Chausson 711 Travel Line: Dubbelt upp

Chausson 711 Travel Line är en husbilsmodell som lockar till resa för hela familjen då sittkomforten är lika hög bak som i hytten.

Chausson 711 Travel Line: Dubbelt upp

Publicerad

Fler än två i husbilen? Och alla vill kunna njuta av skön sittkomfort under resans gång och samtidigt ha egen säng. Finns verkligen en sådan husbil? Jodå, kolla in Chausson 711 Travel Line. Ett fordon med en minst sagt unik planlösning.

Ser det märkligt ut? Jodå, 711 Travel Line har två entrédörrar till bodelen.

Tre eller fyra i husbilen som alla vill sitta fram för att få optimal bekvämlighet. Känner ni igen problematiken?

Hos franska husbilsbyggaren Chausson är detta bekymmer ett minne blott. I varje fall i modellen 711 Travel Line. Här ligger nämligen fokus på att alla resenärer ska ha lika högkvalitativ sittkomfort under färd. Det har Chausson löst med två "hyttstolar" där det normalt finns en vanlig sittgrupp.

Inte nog med det. Dessa båda hyttstolar har dessutom fått var sin entrédörr. Ja, ni läste faktiskt rätt. Två ingångar i bodelen! Var det stopp på nyskapandet där? Nej!

Ovanför hyttstolarna finns en fullstor, nedsänkbar taksäng. En av två visar det sig. Den andra finns längst bak ovanför en loungeliknande sittgrupp. Snacka om att utnyttja varenda centimeter.

Notera "hyttstolar" på alla fyra platser i sittgruppen.

De flesta av oss är säkerligen överens om att modellen Chausson 630, med två nedfällbara enkelsängar, var extremt innovativ när den lanserades.

Som ni förstår är 711 Travel Line än mer udda och speciell. Emellertid har 711-modellen tagits emot med öppna armar på såväl den sydeuropeiska marknaden som här i Sverige, som nu senast på mässan Caravan Stockholm. Det framkom dessutom massvis med förslag vad den caféliknande sittgruppen intill hytten kan användas till när handbromsen är åtdragen.

"Det är där man tar fikat eller fördrinken för att sedan spisa middag i själva loungen" var en av idéerna som Husvagn & Camping snappade upp.

Spis från Thetford med tre brännare, elplatta och gasolugn.

I hygienutrymmet finns duschmöjlighet och bra med benutrymme.

I och med att de båda fasta sängarna är dolda i takhöjd är det öppen yta som gäller i 711 Travel Line. Dessutom finns det betydligt fler godsaker än tidigare nämnda dubbla ingångar, dubbla taksängar och dubbla sittgrupper.

Tittar vi till den centrala delen i husbilen finns här hygienutrymme och kök. Den sistnämnda avdelningen har "riktig" spis (Thetford Triplex) med dubbla brännare, elplatta och ugn. Lägg även till AES-kylen (som själv känner av om el eller gasol ska brukas) bakom den ena passagerarhyttstolen. Rent estetiskt gör belysningsfunktionen i fönsterramen gott.

Här hittar vi även en utdragbar och vinkelvänlig tv-arm som gör det möjligt att titta på tv från valfri sittgrupp. På toaletten ingår dusch, trätrall, taklucka och bra med benutrymme. Lägg till två alternativ av ventilation i taklucka och öppningsbart fönster.

I loungen i husbilens akterparti handlar det om komfort och teknologi. Bordet är höjdjusterbart med el.

Respektabelt garage som rymmer en cykel eller två.

Hur är det då med förvaring? Respektabelt garage med lastluckor på båda sidorna. Tillräckligt stort för att rymma en cykel eller två. Det är även cykelställfästen på karossens utsida. I akterpartiet finns såväl garderob som linneskåp och överskåp. Naturligtvis finns det gott om utrymme, framför allt för skrymmande persedlar under soffdelarna. 

När vi ändå är inne på soffan är den i loungeliknande storlek, eller husvagnssize om så önskas. Klädsel i läderimitation ger lite extra grannlåt över avdelningen. Något som även det delbara soffbordet gör. Bordet är nämligen justerbart på höjden via el. I hytten finns två usb-uttag.

Den nedfällbara taksängen ovanför loungen ger en 140 centimeter bred bädd för natten.

