Nordic Expedition: Vinterkungen 2

Nordic bygger året-runt-husbilar som är utöver det vanliga.

Nordic Expedition: Vinterkungen 2

Publicerad

Nordic husbilar är kända för att bygga året-runt-fordon av högsta kvalitet. Det sparas varken på material eller utrustning. Här är det inte priset som är avgörande. Vill kunden ha det bästa, då ska kunden få det bästa.

Nordic har byggt husbilar ända sedan 1983-1984, när första hemmabygget såg dagens ljus. Numera bygger de i runda tal cirka 20 husbilar per år, fördelat på specialfordon och campinghusbilar.

Totalt rullar cirka 800 av deras enheter på de svenska vägarna, exkluderat deras specialbyggen till företag och myndigheter.

Det står helt klart att Nordics husbilar vänder sig till aktiva campare som via sitt friluftsintresse är ute och rör på sig, såväl sommar- som vintertid. Dels kan de vara med och påverka själva husbilsbyggandet tillsammans med Nordic. Men de får också en fullfjädrad produkt som symboliserar helhet när det gäller isolering, ventilation, bra värme och bra material.

Sittgruppen bjuder både på skön känsla och hög komfort.

De är samtidigt kunder som är beredda att betala för att få ett tyst premiumfordon från 6 till 8,5 meter. Enligt orderblocken är merparten på fabrikslinan 7,5 respektive 8,5 meter. Det är den sistnämnda storleken som vi tar i besittning. Närmare bestämt en Expedition med höga långbäddar och stort, rymligt garage. 

Kunden kan välja om husbilen ska byggas på Fiat- eller MB-chassi. Prisskillnaden är 150 000 kronor. I vårt fall blev det provkörning med en automatväxlad MB 519.

Höga långbäddar är en populär planlösning som även inkluderar stort garageutrymme.

En instegsgarderob väl värd sitt namn.

Nordic är inte som alla andra husbilsbyggare och det vet deras kunder. Här ligger bland annat vattenledningarna tillsammans med elementen. Här finns flera konvektorer och i fabriken bygger de lite mer ut från väggarna för att få optimal ventilation/luftgenomströmning. Det handlar om finlir i minsta detalj.

Pricken över i anser de själva att deras skjutdörrar är. Det är dessa som avskiljer hytten (här finns för övrigt en extra värmefläkt) från själva bodelen. Glöm det där med köldras, 25 millimeter tjock isolering finns.

Stilrent vinkelkök med robusta förvaringsskåp/lådor.

Ytterligare ett par synnerligen smarta lösningar bör lyftas fram. Exempelvis taksäng integrerad med alkov, vilket medför tre sängplatser ovanför sittgrupp/hytt. Den elektriska taksängen behöver inte vara i exakt horisontellt läge med alkovsängen, så det går att välja sänglösning var för sig.

Vidare är tv:n i samvaroavdelningen dold i ett entréskåp. Ett tryck och platt-tv:n kommer uppfarande  – enkelt, praktiskt och platsbesparande (tv finns för övrigt även i sängkammaren). Instegsgarderoben har skotork och värme. Bordet är av massivt trä. Upp till sju personer kan ta plats i samvaroavdelningen.

Nordic kan skryta med både utdragbar trådback och vinkylare. HÖGER: Tv:n vid sittgruppen
är dold i ett skåp intill entrén.

Vid toaletten finns en värmefläkt som snabbt ser till att fuktiga klädesplagg blir torra igen. Lägg till unika lösningar som vinkylare i köket och våtrumstapet i hygienutrymmet. Markis, cykelställ, läckindikator, brandsläckare, slangbrottsventil, dieselvärmare i hytten, defroster Eis ex, fönster anpassade för vinterklimat, 40 olika förvaringsmöjligheter, nio usb-ladduttag, utvändig dusch, aircondition och centraldammsugare.

Här sparas det inte in på något. Det är bara njuta, även om det är 20 minusgrader.

Hygienutrymmet är lika stort som hemma – och med våtrumstapet. HÖGER: Självklart finns utedusch bland all utrustning.

Nyhetsbrev

Få de senaste nyheterna från Husvagn & Camping direkt i din inkorg!


Första intryck

Senaste

Läs mer

  • Senaste
  • Mest läst
  • Mest kommenterat

Facebook

Följ Husvagn & Camping på Facebook

Tidningen för dig som har husvagn eller husbil

Prenumerera på Husvagn & Camping


Beställ din prenumeration online och få tillgång till allt material inklusive vår databas på över 500 tester.
I din prenumeration ingår även digital e-tidning här på sajten eller på din iPad och Android-platta.

6 nr för endast 349kr - klicka här

Campingkatalogen

1679 camping- och ställplatser, vilken är din favorit?

Här hittar du 610 fristående campingplatser och 739 ställplatser över hela Sverige. Här krävs inget campingkort för att övernatta. Du hittar även 330 campingplatser anslutna till SCR, Sveriges Camping- och Stugföretagares Riksorganisation.

Saknar vi din favoritcampingplats?
Tipsa oss!

Köp Campingkatalogen!
Få Campingkatalogen bekvämt hemskickad, köp här.

Jämtland
  • Husvagn & Camping 2021-10

  • Husvagn & Camping 2021-09

  • Husvagn & Camping 2021-08

  • Husvagn & Camping Nr 7 2021

  • Husvagn & Camping 2021-06

  • Husvagn & Camping 2021-05

  • Campingkatalogen 2021

Denna sajt drivs av Story House Egmont AB. Story House Egmont publicerar ett hundratal tidningar och webbplatser, däribland Hemmets Journal, Hus & Hem, Icakuriren, Vagabond, Kalle Anka och Bamse. Vi har även en omfattande verksamhet inom böcker, spel, aktivitetsprodukter och event, samt är snabbt växande inom e-handel och digitala marknadsföringstjänster. Story House Egmont är en del av den nordiska mediekoncernen och stiftelsen Egmont som varje år delar ut mer än 120 miljoner kronor för att hjälpa utsatta barn och ungdomar. Läs mer på www.storyhouseegmont.se.

Story House Egmont AB, Pyramidvägen 7, 16991 Solna, Tel: 08-692 01 00, Orgnr: 556046-9206