Kabe Royal 630 GLE KS B16: Flexibel för finsmakare

Högkvalitativ soffa och som synes finns det plats för ett halvt fotbollslag.

Kabe Royal 630 GLE KS B16: Flexibel för finsmakare

Publicerad

Vi har denna gång valt att titta på ett flexibelt system där du i mångt och mycket kan skapa din egen drömvagn efter just dina specifika önskemål. Flexline är en mångsidig lösning som kommer från småländska Kabe.

Royal 630 GLE finns i sex olika tappningar.

Royal 630 GLE KS (King Size) finns i sex olika utföranden. När vi tar upp grundritningen på datorskärmen ser vi att vagnarna i sextetten är till två tredjedelar identiska med varandra. Sittgrupp fram. Kök och instegsgarderob vid entré-regionen samt centralt placerad garderob, linneförråd och hygienutrymme.

Det är i akterpartiet vagnarna skiljer sig åt – närmare bestämt i de olika alternativen för nattbruk.  

Royalmodellen B2 är försedd med långbäddar. B5 har fransk säng medan B8 har en 150 centimeter bred dubbelsäng. B14 och B15 är båda barnkammarvagnar med längsgående våningssäng nära intill föräldrarnas franska bädd. Det som skiljer dem åt är att den sistnämnda har tre sovplatser i våningssängen, den första har två. Till sist B16 som och är utrustad med tvärställd dubbelsäng.

Med andra ord passar Royal 630 GLE en mängd olika husvagnscampare – från paret som kan välja mellan singelbäddar, fransk säng eller dubbelsäng till den stora barnfamiljen.

Tvärställd dubbelsäng med gott om plats att gå runt sängen. Således slipper man krypa över sin partner.

Som bekant har köpbeteendet ändrats drastiskt de senaste åren. Allt fler väljer e-handel före befintlig butik och av den anledningen ska vi prova att konstruera en egen 630 GLE och det sker under fliken "Bygg din Kabe" på deras hemsida.

Det här är i och för sig ingen ny digital metod. Men den är värd att lyfta fram för er som inte visste om den sedan tidigare. När vi väl har bestämt serie/modell/sängalternativ är det dags att välja klädsel. I grundutförande finns fem textilier och tre skinnvarianter som emellertid är tillval och kostar 15 000 kronor extra.

Därefter finns ytterligare 35 tillval i ett prisspann från 594 kronor (utvändig förlängning av duschavlopp) till 39 651 kronor för en mover. Till sist får vi frågan om vilken totalvikt som önskas. Sedan är det bara att trycka på den gröna knappen och sända iväg en offertförfrågan till närmaste återförsäljare.

Köket har "riktig" spis, fläkt, stor kyl/frys som kan öppnas från båda håll samt bra med arbetsyta.

Lätt som en plätt och smidigt till tusen. Med detta tillvägagångssätt kan du alltså sitta hemma i mysfåtöljen och bestämma dig i lugn och ro.

Vi befinner oss i en B16-modell hos M&M Caravane i Bro, strax norr om Stockholm. Det är en fullbreddsvagn med 14,8 kvadratmeter boyta. Designmässigt gäller trästrukturgolv, tämligen mörka möbelmoduler samt vita inslag när det gäller köksbänk, bakre köksvägg, överskåp (fram) samt vissa detaljer i sovrummet.

I den sistnämnda avdelningen har vi här en tvärställd dubbelsäng som man kan gå runt. Således behöver ingen klättra över sin partner nattetid. Ett charmigt inslag är kvartetten fönster som finns vid sängens fotände. Dessa ger en stor portion trivsam sommarstugekänsla.

Annorlunda utformning av fönster vid fotänden på dubbelsängen. Höger: Varma handdukar i hygienutrymmet gillas skarpt.

Att Kabe bygger husvagnar för finsmakare är knappast någon nyhet. Utöver deras patenterade värme-, isolerings- och ventilationsmetod, som också är deras signum, finns det en hel radda med komponenter och finurliga lösningar som gör livet som husvagnscampare både enklare och behagligare.

Tänker närmast på ett fullutrustat kök, centraldammsugare, skidfack, shuntsystem, vädringsbeslag, torkskåp med droppskål, sängens uppfällbara huvudände, brandvarnare, IR-larm och utvändigt gasoluttag för att nämna ett axplock.

Min personliga favorit är sittgruppen vars komfort är utöver det vanliga. Det spelar ingen roll var i soffan jag slår mig ned. Betyget förblir tummen upp.

