LMC Style Lift 500 K: Bäddat för succé

Stor U-sittgrupp där hela familjen kan ha mysiga stunder tillsammans.

LMC Style Lift 500 K: Bäddat för succé

Publicerad

Nya LMC Style Lift har nedfällbar taksäng som standard och det ger den stora familjen ett flexibelt utrymme. I 500 K är det som bäddat för succé, i den finns det nämligen sex sovplatser.

Notera den stora lastluckan på 500 K.

Husvagnsserien Style finns sedan tidigare i nio olika skepnader. Nu kan vi även lägga till två modeller som har tilläggsnamnet Lift, vilket kort och gott betyder att de är utrustade med var sin nedfällbar taksäng.

Det är vida känt att storleken inte har någon betydelse, och det märks tydligt i Style Lift. Varken 430 K eller vårt testobjekt 500 K är några baddare, utan de mäter endast 683 respektive 758 centimeter inklusive dragstång.

I och med ovan nämnda ingenjörskonst försvinner dryga metern av möbelutrymme från golvytan, och vips kan till och med en liten och en medelstor husvagn kännas ganska rymliga.

Två uppe och två nere – bra yta med en nedfällbar taksäng.

Kidsen kommer att fullkomligt älska livet i den här husvagnen. Utöver våningssängarna får de även en egen dinett där två spotlights löper på skena för optimal ljusbild. Vid huvudänden av barnens sängar finns var sin lampa som är utformad som en smajlfigur.

Utöver vanlig läsbelysning har de även funktionen nattbelysning som består av ett behagligt blått sken.

Nu är hög trivselfaktor inte bara något som de yngsta lär känna av. Hela vagnen är genomtänkt i en god mix av kvalitet, komfort och användarvänlighet.

Den undre våningssängen kan även fällas upp om mer packutrymme behövs.

Den stora U-soffan inbjuder till mysiga stunder och gott ljus får vi via takbelysning från den nedfällbara sängens underrede. Den sistnämnda sköts för övrigt manuellt och alla kan vara lugna. Det krävs inte det minsta spår av muskelstyrka för att trycka upp eller ned den. Det bör poängteras att det rekommenderas max 200 kilo i detta sängalternativ.

I hygienavdelningen finns trätrall, duschmöjligheter och två alternativ för ventilation – taklucka och öppningsbart fönster med frostat glas. Dessutom en liten detalj som inte har glömts bort. Belysningsknappen sitter på barnvänlig höjd. Bra!

Bänkbreda lådor och överskåp i köksavdelningen.

Kylskåpet på motsatt sida om själva köksavdelningen är integrerad med övriga möbler då även den är försedd med halvljust träfaner. Granne med matförvaringen finns en stor garderob som mäter 136 x 54 x 60 centimeter (höjd/djup/bredd). 

Tyvärr saknas såväl takventil som belysning. Linneskåpet hittar vi längre fram i vagnen, bredvid våningssängen. Högblanka lådor och överskåp ger högkvalitativ finish. I köket är alla förvaringsutrymmen köksbänksbreda.

Vid entrén finns krokar för ytterkläder samt en brandvarnare och strax ovanför pannan sitter alla möjliga rattar och spakar som reglerar merparten av funktionerna i vagnen. Om det är bra eller dåligt att dessa sitter så att de allra minsta enkelt kan nå dem, kan det nog råda skilda åsikter om.

Barnens avdelning där vi skymtar deras dinett till vänster i bild. Duschmöjlighet finns och belysningsknapp på barnvänlig höjd.

Våningssängens undre bädd kan fällas upp för att skapa mer utrymme för packning. Den stora bagageluckan (se bild) är standardmonterad och gör i- och urlastningen enkel. Avslutningsvis går det inte att förbise det signum som LMC står för – LLT (Long Life Technology). 

När man lovar sina kunder tolv års täthetsgaranti, ja då vet man att det inte är några fuskbyggen. På alla LMC:s fordon är karossens front, tak och bakgavel av glasfiberarmerad plast (GFK) och detsamma gäller underredet. I övrigt består byggnationen och isoleringen av PU-reglar och XPS-skum.

