Adria Altea 472 KP: Trendig och nyskapande

Sittgrupp med en stor portion cafémiljö. Modernt och samtidigt nyskapande i den annars konservativa husvagnsindustrin. Altea 472 KP är en liten och lättdragen resevagn.

Adria Altea 472 KP: Trendig och nyskapande

Publicerad

Adria är storsäljare på den svenska husvagnsmarknaden. Om nya Altea 472 KP blir en succé återstår att se. Hur som helst är den både modern och spännande, samtidigt som den flirtar med en ny generation husvagnsanvändare.

Köket går att få i två olika utföranden. Som på bilden och med lång köksbänk, men då utan det stora jalusiskåpet.

Minimalistisk. Det är första tanken som ploppar upp i huvudet när vi sticker in nosen i den sprillans nya Adria Altea 472 KP, som är en av totalt nio modeller i sin serie.

Det är sparsmakat med lyx och bling-bling. Sittgruppen påminner mer om en skön caféavdelning än vad som är vanligt i en husvagn. Och allra längst bak har den ett garage! Jo, ni läste alldeles rätt. Under den tvärställda dubbelsängen finns ett lastutrymme i ren husbilsanda med stor lucka på utsidan och tillgång till utedusch. Hundplats i garaget finns som tillval.

Ett annat utrymme som kan öppnas från utsidan är det utdragbara köket som vi hittar bredvid entrédörren. I och för sig bara ett tillval, men ändå!

Om allt detta banar väg för framgång låter vi vara osagt. Bara vetskap om att det händer en hel del inom husvagnsindustrin och att tillverkarna har börjat tänka i en alltmer modern utsträckning än tidigare, inger i varje fall hopp för framtidens generation av campare. Allting behöver inte vara som det alltid har varit, och allt var definitivt inte bättre förr.

Här kan man få ett utdragbart utekök. Fiffigt och praktiskt på en och samma gång.

Men nu är inte allt innovativt och nyskapande i Altea 472 KP. I grund och botten är det nämligen en liten, enkel och behändig resevagn. Användarvänliga ting som vi tidigare har nämnt blandas med finesser och en stor dos spartansk känsla.

Till finesserna hör bland annat ställbar huvudände i dubbelsängen (gäller för båda parter då madrassen är delad) och att köket kan beställas i två olika varianter. I sängen finns, en för 2020-modellen, ny komforthöjande madrass och 203 centimeter lång bädd är bättre än bra. I avdelningen för nattbruk finns även läslampor, takfönster och en väggplafond med plats för exempelvis mobiltelefon, läsglasögon med mera.

Hög tvärställd säng ger plats för garage á la husbil. Höger: Praktisk och kul detalj alldeles intill dubbelsängen.

Om vi återgår till köket går den att få antingen som på bilden, alternativt att jalusiskåpet plockas bort och ersätts med en köksbänk som är halvmetern längre än i vårt objekt. Det finns bara en brännare, men vad gör det om man även har tillgång till ett utekök.

I stället är det extremt bra med plats för livsmedel i skafferiet, kanske till och med lite för mycket utrymme. Det bör poängteras att den andra köksvarianter har tre brännare. Detaljer som krokar och kryddhylla finns intill diskhon.

Bredvid köket hittar vi en redig garderob som har måtten 129/61/59 centimeter (hänghöjd/bredd/djup). Mitt emot har vi hygienutrymmet med ett platsbesparande, utfällbart handfat. Det finns även duschmöjlighet och via dubbla handdukshängare, öppningsbart fönster med frostat glas och takventil kan avdelningen även användas som torkskåp för fuktiga ytterkläder. Adria kallar själva avdelningen för Ergo-badrum.

Rymlig garderob mellan sängen och jalusiskåpet i köket. Höger: I hygienutrymmet finns dusch och utfällbart handfat.

Vi slår oss ned i den loungeliknande sittgruppen som är utrustat med ett litet och svängbart cafébord. Den långa soffan har ett sittdjup på hela 63 centimeter, vilket inte är optimalt om man är av normal längd. För att inte benen ska peka rakt ut blir det till att halvligga för att hitta en behaglig position.

I den kortare soffdelen är det däremot enklare att få till en bekväm sittställning. Högtalare finns i båda hörnen, likaså diodbelysning. Bra ljus får vi annars via två öppningsbara fönster, taklampa och en taklucka.

Utvändigt gäller front- och bakvägg med infällda lampor/handtag. Stommen är glasfiberförstärkt medan sidoväggarna är av strukturmönstrad aluminium. Fönstren är plana och dubbelt tonade.

