Adria Coral XL Axess 670 SP: Bil med smarta lösningar

Ljus och rymlig alkov (210x140 centimeter) med tillhörande stege. Till höger: Litet, men väl fungerande vinkelkök med bland annat kryddhylla och softclose.

Adria Coral XL Axess 670 SP: Bil med smarta lösningar

Publicerad

Alkoverna är tillbaka med besked, och de tycks tilltala den nya generationen husbilscampare. Lågt pris, gott om utrymme och smarta lösningar för hela familjen. Vi tittar till Coral XL Axess 670 SP.

Välkänt varumärke, många återförsäljare, bra andrahandsvärde. Detaljförbättringar på 2019-modellerna där alla alkover nu kan beställas med fabriks­monterad tillvalsutrustning. Det finns många anled­ningar till att slovenska Adria har starkt fotfäste i Sverige. Att se en Adria, vare sig det är en husvagn eller husbil, på vägen och på ställ- eller campingplatser är mer regel än undantag.

Däremot tillhör det inte direkt vanligheterna att vi sitter i en husbilshytt från Citroën. Medan de allra flesta husbilarna ur Adrias modellprogram levereras med chassi från Fiat Ducato är deras Axesserier (ej Sonic) baserade på Citroën Jumper.

Det betyder att kunden inte kan beställa automat från tillvalslistan. Här är det enbart manuell växellåda som gäller. I gengäld finns både 130 och 160 hästkrafter att tillgå, där det förstnämnda tillhör grundutrustningen. AdBlue får man lära sig att fylla på då Jumper har så kallad SCR-teknik.

Bra komfort i sittgruppen. I samvaroavdelningen finns även ladduttag för usb.

Coral XL Axess har även ett något mer påkostat syskon som heter Plus. Med en Plusmodell kan kunden beställa hytt i antingen vit, grå- eller silvergråmetallic kulör. I serien Axess gäller endast vitt, detta för att hålla prisbilden nere. Bilen är emellertid utrustad med en och annan modernitet som EBR (elektronisk bromskraftfördelning) och aktiv däcktrycksövervakning.

Coral XL Axess finns i tre tappningar. En med våningssäng bak (A670 DK), en med höga långbäddar och separerad dusch/toalett (A670 SL) samt den vi synar med tvärställd säng bak (A 670 SP). Interiört gäller, trots den modesta prisbilden, modern design – mörkt golv, brun textil och halvljusmörka luckor/skåp. Detta kombineras med ljus entré och alkovdel, vita väggar samt en svart bänk­skiva i köket. En minst sagt trevlig, praktisk och till synes tidlös färgkombination. 

Gott om utrymme i hygienutrymmet. Bra detalj med skjutbar spegel.

Vid entrén finns multimediavägg där manöverpanelen har touchkontroll. I samma av­delning finner vi även ett förvaringsutrymme i form av skoskåp.

Luftburen Trumavärme finns ombord och det finns en mängd utblås som är strategiskt placerade för optimal värmefördelning. Luftflödet tar i sin tur systemet Air Flow hand om. Via breda luftspalter vid möbler, överskåp och bakom sofforna kan luften cirkulera fritt. Vid sittgruppen finns fem bältade platser. Dynorna är fasta utan att vara överdrivet hårda vilket medför god komfort på samtliga positioner. Här noteras även usb-uttag.

Två fasta sängar finns i Coral XL Axess 670 SP. De mäter vardera 210x140 centimeter. Dessutom plussar vi på med plats för eventuell gäst i den bäddbara dinetten. Fördelningen av sängar är tvärställd dubbelsäng i akterpartiet med usb-uttag i sin närhet och fönster vid såväl huvud- som fotände. Alkoven ovanför hytten har en god detalj då den är vik/uppfällbar så att förare och passagerare får enkel in- och utpassering till/från bodel.

I akterpartiet finns tvärställd dubbelsäng.

Vinkelkök gäller. Inget större utrymme, men tillräckligt för att vara användarvänligt med tre brännare på rad, kryddhylla, softclose, en handfull lådor samt stor kyl/frys. I hygienutrymmet får vi i gengäld känslan av rymd och det gäller såväl toalettdelen som dusch­­kabinen. Här finns även en trevlig detalj i skjut-bar spegel som döljer diverse fack för förvaring. I garaget finns lastöglor, 230-uttag och plats för reservhjul. I hytten finns också ett så kallat punkteringskit.

