LMC Sassino 460 E: Nedbantad nykomling

Sittgrupp i vagnens frontparti. Den ser en smula spartansk ut, men är samtidigt väl fungerande.

LMC Sassino 460 E: Nedbantad nykomling

Publicerad

Inför 2020-säsongen har LMC lanserat en instegsserie i sin husvagnsflotta. Sassino är dess namn och vi har kikat närmare på singelbäddsmodellen 460 E.

Smal, smärt och smidig. Så kortfattat kan vi rubricera den nya husvagnen från LMC (Lord Münsterland Caravan). Lägger vi dessutom till – en smula spartansk – blir beskrivningen än mer mitt i prick.

Av deras fem husvagnsserier är Sassino den senaste och samtidigt den allra enklaste, utan att på något vis vara simpel. Det är en husvagn som ska attrahera potentiella kunderna med ett tämligen modest pris.

Vikten är nästa lockbete. För de som är ute efter en liten och nätt så kallad resevagn kan Sassino vara ett hett alternativ. De tyska konstruktörerna har nämligen byggt en kaross som endast mäter 210 centimeter på bredden. På så vis har de inte bara lyckats banta husvagnen några kilon, utan en hel massa. Detta får vi svart på vitt på när vi söker information i broschyren. Syskonserien Style och deras snarlika version av 460 E är nämligen dussinet centimeter bredare och 131 kilo tyngre.

Köksavdelningen bjuder inte direkt på något extravagant.

Det visar sig att husvagnen vi får låna har kommit direkt från en mässa i Tyskland. Huruvida komponenterna till Emotion-paketet (som ska ingå på husvagnarna för den svenska marknaden) är på sin plats sätter vi ett frågetecken för. Bland annat ska två USB-uttag finnas, men var vi än letar ser vi inte röken av dem.

I gengäld hittar vi en rullbar spillvattentank i gasolkofferten, och den ska i sin tur tillhöra ett tilläggspaket som heter Sassino 1. Där ingår en handfull produkter till priset 11 300:-, vilket också ger ett vikttillägg på 16 kg. Ta med andra ord både priset och tjänstevikten i körklart skick i faktarutan med en nypa salt.

Sedan många år tillbaka är LMC kända för sin LLT-teknik (Long Life Technology) där tolv års täthetsgaranti på karossen ingår. Byggnadskonstruktionen består av stabila PU-stag, isolering av XPS-skum samt glasfiberförstärkt tak, undergolv och fram- och bakparti. Detta gäller givetvis även denna husvagnsmodell.

Långbäddar är populärt i Sverige. I 460 E är de olika långa (200 respektive 195 centimeter).

Som vi nämnde inledningsvis är interiören spartansk och det är uppenbart att funktion har prioriterats före form. Prispressade husvagnar är sällan eller aldrig iögonfallande – Sassino inget undantag.

Samtidigt är den i allra högsta grad intressant för dig som vill köpa en billig "förstavagn" alternativt har en liten dragbil som inte får dra tung vikt. Även paret som prioriterar resan och äventyret mer än en flashig inredning kan naturligtvis ha intresse för denna modell.

Hur är den då invändigt? Jo, möbelmodulerna är försedda med ljust träfaner i björk-stil. Singelbäddarna har två olika längder (200 och 195 centimeter) och finns i akterpartiet. Under dem är det tomt till 90 procent. Men andra ord är packutrymmet för skrymmande persedlar bra.

Vid sängens fotände finns praktiska fack. Höger: Litet hygienutrymme där dusch saknas.

Samtliga överskåp har bred luftspalt för att förhindra kondensbildning. Funktionen soft close finns i kökets enda låda (bestick). I skafferiet noterar vi ett hjulhus som inneboende samt en golvventil. Garderobsmåttet är 123 x 59 x 40 centimeter (hänghöjd/bredd/djup). 

Namnet, förresten! Utan att ha facit i hand är det ytterst troligt att Sassino anspelar på varumärkets hemstad – Sassenberg.

Till sist bör det nämnas att 460 E har ett syskon som heter Sassino 470 K. Det är en barnkammarmodell med våningssängar i akterpartiet och en tvärställd dubbelsäng längst fram. Tillsammans med den bäddbara dinetten erbjuder denna husvagn sovplatser för upp till sex personer.

