Polar 650 TSD BK Selected: Ny familjefavorit?

851 centimeter kommer att dras efter personbilen. Ganska långt med tanke på att det är en enkelaxlad husvagn.

Polar 650 TSD BK Selected: Ny familjefavorit?

Publicerad

Polar 650 TDS BK är inte bara en enkelaxlad bjässe. Det är också en ny barnkammarvagn med en något udda planlösning, där alla ordinarie sängplatser är tvärställda.

POLARS HUSVAGNSPARK finns i tre olika tappningar per storlek och planlösning. Antingen kan kunden beställa sin favorithusvagn Original, eller så uppgraderar man den till Selected.

Till sist finns också svartvita Customized, där kunden tillsammans med konstruktörerna kan laborera med både utrustning och planlösning. Här får köparen med andra ord vagnen exakt så som han eller hon vill ha den, men prislappen är därefter.

Till vårt förfogande har vi denna gång en nyhet i Polars digra sortiment. Bland 40 olika modeller, fördelat på åtta olika storlekar, är 650 TDS BK en av sex som är nya för året – och kanske den som också är mest spännande.

En köksavdelning värdig en restaurangchef. Fyrlågig spis, mikrovågsugn, gasolugn, stor kyl/frys och massvis med plats för diverse köksattiraljer.

Det handlar nämligen om en barnkammarvagn med en något udda sänglösning. Egen barnavdelning allra längst bak, alternativt våningssängen bredvid föräldrarnas franska säng i mittpartiet tillhör vanligheterna. I 650 TDS BK är inte bara ungarnas våningssäng tvärställd, dubbelsängen är det också.

15,38 meter boyta har resenärerna att förfoga över och såväl lyx som året-runt-funktionalitet finns i överflöd. I fabriken i Dorotea finns varken löpande band eller robotar. Merparten av Polarvagnarna byggs nämligen för hand, och samtidigt är allt toppmodernt. Tänker närmast på Polar Connect, ett system som med en nedladdningsbar app gör att man kan fjärrstyra vagnen.

Barnen har det bra allra längst bak i 650 TDS BK. Dessutom får de trygg närhet till föräldrarnas säng som bara står en meter från våningssängen.

SEDAN HAR VI DET DÄR med gedigen utrustningsnivå. Medan tillvalslistorna hos många konkurrerande varumärken är långa har Polar det mesta som standard. Och att bra kan göras ännu bättre, är Polar ett bevis på.

Exempelvis har de förbättrat värmesystemet ytterligare genom att installera en kulventil som gör att fördelningen av varmvattnet blir jämnare. Dessutom har alla deras 2019-vagnar nu uppvärmt gråvattenavlopp som standard.

Stor, för att inte säga gigantisk u-sittgrupp, i husvagnens frontparti. I sedvanlig ordning är sittkomforten mycket hög.

Ämnet värme kanske vi knappt behöver nämna. Polars husvagnar är vad de heter. Is, kyla, frost, snö och hagel är inga hinder. 55 års erfarenhet av husvagnsbyggande och deras slogan Made in Norrland säger det mesta. Ingenting har lämnats åt slumpen, det handlar om ett gediget hantverk.

Har vi några favoritavdelningar i 650 TDS BK? Svaret blir – ja, ett flertal.

Instegsgarderob med hatthylla, bra med utrymme för vinterjackor, takventil och skolåda med droppskål samt ett skoskåp under femte sätet gör vi tummen upp för. Köket är minst lika bra som hemma med stor kyl/frys, ugn, mikro, fyrlågig spis, skärbräda och fläkt. Sittgruppen är synnerligen bekväm. Fyra usb-uttag finns också. Nackkuddar och överskåp med gasdämpare likaså. Mysbelysningen är en bonus.

Hygienutrymmet saknar dusch och belysningsknappen sitter på 125 centimeters höjd. Extremt högt för att vara i en barnkammarvagn.

DUBBLA GARDEROBER noteras, den ena har tre trådkorgar. Trådkorgar är det för övrigt uppifrån och ner i linneskåpet, som är beläget mellan de båda sängarna. På utsidan finns utdragbar skidlåda, aluminiumfälgar och marknadens kanske mest lättåtkomliga stödben. Hittar vi ingenting på minussidan? Jo, det saknas dusch och belysningsknappen på toa har man monterat på 125 centimeters höjd – i en barnkammarvagn! Tankevurpa eller?

KOMMER 650 TDS BK med sin unika barnkammarlösning att bli en succé? Det återstår att se. Efter många år med enbart konservativa lösningar har det börjat röra på sig i leden även hos husvagnstillverkarna.

