Carthago Chic E-Line I 5.0 LE: Chic och extravagant

Publicerad: 2019-12-06   Uppdaterad: 2023-04-18

E-Line är en guldkantad serie som har mer komfort och fler innovativa tekniska lösningar än många av syskonmodellerna. Kort sagt handlar det om Carthagos DNA – i premiumtappning.

Carthago Chic E-Line I 5.0 LE: Chic och extravagant
Modern glasfiberarmerad bussgavel gäller för E-Line.

Det är något speciellt med Carthago.

En känsla som är svår att beskriva med bara ord. Det är ungefär som att flyga helikopter över Grand Canyon – det måste upplevas! Visst, det är enkelt att låta sig förföras av bländande skönhet.

Samtidigt är det inte bara det visuella som attraherar hos Carthago, utan den slutgiltiga produkten. Här kombineras storartad ingenjörskonst med högkvalitativa komponenter och målgruppen de siktar in sig på är den som vill ha det där lilla extra – och har råd med det.

För smakar det, så kostar det! Ingen kan komma och säga att en E-Line är billig. Men du får valuta för pengarna. 

Carthago Chic E-Line I 5.0 LE: Chic och extravagant
Utdragbart apoteksskåp är både praktiskt och platsbesparande. Notera även det nya kylskåpet från Dometic.

Vad imponerar då allra mest? Exempelvis de båda sängplatserna. Att sova bra är underskattat då vi är medvetna om vad dålig sömn gör med oss på sikt. I 5.0 LE finns två långa singelbäddar med 7-zonsmadrasser och ett fjädringssystem (Carawinx) som är medicinskt rekommenderat. Sängarnas huvudände är dessutom justerbar. Den nedfällbara taksängen har klassens största mått – både till bredden (160 centimeter) och sitthöjden (83 centimeter).

Även om många väljer att grilla eller äta ute på restaurang under campingsemestern önskar de flesta ett bra kök i sin husbil/husvagn.

Carthago Chic E-Line I 5.0 LE: Chic och extravagant
Enkel men mycket smart kökslösning då täckplattan till diskhon även kan användas som skärbräda.
Carthago Chic E-Line I 5.0 LE: Chic och extravagant
Snofsig köksmiljö med dolt kaffeskåp ovanför diskhon.

Här finns en platsbesparande tectower-kyl med AES-funktion som själv känner av vilken energikälla som ska användas. Praktisk förvaring finns i ett högt och rymligt apotekarskåp. Täckplattan till diskhon har dubbelfunktion då den även kan användas som skärbräda. Köksbänken har droppstopp så att inget vatten kan rinna ned på golvet.

Och vad vore en middag utan kaffe som avslutning? Carthago har ett eget ”liftsystem” där kaffemaskinen är dold i ett av överskåpen. Allt detta ackompanjeras av både funktionell och elegant belysning. 

Värmesystemet ombesörjs av Alde och det finns även ett värmelagrande dubbelgolv samt en värmebooster under förarsätet. På tal om golv har dubbelgolvet en enorm förvaringsplats med en nyttjandehöjd upp till 70 centimeter. Lägg till ett stort, centralt genomgående lastutrymme med djup ”källarförvaring”.

I garaget är den invändiga höjden 132 centimeter. Här är maxlasten på 450 kilo vilket bidrar till att både mc och cyklar kan baxas in. Som bekant är Carthago även kända för sin aluminiumkonstruktion på taket som skyddar mot åska likt en Faradays bur.

Carthago Chic E-Line I 5.0 LE: Chic och extravagant
Här finns sjuzonsmadrasser och ett fjädrande madrassystem för optimal somkomfort.

Tänkte avsluta med några ord om sittgrupp och känslan bakom ratten då det är två platser där vi också spenderar mycket tid.

37 hästkrafter starkare motor i testobjektet än i originalutförandet tycker vi om. E-Line I 5.0 LE är ingen lättviktare, så extra muskelstyrka var varmt välkommen. Vidare bör frontens 56-gradiga lutning också nämnas. I klartext innebär konstruktionen mindre luftmotstånd och vindljud samt något lägre bränsleförbrukning.

Carthago Chic E-Line I 5.0 LE: Chic och extravagant
Här är det tydligt att ”källaren” är djup nog för en back med dryck eller andra skrymmande föremål.
Carthago Chic E-Line I 5.0 LE: Chic och extravagant
En tv finns dold bakom femte sätet. Här i sovrummet finns den andra tv:n – även den dold i ett skåp.

I en sittgrupp kan man fråga sig vad som är viktigast. Gott om utrymme eller god komfort? Det enkla svaret är – allra helst båda – och det får man i E-Line I 5.0 LE. Dynorna är perfekt utformade för att ge ett ergonomiskt stöd för ländryggen. Smarta och funktionella lösningar i denna avdelning är tv:n som är dold i ett ”quick-up-skåp” bakom en av sofforna. 

Dessutom kan bordet enkelt vridas och skjutas via en fotpedal. Slutet gott – allting gott.

Carthago Chic E-Line I 5.0 LE: Chic och extravagant
Rulla till toppen