Carthago Chic E-Line I 5.0 LE: Chic och extravagant

Hög komfort och elegant till tusen. I en Carthago är det en fröjd att slå sig ned i sittgruppen.

Carthago Chic E-Line I 5.0 LE: Chic och extravagant

Publicerad

E-Line är en guldkantad serie som har mer komfort och fler innovativa tekniska lösningar än många av syskonmodellerna. Kort sagt handlar det om Carthagos DNA – i premiumtappning.

Modern glasfiberarmerad bussgavel gäller för E-Line.

Det är något speciellt med Carthago.

En känsla som är svår att beskriva med bara ord. Det är ungefär som att flyga helikopter över Grand Canyon – det måste upplevas! Visst, det är enkelt att låta sig förföras av bländande skönhet.

Samtidigt är det inte bara det visuella som attraherar hos Carthago, utan den slutgiltiga produkten. Här kombineras storartad ingenjörskonst med högkvalitativa komponenter och målgruppen de siktar in sig på är den som vill ha det där lilla extra – och har råd med det.

För smakar det, så kostar det! Ingen kan komma och säga att en E-Line är billig. Men du får valuta för pengarna. 

Utdragbart apoteksskåp är både praktiskt och platsbesparande. Notera även det nya kylskåpet från Dometic.

Vad imponerar då allra mest? Exempelvis de båda sängplatserna. Att sova bra är underskattat då vi är medvetna om vad dålig sömn gör med oss på sikt. I 5.0 LE finns två långa singelbäddar med 7-zonsmadrasser och ett fjädringssystem (Carawinx) som är medicinskt rekommenderat. Sängarnas huvudände är dessutom justerbar. Den nedfällbara taksängen har klassens största mått – både till bredden (160 centimeter) och sitthöjden (83 centimeter).

Även om många väljer att grilla eller äta ute på restaurang under campingsemestern önskar de flesta ett bra kök i sin husbil/husvagn.

Enkel men mycket smart kökslösning då täckplattan till diskhon även kan användas som skärbräda.

Snofsig köksmiljö med dolt kaffeskåp ovanför diskhon.

Här finns en platsbesparande tectower-kyl med AES-funktion som själv känner av vilken energikälla som ska användas. Praktisk förvaring finns i ett högt och rymligt apotekarskåp. Täckplattan till diskhon har dubbelfunktion då den även kan användas som skärbräda. Köksbänken har droppstopp så att inget vatten kan rinna ned på golvet.

Och vad vore en middag utan kaffe som avslutning? Carthago har ett eget "liftsystem" där kaffemaskinen är dold i ett av överskåpen. Allt detta ackompanjeras av både funktionell och elegant belysning. 

Värmesystemet ombesörjs av Alde och det finns även ett värmelagrande dubbelgolv samt en värmebooster under förarsätet. På tal om golv har dubbelgolvet en enorm förvaringsplats med en nyttjandehöjd upp till 70 centimeter. Lägg till ett stort, centralt genomgående lastutrymme med djup "källarförvaring".

I garaget är den invändiga höjden 132 centimeter. Här är maxlasten på 450 kilo vilket bidrar till att både mc och cyklar kan baxas in. Som bekant är Carthago även kända för sin aluminiumkonstruktion på taket som skyddar mot åska likt en Faradays bur.

Här finns sjuzonsmadrasser och ett fjädrande madrassystem för optimal somkomfort.

Tänkte avsluta med några ord om sittgrupp och känslan bakom ratten då det är två platser där vi också spenderar mycket tid.

37 hästkrafter starkare motor i testobjektet än i originalutförandet tycker vi om. E-Line I 5.0 LE är ingen lättviktare, så extra muskelstyrka var varmt välkommen. Vidare bör frontens 56-gradiga lutning också nämnas. I klartext innebär konstruktionen mindre luftmotstånd och vindljud samt något lägre bränsleförbrukning.

Här är det tydligt att "källaren" är djup nog för en back med dryck eller andra skrymmande föremål.

En tv finns dold bakom femte sätet. Här i sovrummet finns den andra tv:n – även den dold i ett skåp.

I en sittgrupp kan man fråga sig vad som är viktigast. Gott om utrymme eller god komfort? Det enkla svaret är – allra helst båda – och det får man i E-Line I 5.0 LE. Dynorna är perfekt utformade för att ge ett ergonomiskt stöd för ländryggen. Smarta och funktionella lösningar i denna avdelning är tv:n som är dold i ett "quick-up-skåp" bakom en av sofforna. 