 • LMC Sassino 460 E: Nedbantad nykomling

  LMC Sassino 460 E: Nedbantad nykomling

  Inför 2020-säsongen har LMC lanserat en instegsserie i sin husvagnsflotta. Sassino är dess namn och vi har kikat närmare på singelbäddsmodellen 460 E.

  Första intrycket Anders Wallsten, 2020-02-20 08:00

 • Dethleffs Nomad 490 BLF: Trotjänare med frontkök

  Dethleffs Nomad 490 BLF: Trotjänare med frontkök

  Från Hörby i söder till Luleå i norr. Dethleffs håller på att återuppbygga ett starkt återförsäljarnät som säljer deras husvagnar. Först var det mycket fokus på serien Generation Scandinavia – nu satsas det även på den gamla trotjänaren Nomad.

  Första intrycket Anders Wallsten, 2020-02-17 08:58

 • Klaus SKY TI Platinum 700 MEB: Automatisk komfort

  Klaus SKY TI Platinum 700 MEB: Automatisk komfort

  Knaus är ett välkänt varumärke som sedan urminnes tider har tillverkat ytterst välutrustade campingfordon. I år har de valt att applicera en mängd extrautrustning utan att höja priset på SKY TI. Det gör den populära serien intressantare än någonsin.

  Första intrycket Anders Wallsten, 2020-02-13 08:58

 • Hobby Ontour T65 HKM: Bäddat för familjesuccé

  Hobby Ontour T65 HKM: Bäddat för familjesuccé

  Tillhör ni dem som har småbarn men varken vill ha husvagn eller alkovhusbil? Visst, det finns både hel- och halvintegrerade husbilar med våningssängar men valmöjligheterna är synnerligen begränsade. Glädjande nog har nu även storsäljande Hobby kommit med en barnkammarhusbil – Ontour T 65 HKM.

  Första intrycket Anders Wallsten, 2020-02-12 08:23

 • Weinsberg CaraOne 480 QDK: Prisvärd för barnfamiljen

  Weinsberg CaraOne 480 QDK: Prisvärd för barnfamiljen

  Få om ens någon husvagn var så välbesökt under Elmiamässan som Weinsbergs barnkammarmodell CaraOne 480 QDK. Troligtvis handlar det om att priset är skillnaden.

  Första intrycket Anders Wallsten, 2020-01-27 08:55

 • Malibu I 460 LE: Smakfull instegsmodell

  Malibu I 460 LE: Smakfull instegsmodell

  Att kalla Malibu för ett instegsmärke är både rätt och fel. Det är inte en ordinär husbil som lockar förstagångsköparna med ett bra pris. Nej, här handlar det om fokus på kvalitet eftersom Malibu är Carthagos instegsmärke.

  Första intrycket Anders Wallsten, 2020-01-23 08:41

 • Dethleffs Trend A 7877-2: Packåsna för motorsportare

  Dethleffs Trend A 7877-2: Packåsna för motorsportare

  Många framhäver att alkoverna är en utdöende art. Andra förståsigpåare hävdar motsatsen. Vi har satt tänderna i en baddare som är en favorit i motorsportdepåer – Dethleffs Trend A 7877-2.

  Första intrycket Anders Wallsten, 2020-01-20 08:39

 • Adria Astella 754 DP: Crème de la crème

  Adria Astella 754 DP: Crème de la crème

  Nya trion Astella från Adria är inte som alla andra husvagnar. Här handlar det om en upplevelse och en känsla av wellness som är i det närmaste obeskrivlig för att vara i husvagnskretsar.

  Första intrycket Anders Wallsten, 2020-01-15 15:44

 • Hobby De Luxe 460 SFf: Liten storsäljare

  Hobby De Luxe 460 SFf: Liten storsäljare

  Är ni ute efter en modern och behändig resevagn för två till ett rimligt pris? Hobby har ett dussin små husvagnar där De Luxe 460 SFf är ett av många spännande alternativ.

  Första intrycket Anders Wallsten, 2019-12-11 09:51

 • Carthago Chic E-Line I 5.0 LE: Chic och extravagant

  Carthago Chic E-Line I 5.0 LE: Chic och extravagant

  E-Line är en guldkantad serie som har mer komfort och fler innovativa tekniska lösningar än många av syskonmodellerna. Kort sagt handlar det om Carthagos DNA – i premiumtappning.

