Hobby Prestige 720 WQC: Smaka på det ljuva här i livet

Alla gillar inte tvärställd dubbelsäng, men faktum är att denna planlösning har gjort stor succé hos Hobby. Och det är en avdelning som imponerar.

Hobby Prestige 720 WQC: Smaka på det ljuva här i livet

Publicerad

Vad sägs om en mycket populär husvagn, modell större? Ett campingfordon som är ämnat för dem som vill ha guldkant på tillvaron. Vi kikar närmare på Hobby Prestige 720 WQC.

Dragbilen har tagit oss till Falkenberg vid Hallands västkust, där Ätran har sitt utlopp i Kattegatt. På ljuvliga Skrea Camping står den glänsande husvagnen och väntar på oss.

Husvagn & Camping är emellertid inte ensamma om att visa stort intresse för den tvåaxlade bjässen. En efter en tittar besökare in vid entrén med frågan "får man kika in". Vi ljuger inte när merparten av dem tog två kliv in och inledde blixtvisiten med ett åhhh eller ett wow – de flesta med koppling till den undersköna sittgruppen och det minst sagt sagolika köket.

Stor, snygg och hög komfort. Kan man begära mer?

Gott om plats i det vagnsbreda hygienutrymmet.

Vi börjar dock rundvandringen allra längst bak – för där finns nästa pärla. Ett vagnsbrett hygienutrymme som inte är inpressat mellan övriga bodelar är något som många husvagnscampare har på sin önskelista. Eftersom det är en fullbreddsvagn blir det dessutom gott om svängrum.

Fast vi hade förväntat oss mer än bara ett fönster vid toalett-stolen som vädring/ventilationsalternativ. I duschen saknar vi för övrigt en duschstång så att vi kan använda kabinen som torkrum.

Stången kan naturligtvis, enkelt och billigt, köpas på varuhuskedjor som har en våtrumsavdelning, och sedan appliceras. Men det hade inte skadat om den "vita pinnen" hade varit med från start.

Nästa anhalt blir sovrummet. Nej, det är inte överdrivet att kalla avdelningen för nattbruk för rum. 

I och med att sängen har justerbar huvudände frigörs massvis med utrymme vid den motsatta fotänden för enkel passage till och från wc/dusch. Läslamporna är av modell svanhals, vilket innebär att ljusbilden kan riktas optimalt. Bäddmadrassen visar sig vara en tjock rackare och "provligget" blir till belåtenhet. Ladduttag finns och likaså hyllor för bok, tidning, läsplatta eller annan förströelse.

Besökarna fick en wow-upplevelse när de såg köket.

Mellan den tvärställda bädden och köket noterar vi vagnens garderob (125 X 63 X 62 centimeter, höjd/bredd/djup) och linneskåp, som är av snarlik storlek. Dessutom finns det förvaringsskåp under dem som också sväljer en hel del persedlar. De allra mest skrymmande grejerna tar naturligtvis plats under sängen där även vattentanken är placerad.

Vid avdelningen för matlagningen är det som ett dansgolv, och det fast vi har med ett stort och välutrustat vinkelkök att göra. Luftigt är bara förnamnet! Spisen och köksfläkten på vårt testobjekt är tillval.

Men erkänn att just en "riktig" spis med kokplatta, ugn och grill känns lockande? Lägg till kryddhyllor, stor kyl/frys, högt utdragbart apoteksskåp och sist men inte minst Hobbys specialskafferi där livsmedlen "kommer till dig" när skåpdörren öppnas. Genomtänkt, genialiskt och i det närmaste oemotståndligt. Eller hur?

Dubbelaxlade 720 WQC.

Säger inte att vi har sparat det bästa till sist för åsikterna går alltid isär, beroende på vem man frågar och vad man är ute efter.

Det går däremot inte att förbise att sittgruppens komfort (var man än tar plats) är av mycket hög kaliber. Och ingen kan väl klaga på storleken när ett sjumannalag i fotboll kan slå sig ned utan att sitta på varandra. Även här finns de svanhalsliknande läslamporna. Det är för övrigt på detta ställe vi noterar vagnens enda USB-uttag, medan vanliga 230-uttag finns vid varje separat avdelning.

Jodå, det finns ytterligare ett plus i kanten. Något som en av besökarna poängterade: "Titta den har värmeelement vid instegsgarderoben också, något som vi som är vintercampare uppskattar enormt."

Kopplar upp mig och ser att 17 stycken Prestige 720 WQC har sålts i Sverige under 2020 – och fler lär det med all sannolikhet bli!

Nyhetsbrev

Få de senaste nyheterna från Husvagn & Camping direkt i din inkorg!


Första intryck

Senaste

Läs mer

  • Senaste
  • Mest läst
  • Mest kommenterat

Facebook

Följ Husvagn & Camping på Facebook

Tidningen för dig som har husvagn eller husbil

Prenumerera på Husvagn & Camping


Beställ din prenumeration online och få tillgång till allt material inklusive vår databas på över 500 tester.
I din prenumeration ingår även digital e-tidning här på sajten eller på din iPad och Android-platta.

6 nr för endast 349kr - klicka här

Campingkatalogen

1641 camping- och ställplatser, vilken är din favorit?

Här hittar du 607 fristående campingplatser och 707 ställplatser över hela Sverige. Här krävs inget campingkort för att övernatta. Du hittar även 327 campingplatser anslutna till SCR, Sveriges Camping- och Stugföretagares Riksorganisation.

Saknar vi din favoritcampingplats?
Tipsa oss!

Köp Campingkatalogen!
Få Campingkatalogen bekvämt hemskickad, köp här.

Jämtland
  • Husvagn & Camping 2021-05

  • Campingkatalogen 2021

  • Husvagn & Camping 2021-04

  • Husvagn & Camping 2021-03

  • Husvagn & Camping 2021-02

  • Husvagn & Camping 2021-01

  • Husvagn & Camping Nr 12 2020

Denna sajt drivs av Story House Egmont AB. Story House Egmont publicerar ett hundratal tidningar och webbplatser, däribland Hemmets Journal, Hus & Hem, Icakuriren, Vagabond, Kalle Anka och Bamse. Vi har även en omfattande verksamhet inom böcker, spel, aktivitetsprodukter och event, samt är snabbt växande inom e-handel och digitala marknadsföringstjänster. Story House Egmont är en del av den nordiska mediekoncernen och stiftelsen Egmont som varje år delar ut mer än 120 miljoner kronor för att hjälpa utsatta barn och ungdomar. Läs mer på www.storyhouseegmont.se.

Story House Egmont AB, Pyramidvägen 7, 16991 Solna, Tel: 08-692 01 00, Orgnr: 556046-9206