Hobby Prestige 560 FC: Stor njutning i liten vagn

Publicerad: 2020-03-06   Uppdaterad: 2023-04-18

Modellserien är vad den heter. Hobby Prestige är lite vassare, den är en smula bättre och har fler campingvänliga funktioner än merparten av sina syskon.

Hobby Prestige 560 FC: Stor njutning i liten vagn

Serien Prestige består av elva olika modeller i ett brett spektrum från minstingen 495 UL till kvartetten 720-kolosser. Då intresset för små husvagnar har ökat de senaste två åren har Husvagn & Camping valt att sätta tänderna i den näst minsta av Prestigevagnarna.  

I 560 FC kliver man rakt in i vardagsrummet. Den stora U-sittgruppen är nämligen belägen intill entrén. Portionen hemmakänsla är stor och välkomnande.

Hobby kan det där med modern design (gråbrun klädsel, bruna möbelmoduler och högblanka vita skåpluckor) och ingen kan väl komma och säga annat än att utseendet är viktigt, även om det funktionella bör hamna i första rummet när man väl ska välja vagn.

Hobby Prestige 560 FC: Stor njutning i liten vagn
Halvstor husvagn med helstort kök – imponerande!

Sittkomforten i den loungeliknande soffan är bättre än bra och det finns plats för ett helt sjumannalag. Vi noterar svanhalslampor i båda hörnen och dubbla 230-uttag i det ena. Den här avdelningen har även nyttiga hyllor under överskåpen, tre öppningsbara fönster samt en taklampa som ger gott ljus.

Innan vi lämnar området runt entrén bör det även nämnas att det finns en instegsgarderob med skohylla och element. Den sistnämnda komponenten avslöjar med all tydlighet att vårt testobjekt är uppgraderat från Trumas luftburna värmesystem till Aldes vattenburna dito.

Om vi sedan följer möbelmodulen övergår den efter insteggarderoben till vitrinskåp, tv-plats och ett underskåp. Därefter kommer ett slim-tower-kylskåp och avslutningsvis en stor och rymlig garderob.

Hobby Prestige 560 FC: Stor njutning i liten vagn
Ljuvlig u-sittgrupp där stora familjen får plats. Dessutom är komforten bättre än bra.

Mitt emot denna konstellation ett kök väl värt sitt namn. Här är utrustningsnivån hög och vi bockar i tur och ordning av ett smart skafferi med två utdragbara hyllor, Thetfords högkvalitativa Caprice MKIII-spis med både ugn, grill och kokplatta, 190-liters kyl, fläkt, kryddhylla, usb-uttag och en så kallad barhylla. Med tanke på husvagnens ringa storlek imponerar denna avdelning stort.

Som ett tillägg bör det även nämnas att det finns ett stort takfönster i husvagnens mittparti – det gör köket extra ljust.

Nu är det inte bara köksluckorna som har funktionen soft close, utan det har likaså överskåpen runt om i vagnen. Däremot saknas distansskivor så se till att ni inte packar fullt och på så vis täpper till alla luftkanaler.

Hobby Prestige 560 FC: Stor njutning i liten vagn
Fransk säng blir alltmer populär på den svenska marknaden. Hygienavdelningen där duschen finns bakom toasitsen.

I husvagnens akterparti har vi den nattliga och den hygieniska avdelningen. I den sistnämnda har duschen eget utrymme. Även här finns ett element. Förvaringsutrymmena för diverse hygienpryttlar är bra och där noterar vi också ”fallskydd”. Ett takfönster ombesörjer ventilation. Det sitter speglar på två av väggarna och vi finner ett 230-uttag. Belysningsknappen är applicerad på barnvänlig höjd.

Sängen är av fransk modell och det går att sköta husvagnens belysning i horisontellt läge. Avlastningshylla för exempelvis nattlektyr och mobiltelefon finns, men var sitter 230-uttaget? 

För att vara en tämligen liten vagn känns 560 FC ändå ganska stor. Visst, den passar allra bäst för två även om det finns plats för fyra inför natten. Köket håller mycket hög klass och sittgruppen likaså. 

Det ska bli spännande att följa denna vagns väg på försäljningslistorna.

Hobby Prestige 560 FC: Stor njutning i liten vagn
Rulla till toppen