Kabe Royal 630 GLE KS B16: Flexibel för finsmakare

Publicerad: 2019-12-09   Uppdaterad: 2023-04-18

Vi har denna gång valt att titta på ett flexibelt system där du i mångt och mycket kan skapa din egen drömvagn efter just dina specifika önskemål. Flexline är en mångsidig lösning som kommer från småländska Kabe.

Kabe Royal 630 GLE KS B16: Flexibel för finsmakare
Royal 630 GLE finns i sex olika tappningar.

Royal 630 GLE KS (King Size) finns i sex olika utföranden. När vi tar upp grundritningen på datorskärmen ser vi att vagnarna i sextetten är till två tredjedelar identiska med varandra. Sittgrupp fram. Kök och instegsgarderob vid entré-regionen samt centralt placerad garderob, linneförråd och hygienutrymme.

Det är i akterpartiet vagnarna skiljer sig åt – närmare bestämt i de olika alternativen för nattbruk.  

Royalmodellen B2 är försedd med långbäddar. B5 har fransk säng medan B8 har en 150 centimeter bred dubbelsäng. B14 och B15 är båda barnkammarvagnar med längsgående våningssäng nära intill föräldrarnas franska bädd. Det som skiljer dem åt är att den sistnämnda har tre sovplatser i våningssängen, den första har två. Till sist B16 som och är utrustad med tvärställd dubbelsäng.

Med andra ord passar Royal 630 GLE en mängd olika husvagnscampare – från paret som kan välja mellan singelbäddar, fransk säng eller dubbelsäng till den stora barnfamiljen.

Kabe Royal 630 GLE KS B16: Flexibel för finsmakare
Tvärställd dubbelsäng med gott om plats att gå runt sängen. Således slipper man krypa över sin partner.

Som bekant har köpbeteendet ändrats drastiskt de senaste åren. Allt fler väljer e-handel före befintlig butik och av den anledningen ska vi prova att konstruera en egen 630 GLE och det sker under fliken ”Bygg din Kabe” på deras hemsida.

Det här är i och för sig ingen ny digital metod. Men den är värd att lyfta fram för er som inte visste om den sedan tidigare. När vi väl har bestämt serie/modell/sängalternativ är det dags att välja klädsel. I grundutförande finns fem textilier och tre skinnvarianter som emellertid är tillval och kostar 15 000 kronor extra.

Därefter finns ytterligare 35 tillval i ett prisspann från 594 kronor (utvändig förlängning av duschavlopp) till 39 651 kronor för en mover. Till sist får vi frågan om vilken totalvikt som önskas. Sedan är det bara att trycka på den gröna knappen och sända iväg en offertförfrågan till närmaste återförsäljare.

Kabe Royal 630 GLE KS B16: Flexibel för finsmakare
Köket har ”riktig” spis, fläkt, stor kyl/frys som kan öppnas från båda håll samt bra med arbetsyta.

Lätt som en plätt och smidigt till tusen. Med detta tillvägagångssätt kan du alltså sitta hemma i mysfåtöljen och bestämma dig i lugn och ro.

Vi befinner oss i en B16-modell hos M&M Caravane i Bro, strax norr om Stockholm. Det är en fullbreddsvagn med 14,8 kvadratmeter boyta. Designmässigt gäller trästrukturgolv, tämligen mörka möbelmoduler samt vita inslag när det gäller köksbänk, bakre köksvägg, överskåp (fram) samt vissa detaljer i sovrummet.

I den sistnämnda avdelningen har vi här en tvärställd dubbelsäng som man kan gå runt. Således behöver ingen klättra över sin partner nattetid. Ett charmigt inslag är kvartetten fönster som finns vid sängens fotände. Dessa ger en stor portion trivsam sommarstugekänsla.

Kabe Royal 630 GLE KS B16: Flexibel för finsmakare
Annorlunda utformning av fönster vid fotänden på dubbelsängen. Höger: Varma handdukar i hygienutrymmet gillas skarpt.

Att Kabe bygger husvagnar för finsmakare är knappast någon nyhet. Utöver deras patenterade värme-, isolerings- och ventilationsmetod, som också är deras signum, finns det en hel radda med komponenter och finurliga lösningar som gör livet som husvagnscampare både enklare och behagligare.

Tänker närmast på ett fullutrustat kök, centraldammsugare, skidfack, shuntsystem, vädringsbeslag, torkskåp med droppskål, sängens uppfällbara huvudände, brandvarnare, IR-larm och utvändigt gasoluttag för att nämna ett axplock.

Min personliga favorit är sittgruppen vars komfort är utöver det vanliga. Det spelar ingen roll var i soffan jag slår mig ned. Betyget förblir tummen upp.

Kabe Royal 630 GLE KS B16: Flexibel för finsmakare
Rulla till toppen