  Första intrycket Anders Wallsten, 2019-12-06 07:24

 • Bürstner Lyseo M660 Harmony L: Harmoni på fyra hjul

  Bürstner Lyseo M660 Harmony L: Harmoni på fyra hjul

  Husbilar byggda på chassi från Mercedes-Benz Sprinter har den senaste tiden blivit mer regel än ett undantag. Av alla dessa finns det emellertid en och annan modell som sticker ut. En sådan är Bürstner Lyseo M 660 Harmony Line.

  Första intrycket Anders Wallsten, 2019-12-02 07:54

 • Knaus Van TI Plus: Stor körglädje!

  Knaus Van TI Plus: Stor körglädje!

  Varumärket MAN förknippas ofta med stora lastbilar och bussar. Men MAN finns även i liten tappning och då som TGE – här sammankopplad i en fantastisk fusion med Knaus Van TI Plus.

  Första intrycket Anders Wallsten, 2019-11-21 07:01

 • Första intrycket: Eriba Living 525

  Första intrycket: Eriba Living 525

  För väldig många människor är varumärket Eriba de charmiga små retrohusvagnarna med efternamnet Touring. Men Eriba är mycket mer än så. De byggs av Hymer och finns i inte mindre än åtta serier.

  Första intrycket Anders Wallsten, 2019-11-18 07:03

 • Adria Compact DL Supreme: Den smala lyckan

  Adria Compact DL Supreme: Den smala lyckan

  Kompakta mått, oändliga möjligheter. Så enkelt skulle vi kunna beskriva den nya given inom husbilsindustrin. Det handlar kort och gott om ett fullvuxet fordon, fast i en något slimmad skepnad.

  Första intrycket Anders Wallsten, 2019-11-13 09:40

 • Polar 560 CTV Customized: Spegelvänd storsäljare

  Polar 560 CTV Customized: Spegelvänd storsäljare

  Sängen längst bak till höger och toalettutrymmet bredvid är en planlösningsfavorit hos flertalet Polaranhängare. Till årets nyheter tillkom en spegelvänd version där den franska sängen och hygienutrymmet har bytt plats med varandra. CTH blev med andra ord CTV.

  Första intrycket Anders Wallsten, 2019-10-28 08:32

Nyhetsbrev

Få de senaste nyheterna från Husvagn & Camping direkt i din inkorg!


Första intryck

Senaste

Läs mer

 • Senaste
 • Mest läst
 • Mest kommenterat

Facebook

Följ Husvagn & Camping på Facebook

Tidningen för dig som har husvagn eller husbil

Prenumerera på Husvagn & Camping


Beställ din prenumeration online och få tillgång till allt material inklusive vår databas på över 500 tester.
I din prenumeration ingår även digital e-tidning här på sajten eller på din iPad och Android-platta.

6 nr för endast 349kr - klicka här

Campingkatalogen

1546 camping- och ställplatser, vilken är din favorit?

Här hittar du 577 fristående campingplatser och 615 ställplatser över hela Sverige. Här krävs inget campingkort för att övernatta. Du hittar även 354 campingplatser anslutna till SCR, Sveriges Camping- och Stugföretagares Riksorganisation.

Saknar vi din favoritcampingplats?
Tipsa oss!

Köp Campingkatalogen!
Få Campingkatalogen bekvämt hemskickad, köp här.

Jämtland
 • Husvagn & Camping 2020-03

 • Husvagn & Camping 2020-02

 • Husvagn & Camping 2020-01

 • Husvagn & Camping 2019-12

 • Husvagn & Camping 2019-11

 • Husvagn & Camping 2019-10

 • Husvagn & Camping 2019-09

Denna sajt drivs av Egmont Publishing Digital AB, som är en del av Egmont Publishing AB. Egmont Publishing publicerar ett hundratal tidningar och webbplatser, däribland Hemmets Journal, Hus & Hem, Icakuriren, Vagabond, Kalle Anka och Bamse. Vi har även en omfattande verksamhet inom böcker, spel, aktivitetsprodukter och event, samt är snabbt växande inom e-handel och digitala marknadsföringstjänster. Egmont Publishing är en del av den nordiska mediekoncernen och stiftelsen Egmont som varje år delar ut mer än 120 miljoner kronor för att hjälpa utsatta barn och ungdomar. Läs mer på www.egmontpublishing.se/.

Egmont Publishing Digital, Pyramidvägen 7, 16991 Solna, Tel: 08-692 01 00, Orgnr: 556647-1842