Hobby Prestige 720 WQC: Smaka på det ljuva här i livet

Alla gillar inte tvärställd dubbelsäng, men faktum är att denna planlösning har gjort stor succé hos Hobby. Och det är en avdelning som imponerar.

Hobby Prestige 720 WQC: Smaka på det ljuva här i livet

Publicerad

Vad sägs om en mycket populär husvagn, modell större? Ett campingfordon som är ämnat för dem som vill ha guldkant på tillvaron. Vi kikar närmare på Hobby Prestige 720 WQC.

Dragbilen har tagit oss till Falkenberg vid Hallands västkust, där Ätran har sitt utlopp i Kattegatt. På ljuvliga Skrea Camping står den glänsande husvagnen och väntar på oss.

Husvagn & Camping är emellertid inte ensamma om att visa stort intresse för den tvåaxlade bjässen. En efter en tittar besökare in vid entrén med frågan "får man kika in". Vi ljuger inte när merparten av dem tog två kliv in och inledde blixtvisiten med ett åhhh eller ett wow – de flesta med koppling till den undersköna sittgruppen och det minst sagt sagolika köket.

Stor, snygg och hög komfort. Kan man begära mer?

Gott om plats i det vagnsbreda hygienutrymmet.

Vi börjar dock rundvandringen allra längst bak – för där finns nästa pärla. Ett vagnsbrett hygienutrymme som inte är inpressat mellan övriga bodelar är något som många husvagnscampare har på sin önskelista. Eftersom det är en fullbreddsvagn blir det dessutom gott om svängrum.

Fast vi hade förväntat oss mer än bara ett fönster vid toalett-stolen som vädring/ventilationsalternativ. I duschen saknar vi för övrigt en duschstång så att vi kan använda kabinen som torkrum.

Stången kan naturligtvis, enkelt och billigt, köpas på varuhuskedjor som har en våtrumsavdelning, och sedan appliceras. Men det hade inte skadat om den "vita pinnen" hade varit med från start.

Nästa anhalt blir sovrummet. Nej, det är inte överdrivet att kalla avdelningen för nattbruk för rum. 

I och med att sängen har justerbar huvudände frigörs massvis med utrymme vid den motsatta fotänden för enkel passage till och från wc/dusch. Läslamporna är av modell svanhals, vilket innebär att ljusbilden kan riktas optimalt. Bäddmadrassen visar sig vara en tjock rackare och "provligget" blir till belåtenhet. Ladduttag finns och likaså hyllor för bok, tidning, läsplatta eller annan förströelse.

Besökarna fick en wow-upplevelse när de såg köket.

Mellan den tvärställda bädden och köket noterar vi vagnens garderob (125 X 63 X 62 centimeter, höjd/bredd/djup) och linneskåp, som är av snarlik storlek. Dessutom finns det förvaringsskåp under dem som också sväljer en hel del persedlar. De allra mest skrymmande grejerna tar naturligtvis plats under sängen där även vattentanken är placerad.

Vid avdelningen för matlagningen är det som ett dansgolv, och det fast vi har med ett stort och välutrustat vinkelkök att göra. Luftigt är bara förnamnet! Spisen och köksfläkten på vårt testobjekt är tillval.

Men erkänn att just en "riktig" spis med kokplatta, ugn och grill känns lockande? Lägg till kryddhyllor, stor kyl/frys, högt utdragbart apoteksskåp och sist men inte minst Hobbys specialskafferi där livsmedlen "kommer till dig" när skåpdörren öppnas. Genomtänkt, genialiskt och i det närmaste oemotståndligt. Eller hur?

Dubbelaxlade 720 WQC.

Säger inte att vi har sparat det bästa till sist för åsikterna går alltid isär, beroende på vem man frågar och vad man är ute efter.

Det går däremot inte att förbise att sittgruppens komfort (var man än tar plats) är av mycket hög kaliber. Och ingen kan väl klaga på storleken när ett sjumannalag i fotboll kan slå sig ned utan att sitta på varandra. Även här finns de svanhalsliknande läslamporna. Det är för övrigt på detta ställe vi noterar vagnens enda USB-uttag, medan vanliga 230-uttag finns vid varje separat avdelning.

Jodå, det finns ytterligare ett plus i kanten. Något som en av besökarna poängterade: "Titta den har värmeelement vid instegsgarderoben också, något som vi som är vintercampare uppskattar enormt."

Kopplar upp mig och ser att 17 stycken Prestige 720 WQC har sålts i Sverige under 2020 – och fler lär det med all sannolikhet bli!

