Första intrycket: Eriba Living 525

Dinett gäller i samvaroavdelningen. Bäst utrymme blir det med fördelning vuxen/barn på båda sidorna.

Första intrycket: Eriba Living 525

Publicerad

För väldig många människor är varumärket Eriba de charmiga små retrohusvagnarna med efternamnet Touring. Men Eriba är mycket mer än så. De byggs av Hymer och finns i inte mindre än åtta serier.

Living 525 är en av fyra barnkammarvagnar i sin serie.

Totalt handlar det om 43 olika husvagnar. Eriba Living 525, som vi har kikat närmare på, är en av åtta i sin modellserie där fyra av dem är utrustade med våningssäng och således ämnade för barnfamiljer. 525 är den kortaste i den kvartetten men samtidigt ett bra alternativ till vad som kan bli familjens allra första husvagn. 

Båda sängarna är tvärmonterade. Ungarnas våningssäng allra längst bak och föräldrarnas dubbelsäng i husvagnens frontparti. Kidsen har var sin charmig smile-lampa.

Den övre sängen är försedd med takfönster medan den undre har ett öppningsbart fönster. Den sistnämnda sängplatsen är dessutom uppfällbar, vilket ger ett husbilsliknande stuvutrymme för de mest skrymmande persedlarna och samtidigt en extra lekplats för barnen när husvagnen står uppställd.

Köket har rak bänk med breda lådor och viss avställningsyta. Ett stort takfönster ger bra ljus vid brännarna.

Barnens våningssäng är placerad i akterpartiet.

Packutrymmen finns det för övrigt gott om. Det är nämligen soprent under dubbelsängen. När vi lyfter på sittdynorna noterar vi att batteriet finns under den ena dynan och vattentanken under den andra.

Både sitt- och ryggdynorna är stumt stoppade, men inte stenhårda. Läslamporna löper på skena och det gäller inte bara vid sittgruppen, utan även vid dubbelsängen. Bra! 

Estetiskt gäller mörkt PVC-golv, högblanka kökslådor och överskåpsluckor. Övriga möbelmoduler har ljust träslag. Tyget i sittgruppen är mörkbrunt.

Intill våningssängen finns en textilplafond på väggen med krokar både i vuxen- och barnhöjd. Mitt emot den noterar vi en rymlig garderob med måtten 126/61/56 centimeter (hänghöjd/djup/bredd). I den finns belysning men ingen takventil. Inne i den sanitära avdelningen saknas dusch, men det är bra sittutrymme och dito förvaringsmöjligheter för diverse hygienartiklar. Taklucka ombesörjer god ventilation och krokar finns för handdukar.

Stort packutrymme, eller lekplats, vid våningssängen.

Men vad har hänt med belysningsknappen? Den sitter på 150 centimeters höjd, vilket är besynnerligt när det är en barnkammarvagn. En tankevurpa? För det är väl knappast tänkt att de allra minsta ska behöva klättra för att tända eller släcka lampan?

Köket har rak bänk med breda lådor à la Hobby. Ett stort takfönster ger bra ljus både åt köksavdelningen och sittgruppen som är en dinett gjord för fyra, fördelat barn/vuxen på var sin sida om soffbordet. Ett plus i kanten sätter vi för brandvarnaren vid entrén. 

Utvändigt är det halvknepigt att komma åt stödbensskruvarna. Bättre betyg ger vi åt entrédörren som är försedd med papperskorg, nyckelfack och krokar. Dragstången är extra lång för stabilitetens skull och på bakgaveln är rangeringshandtaget närapå lika brett som husvagnen. 

 

I direkt anslutning till entrén i husvagnens framparti finns en dubbelsäng.

Den isolerade gasolkofferten har aluminiumgolv och låg tröskel för optimal i- och urlastning. Chassit är en helförzinkad lättviksproduktion med glasfiberförstärkt tak/front/bakgavel. 

Pop-up-tak är ett tillval. Något som både ungar och föräldrar troligtvis skulle älska. Men det är samtidigt inte behövligt om man vill hålla kostnaden på beskedlig nivå.

Vi avslutar med en kort översyn gällande planlösningar för övriga barnkammarvagnar i Livingserien: 555 XL (längsgående våningssäng och dinett fram samt nedfällbar taksäng ovanför sittgruppen bak), 560 (våningssäng bak och fransk säng fram) samt 565 (tvärställd dubbelsäng fram och längsgående våningssäng bak).