Hos Polar har man för vana att lyssna till sina kunder. Vad står på deras önskelista? Kan det måhända vara så att en barnkammarvagn med två tvärställda sängar finns med?

Både tvärställd dubbelsäng och tvärställd våningssäng. Polar tänker nytt.

 • Dethleffs Globetrotter: Ämnad för Globetrotters

  Dethleffs Globetrotter: Ämnad för Globetrotters

  Vad sägs om sofistikerat och elegant, samtidigt som husbilen är fullsmetad med smarta och genomtänkta detaljer som gör campandet till en fröjd? Välkommen till det treaxlade flaggskeppet Dethleffs Globetrotter XLI 7850-2 DBM.

  Första intrycket Anders Wallsten, 2022-09-30 06:22

 • Malibu T 460 LE: Ingenjörskonst på hög nivå

  Malibu T 460 LE: Ingenjörskonst på hög nivå

  Ofta pratar vi om fransk charm, italiensk design och tysk ingenjörskonst. Men vad händer om man tar det sistnämnda och kryddar med de första två? Jo, något som i allra högsta grad påminner om Malibu.

  Första intrycket Anders Wallsten, 2022-09-28 06:05

 • Polar Edition 620 FWCA: För sjusovare

  Polar Edition 620 FWCA: För sjusovare

  Finns det någon medelstor, enaxlad husvagn på den svenska marknaden som klarar av att förse sju personer med både bra och humana sovplatser? Tro det eller ej, men svaret är faktiskt ja. Häng med när vi kollar in Polar Edition 620 FWCA.

  Första intrycket Anders Wallsten, 2022-09-26 06:12

 • Caravelair Titanium 450: Prispressad fransos

  Caravelair Titanium 450: Prispressad fransos

  60 års erfarenhet av husvagnsbyggande, men tämligen okända på den svenska marknaden. Nu görs det en satsning på franska Caravelair – med fyra återförsäljare.

  Första intrycket Anders Wallsten, 2022-09-21 07:44

 • Sunlight A70: Kompisgängets favorit

  Sunlight A70: Kompisgängets favorit

  För cirka tio år sedan var alkovmodeller mer eller mindre dödsdömda, ja till och med utrotningshotade. Det mesta går emellertid i cykler och även om halv- och helintegrerade husbilar är populärare är inte "husbilarna med en bula på taket" på något vis ute ur leken.

  Första intrycket Anders Wallsten, 2022-09-02 07:35

 • Rapido M66: Fabulös fransos

  Rapido M66: Fabulös fransos

  För lite drygt två år sedan testade Husvagn & Camping husbilen Rapido M96. En modell som då var ny på marknaden. Nu är det dags att sätta tänderna i syskonet M66.

  Första intrycket Anders Wallsten, 2022-08-29 06:49

 • Dethleffs Nomad 520 ELT: Öppen planlösning

  Dethleffs Nomad 520 ELT: Öppen planlösning

  Bland dryga dussinet olika husvagnmodeller inom Dethleffs Nomad finns det en ny planlösning för i år. En mycket öppen sådan. Det är med förtjusning vi tar oss an Nomad 520 ELT, som finns att beskåda hos DS Husvagnar i Hörby.

  Första intrycket Anders Wallsten, 2022-08-26 06:16

 • Adria Alpina 663 UK: Vagn för den stora familjen

  Adria Alpina 663 UK: Vagn för den stora familjen

  Är ni ute efter en husvagn som kan användas året runt? Behöver ni även ha tillgång till fasta sängar för två vuxna och tre barn? Spana då in Adria Alpina 663 UK.

  Första intrycket Anders Wallsten, 2022-08-24 07:10

 • LMC Style 400 F: Flexibel lösning

  LMC Style 400 F: Flexibel lösning

  Hur får man en minihusvagn att bli rymlig nog för två personer? Jo, man trollar bort sängen som LMC på ett mycket smart sätt har gjort på modellen Style 400 F.

  Första intrycket Anders Wallsten, 2022-08-15 07:58

 • Knaus Van I 550 MF: Kompakt med generös känsla

  Knaus Van I 550 MF: Kompakt med generös känsla

  När man nämner ordet helintegrerad ser de allra flesta en stor och svulstig husbil med en sjusiffrig prislapp framför sig. Knappast modeller som kan vara med och utmana de potentiella kunderna som är ute efter ett kompakt fordon i sexmetersklassen. Men det finns undantag – som exempelvis Knaus VAN I 550 MF.