 • Hobby Maxia 495 UL: Premiumkänsla!

  Hobby Maxia 495 UL: Premiumkänsla!

  Det blir endast två modeller i inledningsskedet. Fast det är inte så bara. Maxia är en sprillans ny serie från Hobby och den är fylld med premiumkänsla.

  Första intrycket Anders Wallsten, 2022-05-19 07:35

 • Bürstner Copa C 500 Active: Flexibel familjevan

  Bürstner Copa C 500 Active: Flexibel familjevan

  Plåtisar i all ära. Fast vill ni ha ett ännu mindre campingfordon som samtidigt ska agera personbil, ja då kan Bürstners charmiga Copa C 500 Active vara ett hett alternativ.

  Första intrycket Anders Wallsten, 2022-05-16 07:08

 • Knaus Südwind 460 EU: Nätt 60-åring i fräck skrud

  Knaus Südwind 460 EU: Nätt 60-åring i fräck skrud

  1962 lanserade Knaus sin första Südwind. Således har vi med en 60-årsjubilar att göra. Vi har valt att titta på en av de små vagnarna som har en klassisk och mycket omtyckt planlösning – 460 EU.

  Första intrycket Anders Wallsten, 2022-05-10 06:29

 • Weinsberg Caracito 450 FU: Bara el såklart!

  Weinsberg Caracito 450 FU: Bara el såklart!

  Okomplicerad och utan gasol. Weinsberg CaraCito som bara drivs med el känns verkligen rätt i tiden. Det kan även konstateras att ingen av de fem olika modellerna gör några större hål i plånboken. Vi har kikat på 450 FU med planlösningen U-sittgrupp och fransk säng.

  Första intrycket Anders Wallsten, 2022-04-25 07:05

 • Pilote P696U: Liten och ändå stor

  Pilote P696U: Liten och ändå stor

  Franska tillverkare kan det där med att trolla. I alla fall med husbilar. För att få ett litet campingfordon på under sju meter att bli stort krävs nämligen ingenjörskonst på hög nivå. I detta fall handlar det om Pilote P696U.

  Första intrycket Anders Wallsten, 2022-04-21 07:49

 • Dethleffs Alpa 7820-2: Lyxigt för två

  Dethleffs Alpa 7820-2: Lyxigt för två

  En husbil byggd för två personer. Då betyder det väl ett litet, smidigt och behändigt fordon? Så borde det kanske vara, men inte inom serien Dethleffs Alpa – för där är hela kvintetten husbilar resliga av sig.

  Första intrycket Anders Wallsten, 2022-04-19 07:20

 • Adria Alpina 583 LP: Redo för en vargavinter

  Adria Alpina 583 LP: Redo för en vargavinter

  Sveriges mest sålda husvagnsmärke de senaste åren. Egentligen behöver man inte säga mer än så. Det talar sitt tydliga språk. Adria är både designade och utrustade för högsta möjliga prestanda till bästa tänkbara pris. Denna gång utför vi en "favorit i repris" då vi åter sätter tänderna i en Alpina 583 LP.

  Första intrycket Anders Wallsten, 2022-04-05 07:39

 • Malibu I 490 LE: Stiligt syskon

  Malibu I 490 LE: Stiligt syskon

  Klart och tydligt står det Malibu – a company of Carthago på karossidan bredvid entrédörren. När vi stiger in blir det synnerligen uppenbart att det här är ett varumärke som förpliktar och det klarar denna husbil med bravur.

  Första intrycket Anders Wallsten, 2022-03-15 07:02

 • Knaus Südwind 500 FU: Ikonisk 60-åring

  Knaus Südwind 500 FU: Ikonisk 60-åring

  Visst, det var Schwalbennest (Svalboet) som lanserades allra först av Knaus 1961. Året efter kom Südwind som i allra högsta grad lever vidare som en av de mest ledande modellserierna i husvagnsbranschen – alla varumärken inkluderade.

  Första intrycket Anders Wallsten, 2022-03-11 07:06

 • Hymer ML-T 570 Crossover: Grovmönstrat äventyr

  Hymer ML-T 570 Crossover: Grovmönstrat äventyr

  Hymer ML-T 570 Crossover är inte bara en udda husbil. Den är kaxigast i klassen och inbjuder till något som de konventionella husbilarna aldrig kommer att mäkta med – ett äventyr även vid sidan av vägen!

