Weinsberg CaraOne 480 QDK: Prisvärd för barnfamiljen

Weinsberg CaraOne 480 QDK: Prisvärd för barnfamiljen

Publicerad

Få om ens någon husvagn var så välbesökt under Elmiamässan som Weinsbergs barnkammarmodell CaraOne 480 QDK. Troligtvis handlar det om att priset är skillnaden.

Omtyckt i all enkelhet. Framför allt av den unga generationen campare som vill ha en pålitlig och gedigen husvagn utan att bli ruinerade. Då är Weinsberg både the name och the game. Att de har 50 års rutin och erfarenhet av att bygga campingfordon får ses som ett stort plus i kanten.

Utan tvekan är det ett instegsmärke som håller vad det lovar och där prisbilden mer påminner om begagnatmarknaden än som i detta fall – om en sprillans ny husvagn.

Samtidigt som nybörjarcamparna önskar hålla ned priset finns det ett par extrapaket att tillgå – där i första hand Smart och Ready to Camp kan vara något att fundera på för de ringa kostnaderna 8 900 kronor respektive 14 400 kronor. Dessa två tillval höjer nämligen både standarden och funktionaliteten avsevärt.

95 centimeter bred dinett. Passar allra bäst med uppdelningen vuxen och barn på samma sida om bordet.

Så här ser det ut när dinetten har omvandlats till en säng. Praktiskt om en femte sängplats är nödvändig.

Tar först ett varv runt den för året nydesignade husvagnen. Bakgaveln är helt ny och även ett antal plastdetaljer är uppdaterade. Karossidorna är av kulhamrad aluminiumplåt medan front, bakgavel och tak (hagelresistent GFK-konstruktion) är av slät motsvarighet.

Förtältsbelysning, Alko-chassi och en-nyckelsystem finns och i broschyren läser vi oss till att såväl väggar som golv och tak har tjockleken 33 millimeter.

480 QDK är en av fem barnkammarmodeller inom serien CaraOne – och samtidigt den näst minsta. Av den anledningen är den tacksam för förstagångsköpare att ha på kroken om inte vanan av att dra husvagn är så stor.

I samma veva är den som klippt och skuren för en flerbarnsfamilj eftersom våningssängen går att få med två eller tre bäddplatser. Den sistnämnda är ett tillval. Denna avdelning är i direkt anslutning till entrén. Båda sängplatserna har "smile-lampa", den övre har takventil och den mellersta ett fönster. Entrédörren är extra bred (70 centimeter).

Barnen har våningssängen i direkt anslutning till entrén. Tygförvaringen högt upp till vänster i bild är tillval.

När vi ändå är inne på kapitlet sovutrymmen kan vi notera att madrassen i dubbelsängen är delad. Det beror på att dess ribbotten är dito för enkel åtkomst av packning. Sängarna är för övrigt utrustade med EvoPore HRC-madrasser och vid de vuxnas dubbelsäng längst fram finns en rumsavdelare i textil. 

Bädda kan man även göra i den 95 centimeter breda dinetten. Vi sitter, med tanke på att det är en billig instegsmodell, ovanligt skönt. Här gäller slitstark textil, vilket kan vara behövligt med tanke på att sofforna med all säkerhet kommer att invaderas av barn.

Vid sittgruppen finns bra ljus i en kombination av vridbara spotlights, punktbelysning i taket och ett takfönster. När det gäller utrymme för packning i dinetten är det soprent under ena soffan, medan vattentanken fyller den andra.

I husvagnens frontparti har de vuxna en tvärställd dubbelsäng (208 x 140 centimeter).

Toaletten kan även användas som torkskåp.

Köket får ses som enkelt och funktionellt med rymliga, breda kökslådor och en hög, platsbesparande kyl/frys. Hygienutrymmet ser ganska spartanskt ut. Samtidigt kan denna avdelning även fungera som ett praktiskt torkskåp efter att barnen varit ute och lekt i regnet/snön.

Leta fick vi göra efter belysningsknappen som satt dold under ett skåp på 115 centimeters höjd. Med andra ord inte helt optimerat för att vara i en barnkammarhusvagn. 

Alla förvaringsutrymmen är ventilerade. Det finns även sex öppningsbara fönster, tre takluckor och en takventil. Golvet består av ett slitstarkt PVC-material. Värmen ombesörjs av en Trumapanna där luftutsläppen är strategiskt placerade. Elektrisk golvvärme finns också. Med andra ord packat och klart för en barnfamilj som vill kapa kostnader och samtidigt inte göra avkall på all bekvämlighet.

