Knaus 540 UE Sport Silver SEL: Silver är guld värd

Knaus 540 UE Sport Silver SEL: Silver är guld värd

Publicerad

Bra andrahandsvärde, ett gediget hantverk, ett stort återförsäljarnät samt mycket husvagn för pengarna. Det finns en uppsjö av anledningar till att välja en vagn ur Knaus digra sortiment.

Den tyska husvagns- och husbilstillverkaren förfogar över sex olika serier där vårt testobjekt 540 UE är hämtat från serien Sport Silver Selection som består av 15 olika planlösningar, där merparten av dem är små, lätta och behändiga resevagnar.

Modellserien har en fräsch och modern designinteriör där möbelmodulerna har mörkt träfaner och det slitstarka PVC-golvet har en liknande träfärgnyans. Detta kombineras med fingertoppskänsla när ovan nämnda komponenter sammanlänkas med grå/svart klädsel och vita skåpluckor/lådor med kromade beslag.

Singelbäddar är uppskattat på den svenska husvagnsmarknaden.

I samvaroavdelningen är det som bäddat för mysiga stunder.

Vid entrén noterar vi delbar stalldörr med fönster, myggnät och papperskorg. Bra start! Ett annat plus i kanten är att det endast är en huvudnyckel för alla lås. Vi slår oss ned i den stora U-sittgruppen. Dynorna är ganska hårt stoppade.

Komfortkänslan är hög och utsikten närmast magisk. Nästan alla husvagnar har tre öppningsbara fönster vid sittgruppen, så långt är allt som vanligt. Då denna samvaroavdelning även är utrustad med både sky roof och ett stort takfönster uppstår ljuv musik. Här kan man se stjärnhimlen från första parkett. Jösses vilken skön känsla! 

Nu är utsikten inte det enda som bör lyftas fram. I det ena hörnet finns usb-uttag och sedan får vi inte glömma bort den finurliga lösningen som Knaus har gällande packning under soffdynorna. 

Eftersom dynorna sitter fast i ett och samma stycke med en träskiva blir det lätt som en plätt att komma åt packningen utan att ens behöva flytta sitsarna fram och tillbaka. Ibland kan det enkla vara det mest geniala. På tal om packning noterar vi också ett tvåsiffrigt antal överskåp som alla är ventilerande, inte illa.

När vi ändå är inne på kapitlet förvaring kan vi nämna att garderob och linneskåp finns rakt fram, sett från entrédörren (se bild). Måtten för garderoben är 108 x 55 x 58 centimeter (höjd/djup/bredd) och den är försedd med belysning.

Med brännarna på rad blir arbetsytan ganska bra. Ett bra hygienutrymme med dubbla ventilationsalternativ.

Naturligtvis går det också bra att stuva persedlar under singelbäddarna som i sin tur är utrustade med EvoPore-madrasser. Det är tomt under den ena bädden, medan vattentanken stjäl en del av utrymmet under den andra. Lastlucka, för att även kunna nå packningen från utsidan, finns på ena karossidan. I avdelningen för nattbruk noterar vi även usb-uttag och brandvarnare. Bra!

Vid ena fotänden sitter en tv-arm applicerad. På toaletten är det goda förvaringsmöjligheter medan både fönster med frostat glas och taklucka ombesörjer att ventilationen blir så optimal som möjligt. 

I köket är kylskåpet i golvhöjd. Här är arbetsytan helt okej eftersom trion brännare är placerade på rad.

Ett gott intryck med delbar stalldörr och fönster. Rakt fram, finns linneskåp och garderob.

Som bekant är alla fordon från Knaus maskinpark också utrustade med vattenfiltersystemet BWT. Utvändigt är väggarna av slät aluminiumplåt medan taket är förstärkt (GFK), och det är praktiskt taget omöjligt att inte låta sig charmas av den exklusiva designen på bakstammens belysningssystem. "Rinnande" blinkers som på tyska premiumpersonbilar smakar mumma. 

De kallar dem passande nog för Cateye Evolution och vi lovar att det inte bara handlar om utseende eller fåfänga – de syns nämligen bättre än bra ute i trafiken.