 • Adria Altea 542 PK: Främjar förstagångsköparna

  Adria Altea 542 PK: Främjar förstagångsköparna

  Tillhör ni skaran som har fastnat för husvagnslivet, har fler än ett barn i låg ålder och är ute efter en ny barnkammarvagn som inte gör stora hål i plånboken? Då är Adria Altea 542 PK ytterst praktisk som en premiärvagn.

  Första intrycket Anders Wallsten, 2020-07-06 08:16

 • Sunlight T67: Redo för solsemestern

  Sunlight T67: Redo för solsemestern

  Sunlight har sedan begynnelsen varit under Dethleffs vingar och som bekant ingår de i sin tur i den mäktiga koncernen Erwin Hymer Group. Med andra ord – ett varumärke att lita på till en billig penning.

  Första intrycket Anders Wallsten, 2020-06-15 07:46

 • Rapido V62: Inte som alla andra

  Rapido V62: Inte som alla andra

  Det har länge pratats om plåtisarnas popularitet på den syd- och mellaneuropeiska marknaden. I Sverige har intresset ökat de senaste åren, även om den riktiga boomen har uteblivit. Det kan Rapido V62 kanske ändra på?

  Första intrycket Anders Wallsten, 2020-06-11 07:45

 • Hobby De Luxe Edition 545 KMF: Estetiskt elegant edition

  Hobby De Luxe Edition 545 KMF: Estetiskt elegant edition

  Hobby har en diger husvagnsflotta som består av sex serier och 58 olika modeller. De Luxe Edition finns i sex olika tappningar där fyra av dem är barnkammarvagnar. Vi har tittat närmare på 545 KMF.

  Första intrycket Anders Wallsten, 2020-06-04 07:32

 • Dethleffs Gen Scandinavia 595 RK: Utrustad från topp till tå

  Dethleffs Gen Scandinavia 595 RK: Utrustad från topp till tå

  Nämn ordet vintervagn och de allra flesta tänker Kabe och Polar. Det finns emellertid flera varumärken som har utrustat sina husvagnar för alla de fyra årstiderna. Ett av dessa är tyska Dethleffs och deras modellserie Generation Scandinavia.

  Första intrycket Anders Wallsten, 2020-06-03 07:36

 • Rapido M96: M som i Mercedes

  Rapido M96: M som i Mercedes

  Sprillans nya Rapido M96 har hamnat under vår lupp. M står för Mercedes och det gör att husbilarna tar ett stort kliv in i den miljö som premiumpersonbilarna figurerar i.

  Första intrycket Anders Wallsten, 2020-05-15 08:07

 • Adria Alpina 583 LP: En doft av premium

  Adria Alpina 583 LP: En doft av premium

  Alpina är en året runt-vagn som har allt det där som krävs för att vara attraktiv på marknaden – tilltalande formgivning, rymlig interiör, hög utrustningsnivå och minst sagt goda vinteregenskaper. Den är också Adrias mest exklusiva modellserie vid sidan av den nytillkomna trion Astella.

  Första intrycket Anders Wallsten, 2020-05-13 07:51

 • Kabe Imperial Hacienda 880: Rena julafton på hjul

  Kabe Imperial Hacienda 880: Rena julafton på hjul

  Vi börjar med att googla synonymer för Hacienda. Precis som vi misstänkte dyker alternativen storgods, lantegendom, plantage och ranch upp. Med andra ord är Kabes husvagnsserie exakt vad den heter.

  Första intrycket Anders Wallsten, 2020-05-08 07:38

 • Dreamer Family Van: Den aktiva familjens dröm

  Dreamer Family Van: Den aktiva familjens dröm

  Rapido känner de flesta till, men Dreamer? Den sistnämnda byggs av den förstnämnda och sedan något år tillbaka är det Dreamer som är volymsäljaren inom plåtisar på den svenska marknaden.

  Första intrycket Anders Wallsten, 2020-05-07 07:20

 • Weinsberg Caraone 540 EUH: Liten men fullvuxen

  Weinsberg Caraone 540 EUH: Liten men fullvuxen

  Går det att förvandla boendeytan i en mellanstor husvagn så att den blir lika rymlig som i en fullvuxen modell? Svaret är ja. Med en taksäng är det upplagt för sex stycken sovplatser och massvis med utrymme – som i Weinsbergs nya och högintressanta CaraOne 540 EUH.