Hur sammanfattar vi då mångsidiga Coral XL Axess 670 SP? Den känns påkostad trots den rimliga prisbilden och samtidigt idealisk för familjen eller för de som reser tillsammans med nära och kära vänner.

 • Dethleffs Globetrotter: Ämnad för Globetrotters

  Dethleffs Globetrotter: Ämnad för Globetrotters

  Vad sägs om sofistikerat och elegant, samtidigt som husbilen är fullsmetad med smarta och genomtänkta detaljer som gör campandet till en fröjd? Välkommen till det treaxlade flaggskeppet Dethleffs Globetrotter XLI 7850-2 DBM.

  Första intrycket Anders Wallsten, 2022-09-30 06:22

 • Malibu T 460 LE: Ingenjörskonst på hög nivå

  Malibu T 460 LE: Ingenjörskonst på hög nivå

  Ofta pratar vi om fransk charm, italiensk design och tysk ingenjörskonst. Men vad händer om man tar det sistnämnda och kryddar med de första två? Jo, något som i allra högsta grad påminner om Malibu.

  Första intrycket Anders Wallsten, 2022-09-28 06:05

 • Polar Edition 620 FWCA: För sjusovare

  Polar Edition 620 FWCA: För sjusovare

  Finns det någon medelstor, enaxlad husvagn på den svenska marknaden som klarar av att förse sju personer med både bra och humana sovplatser? Tro det eller ej, men svaret är faktiskt ja. Häng med när vi kollar in Polar Edition 620 FWCA.

  Första intrycket Anders Wallsten, 2022-09-26 06:12

 • Caravelair Titanium 450: Prispressad fransos

  Caravelair Titanium 450: Prispressad fransos

  60 års erfarenhet av husvagnsbyggande, men tämligen okända på den svenska marknaden. Nu görs det en satsning på franska Caravelair – med fyra återförsäljare.

  Första intrycket Anders Wallsten, 2022-09-21 07:44

 • Sunlight A70: Kompisgängets favorit

  Sunlight A70: Kompisgängets favorit

  För cirka tio år sedan var alkovmodeller mer eller mindre dödsdömda, ja till och med utrotningshotade. Det mesta går emellertid i cykler och även om halv- och helintegrerade husbilar är populärare är inte "husbilarna med en bula på taket" på något vis ute ur leken.

  Första intrycket Anders Wallsten, 2022-09-02 07:35

 • Rapido M66: Fabulös fransos

  Rapido M66: Fabulös fransos

  För lite drygt två år sedan testade Husvagn & Camping husbilen Rapido M96. En modell som då var ny på marknaden. Nu är det dags att sätta tänderna i syskonet M66.

  Första intrycket Anders Wallsten, 2022-08-29 06:49

 • Dethleffs Nomad 520 ELT: Öppen planlösning

  Dethleffs Nomad 520 ELT: Öppen planlösning

  Bland dryga dussinet olika husvagnmodeller inom Dethleffs Nomad finns det en ny planlösning för i år. En mycket öppen sådan. Det är med förtjusning vi tar oss an Nomad 520 ELT, som finns att beskåda hos DS Husvagnar i Hörby.

  Första intrycket Anders Wallsten, 2022-08-26 06:16

 • Adria Alpina 663 UK: Vagn för den stora familjen

  Adria Alpina 663 UK: Vagn för den stora familjen

  Är ni ute efter en husvagn som kan användas året runt? Behöver ni även ha tillgång till fasta sängar för två vuxna och tre barn? Spana då in Adria Alpina 663 UK.

  Första intrycket Anders Wallsten, 2022-08-24 07:10

 • LMC Style 400 F: Flexibel lösning

  LMC Style 400 F: Flexibel lösning

  Hur får man en minihusvagn att bli rymlig nog för två personer? Jo, man trollar bort sängen som LMC på ett mycket smart sätt har gjort på modellen Style 400 F.

  Första intrycket Anders Wallsten, 2022-08-15 07:58

 • Knaus Van I 550 MF: Kompakt med generös känsla

  Knaus Van I 550 MF: Kompakt med generös känsla

  När man nämner ordet helintegrerad ser de allra flesta en stor och svulstig husbil med en sjusiffrig prislapp framför sig. Knappast modeller som kan vara med och utmana de potentiella kunderna som är ute efter ett kompakt fordon i sexmetersklassen. Men det finns undantag – som exempelvis Knaus VAN I 550 MF.

