Weinsberg Caracompact 600 MEG: Smidigt krutpaket

Fräckt utseende kombinerat med rikligt med hästkrafter gör Weinsberg Caracompact 600 MEG till en intressant husbil.

Weinsberg Caracompact 600 MEG: Smidigt krutpaket

Publicerad

Nästan lika smidig som en plåtis, och samtidigt närapå rymlig som en normalstor husbil. Vi har kikat närmare på Weinsberg Caracompact 600 MEG.

Vi skulle vilja påstå att Caracompact är så nära en hybrid man kan komma i husbilsvärlden. Med hybrid menar vi inte el/diesel, som hos personbilarna. Nej, här handlar det om en husbil som blandar det bästa från två världar – plåtisarnas smidighet och de normalstora husbilarnas rymlighet. 

Caracompact är nämligen bara 220 centimeter bred på utsidan. Smidig i trafik i framförallt storstadsmiljö. Lägg sedan till 160 hästkrafter under huven. Det handlar om ett smidigt krutpaket med Peugeot som drivlina och inte Fiat Ducato. Detta innebär ett plus i kanten då kamkedja gäller och måhända ett litet minus i form av påfyllande av AdBlue, som allt oftare används till moderna dieselmotorer för att minska utsläppen av skadliga kväve­oxider.

Peugeots hyttinteriör skiljer sig en smula från Fiat Ducato som de allra flesta är vana vid. Bra eller dåligt - en smaksak.

Weinsberg har gjort sig kända som ett instegmärke som kanske inte omfattar det allra senaste när det gäller form- och designspråk. Nu vill vi påstå att den stämpeln börjar tvättas bort.

Ta bara en sådan sak som automatisk tändning av belysningen när vi öppnar jalusidraperierna för garderob respektive linneförråd. Att dessa är placerade under sängen kan man tycka både si och så om. Det kommer på köpet när valet faller på en modell som har planlösningen höga långbäddar och stort garage. I gengäld får vi plats med cyklar och andra skrymmande ting utan att behöva göra åverkan på karossens utsida.

Planlösningen ligger mellan fullstor husbil och en plåtis. Med 205 centimeters inre bredd måste man kompromissa.

160 hästkrafter finns under huven.

Garaget på 600 MEG är utrustat med värmeutblås, hyllor och fack samt lastöglor att försegla persedlarna med. Lastluckan är dessutom ut­rustad med tre och inte bara två lås. 

Mellan de båda långbäddarna finns kramgo bäddbreddning som ger hela 203 centimeter utrymme allra längst bak. Intill långbäddarna finns såväl 230- som usb-uttag, avlastningshyllor för exempelvis kvällslektyr och mobiltel samt spotlights.

Den smartaste lösningen finner vi annars i den kompakta hygienavdelningen. Då Cara­compact har innerbreddmåttet 205 centimeter gäller det att kompromissa. Det finns inte plats för allt, eller? Här har de konstruerat ett handfat som är skjutbart i sidled. Denna innovativa lösning ger gott om utrymme i såväl duschen som sittandes på toalettringen. Som vi har sagt så många gånger förut – ibland är det enkla det mest geniala.

Mellan långbäddarna i sovutrymmet finns en bäddbreddning som ger extra utrymme.

Elegant stämnings-belysning.

Fast har man sparat in på centimetrarna, ja då är det väl något som har fått stryka på foten?

Jodå, det femte sätet, som i vanliga fall är placerat mellan entrédörren och hyttstolen bakom medpassageraren. Med den borttagen blir det gott om plats att vrida på hyttstolarna och ta sig till övrig bodel.

Hyttstolarna har för övrigt, som i många hus­bilar, bästa sittkomforten. Komforten är inte dålig i den bältade soffan. Den är bara helt enkelt bättre i hyttstolarna. Stort takfönster i denna avdelning ger plus i kanten och samma betyg får det förlängningsbara bordet.

Smart utformat handfat som är skjutbart i sidled.

Köket är litet och behändigt och påminner en hel del om de möbelmoduler som monteras i plåtisar. Elegant belysning under köksbänk, dubbla skafferiskåp, soft close och utfällbar skärbräda är detaljer som utmärker sig. Vid entrén finns krokar i nära anslutning till ingången och självklart finns här även myggnät. 

Vilka vänder sig då Cara­compact till? Helt klart paret som reser mycket.

