Adria Astella 754 DP: Crème de la crème

Vem behöver en stationär sommarbostad nu när mobila Adria Astella finns?

Adria Astella 754 DP: Crème de la crème

Publicerad

Nya trion Astella från Adria är inte som alla andra husvagnar. Här handlar det om en upplevelse och en känsla av wellness som är i det närmaste obeskrivlig för att vara i husvagnskretsar.

Genomskärning av Astella 754 DP.

Husvagn & Camping gör en mellanmjölk denna gång. Vi testar således inte den minsta eller den största modellen – utan den mitt emellan. Samtidigt spelar det nog inte någon roll vilken av husvagnarna vi väljer. I slutändan handlar Astella om att vara nyfiken och att slutligen våga ta nästa steg. 

Astella lanserades under pompa och ståt i samband med mässan Caravan Salon i Düsseldorf. Och ända sedan dess har intresset från allmänheten varit minst sagt stort. På Adrias svenska högkvarter i Tenhult är de givetvis införstådda med att den här husvagnstrion inte kommer att tillhöra de enskilt mest sålda modellerna när året ska summeras. Samtidigt bör det understrykas att det redan har sålts Astella vid mässorna i Düsseldorf, Elmia och Lilleström.

Modern elegans i den högre skolan! Inredningen är både smakfull och en smula minimalistisk.

Vad är det då för husvagn och vilken målgrupp riktar den sig till?

Generellt sett är det en serie som lockar dem som vill leva gott. Kanske är det paret med utflugna tonåringar? De får en flyttbar sommarstuga med hypermodern design istället för en stationär sommarbostad. Det bör emellertid understrykas att det inte rör sig om en husvagn som campare kommer att ha på dragkroken särdeles ofta.

Om motsatsen bevisas behövs nämligen en ytterst potent dragbil och fler bokstäver än ett B på körkortet. Nej, här gäller med all säkerhet stillastående och långvarig positionering på favoritcampingplatsen, alternativt annan fin miljö.

Med dubbla entrédörrar på vid gavel får man känslan av att kunna kliva rakt ut i himmelriket.

Med en Astella krävs ingen flygbiljett till Dubai och incheckning på Hiltons 34:e våning för att ta del av livets crème de la crème. Vi behöver inte ens blunda och drömma oss bort för en stund.

Astella är nämligen som en dröm. Glöm att det är höstmörker och blicka istället fram emot vad nästa ljuvliga sommar kan erbjuda. Öppna de breda entrédörrarna. Blicka ut över vattnet. Slå dig ned ute på verandan och njut! 

Den utvändiga designen är annorlunda mot vad vi är vana vid från husvagnsindustrin. Den gråa karossen har praktiska vindavledare och den aerodynamiska formen är i det närmaste futuristisk.

I hygienutrymmet råder sober stil i à la femstjärnigt hotell.

Ordning och reda i gasolkofferten.

Interiören liknar inte heller de i ett vanligt campingfordon. Här har vi mjuka, rena linjer där inspiration, form och design har hämtats från flygplansindustrin. Inga onödiga detaljer tar överhand. Istället gäller här en mer minimalistiskt stil i kombination med gott om utrymme och modern elegans i den högre skolan.

Att ha sittgruppen fram, kök och hygienutrymme centralt och dubbelsängen bak låter som vilken husvagn som helst. Det är en sanning med modifikation.

Visst, det är en husvagn, men som sagt – inte vilken som helst. Här kan nog även en icke-campare tänkas bo under lång tid utan att få spader.

Sittgruppen påminner mer om vardagsrummet hemma – och öppnar man sedan entrédörrarna, ja då har man första parkett till en utsikt man vanligtvis bara kan drömma om (beroende på var man ställer husvagnen förstås).

Luftig sängkammare som inbjuder till wellness. Madrasssystemet kommer från Octaspring.

Naturligtvis är sängens huvudände justerbar.

Köket är elegant och hur jag än försöker motstå kan jag inte undvika att låta mig charmas av den snurrbara skärbrädan.

Vi nämnde ett hotellnamn tidigare i artikeln. Den känslan får man i dusch- och toalettutrymmet. Fräscht och stilrent, precis som det ska vara när vi befinner oss i ett femstjärnigt boende. 

Hört talas om Octaspring? Då är du inte ensam. Det är namnet på madrassystemet – en till synes högkvalitativ produkt som passar likt hand i handske för Astella. Googla på namnet och sök efter en video om hur deras fjäderlätta teknologi fungerar.

