Tabbert Vivaldi 550E Finest Edition: Klarar alla årstider

Publicerad: 2019-06-07   Uppdaterad: 2023-04-18

Tyska Tabbert bygger kvalitetshusvagnar vars serier döpts efter välkända italienska tonsättare. Vi har kikat närmare på modellen Vivaldi 550E Finest Edition.

Tabbert Vivaldi 550E Finest Edition: Klarar alla årstider

För de husvagnsresenärer som vill ha det där lilla extra ligger det nära till hands att välja Tabbert. Det är ytterst få varumärken i husvagnsbranschen som kan matcha Tabberts stil och elegans.

Att den välkända husvagnstillverkaren (de lanserade sin första modell 1937) tar allt till sin yttersta spets är bland annat belysningen under karossen ett bevis på. Det är dessutom bara en av många godbitar.

Vivaldi 550 E speglar en tidlös design i kombination med hantverk och material av första klass. Med andra ord – allmänna kvalitetsfaktorer som den tyska husvagnstillverkaren är vida känd för.

Tabbert Vivaldi 550E Finest Edition: Klarar alla årstider
Långbäddar med bäddbreddningsfunktion, vilket innebär att en dubbelsäng fixas på några sekunder.

Interiört har skåp och luckor smakfulla inslag av aluminium medan den väl ljud- och värmeisolerade karossen har 31/47/58 millimeters tjocklek på väggar, golv och tak. Lägg till Aldes förnämliga vattenburna värmesystem och vi har en husvagn som är behaglig inte bara två eller tre, utan alla fyra årstider.

Hos många husvagnsmodeller sticker fönstren ut från karossen, här är de linjerade med densamma. Taket är hagelresistent, vattenledningarna är frostsäkra medan gasolkofferten har stryktåligt aluminiumgolv, gasfjädring och extra stor öppning så att camparen i enklast möjliga mån kan lyfta i och ur gasolflaskor.

Den tvådelade entrédörren är försedd med trepunktslås. Papperskorg, skoskåp och myggnät finns intill ingången. Vissa av Tabberts husvagnar har även paraplyställ integrerat i entrédörren, dock ej denna modell.

Det bör för övrigt tilläggas att Vivaldi 550E finns i två tappningar – en fullbreddare och en som är 230 centimeter bred. Vi kikar på den sistnämnda.

Tabbert Vivaldi 550E Finest Edition: Klarar alla årstider
Kök med fläkt, säkerhetslås, soft close och ett utdragbart skåp med trådkorgar som håller förpackningarna på plats.

När vi kliver in möts vi av representativ träkänsla där såväl golv som möbelmoduler och överskåp har närapå samma mörka/ljusa ton. Till vänster om entrén finns stor u-sittgrupp med kvalitetskomfort, skinnklädsel och höga ryggstöd. Rakt fram köksavdelningen med fläkt, säkerhetslås, soft close och ett utdragbart skåp med trådkorgar som håller livsmedelsförpackningarna på plats.

Mitt emot köksbänken finns stor kyl/frys och garderob med belysning. Överskåpen har sagolikt mjuk öppnings- och stängningsfunktion. Här fullkomligt lyser det högsta kvalitet om snickerierna.

Vi noterar även ventilation i alla överskåp samt ventilationsgaller i såväl sitt- som sänglådan, takfönster och duschmöjlighet i hygienutrymmet, golvbelysning, cityvattenanslutning, rumsavdelare i massivt trä, stämningsbelysning under skåpen, usb-ladduttag, en stor Heki-taklucka i vagnens mittparti, en mindre i sovrummet ovanför singelbäddarna där läslamporna är flimmerfria.

Tabbert Vivaldi 550E Finest Edition: Klarar alla årstider
Mitt emot köksbänken hittar. vi kyl/frys och garderob. Höger: Hygienavdelningen med bra benutrymme och duschmöjlighet.

I vagnens frontparti den populära planlösningen med långbäddar (här noteras för övrigt en brandvarnare i taket). Mellan långbäddarna finns utdragbar bäddbreddning, vilket innebär att byte från två enkelsängar till vagnsbred dubbelsäng kan ske i ett nafs.

Under de 5-zoniga bäddmadrasserna ses Froli Stars fjädrande madrassystem. Ett komfortabelt bäddsystem bestående av fjäderklossar som avlastar kroppen på separata punkter. Lägg även till att systemet låter luften passera genom bädden vilket bidrar till ökad komfort.En bra produkt i allmänhet och i synnerhet för dem med ryggbesvär. 

Venedigfödde Antonio Vivaldi var en tonsättare av världsklass, av världsklass är också husvagnen.

Tabbert Vivaldi 550E Finest Edition: Klarar alla årstider
Rulla till toppen