 • Dethleffs Globetrotter: Ämnad för Globetrotters

  Dethleffs Globetrotter: Ämnad för Globetrotters

  Vad sägs om sofistikerat och elegant, samtidigt som husbilen är fullsmetad med smarta och genomtänkta detaljer som gör campandet till en fröjd? Välkommen till det treaxlade flaggskeppet Dethleffs Globetrotter XLI 7850-2 DBM.

  Första intrycket Anders Wallsten, 2022-09-30 06:22

 • Malibu T 460 LE: Ingenjörskonst på hög nivå

  Malibu T 460 LE: Ingenjörskonst på hög nivå

  Ofta pratar vi om fransk charm, italiensk design och tysk ingenjörskonst. Men vad händer om man tar det sistnämnda och kryddar med de första två? Jo, något som i allra högsta grad påminner om Malibu.

  Första intrycket Anders Wallsten, 2022-09-28 06:05

 • Polar Edition 620 FWCA: För sjusovare

  Polar Edition 620 FWCA: För sjusovare

  Finns det någon medelstor, enaxlad husvagn på den svenska marknaden som klarar av att förse sju personer med både bra och humana sovplatser? Tro det eller ej, men svaret är faktiskt ja. Häng med när vi kollar in Polar Edition 620 FWCA.

  Första intrycket Anders Wallsten, 2022-09-26 06:12

 • Caravelair Titanium 450: Prispressad fransos

  Caravelair Titanium 450: Prispressad fransos

  60 års erfarenhet av husvagnsbyggande, men tämligen okända på den svenska marknaden. Nu görs det en satsning på franska Caravelair – med fyra återförsäljare.

  Första intrycket Anders Wallsten, 2022-09-21 07:44

 • Sunlight A70: Kompisgängets favorit

  Sunlight A70: Kompisgängets favorit

  För cirka tio år sedan var alkovmodeller mer eller mindre dödsdömda, ja till och med utrotningshotade. Det mesta går emellertid i cykler och även om halv- och helintegrerade husbilar är populärare är inte "husbilarna med en bula på taket" på något vis ute ur leken.

  Första intrycket Anders Wallsten, 2022-09-02 07:35

 • Rapido M66: Fabulös fransos

  Rapido M66: Fabulös fransos

  För lite drygt två år sedan testade Husvagn & Camping husbilen Rapido M96. En modell som då var ny på marknaden. Nu är det dags att sätta tänderna i syskonet M66.

  Första intrycket Anders Wallsten, 2022-08-29 06:49

 • Dethleffs Nomad 520 ELT: Öppen planlösning

  Dethleffs Nomad 520 ELT: Öppen planlösning

  Bland dryga dussinet olika husvagnmodeller inom Dethleffs Nomad finns det en ny planlösning för i år. En mycket öppen sådan. Det är med förtjusning vi tar oss an Nomad 520 ELT, som finns att beskåda hos DS Husvagnar i Hörby.

  Första intrycket Anders Wallsten, 2022-08-26 06:16

 • Adria Alpina 663 UK: Vagn för den stora familjen

  Adria Alpina 663 UK: Vagn för den stora familjen

  Är ni ute efter en husvagn som kan användas året runt? Behöver ni även ha tillgång till fasta sängar för två vuxna och tre barn? Spana då in Adria Alpina 663 UK.

  Första intrycket Anders Wallsten, 2022-08-24 07:10

 • LMC Style 400 F: Flexibel lösning

  LMC Style 400 F: Flexibel lösning

  Hur får man en minihusvagn att bli rymlig nog för två personer? Jo, man trollar bort sängen som LMC på ett mycket smart sätt har gjort på modellen Style 400 F.

  Första intrycket Anders Wallsten, 2022-08-15 07:58

 • Knaus Van I 550 MF: Kompakt med generös känsla

  Knaus Van I 550 MF: Kompakt med generös känsla

  När man nämner ordet helintegrerad ser de allra flesta en stor och svulstig husbil med en sjusiffrig prislapp framför sig. Knappast modeller som kan vara med och utmana de potentiella kunderna som är ute efter ett kompakt fordon i sexmetersklassen. Men det finns undantag – som exempelvis Knaus VAN I 550 MF.