 • Hymer B-ML T 780: Komfort från topp till tå

  Hymer B-ML T 780: Komfort från topp till tå

  Hymers helintegrerade B-klass Masterline har redan blivit utsatt för vår lupp. Nu är det dags för halv-integrerade B-ML T 780. En modell med en sportig look och ett överflöd av lyx.

  Första intrycket Anders Wallsten, 2021-05-07 07:21

 • Bürstner Averso Plus 510 PK: Plus med taksäng

  Bürstner Averso Plus 510 PK: Plus med taksäng

  Bürstner gör nu en intressant comeback på den svenska husvagnsmarknaden och det med ett litet ess i rockärmen. Två av deras serier har nämligen en nedfällbar taksäng ovanför sittgruppen.

  Första intrycket Anders Wallsten, 2021-04-23 07:16

 • Kabe Royal X780 LXL: Värmande i vinter

  Kabe Royal X780 LXL: Värmande i vinter

  Ifjol lanserade Kabe sin första husbil byggd på Mercedes. Då i form av de helintegrerade serierna Crown och Imperial. I år utökas MB-sortimentet med sju olika Royal inom segmentet Crossover.

  Första intrycket Anders Wallsten, 2021-04-19 07:24

 • Weinsberg Carabus 540 MQ: Litet fordon – stort äventyr

  Weinsberg Carabus 540 MQ: Litet fordon – stort äventyr

  Weinsberg CaraBus 540 MQ må vara kort i rocken, men den bjuder på viktiga positiva överraskningar – framför allt för de äventyrliga.

  Första intrycket Anders Wallsten, 2021-04-15 07:09

 • Tabbert Rossini 450 E Finest Edit: Finaste upplagan

  Tabbert Rossini 450 E Finest Edit: Finaste upplagan

  Att Rossini är Tabberts så kallade instegsmodell är omöjligt att ens försöka sig på att förstå. Okej, måhända är den inte premium med versalt P – men i varje fall med ett gement.

  Första intrycket Anders Wallsten, 2021-04-13 07:32

 • Laika Ecovip L 3019: Framtida former

  Laika Ecovip L 3019: Framtida former

  Här tar vi oss an Laikas nya Ecovip L 3019. Med ny menas älskad klassikerserie som har funnits sedan 1992, fast här i ny tappning.

  Första intrycket Anders Wallsten, 2021-03-24 07:39

 • Kabe Classic 600 GLE KS B15: För flerbarnsfamiljen

  Kabe Classic 600 GLE KS B15: För flerbarnsfamiljen

  I dagens samhälle är det inte ovanligt att två barnfamiljer slås samman. Då kan det också hända att två eller tre småttingar plötsligt blir fem på en och samma gång. Kabe har en lösning på detta i Classic 600 GLE KS B15.

  Första intrycket Anders Wallsten, 2021-03-22 06:27

 • Bürstner Elegance I 910 G: Rulla ut den röda mattan

  Bürstner Elegance I 910 G: Rulla ut den röda mattan

  Rubriken är egentligen ett uttryck som härrör från filmbranschen. Det är ett sätt att rubricera lyx och extravagans när de celebra gästerna kliver ur sina limousiner och välkomnas till galapremiärerna. Vi anser att Bürstner Elegance I 910 G bör få samma behandling som de betydande stjärnorna.

  Första intrycket Anders Wallsten, 2021-03-16 07:00

 • Adria Alpina 753 UP: Vägvinnande vintervagn

  Adria Alpina 753 UP: Vägvinnande vintervagn

  Om villavagnsliknande Astella ursäktar är Alpina den mest exklusiva husvagnsserien inom Adria. Den har även de egenskaper som krävs för att klara det bistra, nordiska klimatet och för att kunna kalla sig en åretruntvagn.

  Första intrycket Anders Wallsten, 2021-03-11 07:32

 • Polar 620 LB VK Edition: Michelinartad stjärnglans

  Polar 620 LB VK Edition: Michelinartad stjärnglans

  Polar är på väg att krossa fjolårets resultat för sålda husvagnar. Och egentligen är det inte så underligt. I ståndaktig stil fortsätter de att producera högkvalitativa husvagnar där man nästan kan dra en parallell till en eller två Michelinstjärnor för en gourmetkrog. Det är i den divisionen Polar spelar.

