Eura Mobil Profila T 730 EB: Fjällstuga på hjul

730 EB är en av tre Profila T-modeller som har Aldevärme.

Eura Mobil Profila T 730 EB: Fjällstuga på hjul

Publicerad

Med sin ljusa interiör påminner Eura Mobil Profila T 730 EB en hel del om en fjällstuga, fast på hjul. Det enda som egentligen saknas är den öppna spisen och en jakttrofé uppspikad på väggen.

Sedan ett par år tillbaka ingår Eura Mobil i Autohallens sortimentportfölj och i samband med detta inträde tog också försäljningen fart. Aggressivare marknadsföring var en orsak, men den största anledningen till att husbilsentusiasterna fick upp ögonen för det tyska varumärket var nog att Autohallen lät paketet all-inclusive ingå.

Kort sammanfattat innebar det att kunderna inte behövde addera x antal produkter från den digra tillvalslistan – nu ingår rubbet. Med andra ord är det bara att ta plats vid ratten, spänna fast sig och vrida på nyckeln.

Samvaroavdelning med komfortkänsla. Bra svankstöd i den bältade soffan.

Vi tar småvägar strax norr om huvudstaden, från Kungsängen bort mot Vallentuna, och en något snabbare returfärd via tvåfiliga vägar. Körupplevelsen bjuder inte på några större överraskningar, varken i positiv eller i negativ bemärkelse.

Att antisladd-, och antispinnsystem finns tar vi numera för givet. Detsamma gäller Traction + och Hill Holder. När sedan husbilen har normallängden sju och en halv meter och är byggd på ett Fiatchassi, blir det inte mycket att rapportera.

Mer att orda om blir det när vi kikar på listan som generalagenten kallar "allt ingår". Nja, kanske inte riktigt allt, men i alla fall det som behövs för att campingsemestern ska bli både bekväm och enkel. Att slippa lägga till ett antal produkter som annars skulle vara tillval betyder också sparade kronor, och många sådana.

Tv:n är dold i ett skåp ovanför det femte sätet.

Tittar som hastigast i broschyren och noterar att solcell (180W) inkluderat regulator, värmeväxlare, cykelställ, markis, tv/dvd, duocontrol och krocksensor, isolerad och uppvärmd spillvattentank, dubbla krockkuddar, navigator och backkamera ingår. Och det är bara ett axplock av alla godsaker som ingår.

Den halvintegrerade serien Profila T består av sju olika modeller. Både vårt testobjekt 730 EB och grannmodellerna 720 EB och 720 QB är försedda med vattenburet värmesystem från Alde. Övriga i syskon-skaran har en Trumapanna och därmed luftburen värmeförsörjning.

Det bör poängteras att två av modellerna med Alde har planlösning med långbäddar. 730 EB har låga singelbäddar med fordonsbrett hygienutrymme allra längst bak, medan 720 EB har höga singelbäddar och stort garage.

Låga långbäddar och fordonsbrett hygienutrymme längst bak är fortfarande en mycket populär planlösning i Sverige.

Charmig lampskärm vid sängen.

I vår husbil kan det tyckas en smula anmärkningsvärt att taksäng saknas. Samtidigt har många av våra läsare hört av sig och förklarat att de aldrig använder den nedsänkbara sängen.

Är det måhända en onödig lyxprodukt? Nej, det beror till stor del på hur många som ska bruka fordonet nattetid.

Måhända kan det också vara bra att slippa låna ut sin dyrgrip till mindre noggranna barn med tillhörande barnbarn. Tänker närmast på de ljusa textilierna i sittgruppen som knappast kommer att gilla spill från vare sig glass eller grillkorv. 

Mitt emot köket vid entrén finns stor kyl/frys och gasolugn. Höger: Toalett och separat duschkabin i husbilens akterparti.

Träkänsla som för tankarna till en timrad fjällstuga i norr.

Eura Mobil önskar själva profilera sig som ett premiummärke. Visst, det är fina grejer och samtidigt måste vi ställa oss frågan – vad är premium?

Vad är då Concorde, Morelo och Niesmann? Samtidigt ska vi inte jämföra äpplen med päron då det handlar om fordon i helt olika prisklasser. Här har vi faktiskt en relativt påkostad husbil vars prislapp ligger en bit under ett sjusiffrigt belopp. 

Personligen skulle jag vilja säga att Eura Mobil – det gäller just denna modell – bygger på känsla. Interiörens runda, mjuka linjer och extremt ljusa snickerier gör att 730 EB går sin egen väg.