  Första intrycket Anders Wallsten, 2022-08-05 07:28

 • McLouis Nevis 873 G: Dukat för festligheter

  McLouis Nevis 873 G: Dukat för festligheter

  Ung, snygg och modemedveten. Alla goda ting är tre och det råder inga som helst tvivel om att detta står för den italienska husbilstillverkaren McLouis. Det gäller dock att vara först till kvarn. Deras fordon tycks nämligen gå åt som smör i solsken.

  Första intrycket Anders Wallsten, 2022-08-02 07:29

 • Hobby Maxia 660 WQM: Futuristisk!

  Hobby Maxia 660 WQM: Futuristisk!

  Är du måhända ute efter en typ av husvagn som inte är som alla andra? Då bör du kika på Hobbys nya och minst sagt unika Maxia 660 WQM.

  Första intrycket Anders Wallsten, 2022-07-28 07:34

 • Weinsberg CaraOne 390 PUH: Liten vagn med stor potential

  Weinsberg CaraOne 390 PUH: Liten vagn med stor potential

  Det har blivit mer inne än någonsin att campa med ett litet fordon, och det gäller såväl husbilar som husvagnar. Weinsberg CaraOne 390 PUH är en nätt och behändig vagn att dra, samtidigt som den är förvånansvärt rymlig invändigt.

  Första intrycket Anders Wallsten, 2022-07-08 06:54

 • Kabe Estate 600 GDL: Absolut komfort

  Kabe Estate 600 GDL: Absolut komfort

  Vill ni ha en semester som är fylld med glädje, äventyr och komfort de kommande åren? Önskar ni dessutom vara klimatsmarta och väljer bort charterresor till stora hotellkomplex med såväl vattenland som Bamseklubb? Då är det läge att tala i husvagnstermer.

  Första intrycket Anders Wallsten, 2022-07-06 06:49

 • Hymer Grand Canyon S Crossover: Äventyraren!

  Hymer Grand Canyon S Crossover: Äventyraren!

  Husbilar har många uppskattade egenskaper. Frihet och flexibilitet hör dit, men med begränsningar. Att exempelvis köra ut på en fuktig gräsmatta kan betyda behov av bärgning!

  Första intrycket Håkan Johansson, 2022-07-04 07:09

Nyhetsbrev

Få de senaste nyheterna från Husvagn & Camping direkt i din inkorg!


Första intryck

Senaste

Läs mer

 • Senaste
 • Mest läst
 • Mest kommenterat

Facebook

Följ Husvagn & Camping på Facebook

Tidningen för dig som har husvagn eller husbil

Prenumerera på Husvagn & Camping


Beställ din prenumeration online och få tillgång till allt material inklusive vår databas på över 500 tester.
I din prenumeration ingår även digital e-tidning här på sajten eller på din iPad och Android-platta.

6 nr för endast 349kr - klicka här

Campingkatalogen

1711 camping- och ställplatser, vilken är din favorit?

Här hittar du 638 fristående campingplatser och 770 ställplatser över hela Sverige. Här krävs inget campingkort för att övernatta. Du hittar även 303 campingplatser anslutna till SCR, Sveriges Camping- och Stugföretagares Riksorganisation.

Saknar vi din favoritcampingplats?
Tipsa oss!

Köp Campingkatalogen!
Få Campingkatalogen bekvämt hemskickad, köp här.

Jämtland
 • Husvagn & Camping 2022-10

 • Husvagn & Camping 2022-09

 • Husvagn & Camping 2022-08

 • Husvagn & Camping 2022-07

 • Husvagn & Camping 2022-06

 • Husvagn & Camping 2022-05

 • Campingkatalogen 2022

Denna sajt drivs av Story House Egmont AB. Story House Egmont publicerar ett hundratal tidningar och webbplatser, däribland Hemmets Journal, Hus & Hem, Icakuriren, Vagabond, Kalle Anka och Bamse. Vi har även en omfattande verksamhet inom böcker, spel, aktivitetsprodukter och event, samt är snabbt växande inom e-handel och digitala marknadsföringstjänster. Story House Egmont är en del av den nordiska mediekoncernen och stiftelsen Egmont som varje år delar ut mer än 120 miljoner kronor för att hjälpa utsatta barn och ungdomar. Läs mer på www.storyhouseegmont.se.

Story House Egmont AB, Pyramidvägen 7, 16991 Solna, Tel: 08-692 01 00, Orgnr: 556046-9206