Det bör poängteras att 711:an bara kan beställas med chassi från Fiat. I gengäld går den att få med 180 hästkrafter och med automat. Om 711 Travel Line blir en succé återstår att se. Den har dock alla tänkbara möjligheter. I första hand för dem som reser mycket och är fler än två i husbilen.

 • Adria Compact DL Supreme: Den smala lyckan

  Adria Compact DL Supreme: Den smala lyckan

  Kompakta mått, oändliga möjligheter. Så enkelt skulle vi kunna beskriva den nya given inom husbilsindustrin. Det handlar kort och gott om ett fullvuxet fordon, fast i en något slimmad skepnad.

  Första intrycket Anders Wallsten, 2019-11-13 09:40

 • Polar 560 CTV Customized: Spegelvänd storsäljare

  Polar 560 CTV Customized: Spegelvänd storsäljare

  Sängen längst bak till höger och toalettutrymmet bredvid är en planlösningsfavorit hos flertalet Polaranhängare. Till årets nyheter tillkom en spegelvänd version där den franska sängen och hygienutrymmet har bytt plats med varandra. CTH blev med andra ord CTV.

  Första intrycket Anders Wallsten, 2019-10-28 08:32

 • Rapido I165 Distinction: Listklättraren

  Rapido I165 Distinction: Listklättraren

  De senaste åren har franska Rapido sakta men säkert flyttat fram sina positioner på den svenska husbilsmarknaden. I nuläget ligger de på fjärde plats i HRF:s registreringsstatistik.

  Första intrycket Anders Wallsten, 2019-10-25 09:54

 • Laika Kreos 7009: Modeskapande och funktionell

  Laika Kreos 7009: Modeskapande och funktionell

  De senaste åren har Laika tagit ett stort kliv framåt på den svenska marknaden. Via en kombination av modern design och en mängd funktionella finesser har det italienska husbilsmärket tagit oss med storm. Blir Kreos 7009 nästa milstolpe?

  Första intrycket Anders Wallsten, 2019-10-24 08:33

 • Knaus Travelino 400 QL: Byggd för framtiden

  Knaus Travelino 400 QL: Byggd för framtiden

  Knaus har länge arbetat med uppdraget att bygga en husvagnskonstruktion som kan komma att revolutionera branschen. Modellen heter Travelino och den är ett resultat av kombinationen hållbarhet och flexibilitet med minimal vikt.

  Första intrycket Anders Wallsten, 2019-10-18 09:50

 • Eura Mobil Profila T 730 EB: Fjällstuga på hjul

  Eura Mobil Profila T 730 EB: Fjällstuga på hjul

  Med sin ljusa interiör påminner Eura Mobil Profila T 730 EB en hel del om en fjällstuga, fast på hjul. Det enda som egentligen saknas är den öppna spisen och en jakttrofé uppspikad på väggen.

  Första intrycket Anders Wallsten, 2019-10-16 08:22

 • Adria Altea 472 KP: Trendig och nyskapande

  Adria Altea 472 KP: Trendig och nyskapande

  Adria är storsäljare på den svenska husvagnsmarknaden. Om nya Altea 472 KP blir en succé återstår att se. Hur som helst är den både modern och spännande, samtidigt som den flirtar med en ny generation husvagnsanvändare.

  Första intrycket Anders Wallsten, 2019-10-15 07:23

 • Sunlight Cliff 540: Liten i storstadsdjungeln

  Sunlight Cliff 540: Liten i storstadsdjungeln

  I campingtidernas begynnelse var resan själva äventyret. Att vistas ute i skog och mark var behövligt både för kropp och själ. Då var campingfordonen små och behändiga – precis som vårt testobjekt Sunlight Cliff 540.

  Första intrycket Anders Wallsten, 2019-10-11 07:54

 • Weinsberg Caratwo 450 FU: Caratwo för två

  Weinsberg Caratwo 450 FU: Caratwo för två

  Är ni ute efter en liten och behändig resevagn till förnämligt pris? Då är det hög tid att inspektera Weinsberg CaraTwo 450 FU.

  Första intrycket Anders Wallsten, 2019-09-26 07:39

 • Laika Kosmos F510: Fest för hela familjen

  Laika Kosmos F510: Fest för hela familjen

  De länge ratade alkovhusbilarna verkar gå en ljus framtid till mötes. Den nya, unga generationen husbilscampare tar dem till sig och här tittar vi närmare på en modell som tilltalar både barnen och deras föräldrar – Laika Kosmo F510.