Titta gärna in hos närmaste återförsäljare och ta del av Adrias nya flaggskepp. Men du gör det på egen risk då denna husvagn är en smula beroendeframkallande!

Rena linjer i köket. Notera den svängbara skärbrädan.

 • LMC Sassino 460 E: Nedbantad nykomling

  LMC Sassino 460 E: Nedbantad nykomling

  Inför 2020-säsongen har LMC lanserat en instegsserie i sin husvagnsflotta. Sassino är dess namn och vi har kikat närmare på singelbäddsmodellen 460 E.

  Första intrycket Anders Wallsten, 2020-02-20 08:00

 • Dethleffs Nomad 490 BLF: Trotjänare med frontkök

  Dethleffs Nomad 490 BLF: Trotjänare med frontkök

  Från Hörby i söder till Luleå i norr. Dethleffs håller på att återuppbygga ett starkt återförsäljarnät som säljer deras husvagnar. Först var det mycket fokus på serien Generation Scandinavia – nu satsas det även på den gamla trotjänaren Nomad.

  Första intrycket Anders Wallsten, 2020-02-17 08:58

 • Klaus SKY TI Platinum 700 MEB: Automatisk komfort

  Klaus SKY TI Platinum 700 MEB: Automatisk komfort

  Knaus är ett välkänt varumärke som sedan urminnes tider har tillverkat ytterst välutrustade campingfordon. I år har de valt att applicera en mängd extrautrustning utan att höja priset på SKY TI. Det gör den populära serien intressantare än någonsin.

  Första intrycket Anders Wallsten, 2020-02-13 08:58

 • Hobby Ontour T65 HKM: Bäddat för familjesuccé

  Hobby Ontour T65 HKM: Bäddat för familjesuccé

  Tillhör ni dem som har småbarn men varken vill ha husvagn eller alkovhusbil? Visst, det finns både hel- och halvintegrerade husbilar med våningssängar men valmöjligheterna är synnerligen begränsade. Glädjande nog har nu även storsäljande Hobby kommit med en barnkammarhusbil – Ontour T 65 HKM.

  Första intrycket Anders Wallsten, 2020-02-12 08:23

 • Weinsberg CaraOne 480 QDK: Prisvärd för barnfamiljen

  Weinsberg CaraOne 480 QDK: Prisvärd för barnfamiljen

  Få om ens någon husvagn var så välbesökt under Elmiamässan som Weinsbergs barnkammarmodell CaraOne 480 QDK. Troligtvis handlar det om att priset är skillnaden.

  Första intrycket Anders Wallsten, 2020-01-27 08:55

 • Malibu I 460 LE: Smakfull instegsmodell

  Malibu I 460 LE: Smakfull instegsmodell

  Att kalla Malibu för ett instegsmärke är både rätt och fel. Det är inte en ordinär husbil som lockar förstagångsköparna med ett bra pris. Nej, här handlar det om fokus på kvalitet eftersom Malibu är Carthagos instegsmärke.

  Första intrycket Anders Wallsten, 2020-01-23 08:41

 • Dethleffs Trend A 7877-2: Packåsna för motorsportare

  Dethleffs Trend A 7877-2: Packåsna för motorsportare

  Många framhäver att alkoverna är en utdöende art. Andra förståsigpåare hävdar motsatsen. Vi har satt tänderna i en baddare som är en favorit i motorsportdepåer – Dethleffs Trend A 7877-2.

  Första intrycket Anders Wallsten, 2020-01-20 08:39

 • Hobby De Luxe 460 SFf: Liten storsäljare

  Hobby De Luxe 460 SFf: Liten storsäljare

  Är ni ute efter en modern och behändig resevagn för två till ett rimligt pris? Hobby har ett dussin små husvagnar där De Luxe 460 SFf är ett av många spännande alternativ.

  Första intrycket Anders Wallsten, 2019-12-11 09:51

 • Kabe Royal 630 GLE KS B16: Flexibel för finsmakare

  Kabe Royal 630 GLE KS B16: Flexibel för finsmakare

  Vi har denna gång valt att titta på ett flexibelt system där du i mångt och mycket kan skapa din egen drömvagn efter just dina specifika önskemål. Flexline är en mångsidig lösning som kommer från småländska Kabe.

  Första intrycket Anders Wallsten, 2019-12-09 07:12

 • Carthago Chic E-Line I 5.0 LE: Chic och extravagant

  Carthago Chic E-Line I 5.0 LE: Chic och extravagant

  E-Line är en guldkantad serie som har mer komfort och fler innovativa tekniska lösningar än många av syskonmodellerna. Kort sagt handlar det om Carthagos DNA – i premiumtappning.

