa med ett litet fordon, och det gäller såväl husbilar som husvagnar. Weinsberg CaraOne 390 PUH är en nätt och behändig vagn att dra, samtidigt som den är förvånansvärt rymlig invändigt.

  Första intrycket Anders Wallsten, 2022-07-08 06:54

 • Kabe Estate 600 GDL: Absolut komfort

  Kabe Estate 600 GDL: Absolut komfort

  Vill ni ha en semester som är fylld med glädje, äventyr och komfort de kommande åren? Önskar ni dessutom vara klimatsmarta och väljer bort charterresor till stora hotellkomplex med såväl vattenland som Bamseklubb? Då är det läge att tala i husvagnstermer.

  Första intrycket Anders Wallsten, 2022-07-06 06:49

 • Hymer Grand Canyon S Crossover: Äventyraren!

  Hymer Grand Canyon S Crossover: Äventyraren!

  Husbilar har många uppskattade egenskaper. Frihet och flexibilitet hör dit, men med begränsningar. Att exempelvis köra ut på en fuktig gräsmatta kan betyda behov av bärgning!

  Första intrycket Håkan Johansson, 2022-07-04 07:09

Nyhetsbrev

Få de senaste nyheterna från Husvagn & Camping direkt i din inkorg!


Första intryck

Senaste

Läs mer

 • Senaste
 • Mest läst
 • Mest kommenterat

Facebook

Följ Husvagn & Camping på Facebook

Tidningen för dig som har husvagn eller husbil

Prenumerera på Husvagn & Camping


Beställ din prenumeration online och få tillgång till allt material inklusive vår databas på över 500 tester.
I din prenumeration ingår även digital e-tidning här på sajten eller på din iPad och Android-platta.

6 nr för endast 349kr - klicka här

Campingkatalogen

1711 camping- och ställplatser, vilken är din favorit?

Här hittar du 638 fristående campingplatser och 770 ställplatser över hela Sverige. Här krävs inget campingkort för att övernatta. Du hittar även 303 campingplatser anslutna till SCR, Sveriges Camping- och Stugföretagares Riksorganisation.

Saknar vi din favoritcampingplats?
Tipsa oss!

Köp Campingkatalogen!
Få Campingkatalogen bekvämt hemskickad, köp här.

Jämtland
 • Husvagn & Camping 2022-10

 • Husvagn & Camping 2022-09

 • Husvagn & Camping 2022-08

 • Husvagn & Camping 2022-07

 • Husvagn & Camping 2022-06

 • Husvagn & Camping 2022-05

 • Campingkatalogen 2022

Denna sajt drivs av Story House Egmont AB. Story House Egmont publicerar ett hundratal tidningar och webbplatser, däribland Hemmets Journal, Hus & Hem, Icakuriren, Vagabond, Kalle Anka och Bamse. Vi har även en omfattande verksamhet inom böcker, spel, aktivitetsprodukter och event, samt är snabbt växande inom e-handel och digitala marknadsföringstjänster. Story House Egmont är en del av den nordiska mediekoncernen och stiftelsen Egmont som varje år delar ut mer än 120 miljoner kronor för att hjälpa utsatta barn och ungdomar. Läs mer på www.storyhouseegmont.se.

Story House Egmont AB, Pyramidvägen 7, 16991 Solna, Tel: 08-692 01 00, Orgnr: 556046-9206