 • VW California Ocean 6.1: Kejsarens nya kläder

  VW California Ocean 6.1: Kejsarens nya kläder

  En gång i tiden var Folkabussen det mest hippa man kunde ha i campingväg. Men det var då och sedan länge gäller andra fordonstyper. Nu gör emellertid Volkswagen California comeback med campingutrustade Ocean 6.1.

  Första intrycket Anders Wallsten, 2021-01-19 07:08

 • Affinity by Kabe: Släktskap man kan lita på

  Affinity by Kabe: Släktskap man kan lita på

  Affinity by Kabe är precis vad den heter. Ett släktband, skapat av Kabe. Fast det kompakta fordonet är inte tillverkat i Tenhult, utan i Polen. Vad är då Affinity? Jo, en unik och nyskapande plåtis som är en "riktig" husbil på en och samma gång. Sug på den karamellen!

  Första intrycket Anders Wallsten, 2021-01-18 07:25

 • Adria Adora 613 PK: Flirtar med tonårsfamiljen

  Adria Adora 613 PK: Flirtar med tonårsfamiljen

  När barnen växer upp och blir tonåringar kan det vara svårt att locka dem att följa med mamma och pappa på semester. Kanske måste man fresta med en ny iPhone eller varför inte Adrias nya Adora 613 PK – en modell som verkligen flirtar med familjer som har tonårsbarn.

  Första intrycket Anders Wallsten, 2021-01-14 07:59

 • Klaus Live I 700 MEG: Fulländad form

  Klaus Live I 700 MEG: Fulländad form

  Många finesser, hypermodern design, högkvalitativa funktioner och prestanda utöver det vanliga. Vi har tittat till Knaus L!VE I 700 MEG, en serie som är ny för år 2020 och som får en storebror till 2021 i en 900-version.

  Första intrycket Anders Wallsten, 2020-12-18 07:15

 • Kabe Safir 600 TDL KS: Exklusiv ädelsten

  Kabe Safir 600 TDL KS: Exklusiv ädelsten

  Att döpa husvagnar till Diamant eller Briljant är att pränta in sitt signum. Kabe tillverkade inga dussinvagnar förr, och gör det inte nu heller. De står fortfarande för top-of-the-line, vilket visar sig i testade Safir 600 TDL KS.

  Första intrycket Anders Wallsten, 2020-12-16 07:02

 • Hymber B-ML I 880: För finsmakare

  Hymber B-ML I 880: För finsmakare

  Tillhör du klientelet gourmander som går du igång på tryffel och champagne? Då kommer du att älska Hymers nya flaggskepp – B-ML I 880.

  Första intrycket Anders Wallsten, 2020-12-11 07:46

 • CI Magis Plus 65 XT: Snyggast i klassen

  CI Magis Plus 65 XT: Snyggast i klassen

  Caravan International, eller CI som det benämns i var mans mun, är ett varumärke som präglas av italiensk design när den är som allra bäst. Vi har kikat närmare på den halvintegrerade modellen Magis Plus 65 XT.

  Första intrycket Anders Wallsten, 2020-12-09 07:31

 • Hobby Prestige 720 WQC: Smaka på det ljuva här i livet

  Hobby Prestige 720 WQC: Smaka på det ljuva här i livet

  Vad sägs om en mycket populär husvagn, modell större? Ett campingfordon som är ämnat för dem som vill ha guldkant på tillvaron. Vi kikar närmare på Hobby Prestige 720 WQC.

  Första intrycket Anders Wallsten, 2020-12-07 07:12

 • Sun Living V65 SL: Flexibel plåtis

  Sun Living V65 SL: Flexibel plåtis

  Det senaste året har det hänt en hel del inom kompakthusbilsindustrin. Från att plåtisarna länge har varit tämligen konventionella finns det nu en uppsjö av versioner där tillverkarna har tänkt utanför boxen. Sun Living V65 SL är en de spännande modellerna.

  Första intrycket Anders Wallsten, 2020-11-16 07:15

 • Adria Matrix Axess 520 ST: Liten husbil – stort nöje

  Adria Matrix Axess 520 ST: Liten husbil – stort nöje

  Vad sägs om en husbil i kompaktformat, fast ändå ingen plåtis? Låter det spännande och intressant, kolla då in Adria Matrix Axess 520 ST.

