LMC Style Lift 500 K: Bäddat för succé

Publicerad: 2020-08-21   Uppdaterad: 2023-04-18

Nya LMC Style Lift har nedfällbar taksäng som standard och det ger den stora familjen ett flexibelt utrymme. I 500 K är det som bäddat för succé, i den finns det nämligen sex sovplatser.

LMC Style Lift 500 K: Bäddat för succé
Notera den stora lastluckan på 500 K.

Husvagnsserien Style finns sedan tidigare i nio olika skepnader. Nu kan vi även lägga till två modeller som har tilläggsnamnet Lift, vilket kort och gott betyder att de är utrustade med var sin nedfällbar taksäng.

Det är vida känt att storleken inte har någon betydelse, och det märks tydligt i Style Lift. Varken 430 K eller vårt testobjekt 500 K är några baddare, utan de mäter endast 683 respektive 758 centimeter inklusive dragstång.

I och med ovan nämnda ingenjörskonst försvinner dryga metern av möbelutrymme från golvytan, och vips kan till och med en liten och en medelstor husvagn kännas ganska rymliga.

LMC Style Lift 500 K: Bäddat för succé
Två uppe och två nere – bra yta med en nedfällbar taksäng.

Kidsen kommer att fullkomligt älska livet i den här husvagnen. Utöver våningssängarna får de även en egen dinett där två spotlights löper på skena för optimal ljusbild. Vid huvudänden av barnens sängar finns var sin lampa som är utformad som en smajlfigur.

Utöver vanlig läsbelysning har de även funktionen nattbelysning som består av ett behagligt blått sken.

Nu är hög trivselfaktor inte bara något som de yngsta lär känna av. Hela vagnen är genomtänkt i en god mix av kvalitet, komfort och användarvänlighet.

LMC Style Lift 500 K: Bäddat för succé
Den undre våningssängen kan även fällas upp om mer packutrymme behövs.

Den stora U-soffan inbjuder till mysiga stunder och gott ljus får vi via takbelysning från den nedfällbara sängens underrede. Den sistnämnda sköts för övrigt manuellt och alla kan vara lugna. Det krävs inte det minsta spår av muskelstyrka för att trycka upp eller ned den. Det bör poängteras att det rekommenderas max 200 kilo i detta sängalternativ.

I hygienavdelningen finns trätrall, duschmöjligheter och två alternativ för ventilation – taklucka och öppningsbart fönster med frostat glas. Dessutom en liten detalj som inte har glömts bort. Belysningsknappen sitter på barnvänlig höjd. Bra!

LMC Style Lift 500 K: Bäddat för succé
Bänkbreda lådor och överskåp i köksavdelningen.

Kylskåpet på motsatt sida om själva köksavdelningen är integrerad med övriga möbler då även den är försedd med halvljust träfaner. Granne med matförvaringen finns en stor garderob som mäter 136 x 54 x 60 centimeter (höjd/djup/bredd). 

Tyvärr saknas såväl takventil som belysning. Linneskåpet hittar vi längre fram i vagnen, bredvid våningssängen. Högblanka lådor och överskåp ger högkvalitativ finish. I köket är alla förvaringsutrymmen köksbänksbreda.

Vid entrén finns krokar för ytterkläder samt en brandvarnare och strax ovanför pannan sitter alla möjliga rattar och spakar som reglerar merparten av funktionerna i vagnen. Om det är bra eller dåligt att dessa sitter så att de allra minsta enkelt kan nå dem, kan det nog råda skilda åsikter om.

LMC Style Lift 500 K: Bäddat för succé
Barnens avdelning där vi skymtar deras dinett till vänster i bild. Duschmöjlighet finns och belysningsknapp på barnvänlig höjd.

Våningssängens undre bädd kan fällas upp för att skapa mer utrymme för packning. Den stora bagageluckan (se bild) är standardmonterad och gör i- och urlastningen enkel. Avslutningsvis går det inte att förbise det signum som LMC står för – LLT (Long Life Technology). 

När man lovar sina kunder tolv års täthetsgaranti, ja då vet man att det inte är några fuskbyggen. På alla LMC:s fordon är karossens front, tak och bakgavel av glasfiberarmerad plast (GFK) och detsamma gäller underredet. I övrigt består byggnationen och isoleringen av PU-reglar och XPS-skum.

LMC Style Lift 500 K: Bäddat för succé
Rulla till toppen