Hobby De Luxe Edition 460 UFE: Liten vagn, stora möjligheter

Publicerad: 2019-03-15   Uppdaterad: 2023-04-18

Human prisbild kan låta lite trist. Men Hobbyserien De Luxe Edition sticker trots en rimlig prislapp faktiskt ut med sportig design och modern inredning, med inslag av ljusa möbler och diskreta röda accenter.

Hobby De Luxe Edition 460 UFE: Liten vagn, stora möjligheter
Hobby 460 UFE är en liten och praktisk resevagn.

HOBBY HAR I ÖVER 50 år arbetat med att hitta lösningar som gör det mobila livet bättre, enklare och mer avslappnande. Nyckeln till deras framgång är att de länge har legat i framkant av banbrytande uppfinningar, innovativ teknik och tilltalande design.

Av Hobbys totalt 59 olika modeller valde vi att kika närmare på De Luxe Edition 460 UFe. En liten och behändig modell, som passar utmärkt för det resande paret.

Vi inledde med ett varv runt husvagnen. Vi noterar bekvämt låssystem med endast en nyckel. Vidare har stödhjulet inbyggd viktindikator. Åtkomsten till stödbensskruvarna är god, framförallt bak. Gasolkofferten är rymlig och här finns även den rullbara gråvatten-tanken.

Hobby De Luxe Edition 460 UFE: Liten vagn, stora möjligheter
Snyggt och stilrent med köksbänksbreda lådor, något som är signifikativt för Hobby.
Hobby De Luxe Edition 460 UFE: Liten vagn, stora möjligheter
Fransk säng i vagnens akterparti.

Rangeringshandtagen är stabila och detsamma gäller för handtaget vid entrédörren (som är fyra centimeter bredare än tidigare). Entrédörren är dessutom utrustad med fönster, myggnät, papperskorg och praktiska fack.

Vid entrén sitter ljusstyrningssystemet med CI-BUS-teknik. Utöver att den styr nästan alla belysningsenheter visar den även färskvattennivån samt kan reglera såväl golvvärme som varmvatten-beredaren.

SOM VI NÄMNDE tidigare är det ljust träslag som gäller. Golvet är en nyans mörkare medan klädsel, skåpluckor och kökslådor är mörkgrå. Den u-formade sittgruppen alldeles till vänster om entrén är rymlig och komforten är god. Soffbordet är höj- och sänkbart och gjort av metall.

Hobby De Luxe Edition 460 UFE: Liten vagn, stora möjligheter
Gott om utrymme i hygienutrymmet, men dusch saknas.

Överskåpen, som bland annat finns runt hela sittgruppen, har ventilationsspringor i bakkanten, något som bidrar till god luftcirkulation och att fukt/kondens förhindras. Nu är det inte bara överskåpen som har luftspalter för optimal luftgenomströmning. Även sittgruppen har bred luftspalt mellan dynor och vägg. Samma upplägg finns vid den franska sängen.

På tal om ventilation kan vi också nämna två takfönster och sex öppningsbara fönster. Det bör för övrigt poängteras att överskåpen också har soft-close, alltså inte bara kökslådorna. Bra!

I KÖKSAVDELNINGEN finns ett platsbesparande kylskåp som bara är 38 centimeter brett. Det handlar om ett så kallat Super Slim Tower på hela 150 liter. Mycket praktiskt i en så pass liten husvagn som denna. Breda är i gengäld kökslådorna som har push-lock och förstärkt låsmekanism/låsbleck. En annan god detalj är 230-uttagen som är inbyggda i ramen som omsluter köksfönstret.

Hobby De Luxe Edition 460 UFE: Liten vagn, stora möjligheter

Rymlig är garderoben som mäter 127x72x53 centimeter (hänghöjd/bredd/djup). Vid husvagnens frontparti finns hygienavdelningen, där toalett och tvättfat är placerade var för sig. Den sistnämnda i själva bodelen med goda förvaringsmöjligheter. Inne på toa saknas dusch, men som bekant finns duschmöjlighet på campingplatserna, så det är ingen ko på isen.

Granne med hygienavdelningen har vi den franska sängen. I dess huvudände finns frontfönster med praktiska förvaringshyllor, väggventil och 230-uttag medan tv-hållaren finns på motsatta sidan av sängen. De Luxe Edition 460 UFe är en liten och behändig husvagn med stor potential.

Rulla till toppen