Hobby De Luxe Edition 545 KMF: Estetiskt elegant edition

Publicerad: 2020-06-04   Uppdaterad: 2023-04-18

Hobby har en diger husvagnsflotta som består av sex serier och 58 olika modeller. De Luxe Edition finns i sex olika tappningar där fyra av dem är barnkammarvagnar. Vi har tittat närmare på 545 KMF.

Hobby De Luxe Edition 545 KMF: Estetiskt elegant edition
545 KMF är en av sex Editionmodeller.

Alla Hobbyserier har var sin möbeldekor och klädsel. I serien De Luxe Edition handlar det om ett ljust träslag på möbelmodulerna medan klädseln har två gråtoner och därtill diskreta, röda accenter.

Mörka inredningsdetaljer noterar vi bland annat på överskåp och kökslådor. Det går inte att säga annat än att Hobby har lyckats igen med att få till det estetiska. 

Nu handlar som bekant inte allting enbart om utseendet. Det måste vara funktionsdugligt och hålla hög kvalitet också. Innan vi träder in och börjar detaljstudera 545 KMF tar vi ett varv runt vagnen.

Hobby De Luxe Edition 545 KMF: Estetiskt elegant edition
Stort kök med en rad finesser – utdragbart skafferi och ett platsbesparande kylskåp.
Hobby De Luxe Edition 545 KMF: Estetiskt elegant edition
De vuxna har en fransk säng i direkt anslutning till entrén.

Det visar sig att en nyckel gäller till allt. Draget har säkerhetskoppling, spårstabilisering och automatisk bromsjustering. Vidare finns en dragstångskåpa som är kraftig nog att stå på. Stödhjulet har inbyggd lastindikering som visar kilotrycket på kulan.

Det är en bra hjälp, framför allt för den ovana, som ger information om husvagnen har lastats korrekt (viktfördelning).

Vidare noterar vi stabila rangeringshandtag, rymlig gasolkoffert med låg lastkant och lättåtkomliga stödbensskruvar. Till sist har entrédörren fönster, papperskorg, dolda förvaringsfack och tredubbel låsning.

I ingressen nämnde vi att den här serien till 66 procent består av barnkammarlösningar.

Vårt testobjekt har tvärställd fransk säng längst fram, stor U-sittgrupp placerad centralt, medan våningssängarna och hygienutrymmet utgör husvagnens bakre del.

Vi slår oss ned i den rymliga soffan som komfortmässigt visar sig gå hand i hand med vagnens seriebeteckning. Ett steglöst pelarbord och läslampor av modell svanhals tillhör också den här avdelningen.

Hobby De Luxe Edition 545 KMF: Estetiskt elegant edition
Våningssäng i vagnens akterparti.

Mitt emot sittgruppen finns ett stort kök med en rad finesser. Tänker först och främst på det utdragbara skafferiet och det platsbesparande kylskåpet som endast är 38 centimeter brett. Ändå rymmer det 150 liter och ett uttagbart frysfack på 15 liter.

Kylen är för övrigt utrustad med ett dörrfack som sväljer 1,5-litersflaskor. En annan detalj som vi gillar skarpt är barnens läsbelysning – den berömda nallelampan. 

Vrid på nosen och ljuset regleras med dimmerfunktion. Med handen på hjärtat finns det bättre alternativ
som punktbelysning, men inget som är lika charmigt och gulligt som detta.

Barnen har dessutom var sitt öppningsbart fönster intill bäddplatserna. 

Granne med barnkammaren är en möbelmodul där den övre sektionen är en garderob medan den nedre delen omfattas av säkringar och eldosa. Tvärs över våningssängarna har vi hygienutrymmet med separat duschkabin, öppningsbart fönster och belysningsknapp på barnvänlig höjd. Som det ska vara i en barnkammarvagn!

Hobby De Luxe Edition 545 KMF: Estetiskt elegant edition
Separat duschkabin finns.

Det är inte bara i köket som skåpen har soft close-funktion. Detsamma gäller för samtliga överskåp i vagnen. Sista avdelningen att inspektera är föräldrarnas sovplats intill entrédörren. Ljuset är det definitivt inget fel på. 

Det finns nämligen fönster vid såväl huvud- som fotände och på sidan. Även här noterar vi en tjock bäddmadrass och svanhalslampor, vilket bokmalar tycker om eftersom ljusbilden kan riktas optimalt. 

Hur summerar vi då De Luxe Edition 545 KMF? 

Den har en modern och sportig look som kombineras med flertalet genomtänkta och praktiska detaljlösningar. Kort sagt har den här husvagnen en karaktär som borde tilltala en barnfamilj.

Hobby De Luxe Edition 545 KMF: Estetiskt elegant edition
Rulla till toppen