  Första intrycket Anders Wallsten, 2020-04-15 08:03

 • Polar 650 TR TDS VK Customized: Välutrustad vintervagn

  Polar 650 TR TDS VK Customized: Välutrustad vintervagn

  Inför modellåret 2020 presenterade husvagnstillverkaren Polar elva nya modeller. Vi har kikat närmare på en av dem – 650 TR TDS VK – här i dess svartvita utförande som Customized.

  Första intrycket Anders Wallsten, 2020-04-10 08:16

 • Frankia Yukon 7.0: Ett förförande fordon

  Frankia Yukon 7.0: Ett förförande fordon

  Premiumvarumärket Frankia har lanserat sin första plåtis – och de har inte gjort som många andra. Yucon är inget vanligt fordon. Det är en kompakthusbil som är minimalistisk och futuristisk i en och samma förpackning.

  Första intrycket Anders Wallsten, 2020-04-06 07:48

 • Kabe Travel Master Crown I810LT: Svårslagen helhetsupplevelse

  Kabe Travel Master Crown I810LT: Svårslagen helhetsupplevelse

  Under fjolåret tog Kabe stora steg i sitt husbilsutvecklande. Tenhults stolthet presenterade sin första plåtis och de lanserade samtidigt sin första serie husbilar som är byggd med drivlina från Mercedes. Vi har kikat på den sistnämnda som fick det kungliga namnet Crown.

  Första intrycket Anders Wallsten, 2020-03-31 08:05

 • Weinsberg Caracore 650 MF: Förädlad instegsbil

  Weinsberg Caracore 650 MF: Förädlad instegsbil

  Weinsberg firar 50 år med en spännande husbilsnyhet. Det bör nämligen understrykas att CaraCore är deras första helintegrerade modell någonsin.

  Första intrycket Anders Wallsten, 2020-03-16 07:48

 • McLouis Nevis 870G: Första med face-to-face

  McLouis Nevis 870G: Första med face-to-face

  McLouis har under lång tid charmat de svenska husbilsresenärerna med en mängd prisvärda modeller. Till kommande säsong kommer troligtvis nya – Nevis 870 G – bli nästa bästsäljare, det är den italienska tillverkarens första husbil med face-to-face.

  Första intrycket Anders Wallsten, 2020-03-12 07:12

Nyhetsbrev

Få de senaste nyheterna från Husvagn & Camping direkt i din inkorg!


Första intryck

Senaste

Läs mer

 • Senaste
 • Mest läst
 • Mest kommenterat

Facebook

Följ Husvagn & Camping på Facebook

Tidningen för dig som har husvagn eller husbil

Prenumerera på Husvagn & Camping


Beställ din prenumeration online och få tillgång till allt material inklusive vår databas på över 500 tester.
I din prenumeration ingår även digital e-tidning här på sajten eller på din iPad och Android-platta.

6 nr för endast 349kr - klicka här

Campingkatalogen

1581 camping- och ställplatser, vilken är din favorit?

Här hittar du 581 fristående campingplatser och 643 ställplatser över hela Sverige. Här krävs inget campingkort för att övernatta. Du hittar även 357 campingplatser anslutna till SCR, Sveriges Camping- och Stugföretagares Riksorganisation.

Saknar vi din favoritcampingplats?
Tipsa oss!

Köp Campingkatalogen!
Få Campingkatalogen bekvämt hemskickad, köp här.

Jämtland
 • Husvagn & Camping 2020-07

 • Husvagn & Camping 2020-06

 • Husvagn & Camping 2020-05

 • Husvagn & Camping 2020-04

 • Husvagn & Camping 2020-03

 • Husvagn & Camping 2020-02

 • Husvagn & Camping 2020-01

Denna sajt drivs av Egmont Publishing Digital AB, som är en del av Egmont Publishing AB. Egmont Publishing publicerar ett hundratal tidningar och webbplatser, däribland Hemmets Journal, Hus & Hem, Icakuriren, Vagabond, Kalle Anka och Bamse. Vi har även en omfattande verksamhet inom böcker, spel, aktivitetsprodukter och event, samt är snabbt växande inom e-handel och digitala marknadsföringstjänster. Egmont Publishing är en del av den nordiska mediekoncernen och stiftelsen Egmont som varje år delar ut mer än 120 miljoner kronor för att hjälpa utsatta barn och ungdomar. Läs mer på www.egmontpublishing.se/.

Egmont Publishing Digital, Pyramidvägen 7, 16991 Solna, Tel: 08-692 01 00, Orgnr: 556647-1842