Hobby De Luxe 460 SFf: Liten storsäljare

Publicerad: 2019-12-11   Uppdaterad: 2023-04-18

Är ni ute efter en modern och behändig resevagn för två till ett rimligt pris? Hobby har ett dussin små husvagnar där De Luxe 460 SFf är ett av många spännande alternativ.

Hobby De Luxe 460 SFf: Liten storsäljare
Dinetten är bäst anpassad för två personer.

I början av året besökte Husvagn & Camping Tumbos gigantiska husvagns- och husbilsanläggning för att sätta tänderna i en Hobby De Luxe Edition 460 UFe. En trevlig och lätthanterlig husvagn med stor u-soffa och fransk säng.

Som hastigast sprang vi då på företagets vd, Jan Östling, som gav oss ett hett tips – ”där har du en spännande vagn som säljer som smör”.

Husvagnen som Jan pekade ut var en Hobby De Luxe 460 SFf. När sedan Hobbys Sverigechef, Håkan Jägmar, uttryckte sig tämligen identiskt fanns inget annat att göra än att boka in en provkörning.

460 SFf är en stor liten vagn med en modern inredning och en grundutrustning som är diger med tanke på både storlek och prislapp. Vårt testobjekt finns som De Luxe och Excellent, där vi valde att kika på det förstnämnda alternativet.

När vi tittar in i vagnen får vi omedelbart en känsla av en ljus och öppen planlösning. Inredningen är både minimalistisk och modern på en och samma gång. Det bör poängteras att det är en vagn för två personer som prioriterar resandet och äventyret mer än att stödbenen nedfällda på en campingplats vecka efter vecka.

Hobby De Luxe 460 SFf: Liten storsäljare
Dubbelsäng och bra läslampor i avdelningen för nattbruk.

Fler än två i vagnen? Jo, det fungerar utmärkt om det är ett yngre/mindre barn som kan tänkas sova i den bäddbara dinetten. Annars finns det fem andra De Luxe-vagnar som har barnkammarlösning och där 490 KMF är den minsta av dem.

Att frontkök har blivit populärt har vi lärt oss – framför allt under det här campingåret. Den här modellen har emellertid en planlösning som är precis tvärtom, det vill säga har köket allra längst bak.

Likheten med frontkök är ändå slående då entrédörren finns alldeles intill à la frontkök. De för Hobby karaktäristiska breda kökslådorna är på sin plats. Likaså en fiffig väggplafond där krokar och kryddhyllor ser till att hålla ordning på torpet. Vid ingången finns även en elegant hallmöbel där såväl tv som glasvitrinskåp är applicerade.

Hobby De Luxe 460 SFf: Liten storsäljare
Hallmöbel med vitrinskåp och plats för tv. Enkelt och trivsamt hygienutrymme.

I akterpartiet delar köket plats med ett rymligt hygienutrymme – i varje fall sett ur ett perspektiv till hur liten vagnen är. Här finns många fack och förvaringsskåp för diverse hygienartiklar, speglar på två väggar, krokar, 230-uttag, toalettrulleshållare, belysningsknapp på barnvänlig höjd samt både frostat fönster och taklucka för optimal ventilation.

Det finns svankstöd i ryggdynan vilket gör att sittkomforten i dinetten faktiskt är riktigt bra. En vuxen på var sin sida om bordet blir bäst. Det är soprent för packning under ena soffsitsen, medan vattentanken tar upp merparten av ytan under den andra.

Läslamporna har svanhals. Något som uppskattas av bokmalar eftersom ljusbilden kan justeras efter tycke och smak. Mitt emot dinetten finns ett platsbesparande Super-Slim-Tower-kylskåp på 150 liter och en rymlig garderob. Noterar även en brandvarnare i taket. Finemang!

Hobby De Luxe 460 SFf: Liten storsäljare
Trevligt kök med väggplafond och Hobbys karaktäristiska, breda lådor.

Allra längst fram har vi avdelningen för nattbruk. Dubbelsängen har en uppfällningsmekanism med kraftig gastryckfjäder (Lift-O-Mat). Under bädden finns värmeaggregatet, i övrigt är det öppet mål för alla möjliga, skrymmande persedlar. På varje sida om den breda sängen finns såväl sängbord som svanhalslampa. Bra med hyllfack för litteratur, telefon eller annat smått och gott noteras också.

Belysningen i husvagnen kan även skötas från sovrummet och tre öppningsbara fönster finns att tillgå. Utvändigt har De Luxe fått samma snygga bakdel som serien Premium hade i fjol.

Äventyret kan börja!

Hobby De Luxe 460 SFf: Liten storsäljare
Rulla till toppen