Dessutom kan bordet enkelt vridas och skjutas via en fotpedal. Slutet gott – allting gott.

 • LMC Sassino 460 E: Nedbantad nykomling

  LMC Sassino 460 E: Nedbantad nykomling

  Inför 2020-säsongen har LMC lanserat en instegsserie i sin husvagnsflotta. Sassino är dess namn och vi har kikat närmare på singelbäddsmodellen 460 E.

  Första intrycket Anders Wallsten, 2020-02-20 08:00

 • Dethleffs Nomad 490 BLF: Trotjänare med frontkök

  Dethleffs Nomad 490 BLF: Trotjänare med frontkök

  Från Hörby i söder till Luleå i norr. Dethleffs håller på att återuppbygga ett starkt återförsäljarnät som säljer deras husvagnar. Först var det mycket fokus på serien Generation Scandinavia – nu satsas det även på den gamla trotjänaren Nomad.

  Första intrycket Anders Wallsten, 2020-02-17 08:58

 • Klaus SKY TI Platinum 700 MEB: Automatisk komfort

  Klaus SKY TI Platinum 700 MEB: Automatisk komfort

  Knaus är ett välkänt varumärke som sedan urminnes tider har tillverkat ytterst välutrustade campingfordon. I år har de valt att applicera en mängd extrautrustning utan att höja priset på SKY TI. Det gör den populära serien intressantare än någonsin.

  Första intrycket Anders Wallsten, 2020-02-13 08:58

 • Hobby Ontour T65 HKM: Bäddat för familjesuccé

  Hobby Ontour T65 HKM: Bäddat för familjesuccé

  Tillhör ni dem som har småbarn men varken vill ha husvagn eller alkovhusbil? Visst, det finns både hel- och halvintegrerade husbilar med våningssängar men valmöjligheterna är synnerligen begränsade. Glädjande nog har nu även storsäljande Hobby kommit med en barnkammarhusbil – Ontour T 65 HKM.

  Första intrycket Anders Wallsten, 2020-02-12 08:23

 • Weinsberg CaraOne 480 QDK: Prisvärd för barnfamiljen

  Weinsberg CaraOne 480 QDK: Prisvärd för barnfamiljen

  Få om ens någon husvagn var så välbesökt under Elmiamässan som Weinsbergs barnkammarmodell CaraOne 480 QDK. Troligtvis handlar det om att priset är skillnaden.

  Första intrycket Anders Wallsten, 2020-01-27 08:55

 • Malibu I 460 LE: Smakfull instegsmodell

  Malibu I 460 LE: Smakfull instegsmodell

  Att kalla Malibu för ett instegsmärke är både rätt och fel. Det är inte en ordinär husbil som lockar förstagångsköparna med ett bra pris. Nej, här handlar det om fokus på kvalitet eftersom Malibu är Carthagos instegsmärke.

  Första intrycket Anders Wallsten, 2020-01-23 08:41

 • Dethleffs Trend A 7877-2: Packåsna för motorsportare

  Dethleffs Trend A 7877-2: Packåsna för motorsportare

  Många framhäver att alkoverna är en utdöende art. Andra förståsigpåare hävdar motsatsen. Vi har satt tänderna i en baddare som är en favorit i motorsportdepåer – Dethleffs Trend A 7877-2.

  Första intrycket Anders Wallsten, 2020-01-20 08:39

 • Adria Astella 754 DP: Crème de la crème

  Adria Astella 754 DP: Crème de la crème

  Nya trion Astella från Adria är inte som alla andra husvagnar. Här handlar det om en upplevelse och en känsla av wellness som är i det närmaste obeskrivlig för att vara i husvagnskretsar.

  Första intrycket Anders Wallsten, 2020-01-15 15:44

 • Hobby De Luxe 460 SFf: Liten storsäljare

  Hobby De Luxe 460 SFf: Liten storsäljare

  Är ni ute efter en modern och behändig resevagn för två till ett rimligt pris? Hobby har ett dussin små husvagnar där De Luxe 460 SFf är ett av många spännande alternativ.

  Första intrycket Anders Wallsten, 2019-12-11 09:51

 • Kabe Royal 630 GLE KS B16: Flexibel för finsmakare

  Kabe Royal 630 GLE KS B16: Flexibel för finsmakare

  Vi har denna gång valt att titta på ett flexibelt system där du i mångt och mycket kan skapa din egen drömvagn efter just dina specifika önskemål. Flexline är en mångsidig lösning som kommer från småländska Kabe.