 • Adria Astella 754 DP: Crème de la crème

  Adria Astella 754 DP: Crème de la crème

  Nya trion Astella från Adria är inte som alla andra husvagnar. Här handlar det om en upplevelse och en känsla av wellness som är i det närmaste obeskrivlig för att vara i husvagnskretsar.

  Första intrycket Anders Wallsten, 2020-01-15 15:44

 • Hobby De Luxe 460 SFf: Liten storsäljare

  Hobby De Luxe 460 SFf: Liten storsäljare

  Är ni ute efter en modern och behändig resevagn för två till ett rimligt pris? Hobby har ett dussin små husvagnar där De Luxe 460 SFf är ett av många spännande alternativ.

  Första intrycket Anders Wallsten, 2019-12-11 09:51

 • Kabe Royal 630 GLE KS B16: Flexibel för finsmakare

  Kabe Royal 630 GLE KS B16: Flexibel för finsmakare

  Vi har denna gång valt att titta på ett flexibelt system där du i mångt och mycket kan skapa din egen drömvagn efter just dina specifika önskemål. Flexline är en mångsidig lösning som kommer från småländska Kabe.

  Första intrycket Anders Wallsten, 2019-12-09 07:12

 • Carthago Chic E-Line I 5.0 LE: Chic och extravagant

  Carthago Chic E-Line I 5.0 LE: Chic och extravagant

  E-Line är en guldkantad serie som har mer komfort och fler innovativa tekniska lösningar än många av syskonmodellerna. Kort sagt handlar det om Carthagos DNA – i premiumtappning.

  Första intrycket Anders Wallsten, 2019-12-06 07:24

 • Bürstner Lyseo M660 Harmony L: Harmoni på fyra hjul

  Bürstner Lyseo M660 Harmony L: Harmoni på fyra hjul

  Husbilar byggda på chassi från Mercedes-Benz Sprinter har den senaste tiden blivit mer regel än ett undantag. Av alla dessa finns det emellertid en och annan modell som sticker ut. En sådan är Bürstner Lyseo M 660 Harmony Line.

  Första intrycket Anders Wallsten, 2019-12-02 07:54

 • Knaus Van TI Plus: Stor körglädje!

  Knaus Van TI Plus: Stor körglädje!

  Varumärket MAN förknippas ofta med stora lastbilar och bussar. Men MAN finns även i liten tappning och då som TGE – här sammankopplad i en fantastisk fusion med Knaus Van TI Plus.

  Första intrycket Anders Wallsten, 2019-11-21 07:01

 • Adria Compact DL Supreme: Den smala lyckan

  Adria Compact DL Supreme: Den smala lyckan

  Kompakta mått, oändliga möjligheter. Så enkelt skulle vi kunna beskriva den nya given inom husbilsindustrin. Det handlar kort och gott om ett fullvuxet fordon, fast i en något slimmad skepnad.

  Första intrycket Anders Wallsten, 2019-11-13 09:40

 • Polar 560 CTV Customized: Spegelvänd storsäljare

  Polar 560 CTV Customized: Spegelvänd storsäljare

  Sängen längst bak till höger och toalettutrymmet bredvid är en planlösningsfavorit hos flertalet Polaranhängare. Till årets nyheter tillkom en spegelvänd version där den franska sängen och hygienutrymmet har bytt plats med varandra. CTH blev med andra ord CTV.

  Första intrycket Anders Wallsten, 2019-10-28 08:32

 • Rapido I165 Distinction: Listklättraren

  Rapido I165 Distinction: Listklättraren

  De senaste åren har franska Rapido sakta men säkert flyttat fram sina positioner på den svenska husbilsmarknaden. I nuläget ligger de på fjärde plats i HRF:s registreringsstatistik.

  Första intrycket Anders Wallsten, 2019-10-25 09:54

 • Laika Kreos 7009: Modeskapande och funktionell

  Laika Kreos 7009: Modeskapande och funktionell

  De senaste åren har Laika tagit ett stort kliv framåt på den svenska marknaden. Via en kombination av modern design och en mängd funktionella finesser har det italienska husbilsmärket tagit oss med storm. Blir Kreos 7009 nästa milstolpe?