Om det tilltalar? Som med mycket annat handlar det om tycke och smak. Är välvda kökslådor snyggt och praktiskt eller inte? Ser skärmarna till läslamporna retro ut eller känns de bara gamla? Du avgör!

 • Dethleffs Pulse T7051 EB: Många plus för Pulse

  Dethleffs Pulse T7051 EB: Många plus för Pulse

  Sugen på en fräck och modernt designad husbil som även är utrustad för en vargavinter? Om så är fallet, kolla då in lite småkaxiga Dethleffs Pulse T7051 EB.

  Första intrycket Anders Wallsten, 2020-07-09 07:01

 • Adria Altea 542 PK: Främjar förstagångsköparna

  Adria Altea 542 PK: Främjar förstagångsköparna

  Tillhör ni skaran som har fastnat för husvagnslivet, har fler än ett barn i låg ålder och är ute efter en ny barnkammarvagn som inte gör stora hål i plånboken? Då är Adria Altea 542 PK ytterst praktisk som en premiärvagn.

  Första intrycket Anders Wallsten, 2020-07-06 08:16

 • Sunlight T67: Redo för solsemestern

  Sunlight T67: Redo för solsemestern

  Sunlight har sedan begynnelsen varit under Dethleffs vingar och som bekant ingår de i sin tur i den mäktiga koncernen Erwin Hymer Group. Med andra ord – ett varumärke att lita på till en billig penning.

  Första intrycket Anders Wallsten, 2020-06-15 07:46

 • Rapido V62: Inte som alla andra

  Rapido V62: Inte som alla andra

  Det har länge pratats om plåtisarnas popularitet på den syd- och mellaneuropeiska marknaden. I Sverige har intresset ökat de senaste åren, även om den riktiga boomen har uteblivit. Det kan Rapido V62 kanske ändra på?

  Första intrycket Anders Wallsten, 2020-06-11 07:45

 • Hobby De Luxe Edition 545 KMF: Estetiskt elegant edition

  Hobby De Luxe Edition 545 KMF: Estetiskt elegant edition

  Hobby har en diger husvagnsflotta som består av sex serier och 58 olika modeller. De Luxe Edition finns i sex olika tappningar där fyra av dem är barnkammarvagnar. Vi har tittat närmare på 545 KMF.

  Första intrycket Anders Wallsten, 2020-06-04 07:32

 • Dethleffs Gen Scandinavia 595 RK: Utrustad från topp till tå

  Dethleffs Gen Scandinavia 595 RK: Utrustad från topp till tå

  Nämn ordet vintervagn och de allra flesta tänker Kabe och Polar. Det finns emellertid flera varumärken som har utrustat sina husvagnar för alla de fyra årstiderna. Ett av dessa är tyska Dethleffs och deras modellserie Generation Scandinavia.

  Första intrycket Anders Wallsten, 2020-06-03 07:36

 • Rapido M96: M som i Mercedes

  Rapido M96: M som i Mercedes

  Sprillans nya Rapido M96 har hamnat under vår lupp. M står för Mercedes och det gör att husbilarna tar ett stort kliv in i den miljö som premiumpersonbilarna figurerar i.

  Första intrycket Anders Wallsten, 2020-05-15 08:07

 • Adria Alpina 583 LP: En doft av premium

  Adria Alpina 583 LP: En doft av premium

  Alpina är en året runt-vagn som har allt det där som krävs för att vara attraktiv på marknaden – tilltalande formgivning, rymlig interiör, hög utrustningsnivå och minst sagt goda vinteregenskaper. Den är också Adrias mest exklusiva modellserie vid sidan av den nytillkomna trion Astella.

  Första intrycket Anders Wallsten, 2020-05-13 07:51

 • Kabe Imperial Hacienda 880: Rena julafton på hjul

  Kabe Imperial Hacienda 880: Rena julafton på hjul

  Vi börjar med att googla synonymer för Hacienda. Precis som vi misstänkte dyker alternativen storgods, lantegendom, plantage och ranch upp. Med andra ord är Kabes husvagnsserie exakt vad den heter.

  Första intrycket Anders Wallsten, 2020-05-08 07:38

 • Dreamer Family Van: Den aktiva familjens dröm

  Dreamer Family Van: Den aktiva familjens dröm

  Rapido känner de flesta till, men Dreamer? Den sistnämnda byggs av den förstnämnda och sedan något år tillbaka är det Dreamer som är volymsäljaren inom plåtisar på den svenska marknaden.