 • Dethleffs Pulse T7051 EB: Många plus för Pulse

  Dethleffs Pulse T7051 EB: Många plus för Pulse

  Sugen på en fräck och modernt designad husbil som även är utrustad för en vargavinter? Om så är fallet, kolla då in lite småkaxiga Dethleffs Pulse T7051 EB.

  Första intrycket Anders Wallsten, 2020-07-09 07:01

 • Adria Altea 542 PK: Främjar förstagångsköparna

  Adria Altea 542 PK: Främjar förstagångsköparna

  Tillhör ni skaran som har fastnat för husvagnslivet, har fler än ett barn i låg ålder och är ute efter en ny barnkammarvagn som inte gör stora hål i plånboken? Då är Adria Altea 542 PK ytterst praktisk som en premiärvagn.

  Första intrycket Anders Wallsten, 2020-07-06 08:16

 • Sunlight T67: Redo för solsemestern

  Sunlight T67: Redo för solsemestern

  Sunlight har sedan begynnelsen varit under Dethleffs vingar och som bekant ingår de i sin tur i den mäktiga koncernen Erwin Hymer Group. Med andra ord – ett varumärke att lita på till en billig penning.

  Första intrycket Anders Wallsten, 2020-06-15 07:46

 • Rapido V62: Inte som alla andra

  Rapido V62: Inte som alla andra

  Det har länge pratats om plåtisarnas popularitet på den syd- och mellaneuropeiska marknaden. I Sverige har intresset ökat de senaste åren, även om den riktiga boomen har uteblivit. Det kan Rapido V62 kanske ändra på?

  Första intrycket Anders Wallsten, 2020-06-11 07:45

 • Hobby De Luxe Edition 545 KMF: Estetiskt elegant edition

  Hobby De Luxe Edition 545 KMF: Estetiskt elegant edition

  Hobby har en diger husvagnsflotta som består av sex serier och 58 olika modeller. De Luxe Edition finns i sex olika tappningar där fyra av dem är barnkammarvagnar. Vi har tittat närmare på 545 KMF.

  Första intrycket Anders Wallsten, 2020-06-04 07:32

 • Dethleffs Gen Scandinavia 595 RK: Utrustad från topp till tå

  Dethleffs Gen Scandinavia 595 RK: Utrustad från topp till tå

  Nämn ordet vintervagn och de allra flesta tänker Kabe och Polar. Det finns emellertid flera varumärken som har utrustat sina husvagnar för alla de fyra årstiderna. Ett av dessa är tyska Dethleffs och deras modellserie Generation Scandinavia.

  Första intrycket Anders Wallsten, 2020-06-03 07:36

 • Rapido M96: M som i Mercedes

  Rapido M96: M som i Mercedes

  Sprillans nya Rapido M96 har hamnat under vår lupp. M står för Mercedes och det gör att husbilarna tar ett stort kliv in i den miljö som premiumpersonbilarna figurerar i.

  Första intrycket Anders Wallsten, 2020-05-15 08:07

 • Adria Alpina 583 LP: En doft av premium

  Adria Alpina 583 LP: En doft av premium

  Alpina är en året runt-vagn som har allt det där som krävs för att vara attraktiv på marknaden – tilltalande formgivning, rymlig interiör, hög utrustningsnivå och minst sagt goda vinteregenskaper. Den är också Adrias mest exklusiva modellserie vid sidan av den nytillkomna trion Astella.

  Första intrycket Anders Wallsten, 2020-05-13 07:51

 • Kabe Imperial Hacienda 880: Rena julafton på hjul

  Kabe Imperial Hacienda 880: Rena julafton på hjul

  Vi börjar med att googla synonymer för Hacienda. Precis som vi misstänkte dyker alternativen storgods, lantegendom, plantage och ranch upp. Med andra ord är Kabes husvagnsserie exakt vad den heter.

  Första intrycket Anders Wallsten, 2020-05-08 07:38

 • Dreamer Family Van: Den aktiva familjens dröm

  Dreamer Family Van: Den aktiva familjens dröm

  Rapido känner de flesta till, men Dreamer? Den sistnämnda byggs av den förstnämnda och sedan något år tillbaka är det Dreamer som är volymsäljaren inom plåtisar på den svenska marknaden.

