Weinsberg CaraOne 740 UWF bjuder på braskamin.

Publicerad: 2019-03-19   Uppdaterad: 2023-04-18

Fåtöljer av förstklassig läderimitation och elektrisk braskamin i en husvagn – finns det? Ja, unika Weinsberg CaraOne 740 UWF ICE Edition bjuder på en hel del smått och gott.

I VANLIGA FALL är Weinsberg välkända för att vara ett instegsvarumärke som bygger populära och prispressade husvagnar och husbilar. Samtidigt har de visat att de kan bygga specialhusvagnar som sticker ut lite extra. I deras fall handlar det om boggivagnarna CaraOne 740 UDF och 740 UWF.

Båda har tilläggsnamnet Ice Edition vilket speglar en mer omfattande utrustningsnivå än vi är vana vid från Weinsberg. Från att vara två- eller tresäsongsvagnar är Ice Edition året-runt-vagnar med Aldes vattenburna värmesystem och inte Trumapannan, som tillhör grundutrustningen i deras andra serier och modeller.

Weinsberg CaraOne 740 UWF bjuder på braskamin.
Ha is i magen. 740 UWF Ice Edition är en baddare som mäter 937 centimeter inkluderat dragkrok.

Det som skiljer CaraOne 740 UDF och CaraOne 740 UWF är mittpartiet. Annars är de lika som bär. Medan 740 UDF är en ståtlig barnkammarvagn med centrerad dinett och våningssäng har syskonvagnen 740 UWF elektrisk braskamin, 49-tums tv och två urtjusiga fåtöljer på samma plats. Främre och bakre partiet är således identiska med varandra.

Vi valde att titta närmare på740 UWF, som har relaxavdelning, och vi trivdes alldeles utmärkt i fåtöljerna. Den mäktiga tv-skärmen gav biokänsla och den elektriska braskaminen sprider nästan samma njutning som en öppen spis.

Weinsberg CaraOne 740 UWF bjuder på braskamin.
Rejäl u-sittgrupp för den stora familjen där komforten i sofforna visar sig vara riktigt bra.

NÅGOT MOTVILLIGT lämnar vi fåtöljerna för u-sittgruppen vid entrén. Blir emellertid glatt överraskade, för här är både rymligt och bekvämt, och finns mysbelysning. Under sofforna finns bra med utrymme för skrymmande packning. Entrén är utrustad med så kallad stalldörr, integrerat fönster, papperskorg och skoskåp. Mitt emot entrén ett ljust, närmast vitt kök med goda förvaringsmöjligheter, kryddhylla, stort kylskåp samt både fönster/taklucka som ventilationsalternativ.

Hoppar raskt över mittpartiets relaxavdelning för att inta horisontellt läge i den franska sängen. Även här finner vi en komforthöjare – Froli Stars stötdämpande madrass. Nära huvudkudden finns usb-uttag. Vid motsatt sängsida rymlig garderob (131×54 centimeter, höjd/ bredd) och mitt emot ett stort linneskåp från golv till tak.

Weinsberg CaraOne 740 UWF bjuder på braskamin.
Ett funktionellt kök med stora förvaringsskåp/lådor, god arbetsyta och bra detaljer som kryddhylla och stor kyl/frys.
Weinsberg CaraOne 740 UWF bjuder på braskamin.
På toa/duschavdelningen finns även handdukstork.

I hygienavdelningen är toalett- och duschutrymme separerade från handfatet som är beläget i själva bodelen intill sängen. På toaletten finns handduksvärmare. Uppskattad detalj som distansskivor med breda luftspalter noteras inte bara i överskåpen, utan även vid säng och sittgrupp för optimal spridning av luft och värme. Totalt finns nio öppningsbara fönster och tre takfönster.

Vattensystemet är frostskyddat och eluppvärmt medan taket är hagelresistent. Tar en sväng på utsidan också, kraftiga stödben noteras. Dessvärre är det lite halvmarigt att komma åt stödbensskruvarna fram, betydligt enklare bak. Skidbox finns och lastlucka likaså. I gasolkofferten finns Truma DuoControl CS med integrerad Eis Ex.

Weinsberg CaraOne 740 UWF bjuder på braskamin.
Sova gott är viktigt. I den franska sängen finns det fjädrande och komforthöjande madrassystemet Froli Star.
Weinsberg CaraOne 740 UWF bjuder på braskamin.
I tysk stil är handfatet separerat från toa/dusch.

VILKEN MÅLGRUPP riktar sig då Weinsberg CaraOne 740 UWF ICE Edition till? Svaret är tvetydigt.

Å ena sidan passar husvagnen paret som vill ha en fullfjädrad vintervagn utan att behöva spendera en förmögenhet. Å andra sidan paret som vågar sticka ut. För vilka andra på campingplatsen kan skryta med fåtöljer av förstklassig läderimitation, 49-tums tv och elektrisk braskamin?

Tillhör ni de som har barn med på husvagnssemestern går det bra det också. Fast då ersätts som vi tidigare skrev biosalongen och braskaminen med dinett och våningssäng. Husvagnen skiftar då också namn från till 740 UWF till 740 UDF. De förträffliga vinteregenskaperna består.

Weinsberg CaraOne 740 UWF bjuder på braskamin.
Rulla till toppen