  Första intrycket Anders Wallsten, 2020-05-07 07:20

 • Weinsberg Caraone 540 EUH: Liten men fullvuxen

  Weinsberg Caraone 540 EUH: Liten men fullvuxen

  Går det att förvandla boendeytan i en mellanstor husvagn så att den blir lika rymlig som i en fullvuxen modell? Svaret är ja. Med en taksäng är det upplagt för sex stycken sovplatser och massvis med utrymme – som i Weinsbergs nya och högintressanta CaraOne 540 EUH.

  Första intrycket Anders Wallsten, 2020-04-15 08:03

 • Polar 650 TR TDS VK Customized: Välutrustad vintervagn

  Polar 650 TR TDS VK Customized: Välutrustad vintervagn

  Inför modellåret 2020 presenterade husvagnstillverkaren Polar elva nya modeller. Vi har kikat närmare på en av dem – 650 TR TDS VK – här i dess svartvita utförande som Customized.

  Första intrycket Anders Wallsten, 2020-04-10 08:16

 • Frankia Yukon 7.0: Ett förförande fordon

  Frankia Yukon 7.0: Ett förförande fordon

  Premiumvarumärket Frankia har lanserat sin första plåtis – och de har inte gjort som många andra. Yucon är inget vanligt fordon. Det är en kompakthusbil som är minimalistisk och futuristisk i en och samma förpackning.

  Första intrycket Anders Wallsten, 2020-04-06 07:48

 • Kabe Travel Master Crown I810LT: Svårslagen helhetsupplevelse

  Kabe Travel Master Crown I810LT: Svårslagen helhetsupplevelse

  Under fjolåret tog Kabe stora steg i sitt husbilsutvecklande. Tenhults stolthet presenterade sin första plåtis och de lanserade samtidigt sin första serie husbilar som är byggd med drivlina från Mercedes. Vi har kikat på den sistnämnda som fick det kungliga namnet Crown.

  Första intrycket Anders Wallsten, 2020-03-31 08:05

 • Weinsberg Caracore 650 MF: Förädlad instegsbil

  Weinsberg Caracore 650 MF: Förädlad instegsbil

  Weinsberg firar 50 år med en spännande husbilsnyhet. Det bör nämligen understrykas att CaraCore är deras första helintegrerade modell någonsin.

  Första intrycket Anders Wallsten, 2020-03-16 07:48

Nyhetsbrev

Få de senaste nyheterna från Husvagn & Camping direkt i din inkorg!


Första intryck

Senaste

Läs mer

 • Senaste
 • Mest läst
 • Mest kommenterat

Facebook

Följ Husvagn & Camping på Facebook

Tidningen för dig som har husvagn eller husbil

Prenumerera på Husvagn & Camping


Beställ din prenumeration online och få tillgång till allt material inklusive vår databas på över 500 tester.
I din prenumeration ingår även digital e-tidning här på sajten eller på din iPad och Android-platta.

6 nr för endast 349kr - klicka här

Campingkatalogen

1582 camping- och ställplatser, vilken är din favorit?

Här hittar du 581 fristående campingplatser och 644 ställplatser över hela Sverige. Här krävs inget campingkort för att övernatta. Du hittar även 357 campingplatser anslutna till SCR, Sveriges Camping- och Stugföretagares Riksorganisation.

Saknar vi din favoritcampingplats?
Tipsa oss!

Köp Campingkatalogen!
Få Campingkatalogen bekvämt hemskickad, köp här.

Jämtland
 • Husvagn & Camping 2020-07

 • Husvagn & Camping 2020-06

 • Husvagn & Camping 2020-05

 • Husvagn & Camping 2020-04

 • Husvagn & Camping 2020-03

 • Husvagn & Camping 2020-02

 • Husvagn & Camping 2020-01

Denna sajt drivs av Egmont Publishing Digital AB, som är en del av Egmont Publishing AB. Egmont Publishing publicerar ett hundratal tidningar och webbplatser, däribland Hemmets Journal, Hus & Hem, Icakuriren, Vagabond, Kalle Anka och Bamse. Vi har även en omfattande verksamhet inom böcker, spel, aktivitetsprodukter och event, samt är snabbt växande inom e-handel och digitala marknadsföringstjänster. Egmont Publishing är en del av den nordiska mediekoncernen och stiftelsen Egmont som varje år delar ut mer än 120 miljoner kronor för att hjälpa utsatta barn och ungdomar. Läs mer på www.egmontpublishing.se/.

Egmont Publishing Digital, Pyramidvägen 7, 16991 Solna, Tel: 08-692 01 00, Orgnr: 556647-1842