  Första intrycket Anders Wallsten, 2019-10-24 08:33

 • Knaus Travelino 400 QL: Byggd för framtiden

  Knaus Travelino 400 QL: Byggd för framtiden

  Knaus har länge arbetat med uppdraget att bygga en husvagnskonstruktion som kan komma att revolutionera branschen. Modellen heter Travelino och den är ett resultat av kombinationen hållbarhet och flexibilitet med minimal vikt.

  Första intrycket Anders Wallsten, 2019-10-18 09:50

 • Eura Mobil Profila T 730 EB: Fjällstuga på hjul

  Eura Mobil Profila T 730 EB: Fjällstuga på hjul

  Med sin ljusa interiör påminner Eura Mobil Profila T 730 EB en hel del om en fjällstuga, fast på hjul. Det enda som egentligen saknas är den öppna spisen och en jakttrofé uppspikad på väggen.

  Första intrycket Anders Wallsten, 2019-10-16 08:22

 • Adria Altea 472 KP: Trendig och nyskapande

  Adria Altea 472 KP: Trendig och nyskapande

  Adria är storsäljare på den svenska husvagnsmarknaden. Om nya Altea 472 KP blir en succé återstår att se. Hur som helst är den både modern och spännande, samtidigt som den flirtar med en ny generation husvagnsanvändare.

  Första intrycket Anders Wallsten, 2019-10-15 07:23

 • Sunlight Cliff 540: Liten i storstadsdjungeln

  Sunlight Cliff 540: Liten i storstadsdjungeln

  I campingtidernas begynnelse var resan själva äventyret. Att vistas ute i skog och mark var behövligt både för kropp och själ. Då var campingfordonen små och behändiga – precis som vårt testobjekt Sunlight Cliff 540.

  Första intrycket Anders Wallsten, 2019-10-11 07:54

 • Weinsberg Caratwo 450 FU: Caratwo för två

  Weinsberg Caratwo 450 FU: Caratwo för två

  Är ni ute efter en liten och behändig resevagn till förnämligt pris? Då är det hög tid att inspektera Weinsberg CaraTwo 450 FU.

  Första intrycket Anders Wallsten, 2019-09-26 07:39

Nyhetsbrev

Få de senaste nyheterna från Husvagn & Camping direkt i din inkorg!


Första intryck

Senaste

Läs mer

 • Senaste
 • Mest läst
 • Mest kommenterat

Facebook

Följ Husvagn & Camping på Facebook

Tidningen för dig som har husvagn eller husbil

Prenumerera på Husvagn & Camping


Beställ din prenumeration online och få tillgång till allt material inklusive vår databas på över 500 tester.
I din prenumeration ingår även digital e-tidning här på sajten eller på din iPad och Android-platta.

6 nr för endast 349kr - klicka här

Campingkatalogen

1551 camping- och ställplatser, vilken är din favorit?

Här hittar du 572 fristående campingplatser och 616 ställplatser över hela Sverige. Här krävs inget campingkort för att övernatta. Du hittar även 363 campingplatser anslutna till SCR, Sveriges Camping- och Stugföretagares Riksorganisation.

Saknar vi din favoritcampingplats?
Tipsa oss!

Köp Campingkatalogen!
Få Campingkatalogen bekvämt hemskickad, köp här.

Jämtland
 • Husvagn & Camping 2020-01

 • Husvagn & Camping 2019-12

 • Husvagn & Camping 2019-11

 • Husvagn & Camping 2019-10

 • Husvagn & Camping 2019-09

 • Husvagn & Camping 2019-08

 • Husvagn & Camping 2019-07

Denna sajt drivs av Egmont Publishing Digital AB, som är en del av Egmont Publishing AB. Egmont Publishing publicerar ett hundratal tidningar och webbplatser, däribland Hemmets Journal, Hus & Hem, Icakuriren, Vagabond, Kalle Anka och Bamse. Vi har även en omfattande verksamhet inom böcker, spel, aktivitetsprodukter och event, samt är snabbt växande inom e-handel och digitala marknadsföringstjänster. Egmont Publishing är en del av den nordiska mediekoncernen och stiftelsen Egmont som varje år delar ut mer än 120 miljoner kronor för att hjälpa utsatta barn och ungdomar. Läs mer på www.egmontpublishing.se/.

Egmont Publishing Digital, Pyramidvägen 7, 16991 Solna, Tel: 08-692 01 00, Orgnr: 556647-1842