Första intrycket: Eriba Living 525

Dinett gäller i samvaroavdelningen. Bäst utrymme blir det med fördelning vuxen/barn på båda sidorna.

Första intrycket: Eriba Living 525

Publicerad

För väldig många människor är varumärket Eriba de charmiga små retrohusvagnarna med efternamnet Touring. Men Eriba är mycket mer än så. De byggs av Hymer och finns i inte mindre än åtta serier.

Living 525 är en av fyra barnkammarvagnar i sin serie.

Totalt handlar det om 43 olika husvagnar. Eriba Living 525, som vi har kikat närmare på, är en av åtta i sin modellserie där fyra av dem är utrustade med våningssäng och således ämnade för barnfamiljer. 525 är den kortaste i den kvartetten men samtidigt ett bra alternativ till vad som kan bli familjens allra första husvagn. 

Båda sängarna är tvärmonterade. Ungarnas våningssäng allra längst bak och föräldrarnas dubbelsäng i husvagnens frontparti. Kidsen har var sin charmig smile-lampa.

Den övre sängen är försedd med takfönster medan den undre har ett öppningsbart fönster. Den sistnämnda sängplatsen är dessutom uppfällbar, vilket ger ett husbilsliknande stuvutrymme för de mest skrymmande persedlarna och samtidigt en extra lekplats för barnen när husvagnen står uppställd.

Köket har rak bänk med breda lådor och viss avställningsyta. Ett stort takfönster ger bra ljus vid brännarna.

Barnens våningssäng är placerad i akterpartiet.

Packutrymmen finns det för övrigt gott om. Det är nämligen soprent under dubbelsängen. När vi lyfter på sittdynorna noterar vi att batteriet finns under den ena dynan och vattentanken under den andra.

Både sitt- och ryggdynorna är stumt stoppade, men inte stenhårda. Läslamporna löper på skena och det gäller inte bara vid sittgruppen, utan även vid dubbelsängen. Bra! 

Estetiskt gäller mörkt PVC-golv, högblanka kökslådor och överskåpsluckor. Övriga möbelmoduler har ljust träslag. Tyget i sittgruppen är mörkbrunt.

Intill våningssängen finns en textilplafond på väggen med krokar både i vuxen- och barnhöjd. Mitt emot den noterar vi en rymlig garderob med måtten 126/61/56 centimeter (hänghöjd/djup/bredd). I den finns belysning men ingen takventil. Inne i den sanitära avdelningen saknas dusch, men det är bra sittutrymme och dito förvaringsmöjligheter för diverse hygienartiklar. Taklucka ombesörjer god ventilation och krokar finns för handdukar.

Stort packutrymme, eller lekplats, vid våningssängen.

Men vad har hänt med belysningsknappen? Den sitter på 150 centimeters höjd, vilket är besynnerligt när det är en barnkammarvagn. En tankevurpa? För det är väl knappast tänkt att de allra minsta ska behöva klättra för att tända eller släcka lampan?

Köket har rak bänk med breda lådor à la Hobby. Ett stort takfönster ger bra ljus både åt köksavdelningen och sittgruppen som är en dinett gjord för fyra, fördelat barn/vuxen på var sin sida om soffbordet. Ett plus i kanten sätter vi för brandvarnaren vid entrén. 

Utvändigt är det halvknepigt att komma åt stödbensskruvarna. Bättre betyg ger vi åt entrédörren som är försedd med papperskorg, nyckelfack och krokar. Dragstången är extra lång för stabilitetens skull och på bakgaveln är rangeringshandtaget närapå lika brett som husvagnen. 

 

I direkt anslutning till entrén i husvagnens framparti finns en dubbelsäng.

Den isolerade gasolkofferten har aluminiumgolv och låg tröskel för optimal i- och urlastning. Chassit är en helförzinkad lättviksproduktion med glasfiberförstärkt tak/front/bakgavel. 

Pop-up-tak är ett tillval. Något som både ungar och föräldrar troligtvis skulle älska. Men det är samtidigt inte behövligt om man vill hålla kostnaden på beskedlig nivå.

Vi avslutar med en kort översyn gällande planlösningar för övriga barnkammarvagnar i Livingserien: 555 XL (längsgående våningssäng och dinett fram samt nedfällbar taksäng ovanför sittgruppen bak), 560 (våningssäng bak och fransk säng fram) samt 565 (tvärställd dubbelsäng fram och längsgående våningssäng bak).

Nyhetsbrev

Få de senaste nyheterna från Husvagn & Camping direkt i din inkorg!


Första intryck

Senaste

Läs mer

  • Senaste
  • Mest läst
  • Mest kommenterat

Facebook

Följ Husvagn & Camping på Facebook

Tidningen för dig som har husvagn eller husbil

Prenumerera på Husvagn & Camping


Beställ din prenumeration online och få tillgång till allt material inklusive vår databas på över 500 tester.
I din prenumeration ingår även digital e-tidning här på sajten eller på din iPad och Android-platta.

6 nr för endast 349kr - klicka här

Campingkatalogen

1548 camping- och ställplatser, vilken är din favorit?

Här hittar du 575 fristående campingplatser och 616 ställplatser över hela Sverige. Här krävs inget campingkort för att övernatta. Du hittar även 357 campingplatser anslutna till SCR, Sveriges Camping- och Stugföretagares Riksorganisation.

Saknar vi din favoritcampingplats?
Tipsa oss!

Köp Campingkatalogen!
Få Campingkatalogen bekvämt hemskickad, köp här.

Jämtland
  • Husvagn & Camping 2020-04

  • Husvagn & Camping 2020-03

  • Husvagn & Camping 2020-02

  • Husvagn & Camping 2020-01

  • Husvagn & Camping 2019-12

  • Husvagn & Camping 2019-11

  • Husvagn & Camping 2019-10

Denna sajt drivs av Egmont Publishing Digital AB, som är en del av Egmont Publishing AB. Egmont Publishing publicerar ett hundratal tidningar och webbplatser, däribland Hemmets Journal, Hus & Hem, Icakuriren, Vagabond, Kalle Anka och Bamse. Vi har även en omfattande verksamhet inom böcker, spel, aktivitetsprodukter och event, samt är snabbt växande inom e-handel och digitala marknadsföringstjänster. Egmont Publishing är en del av den nordiska mediekoncernen och stiftelsen Egmont som varje år delar ut mer än 120 miljoner kronor för att hjälpa utsatta barn och ungdomar. Läs mer på www.egmontpublishing.se/.

Egmont Publishing Digital, Pyramidvägen 7, 16991 Solna, Tel: 08-692 01 00, Orgnr: 556647-1842