Adria Astella 754 DP: Crème de la crème

Publicerad: 2020-01-15   Uppdaterad: 2023-04-18

Nya trion Astella från Adria är inte som alla andra husvagnar. Här handlar det om en upplevelse och en känsla av wellness som är i det närmaste obeskrivlig för att vara i husvagnskretsar.

Adria Astella 754 DP: Crème de la crème
Genomskärning av Astella 754 DP.

Husvagn & Camping gör en mellanmjölk denna gång. Vi testar således inte den minsta eller den största modellen – utan den mitt emellan. Samtidigt spelar det nog inte någon roll vilken av husvagnarna vi väljer. I slutändan handlar Astella om att vara nyfiken och att slutligen våga ta nästa steg. 

Astella lanserades under pompa och ståt i samband med mässan Caravan Salon i Düsseldorf. Och ända sedan dess har intresset från allmänheten varit minst sagt stort. På Adrias svenska högkvarter i Tenhult är de givetvis införstådda med att den här husvagnstrion inte kommer att tillhöra de enskilt mest sålda modellerna när året ska summeras. Samtidigt bör det understrykas att det redan har sålts Astella vid mässorna i Düsseldorf, Elmia och Lilleström.

Adria Astella 754 DP: Crème de la crème
Modern elegans i den högre skolan! Inredningen är både smakfull och en smula minimalistisk.

Vad är det då för husvagn och vilken målgrupp riktar den sig till?

Generellt sett är det en serie som lockar dem som vill leva gott. Kanske är det paret med utflugna tonåringar? De får en flyttbar sommarstuga med hypermodern design istället för en stationär sommarbostad. Det bör emellertid understrykas att det inte rör sig om en husvagn som campare kommer att ha på dragkroken särdeles ofta.

Om motsatsen bevisas behövs nämligen en ytterst potent dragbil och fler bokstäver än ett B på körkortet. Nej, här gäller med all säkerhet stillastående och långvarig positionering på favoritcampingplatsen, alternativt annan fin miljö.

Adria Astella 754 DP: Crème de la crème
Med dubbla entrédörrar på vid gavel får man känslan av att kunna kliva rakt ut i himmelriket.

Med en Astella krävs ingen flygbiljett till Dubai och incheckning på Hiltons 34:e våning för att ta del av livets crème de la crème. Vi behöver inte ens blunda och drömma oss bort för en stund.

Astella är nämligen som en dröm. Glöm att det är höstmörker och blicka istället fram emot vad nästa ljuvliga sommar kan erbjuda. Öppna de breda entrédörrarna. Blicka ut över vattnet. Slå dig ned ute på verandan och njut! 

Den utvändiga designen är annorlunda mot vad vi är vana vid från husvagnsindustrin. Den gråa karossen har praktiska vindavledare och den aerodynamiska formen är i det närmaste futuristisk.

Adria Astella 754 DP: Crème de la crème
I hygienutrymmet råder sober stil i à la femstjärnigt hotell.
Adria Astella 754 DP: Crème de la crème
Ordning och reda i gasolkofferten.

Interiören liknar inte heller de i ett vanligt campingfordon. Här har vi mjuka, rena linjer där inspiration, form och design har hämtats från flygplansindustrin. Inga onödiga detaljer tar överhand. Istället gäller här en mer minimalistiskt stil i kombination med gott om utrymme och modern elegans i den högre skolan.

Att ha sittgruppen fram, kök och hygienutrymme centralt och dubbelsängen bak låter som vilken husvagn som helst. Det är en sanning med modifikation.

Visst, det är en husvagn, men som sagt – inte vilken som helst. Här kan nog även en icke-campare tänkas bo under lång tid utan att få spader.

Sittgruppen påminner mer om vardagsrummet hemma – och öppnar man sedan entrédörrarna, ja då har man första parkett till en utsikt man vanligtvis bara kan drömma om (beroende på var man ställer husvagnen förstås).

Adria Astella 754 DP: Crème de la crème
Luftig sängkammare som inbjuder till wellness. Madrasssystemet kommer från Octaspring.
Adria Astella 754 DP: Crème de la crème
Naturligtvis är sängens huvudände justerbar.

Köket är elegant och hur jag än försöker motstå kan jag inte undvika att låta mig charmas av den snurrbara skärbrädan.

Vi nämnde ett hotellnamn tidigare i artikeln. Den känslan får man i dusch- och toalettutrymmet. Fräscht och stilrent, precis som det ska vara när vi befinner oss i ett femstjärnigt boende. 

Hört talas om Octaspring? Då är du inte ensam. Det är namnet på madrassystemet – en till synes högkvalitativ produkt som passar likt hand i handske för Astella. Googla på namnet och sök efter en video om hur deras fjäderlätta teknologi fungerar.

Titta gärna in hos närmaste återförsäljare och ta del av Adrias nya flaggskepp. Men du gör det på egen risk då denna husvagn är en smula beroendeframkallande!

Adria Astella 754 DP: Crème de la crème
Rena linjer i köket. Notera den svängbara skärbrädan.
Adria Astella 754 DP: Crème de la crème
Rulla till toppen