Sun Living V65 SL: Flexibel plåtis

Publicerad: 2020-11-16   Uppdaterad: 2023-04-18

Det senaste året har det hänt en hel del inom kompakthusbilsindustrin. Från att plåtisarna länge har varit tämligen konventionella finns det nu en uppsjö av versioner där tillverkarna har tänkt utanför boxen. Sun Living V65 SL är en de spännande modellerna.

Sun Living V65 SL: Flexibel plåtis
V65 SL har även en syskonmodell i V60 SP. Den mäter bara 599 centimeter och har tvärställd dubbelsäng.

I jakten på att locka en ny, ung målgrupp till den mobila fritidsindustrin har Sun Living befäst sin position som ett ytterst intressant alternativ. Deras maskinpark har en ungdomlig och modern design, och den modesta prislappen är det få konkurrenter som kan mäta sig med. 

Urvalet består av två plåtisar, nio halvintegrerade husbilar och två alkovmodeller – alla har de en sak gemensamt, de byggs och designas av Adria som är en av Europas ledande fritidsfordonstillverkare sedan 55 år tillbaka.

För de som lever friluftslivet fullt ut har de kompakta husbilarna blivit ett extremt användarvänligt alternativ till tält där du utan besvär kan få med dig MTB-cyklarna, kanoten eller all fiskeutrustning.

Sun Living V65 SL: Flexibel plåtis
Hammock Concept Bed är ett flexibelt bäddsystem om två har blivit tre.

Skulle det vara så att två redan har hunnit bli tre är inte heller det några bekymmer. I varje fall inte med vårt testobjekt V65 SL. Den har nämligen två långbäddar och ett synnerligen flexibelt tillval i en Hammock Concept Bed som är en säng som monteras ovanför långbäddarna (se bild).

Nu är det inte bara bäddlösningen som gör denna plåtis som klippt och skuren för många. Även samvaroavdelningarna får ett plus i kanten. Jodå, det ska vara plural – för det finns faktiskt två sittgrupper. Dels den vanliga bakom förarsätet där man vrider hyttstolarna och skapar en officiell samlingsplats.

Men det torde även ”långbäddarna” kunna bli. För när de inte används för nattbruk har vi här två soffor som erbjuder så pass mycket utrymme att man till och med kan bjuda in vännerna på en after work efter träningspasset ute i det fria.

Sun Living V65 SL: Flexibel plåtis
Sängar på natten och stort utrymme för samvaro på dagtid.

Det bör emellertid poängteras att den bästa komforten är i hyttstolarna, vilket inte är ovanligt i den här typen av fordon. 

Ska vi ha något att anmärka på gällande sängarna är det i sådana fall längden. 186 respektive 177 centimeter kan vara en riktig utmaning om man är reslig.

Hur står det då till med övriga avdelningar i den här 2020-modellen? Köket är utrustat med ett kompressorkylskåp, två brännare och en trio köksbänksbreda lådor. Eftersom täckplattor finns vid såväl brännarna som diskhon blir arbetsytan helt okej.

Sun Living V65 SL: Flexibel plåtis
Ofta ute i det fria? Då kan myggnätsfunktion på skjutdörren vara bra att ha.

I hygienutrymmet finns duschmöjlighet, medan ett takfönster ombesörjer ventilationen. Vi noterar för övrigt ytterligare ett takfönster i fordonets bakre parti. Garderoben är placerad under kylskåpet och har måtten 87 x 40 x 45 centimeter (höjd/bredd/djup).

Det är naturligtvis luftburen värme som gäller och elektrisk golvvärme finns också. Färskvattentanken är skyddad mot frost och tro det eller inte, men vi noterar faktiskt också ett reservhjul. Hoppsan!

Sun Living V65 SL: Flexibel plåtis
Köksavdelning med kompressorkyl (ej med på bild).
Toalettutrymmet har duschmöjlighet.

I förarmiljön finns dubbla krockkuddar, farthållare, mörkläggningsgardin för framrutan och en Kenwoodstereo med multimediafunktion som inkluderar GPS. Automatlåda, ESP, Traction Control, Hill Descent och Speed Limiter tillhör sortimentet som man får köpa till. Detsamma gäller Isofix och en praktisk myggnätsfunktion för skjutdörren. Aluminium-fälgar är emellertid på sin plats. 

De är naturligtvis inga komponenter som höjer fordonets användarvänlighet, men ut-seendemässigt får exteriören en rejäl skjuts i rätt riktning.

Sun Living V65 SL: Flexibel plåtis
Rulla till toppen