LMC Style 450 D: Trevligt för två

Mysig dinett intill entrén. Större än så här behövs inte om man bara är två.

LMC Style 450 D: Trevligt för två

Publicerad

LMC Style marknadsförs allmänt som de perfekta husvagnarna för unga familjer. Inget fel i det, men vi skulle vilja lägga till att de är lika bra för paret med utflugna barn. Som exempelvis den smidiga 450 D.

LMC, eller Lord Münsterland Caravan som är det fullständiga namnet, står för kvalitet via tradition. De har nämligen en lång tjänstgöring inom husvagnstillverkning bakom sig. 1981 registrerades varumärket, men historiken sträcker sig ytterligare 30 år bakåt.

1952 kom nämligen konstruktören Heinz Austermann och karosseri-byggaren Josef Hartmann på en idé och de slog sina kloka huvuden samman. Husvagnen de lät bygga fick namnet Der Falter I, men efter en tvist gällande rättigheterna till konstruktionen bytte den sedermera namn till Hartmann.

Heinz Austermann valde då att bygga sin egen husvagn. Den fick namnet Knospe och lanserades 1955 med ett något säreget utseende. Den hade nämligen en viss dragning åt en cylinder med rundade karossidor, medan fram- respektive bakgavel vara raka. Succé ja, men det är som sagt historia idag.

Queenbed med tjock bäddmadrass i vagnens frontparti.

Nu förfogar LMC över sex olika serier. I fjol kom instegsmodellen Sassino i två utföranden: 460 E (långbäddar) och 470 K (barnkammarvagn).

Namnet? Alldeles riktigt, det är en koppling till dess hem- och tillverkningsstad Sassenberg. Även Style Lift som är utrustad med nedfällbar taksäng kom 2019. Den tämligen unika bäddvarianten är en vanlig komponent i husbilar men ytterst ovanlig i husvagnar. De finns i två tappningar, 430 K och 500 K (båda med barnkammarlösningar) där vi nyligen testade den större av dem i utgåva 7/2020.

Övriga serier har flera år på nacken. Vivo finns i nio olika utföranden, medan de lyxiga serierna Musica och Exquisit VIP finns som åtta respektive fem olika modeller.

Till sist populära Style som har en trio med våningssängar, och dubbla antalet utan. I den sistnämnda grupperingen ingår vårt testobjekt 450 D som tillhör mellanskiktet, storleksmässigt sett.

Men att kalla 450 D för lagom eller mellanmjölk vore en skymf. Planlösningen är synnerligen luftig och allra bäst betyg får de två avdelningarna där vi alla spenderar den mesta tiden – sittgruppen och sängen. Att vagnen är ämnad för två personer, även om dinetten är bäddbar, ser vi inte som något bekymmer då vi alla har olika behov.  

Här få man plats med all skrymmande packning.

Litet, funktionellt kök.

Dinetten finns längst bak i direkt anslutning till entrén. Känslan av välbehag är påtaglig. Okej, det är inte världens största sittgrupp – men tänk att vagnen bara brukas av två personer, då passar avdelningen perfekt. 

Sittkomforten är bra. Det finns tre öppningsbara fönster och ett stort takfönster som släpper in massvis med ljus. Överskåpens rundade hörn ger en lyxig touch och läslamporna löper på skena, vilket vi ger tummen upp för eftersom ljusbilden kan justeras optimalt. Kanske en bagatell för många, men är man en bokmal är det bättre än bra.

Sträcker ut i dubbelsängen. Skön madrass och även här en luftig känsla. Under bädden finns massvis med utrymme för skrymmande ting. När vi ändå är inne på packutrymme kan vi informera om att garderober finns på var sin sida sängen. 

De mäter 121 x 58 x 35 centimeter (höjd/djup/bredd). Vi noterar att köket har en praktisk skärbräda, stor kyl och bänkbreda lådor. Hur summerar vi då denna husvagn?

Är ni bara två och ute efter en rejäl vagn som har "det". Kika gärna på LMC Style 450 D, den kan säkerligen falla er i smaken. 

Vi avrundar med att nämna det som är LMC:s signum – tolv års täthetsgaranti! Byggtekniken kallas LLT (Long Life Technology) och innebär i korta drag GFK-förstärkt kaross (front, bakgavel, tak och underrede), samt isolering och byggnation med XPS-skum och PU-reglar.

Nyhetsbrev

Få de senaste nyheterna från Husvagn & Camping direkt i din inkorg!


Första intryck

Senaste

Läs mer

  • Senaste
  • Mest läst
  • Mest kommenterat

Facebook

Följ Husvagn & Camping på Facebook

Tidningen för dig som har husvagn eller husbil

Prenumerera på Husvagn & Camping


Beställ din prenumeration online och få tillgång till allt material inklusive vår databas på över 500 tester.
I din prenumeration ingår även digital e-tidning här på sajten eller på din iPad och Android-platta.

6 nr för endast 349kr - klicka här

Campingkatalogen

1644 camping- och ställplatser, vilken är din favorit?

Här hittar du 607 fristående campingplatser och 710 ställplatser över hela Sverige. Här krävs inget campingkort för att övernatta. Du hittar även 327 campingplatser anslutna till SCR, Sveriges Camping- och Stugföretagares Riksorganisation.

Saknar vi din favoritcampingplats?
Tipsa oss!

Köp Campingkatalogen!
Få Campingkatalogen bekvämt hemskickad, köp här.

Jämtland
  • Husvagn & Camping 2021-05

  • Campingkatalogen 2021

  • Husvagn & Camping 2021-04

  • Husvagn & Camping 2021-03

  • Husvagn & Camping 2021-02

  • Husvagn & Camping 2021-01

  • Husvagn & Camping Nr 12 2020

Denna sajt drivs av Story House Egmont AB. Story House Egmont publicerar ett hundratal tidningar och webbplatser, däribland Hemmets Journal, Hus & Hem, Icakuriren, Vagabond, Kalle Anka och Bamse. Vi har även en omfattande verksamhet inom böcker, spel, aktivitetsprodukter och event, samt är snabbt växande inom e-handel och digitala marknadsföringstjänster. Story House Egmont är en del av den nordiska mediekoncernen och stiftelsen Egmont som varje år delar ut mer än 120 miljoner kronor för att hjälpa utsatta barn och ungdomar. Läs mer på www.storyhouseegmont.se.

Story House Egmont AB, Pyramidvägen 7, 16991 Solna, Tel: 08-692 01 00, Orgnr: 556046-9206