  Första intrycket Anders Wallsten, 2019-09-24 08:48

 • T@b 320 Metropolis: Kultvagn i droppformat

  T@b 320 Metropolis: Kultvagn i droppformat

  De är betydligt mindre än konkurrenterna och har en droppformad design som inte liknar något annat inom husvagnsindustrin. Men kultvagnen T@B:s lockar ändå en mängd husvagnsentusiaster till sig.

  Första intrycket Anders Wallsten, 2019-09-18 08:30

 • Pössl Summit 600 Plus: Praktisk plåtis

  Pössl Summit 600 Plus: Praktisk plåtis

  Robust känsla och ett flertal innovativa lösningar som gör campinglivet enklare i allmänhet, och i synnerhet i en liten plåtis. Pössl har samlat på sig mångårig erfarenhet som mynnat ut i en fordonspark som är väl värd att kika närmare på.

  Första intrycket Anders Wallsten, 2019-09-17 08:25

 • Sunlight V66: Smärt och smidig bil

  Sunlight V66: Smärt och smidig bil

  Ett smalt och smidigt campingfordon som närmast kan beskrivas som en fusion av husbil och plåtis. Vid provkörningen visar det sig även att Sunlight V66 bjuder på en del positiva överraskningar.

  Första intrycket Anders Wallsten, 2019-09-12 08:28

 • Klaus Südwind 500 PF: Innevagn för utebruk

  Klaus Südwind 500 PF: Innevagn för utebruk

  Årets snackis i husvagnsbranschen är utan tvekan frontkök. Dessvärre är det ont om den kökslösningen i mellanstora husvagnar, med något enstaka exemplar som undantag. Av den anledningen är Südwind 500 PF – med frontkök – varmt välkomnad.

  Första intrycket Anders Wallsten, 2019-09-11 07:43

 • Hymer B-Class Masterline 790: Stora A för B-Class

  Hymer B-Class Masterline 790: Stora A för B-Class

  Vi har nämnt det förut, men det tål att upprepas. Hymer har gjort det igen. De har skapat en husbil vars känsla bakom ratten är så nära en premiumpersonbil man kan komma.

  Första intrycket Anders Wallsten, 2019-09-10 07:21

Nyhetsbrev

Få de senaste nyheterna från Husvagn & Camping direkt i din inkorg!


Första intryck

Senaste

Läs mer

 • Senaste
 • Mest läst
 • Mest kommenterat

Facebook

Följ Husvagn & Camping på Facebook

Tidningen för dig som har husvagn eller husbil

Prenumerera på Husvagn & Camping


Beställ din prenumeration online och få tillgång till allt material inklusive vår databas på över 500 tester.
I din prenumeration ingår även digital e-tidning här på sajten eller på din iPad och Android-platta.

6 nr för endast 349kr - klicka här

Campingkatalogen

1565 camping- och ställplatser, vilken är din favorit?

Här hittar du 565 fristående campingplatser och 626 ställplatser över hela Sverige. Här krävs inget campingkort för att övernatta. Du hittar även 374 campingplatser anslutna till SCR, Sveriges Camping- och Stugföretagares Riksorganisation.

Saknar vi din favoritcampingplats?
Tipsa oss!

Köp Campingkatalogen!
Få Campingkatalogen bekvämt hemskickad, köp här.

Jämtland
 • Husvagn & Camping 2019-11

 • Husvagn & Camping 2019-10

 • Husvagn & Camping 2019-09

 • Husvagn & Camping 2019-08

 • Husvagn & Camping 2019-07

 • Husvagn & Camping 2019-06

 • Husvagn & Camping 2019-05

Denna sajt drivs av Egmont Publishing Digital AB, som är en del av Egmont Publishing AB. Egmont Publishing publicerar ett hundratal tidningar och webbplatser, däribland Hemmets Journal, Hus & Hem, Icakuriren, Vagabond, Kalle Anka och Bamse. Vi har även en omfattande verksamhet inom böcker, spel, aktivitetsprodukter och event, samt är snabbt växande inom e-handel och digitala marknadsföringstjänster. Egmont Publishing är en del av den nordiska mediekoncernen och stiftelsen Egmont som varje år delar ut mer än 120 miljoner kronor för att hjälpa utsatta barn och ungdomar. Läs mer på www.egmontpublishing.se/.

Egmont Publishing Digital, Pyramidvägen 7, 16991 Solna, Tel: 08-692 01 00, Orgnr: 556647-1842