  Första intrycket Anders Wallsten, 2020-11-11 07:23

 • LMC Style 450 D: Trevligt för två

  LMC Style 450 D: Trevligt för två

  LMC Style marknadsförs allmänt som de perfekta husvagnarna för unga familjer. Inget fel i det, men vi skulle vilja lägga till att de är lika bra för paret med utflugna barn. Som exempelvis den smidiga 450 D.

  Första intrycket Anders Wallsten, 2020-11-09 07:33

 • Fritidsvagnen NTL: Storleken har betydelse

  Fritidsvagnen NTL: Storleken har betydelse

  Sedan starten 2013 har det i Sverige sålts cirka 400 exemplar av Fritidsvagnen. Vi har synat den mest populära NTL-modellen i sömmarna.

  Första intrycket Anders Wallsten, 2020-11-06 07:40

 • Carthago Liner For Two 53 L: Drömresan bokad

  Carthago Liner For Two 53 L: Drömresan bokad

  Den här gången har vi tittat närmare på ett exklusivt fordon vars utrustningsnivå har det där lilla extra. Carthago Liner for Two är dessutom vad den heter – en liner för två.

  Första intrycket Anders Wallsten, 2020-10-19 06:19

 • Adria Adora 522 UP: Värd att beundra

  Adria Adora 522 UP: Värd att beundra

  Intresserad av den populära planlösningen fransk säng och stor U-sittgrupp med sky roof? Häng med när vi kopplar en Adria Adora 522 UP på kroken.

  Första intrycket Anders Wallsten, 2020-10-16 07:17

 • Niesmann Flair 920 EK: Extravagant tiopoängare

  Niesmann Flair 920 EK: Extravagant tiopoängare

  Vad händer om man mixar högsta kvalitet med elegant, modern design och all extra lyx? Troligtvis blir svaret Niesmann+Bischoff Flair 920 EK.

  Första intrycket Anders Wallsten, 2020-10-15 08:44

Nyhetsbrev

Få de senaste nyheterna från Husvagn & Camping direkt i din inkorg!


Första intryck

Senaste

Läs mer

 • Senaste
 • Mest läst
 • Mest kommenterat

Facebook

Följ Husvagn & Camping på Facebook

Tidningen för dig som har husvagn eller husbil

Prenumerera på Husvagn & Camping


Beställ din prenumeration online och få tillgång till allt material inklusive vår databas på över 500 tester.
I din prenumeration ingår även digital e-tidning här på sajten eller på din iPad och Android-platta.

6 nr för endast 349kr - klicka här

Campingkatalogen

1626 camping- och ställplatser, vilken är din favorit?

Här hittar du 591 fristående campingplatser och 695 ställplatser över hela Sverige. Här krävs inget campingkort för att övernatta. Du hittar även 340 campingplatser anslutna till SCR, Sveriges Camping- och Stugföretagares Riksorganisation.

Saknar vi din favoritcampingplats?
Tipsa oss!

Köp Campingkatalogen!
Få Campingkatalogen bekvämt hemskickad, köp här.

Jämtland
 • Husvagn & Camping 2021-01

 • Husvagn & Camping Nr 12 2020

 • Husvagn & Camping 2020-11

 • Husvagn & Camping 2020-89

 • Husvagn & Camping 2020 -10

 • Husvagn & Camping 2020 Special

 • Husvagn & Camping 2020-09

Denna sajt drivs av Story House Egmont AB. Story House Egmont publicerar ett hundratal tidningar och webbplatser, däribland Hemmets Journal, Hus & Hem, Icakuriren, Vagabond, Kalle Anka och Bamse. Vi har även en omfattande verksamhet inom böcker, spel, aktivitetsprodukter och event, samt är snabbt växande inom e-handel och digitala marknadsföringstjänster. Story House Egmont är en del av den nordiska mediekoncernen och stiftelsen Egmont som varje år delar ut mer än 120 miljoner kronor för att hjälpa utsatta barn och ungdomar. Läs mer på www.storyhouseegmont.se.

Story House Egmont AB, Pyramidvägen 7, 16991 Solna, Tel: 08-692 01 00, Orgnr: 556046-9206