  Första intrycket Anders Wallsten, 2022-08-05 07:28

 • McLouis Nevis 873 G: Dukat för festligheter

  McLouis Nevis 873 G: Dukat för festligheter

  Ung, snygg och modemedveten. Alla goda ting är tre och det råder inga som helst tvivel om att detta står för den italienska husbilstillverkaren McLouis. Det gäller dock att vara först till kvarn. Deras fordon tycks nämligen gå åt som smör i solsken.

  Första intrycket Anders Wallsten, 2022-08-02 07:29

 • Hobby Maxia 660 WQM: Futuristisk!

  Hobby Maxia 660 WQM: Futuristisk!

  Är du måhända ute efter en typ av husvagn som inte är som alla andra? Då bör du kika på Hobbys nya och minst sagt unika Maxia 660 WQM.

  Första intrycket Anders Wallsten, 2022-07-28 07:34

 • Weinsberg CaraOne 390 PUH: Liten vagn med stor potential

  Weinsberg CaraOne 390 PUH: Liten vagn med stor potential

  Det har blivit mer inne än någonsin att campa med ett litet fordon, och det gäller såväl husbilar som husvagnar. Weinsberg CaraOne 390 PUH är en nätt och behändig vagn att dra, samtidigt som den är förvånansvärt rymlig invändigt.

  Första intrycket Anders Wallsten, 2022-07-08 06:54

 • Kabe Estate 600 GDL: Absolut komfort

  Kabe Estate 600 GDL: Absolut komfort

  Vill ni ha en semester som är fylld med glädje, äventyr och komfort de kommande åren? Önskar ni dessutom vara klimatsmarta och väljer bort charterresor till stora hotellkomplex med såväl vattenland som Bamseklubb? Då är det läge att tala i husvagnstermer.

  Första intrycket Anders Wallsten, 2022-07-06 06:49

 • Hymer Grand Canyon S Crossover: Äventyraren!

  Hymer Grand Canyon S Crossover: Äventyraren!

  Husbilar har många uppskattade egenskaper. Frihet och flexibilitet hör dit, men med begränsningar. Att exempelvis köra ut på en fuktig gräsmatta kan betyda behov av bärgning!

  Första intrycket Håkan Johansson, 2022-07-04 07:09

Nyhetsbrev

Få de senaste nyheterna från Husvagn & Camping direkt i din inkorg!


Första intryck

Senaste

Läs mer

 • Senaste
 • Mest läst
 • Mest kommenterat

Facebook

Följ Husvagn & Camping på Facebook

Tidningen för dig som har husvagn eller husbil

Prenumerera på Husvagn & Camping


Beställ din prenumeration online och få tillgång till allt material inklusive vår databas på över 500 tester.
I din prenumeration ingår även digital e-tidning här på sajten eller på din iPad och Android-platta.

6 nr för endast 349kr - klicka här

Campingkatalogen

1711 camping- och ställplatser, vilken är din favorit?

Här hittar du 638 fristående campingplatser och 770 ställplatser över hela Sverige. Här krävs inget campingkort för att övernatta. Du hittar även 303 campingplatser anslutna till SCR, Sveriges Camping- och Stugföretagares Riksorganisation.

Saknar vi din favoritcampingplats?
Tipsa oss!

Köp Campingkatalogen!
Få Campingkatalogen bekvämt hemskickad, köp här.

Jämtland
 • Husvagn & Camping 2022-10

 • Husvagn & Camping 2022-09

 • Husvagn & Camping 2022-08

 • Husvagn & Camping 2022-07

 • Husvagn & Camping 2022-06

 • Husvagn & Camping 2022-05

 • Campingkatalogen 2022

Denna sajt drivs av Story House Egmont AB. Story House Egmont publicerar ett hundratal tidningar och webbplatser, däribland Hemmets Journal, Hus & Hem, Icakuriren, Vagabond, Kalle Anka och Bamse. Vi har även en omfattande verksamhet inom böcker, spel, aktivitetsprodukter och event, samt är snabbt växande inom e-handel och digitala marknadsföringstjänster. Story House Egmont är en del av den nordiska mediekoncernen och stiftelsen Egmont som varje år delar ut mer än 120 miljoner kronor för att hjälpa utsatta barn och ungdomar. Läs mer på www.storyhouseegmont.se.

Story House Egmont AB, Pyramidvägen 7, 16991 Solna, Tel: 08-692 01 00, Orgnr: 556046-9206