  Första intrycket Anders Wallsten, 2020-05-07 07:20

 • Weinsberg Caraone 540 EUH: Liten men fullvuxen

  Weinsberg Caraone 540 EUH: Liten men fullvuxen

  Går det att förvandla boendeytan i en mellanstor husvagn så att den blir lika rymlig som i en fullvuxen modell? Svaret är ja. Med en taksäng är det upplagt för sex stycken sovplatser och massvis med utrymme – som i Weinsbergs nya och högintressanta CaraOne 540 EUH.

  Första intrycket Anders Wallsten, 2020-04-15 08:03

 • Polar 650 TR TDS VK Customized: Välutrustad vintervagn

  Polar 650 TR TDS VK Customized: Välutrustad vintervagn

  Inför modellåret 2020 presenterade husvagnstillverkaren Polar elva nya modeller. Vi har kikat närmare på en av dem – 650 TR TDS VK – här i dess svartvita utförande som Customized.

  Första intrycket Anders Wallsten, 2020-04-10 08:16

 • Frankia Yukon 7.0: Ett förförande fordon

  Frankia Yukon 7.0: Ett förförande fordon

  Premiumvarumärket Frankia har lanserat sin första plåtis – och de har inte gjort som många andra. Yucon är inget vanligt fordon. Det är en kompakthusbil som är minimalistisk och futuristisk i en och samma förpackning.

  Första intrycket Anders Wallsten, 2020-04-06 07:48

 • Kabe Travel Master Crown I810LT: Svårslagen helhetsupplevelse

  Kabe Travel Master Crown I810LT: Svårslagen helhetsupplevelse

  Under fjolåret tog Kabe stora steg i sitt husbilsutvecklande. Tenhults stolthet presenterade sin första plåtis och de lanserade samtidigt sin första serie husbilar som är byggd med drivlina från Mercedes. Vi har kikat på den sistnämnda som fick det kungliga namnet Crown.

  Första intrycket Anders Wallsten, 2020-03-31 08:05

 • Weinsberg Caracore 650 MF: Förädlad instegsbil

  Weinsberg Caracore 650 MF: Förädlad instegsbil

  Weinsberg firar 50 år med en spännande husbilsnyhet. Det bör nämligen understrykas att CaraCore är deras första helintegrerade modell någonsin.

  Första intrycket Anders Wallsten, 2020-03-16 07:48

Nyhetsbrev

Få de senaste nyheterna från Husvagn & Camping direkt i din inkorg!


Första intryck

Senaste

Läs mer

 • Senaste
 • Mest läst
 • Mest kommenterat

Facebook

Följ Husvagn & Camping på Facebook

Tidningen för dig som har husvagn eller husbil

Prenumerera på Husvagn & Camping


Beställ din prenumeration online och få tillgång till allt material inklusive vår databas på över 500 tester.
I din prenumeration ingår även digital e-tidning här på sajten eller på din iPad och Android-platta.

6 nr för endast 349kr - klicka här

Campingkatalogen

1582 camping- och ställplatser, vilken är din favorit?

Här hittar du 581 fristående campingplatser och 644 ställplatser över hela Sverige. Här krävs inget campingkort för att övernatta. Du hittar även 357 campingplatser anslutna till SCR, Sveriges Camping- och Stugföretagares Riksorganisation.

Saknar vi din favoritcampingplats?
Tipsa oss!

Köp Campingkatalogen!
Få Campingkatalogen bekvämt hemskickad, köp här.

Jämtland
 • Husvagn & Camping 2020-07

 • Husvagn & Camping 2020-06

 • Husvagn & Camping 2020-05

 • Husvagn & Camping 2020-04

 • Husvagn & Camping 2020-03

 • Husvagn & Camping 2020-02

 • Husvagn & Camping 2020-01

Denna sajt drivs av Egmont Publishing Digital AB, som är en del av Egmont Publishing AB. Egmont Publishing publicerar ett hundratal tidningar och webbplatser, däribland Hemmets Journal, Hus & Hem, Icakuriren, Vagabond, Kalle Anka och Bamse. Vi har även en omfattande verksamhet inom böcker, spel, aktivitetsprodukter och event, samt är snabbt växande inom e-handel och digitala marknadsföringstjänster. Egmont Publishing är en del av den nordiska mediekoncernen och stiftelsen Egmont som varje år delar ut mer än 120 miljoner kronor för att hjälpa utsatta barn och ungdomar. Läs mer på www.egmontpublishing.se/.

Egmont Publishing Digital, Pyramidvägen 7, 16991 Solna, Tel: 08-692 01 00, Orgnr: 556647-1842