  Första intrycket Anders Wallsten, 2019-12-09 07:12

 • Bürstner Lyseo M660 Harmony L: Harmoni på fyra hjul

  Bürstner Lyseo M660 Harmony L: Harmoni på fyra hjul

  Husbilar byggda på chassi från Mercedes-Benz Sprinter har den senaste tiden blivit mer regel än ett undantag. Av alla dessa finns det emellertid en och annan modell som sticker ut. En sådan är Bürstner Lyseo M 660 Harmony Line.

  Första intrycket Anders Wallsten, 2019-12-02 07:54

 • Knaus Van TI Plus: Stor körglädje!

  Knaus Van TI Plus: Stor körglädje!

  Varumärket MAN förknippas ofta med stora lastbilar och bussar. Men MAN finns även i liten tappning och då som TGE – här sammankopplad i en fantastisk fusion med Knaus Van TI Plus.

  Första intrycket Anders Wallsten, 2019-11-21 07:01

 • Första intrycket: Eriba Living 525

  Första intrycket: Eriba Living 525

  För väldig många människor är varumärket Eriba de charmiga små retrohusvagnarna med efternamnet Touring. Men Eriba är mycket mer än så. De byggs av Hymer och finns i inte mindre än åtta serier.

  Första intrycket Anders Wallsten, 2019-11-18 07:03

 • Adria Compact DL Supreme: Den smala lyckan

  Adria Compact DL Supreme: Den smala lyckan

  Kompakta mått, oändliga möjligheter. Så enkelt skulle vi kunna beskriva den nya given inom husbilsindustrin. Det handlar kort och gott om ett fullvuxet fordon, fast i en något slimmad skepnad.

  Första intrycket Anders Wallsten, 2019-11-13 09:40

 • Polar 560 CTV Customized: Spegelvänd storsäljare

  Polar 560 CTV Customized: Spegelvänd storsäljare

  Sängen längst bak till höger och toalettutrymmet bredvid är en planlösningsfavorit hos flertalet Polaranhängare. Till årets nyheter tillkom en spegelvänd version där den franska sängen och hygienutrymmet har bytt plats med varandra. CTH blev med andra ord CTV.

  Första intrycket Anders Wallsten, 2019-10-28 08:32

Nyhetsbrev

Få de senaste nyheterna från Husvagn & Camping direkt i din inkorg!


Första intryck

Senaste

Läs mer

 • Senaste
 • Mest läst
 • Mest kommenterat

Facebook

Följ Husvagn & Camping på Facebook

Tidningen för dig som har husvagn eller husbil

Prenumerera på Husvagn & Camping


Beställ din prenumeration online och få tillgång till allt material inklusive vår databas på över 500 tester.
I din prenumeration ingår även digital e-tidning här på sajten eller på din iPad och Android-platta.

6 nr för endast 349kr - klicka här

Campingkatalogen

1546 camping- och ställplatser, vilken är din favorit?

Här hittar du 577 fristående campingplatser och 615 ställplatser över hela Sverige. Här krävs inget campingkort för att övernatta. Du hittar även 354 campingplatser anslutna till SCR, Sveriges Camping- och Stugföretagares Riksorganisation.

Saknar vi din favoritcampingplats?
Tipsa oss!

Köp Campingkatalogen!
Få Campingkatalogen bekvämt hemskickad, köp här.

Jämtland
 • Husvagn & Camping 2020-03

 • Husvagn & Camping 2020-02

 • Husvagn & Camping 2020-01

 • Husvagn & Camping 2019-12

 • Husvagn & Camping 2019-11

 • Husvagn & Camping 2019-10

 • Husvagn & Camping 2019-09

Denna sajt drivs av Egmont Publishing Digital AB, som är en del av Egmont Publishing AB. Egmont Publishing publicerar ett hundratal tidningar och webbplatser, däribland Hemmets Journal, Hus & Hem, Icakuriren, Vagabond, Kalle Anka och Bamse. Vi har även en omfattande verksamhet inom böcker, spel, aktivitetsprodukter och event, samt är snabbt växande inom e-handel och digitala marknadsföringstjänster. Egmont Publishing är en del av den nordiska mediekoncernen och stiftelsen Egmont som varje år delar ut mer än 120 miljoner kronor för att hjälpa utsatta barn och ungdomar. Läs mer på www.egmontpublishing.se/.

Egmont Publishing Digital, Pyramidvägen 7, 16991 Solna, Tel: 08-692 01 00, Orgnr: 556647-1842