Ett enkelt och samtidigt funktionellt kök med köksbänksbreda förvaringslådor.

 • LMC Sassino 460 E: Nedbantad nykomling

  LMC Sassino 460 E: Nedbantad nykomling

  Inför 2020-säsongen har LMC lanserat en instegsserie i sin husvagnsflotta. Sassino är dess namn och vi har kikat närmare på singelbäddsmodellen 460 E.

  Första intrycket Anders Wallsten, 2020-02-20 08:00

 • Dethleffs Nomad 490 BLF: Trotjänare med frontkök

  Dethleffs Nomad 490 BLF: Trotjänare med frontkök

  Från Hörby i söder till Luleå i norr. Dethleffs håller på att återuppbygga ett starkt återförsäljarnät som säljer deras husvagnar. Först var det mycket fokus på serien Generation Scandinavia – nu satsas det även på den gamla trotjänaren Nomad.

  Första intrycket Anders Wallsten, 2020-02-17 08:58

 • Klaus SKY TI Platinum 700 MEB: Automatisk komfort

  Klaus SKY TI Platinum 700 MEB: Automatisk komfort

  Knaus är ett välkänt varumärke som sedan urminnes tider har tillverkat ytterst välutrustade campingfordon. I år har de valt att applicera en mängd extrautrustning utan att höja priset på SKY TI. Det gör den populära serien intressantare än någonsin.

  Första intrycket Anders Wallsten, 2020-02-13 08:58

 • Hobby Ontour T65 HKM: Bäddat för familjesuccé

  Hobby Ontour T65 HKM: Bäddat för familjesuccé

  Tillhör ni dem som har småbarn men varken vill ha husvagn eller alkovhusbil? Visst, det finns både hel- och halvintegrerade husbilar med våningssängar men valmöjligheterna är synnerligen begränsade. Glädjande nog har nu även storsäljande Hobby kommit med en barnkammarhusbil – Ontour T 65 HKM.

  Första intrycket Anders Wallsten, 2020-02-12 08:23

 • Malibu I 460 LE: Smakfull instegsmodell

  Malibu I 460 LE: Smakfull instegsmodell

  Att kalla Malibu för ett instegsmärke är både rätt och fel. Det är inte en ordinär husbil som lockar förstagångsköparna med ett bra pris. Nej, här handlar det om fokus på kvalitet eftersom Malibu är Carthagos instegsmärke.

  Första intrycket Anders Wallsten, 2020-01-23 08:41

 • Dethleffs Trend A 7877-2: Packåsna för motorsportare

  Dethleffs Trend A 7877-2: Packåsna för motorsportare

  Många framhäver att alkoverna är en utdöende art. Andra förståsigpåare hävdar motsatsen. Vi har satt tänderna i en baddare som är en favorit i motorsportdepåer – Dethleffs Trend A 7877-2.

  Första intrycket Anders Wallsten, 2020-01-20 08:39

 • Adria Astella 754 DP: Crème de la crème

  Adria Astella 754 DP: Crème de la crème

  Nya trion Astella från Adria är inte som alla andra husvagnar. Här handlar det om en upplevelse och en känsla av wellness som är i det närmaste obeskrivlig för att vara i husvagnskretsar.

  Första intrycket Anders Wallsten, 2020-01-15 15:44

 • Hobby De Luxe 460 SFf: Liten storsäljare

  Hobby De Luxe 460 SFf: Liten storsäljare

  Är ni ute efter en modern och behändig resevagn för två till ett rimligt pris? Hobby har ett dussin små husvagnar där De Luxe 460 SFf är ett av många spännande alternativ.

  Första intrycket Anders Wallsten, 2019-12-11 09:51

 • Kabe Royal 630 GLE KS B16: Flexibel för finsmakare

  Kabe Royal 630 GLE KS B16: Flexibel för finsmakare

  Vi har denna gång valt att titta på ett flexibelt system där du i mångt och mycket kan skapa din egen drömvagn efter just dina specifika önskemål. Flexline är en mångsidig lösning som kommer från småländska Kabe.

  Första intrycket Anders Wallsten, 2019-12-09 07:12

 • Carthago Chic E-Line I 5.0 LE: Chic och extravagant

  Carthago Chic E-Line I 5.0 LE: Chic och extravagant

  E-Line är en guldkantad serie som har mer komfort och fler innovativa tekniska lösningar än många av syskonmodellerna. Kort sagt handlar det om Carthagos DNA – i premiumtappning.