  Första intrycket Anders Wallsten, 2021-02-18 06:57

 • McLouis MC4 273: Italiensk prisattack

  McLouis MC4 273: Italiensk prisattack

  Generalagenten Autohallen lägger i nästa växel och går på offensiven gällande varumärket McLouis. Nya 200-serien kommer nämligen att kosta endast 649 000 kronor, fast utrustningspaketet all inclusive ingår.

  Första intrycket Anders Wallsten, 2021-02-16 07:51

 • Knaus Südwind Scandinavian Selection 650UDF: För skandinaviskt bruk

  Knaus Südwind Scandinavian Selection 650UDF: För skandinaviskt bruk

  Det finns en mängd välutrustade husvagnar. Och sedan finns det en och annan tillverkare som tar ut svängarna än mer. Bland dessa kvalificerar sig Knaus med serien Südwind Scandinavian Selection.

  Första intrycket Anders Wallsten, 2021-02-12 07:44

 • Carado A132: Liten med stor potential

  Carado A132: Liten med stor potential

  Kan du tänka dig en husbil under sex meter med två riktiga sängar? När du sedan får reda på att den bara kostar 576 000 kronor i sitt grundutförande börjar man nästa tro att det är ett skämt. Men så är icke fallet – för Carado A132 finns i allra högsta grad.

  Första intrycket Anders Wallsten, 2021-02-10 08:05

 • Weinsberg Caracito 390 QD: Ladda med el!

  Weinsberg Caracito 390 QD: Ladda med el!

  Weinsbergs serie CaraTwo utgår och ersätts av en lättdragen, prispressad och enbart eldriven kvintett som heter CaraCito. Jo, ni läste rätt. Ingen gasol – bara eldrift.

  Första intrycket Anders Wallsten, 2021-01-26 07:59

 • Rapido C55: Smal med bred repertoar

  Rapido C55: Smal med bred repertoar

  En ny dimension – en smidig och smärt sådan. När Rapido lanserar sin nya serie C gör de det med besked. De nya fordonen är i och för sig smala, men de bjuder på en bred repertoar.

  Första intrycket Anders Wallsten, 2021-01-21 07:28

Nyhetsbrev

Få de senaste nyheterna från Husvagn & Camping direkt i din inkorg!


Första intryck

Senaste

Läs mer

 • Senaste
 • Mest läst
 • Mest kommenterat

Facebook

Följ Husvagn & Camping på Facebook

Tidningen för dig som har husvagn eller husbil

Prenumerera på Husvagn & Camping


Beställ din prenumeration online och få tillgång till allt material inklusive vår databas på över 500 tester.
I din prenumeration ingår även digital e-tidning här på sajten eller på din iPad och Android-platta.

6 nr för endast 349kr - klicka här

Campingkatalogen

1637 camping- och ställplatser, vilken är din favorit?

Här hittar du 605 fristående campingplatser och 707 ställplatser över hela Sverige. Här krävs inget campingkort för att övernatta. Du hittar även 325 campingplatser anslutna till SCR, Sveriges Camping- och Stugföretagares Riksorganisation.

Saknar vi din favoritcampingplats?
Tipsa oss!

Köp Campingkatalogen!
Få Campingkatalogen bekvämt hemskickad, köp här.

Jämtland
 • Husvagn & Camping 2021-05

 • Campingkatalogen 2021

 • Husvagn & Camping 2021-04

 • Husvagn & Camping 2021-03

 • Husvagn & Camping 2021-02

 • Husvagn & Camping 2021-01

 • Husvagn & Camping Nr 12 2020

Denna sajt drivs av Story House Egmont AB. Story House Egmont publicerar ett hundratal tidningar och webbplatser, däribland Hemmets Journal, Hus & Hem, Icakuriren, Vagabond, Kalle Anka och Bamse. Vi har även en omfattande verksamhet inom böcker, spel, aktivitetsprodukter och event, samt är snabbt växande inom e-handel och digitala marknadsföringstjänster. Story House Egmont är en del av den nordiska mediekoncernen och stiftelsen Egmont som varje år delar ut mer än 120 miljoner kronor för att hjälpa utsatta barn och ungdomar. Läs mer på www.storyhouseegmont.se.

Story House Egmont AB, Pyramidvägen 7, 16991 Solna, Tel: 08-692 01 00, Orgnr: 556046-9206