  Första intrycket Anders Wallsten, 2022-08-05 07:28

 • McLouis Nevis 873 G: Dukat för festligheter

  McLouis Nevis 873 G: Dukat för festligheter

  Ung, snygg och modemedveten. Alla goda ting är tre och det råder inga som helst tvivel om att detta står för den italienska husbilstillverkaren McLouis. Det gäller dock att vara först till kvarn. Deras fordon tycks nämligen gå åt som smör i solsken.

  Första intrycket Anders Wallsten, 2022-08-02 07:29

 • Hobby Maxia 660 WQM: Futuristisk!

  Hobby Maxia 660 WQM: Futuristisk!

  Är du måhända ute efter en typ av husvagn som inte är som alla andra? Då bör du kika på Hobbys nya och minst sagt unika Maxia 660 WQM.

  Första intrycket Anders Wallsten, 2022-07-28 07:34

 • Weinsberg CaraOne 390 PUH: Liten vagn med stor potential

  Weinsberg CaraOne 390 PUH: Liten vagn med stor potential

  Det har blivit mer inne än någonsin att campa med ett litet fordon, och det gäller såväl husbilar som husvagnar. Weinsberg CaraOne 390 PUH är en nätt och behändig vagn att dra, samtidigt som den är förvånansvärt rymlig invändigt.

  Första intrycket Anders Wallsten, 2022-07-08 06:54

 • Kabe Estate 600 GDL: Absolut komfort

  Kabe Estate 600 GDL: Absolut komfort

  Vill ni ha en semester som är fylld med glädje, äventyr och komfort de kommande åren? Önskar ni dessutom vara klimatsmarta och väljer bort charterresor till stora hotellkomplex med såväl vattenland som Bamseklubb? Då är det läge att tala i husvagnstermer.

  Första intrycket Anders Wallsten, 2022-07-06 06:49

 • Hymer Grand Canyon S Crossover: Äventyraren!

  Hymer Grand Canyon S Crossover: Äventyraren!

  Husbilar har många uppskattade egenskaper. Frihet och flexibilitet hör dit, men med begränsningar. Att exempelvis köra ut på en fuktig gräsmatta kan betyda behov av bärgning!

  Första intrycket Håkan Johansson, 2022-07-04 07:09

Nyhetsbrev

Få de senaste nyheterna från Husvagn & Camping direkt i din inkorg!


Första intryck

Senaste

Läs mer

 • Senaste
 • Mest läst
 • Mest kommenterat

Facebook

Följ Husvagn & Camping på Facebook

Tidningen för dig som har husvagn eller husbil

Prenumerera på Husvagn & Camping


Beställ din prenumeration online och få tillgång till allt material inklusive vår databas på över 500 tester.
I din prenumeration ingår även digital e-tidning här på sajten eller på din iPad och Android-platta.

6 nr för endast 349kr - klicka här

Campingkatalogen

1711 camping- och ställplatser, vilken är din favorit?

Här hittar du 638 fristående campingplatser och 770 ställplatser över hela Sverige. Här krävs inget campingkort för att övernatta. Du hittar även 303 campingplatser anslutna till SCR, Sveriges Camping- och Stugföretagares Riksorganisation.

Saknar vi din favoritcampingplats?
Tipsa oss!

Köp Campingkatalogen!
Få Campingkatalogen bekvämt hemskickad, köp här.

Jämtland
 • Husvagn & Camping 2022-10

 • Husvagn & Camping 2022-09

 • Husvagn & Camping 2022-08

 • Husvagn & Camping 2022-07

 • Husvagn & Camping 2022-06

 • Husvagn & Camping 2022-05

 • Campingkatalogen 2022

Denna sajt drivs av Story House Egmont AB. Story House Egmont publicerar ett hundratal tidningar och webbplatser, däribland Hemmets Journal, Hus & Hem, Icakuriren, Vagabond, Kalle Anka och Bamse. Vi har även en omfattande verksamhet inom böcker, spel, aktivitetsprodukter och event, samt är snabbt växande inom e-handel och digitala marknadsföringstjänster. Story House Egmont är en del av den nordiska mediekoncernen och stiftelsen Egmont som varje år delar ut mer än 120 miljoner kronor för att hjälpa utsatta barn och ungdomar. Läs mer på www.storyhouseegmont.se.

Story House Egmont AB, Pyramidvägen 7, 16991 Solna, Tel: 08-692 01 00, Orgnr: 556046-9206