  Första intrycket Anders Wallsten, 2019-12-06 07:24

 • Bürstner Lyseo M660 Harmony L: Harmoni på fyra hjul

  Bürstner Lyseo M660 Harmony L: Harmoni på fyra hjul

  Husbilar byggda på chassi från Mercedes-Benz Sprinter har den senaste tiden blivit mer regel än ett undantag. Av alla dessa finns det emellertid en och annan modell som sticker ut. En sådan är Bürstner Lyseo M 660 Harmony Line.

  Första intrycket Anders Wallsten, 2019-12-02 07:54

 • Knaus Van TI Plus: Stor körglädje!

  Knaus Van TI Plus: Stor körglädje!

  Varumärket MAN förknippas ofta med stora lastbilar och bussar. Men MAN finns även i liten tappning och då som TGE – här sammankopplad i en fantastisk fusion med Knaus Van TI Plus.

  Första intrycket Anders Wallsten, 2019-11-21 07:01

 • Första intrycket: Eriba Living 525

  Första intrycket: Eriba Living 525

  För väldig många människor är varumärket Eriba de charmiga små retrohusvagnarna med efternamnet Touring. Men Eriba är mycket mer än så. De byggs av Hymer och finns i inte mindre än åtta serier.

  Första intrycket Anders Wallsten, 2019-11-18 07:03

 • Adria Compact DL Supreme: Den smala lyckan

  Adria Compact DL Supreme: Den smala lyckan

  Kompakta mått, oändliga möjligheter. Så enkelt skulle vi kunna beskriva den nya given inom husbilsindustrin. Det handlar kort och gott om ett fullvuxet fordon, fast i en något slimmad skepnad.

  Första intrycket Anders Wallsten, 2019-11-13 09:40

 • Polar 560 CTV Customized: Spegelvänd storsäljare

  Polar 560 CTV Customized: Spegelvänd storsäljare

  Sängen längst bak till höger och toalettutrymmet bredvid är en planlösningsfavorit hos flertalet Polaranhängare. Till årets nyheter tillkom en spegelvänd version där den franska sängen och hygienutrymmet har bytt plats med varandra. CTH blev med andra ord CTV.

  Första intrycket Anders Wallsten, 2019-10-28 08:32

Nyhetsbrev

Få de senaste nyheterna från Husvagn & Camping direkt i din inkorg!


Första intryck

Senaste

Läs mer

 • Senaste
 • Mest läst
 • Mest kommenterat

Facebook

Följ Husvagn & Camping på Facebook

Tidningen för dig som har husvagn eller husbil

Prenumerera på Husvagn & Camping


Beställ din prenumeration online och få tillgång till allt material inklusive vår databas på över 500 tester.
I din prenumeration ingår även digital e-tidning här på sajten eller på din iPad och Android-platta.

6 nr för endast 349kr - klicka här

Campingkatalogen

1545 camping- och ställplatser, vilken är din favorit?

Här hittar du 577 fristående campingplatser och 615 ställplatser över hela Sverige. Här krävs inget campingkort för att övernatta. Du hittar även 353 campingplatser anslutna till SCR, Sveriges Camping- och Stugföretagares Riksorganisation.

Saknar vi din favoritcampingplats?
Tipsa oss!

Köp Campingkatalogen!
Få Campingkatalogen bekvämt hemskickad, köp här.

Jämtland
 • Husvagn & Camping 2020-03

 • Husvagn & Camping 2020-02

 • Husvagn & Camping 2020-01

 • Husvagn & Camping 2019-12

 • Husvagn & Camping 2019-11

 • Husvagn & Camping 2019-10

 • Husvagn & Camping 2019-09

Denna sajt drivs av Egmont Publishing Digital AB, som är en del av Egmont Publishing AB. Egmont Publishing publicerar ett hundratal tidningar och webbplatser, däribland Hemmets Journal, Hus & Hem, Icakuriren, Vagabond, Kalle Anka och Bamse. Vi har även en omfattande verksamhet inom böcker, spel, aktivitetsprodukter och event, samt är snabbt växande inom e-handel och digitala marknadsföringstjänster. Egmont Publishing är en del av den nordiska mediekoncernen och stiftelsen Egmont som varje år delar ut mer än 120 miljoner kronor för att hjälpa utsatta barn och ungdomar. Läs mer på www.egmontpublishing.se/.

Egmont Publishing Digital, Pyramidvägen 7, 16991 Solna, Tel: 08-692 01 00, Orgnr: 556647-1842