  Första intrycket Anders Wallsten, 2019-12-06 07:24

 • Bürstner Lyseo M660 Harmony L: Harmoni på fyra hjul

  Bürstner Lyseo M660 Harmony L: Harmoni på fyra hjul

  Husbilar byggda på chassi från Mercedes-Benz Sprinter har den senaste tiden blivit mer regel än ett undantag. Av alla dessa finns det emellertid en och annan modell som sticker ut. En sådan är Bürstner Lyseo M 660 Harmony Line.

  Första intrycket Anders Wallsten, 2019-12-02 07:54

 • Knaus Van TI Plus: Stor körglädje!

  Knaus Van TI Plus: Stor körglädje!

  Varumärket MAN förknippas ofta med stora lastbilar och bussar. Men MAN finns även i liten tappning och då som TGE – här sammankopplad i en fantastisk fusion med Knaus Van TI Plus.

  Första intrycket Anders Wallsten, 2019-11-21 07:01

 • Första intrycket: Eriba Living 525

  Första intrycket: Eriba Living 525

  För väldig många människor är varumärket Eriba de charmiga små retrohusvagnarna med efternamnet Touring. Men Eriba är mycket mer än så. De byggs av Hymer och finns i inte mindre än åtta serier.

  Första intrycket Anders Wallsten, 2019-11-18 07:03

 • Adria Compact DL Supreme: Den smala lyckan

  Adria Compact DL Supreme: Den smala lyckan

  Kompakta mått, oändliga möjligheter. Så enkelt skulle vi kunna beskriva den nya given inom husbilsindustrin. Det handlar kort och gott om ett fullvuxet fordon, fast i en något slimmad skepnad.

  Första intrycket Anders Wallsten, 2019-11-13 09:40

 • Polar 560 CTV Customized: Spegelvänd storsäljare

  Polar 560 CTV Customized: Spegelvänd storsäljare

  Sängen längst bak till höger och toalettutrymmet bredvid är en planlösningsfavorit hos flertalet Polaranhängare. Till årets nyheter tillkom en spegelvänd version där den franska sängen och hygienutrymmet har bytt plats med varandra. CTH blev med andra ord CTV.

  Första intrycket Anders Wallsten, 2019-10-28 08:32

Nyhetsbrev

Få de senaste nyheterna från Husvagn & Camping direkt i din inkorg!


Första intryck

Senaste

Läs mer

 • Senaste
 • Mest läst
 • Mest kommenterat

Facebook

Följ Husvagn & Camping på Facebook

Tidningen för dig som har husvagn eller husbil

Prenumerera på Husvagn & Camping


Beställ din prenumeration online och få tillgång till allt material inklusive vår databas på över 500 tester.
I din prenumeration ingår även digital e-tidning här på sajten eller på din iPad och Android-platta.

6 nr för endast 349kr - klicka här

Campingkatalogen

1546 camping- och ställplatser, vilken är din favorit?

Här hittar du 577 fristående campingplatser och 615 ställplatser över hela Sverige. Här krävs inget campingkort för att övernatta. Du hittar även 354 campingplatser anslutna till SCR, Sveriges Camping- och Stugföretagares Riksorganisation.

Saknar vi din favoritcampingplats?
Tipsa oss!

Köp Campingkatalogen!
Få Campingkatalogen bekvämt hemskickad, köp här.

Jämtland
 • Husvagn & Camping 2020-03

 • Husvagn & Camping 2020-02

 • Husvagn & Camping 2020-01

 • Husvagn & Camping 2019-12

 • Husvagn & Camping 2019-11

 • Husvagn & Camping 2019-10

 • Husvagn & Camping 2019-09

Denna sajt drivs av Egmont Publishing Digital AB, som är en del av Egmont Publishing AB. Egmont Publishing publicerar ett hundratal tidningar och webbplatser, däribland Hemmets Journal, Hus & Hem, Icakuriren, Vagabond, Kalle Anka och Bamse. Vi har även en omfattande verksamhet inom böcker, spel, aktivitetsprodukter och event, samt är snabbt växande inom e-handel och digitala marknadsföringstjänster. Egmont Publishing är en del av den nordiska mediekoncernen och stiftelsen Egmont som varje år delar ut mer än 120 miljoner kronor för att hjälpa utsatta barn och ungdomar. Läs mer på www.egmontpublishing.se/.

Egmont Publishing Digital, Pyramidvägen 7, 16991 Solna, Tel: 08-692 01 00, Orgnr: 556647-1842