  Första intrycket Anders Wallsten, 2022-03-03 06:19

 • Dethleffs C´Joy 480 FSH: Prispressad serie

  Dethleffs C´Joy 480 FSH: Prispressad serie

  Finnes: Välrenommerat varumärke. Synnerligen prisvänlig vagn. Låg vikt. Fem olika skepnader. Sökes: Nytillkomna campare som inte vill offra en halv förmögenhet på en sprillans ny husvagn.

  Första intrycket Anders Wallsten, 2022-03-01 07:40

 • Weinsberg CaraCore 700 MEG: Specialbyggd!

  Weinsberg CaraCore 700 MEG: Specialbyggd!

  Är verkligen Weinsberg ett instegsmärke? Svaret blir nog både ja och nej, beroende på vem eller vilka man frågar. Pratar vi koncernspråk och syskonen Knaus och Tabbert, blir svaret naturligtvis ja. När Husvagn & Camping kikar på helintegrerade CaraCore 700 MEG lutar det betydligt mer åt ett nej.

  Första intrycket Anders Wallsten, 2022-02-11 08:45

 • Sunlight Cliff 600 RT Adventure: Vanlife de Luxe

  Sunlight Cliff 600 RT Adventure: Vanlife de Luxe

  Sunlight må vara ett varumärke som prismässigt ingår i kategorin "något billigare". Men när vi sätter tänderna i deras Cliff 600 RT Adventure Edition med pop-up-tak blir vi en smula förvånade. Det har nämligen inte snålats in på en enda pinal.

  Första intrycket Anders Wallsten, 2022-02-09 07:06

 • Caravelair Artica 542: Made in France

  Caravelair Artica 542: Made in France

  En trotjänare gör nu en spännande entré på den svenska husvagnsmarknaden – Caravelair. Vi åkte ut till Mobilen Stockholm och satte tänderna i modellen Artica 542.

  Första intrycket Anders Wallsten, 2022-02-07 08:45

 • Polar 650 BSA Selected: Made in Norrland 2.0

  Polar 650 BSA Selected: Made in Norrland 2.0

  Du bor lika bra som alltid. Nu har emellertid Polars exteriör fått en skjuts i modern riktning. Detta via en närmast pampig bakgavel som automatisk för tankarna till husbilar i Liner-segmentet.

  Första intrycket Anders Wallsten, 2022-02-02 07:44

Nyhetsbrev

Få de senaste nyheterna från Husvagn & Camping direkt i din inkorg!


Första intryck

Senaste

Läs mer

 • Senaste
 • Mest läst
 • Mest kommenterat

Facebook

Följ Husvagn & Camping på Facebook

Tidningen för dig som har husvagn eller husbil

Prenumerera på Husvagn & Camping


Beställ din prenumeration online och få tillgång till allt material inklusive vår databas på över 500 tester.
I din prenumeration ingår även digital e-tidning här på sajten eller på din iPad och Android-platta.

6 nr för endast 349kr - klicka här

Campingkatalogen

1701 camping- och ställplatser, vilken är din favorit?

Här hittar du 638 fristående campingplatser och 760 ställplatser över hela Sverige. Här krävs inget campingkort för att övernatta. Du hittar även 303 campingplatser anslutna till SCR, Sveriges Camping- och Stugföretagares Riksorganisation.

Saknar vi din favoritcampingplats?
Tipsa oss!

Köp Campingkatalogen!
Få Campingkatalogen bekvämt hemskickad, köp här.

Jämtland
 • Husvagn & Camping 2022-06

 • Husvagn & Camping 2022-05

 • Campingkatalogen 2022

 • Husvagn & Camping 2022-04

 • Husvagn & Camping 2022-03

 • Husvagn & Camping 2022-02

 • Husvagn & Camping 2022-01

Denna sajt drivs av Story House Egmont AB. Story House Egmont publicerar ett hundratal tidningar och webbplatser, däribland Hemmets Journal, Hus & Hem, Icakuriren, Vagabond, Kalle Anka och Bamse. Vi har även en omfattande verksamhet inom böcker, spel, aktivitetsprodukter och event, samt är snabbt växande inom e-handel och digitala marknadsföringstjänster. Story House Egmont är en del av den nordiska mediekoncernen och stiftelsen Egmont som varje år delar ut mer än 120 miljoner kronor för att hjälpa utsatta barn och ungdomar. Läs mer på www.storyhouseegmont.se.

Story House Egmont AB, Pyramidvägen 7, 16991 Solna, Tel: 08-692 01 00, Orgnr: 556046-9206