Hymber B-ML I 880: För finsmakare

Publicerad: 2020-12-11   Uppdaterad: 2023-04-18

Tillhör du klientelet gourmander som går du igång på tryffel och champagne? Då kommer du att älska Hymers nya flaggskepp – B-ML I 880.

I husbilsbranschen har inredning och boendekomfort utvecklats från år till år, både med stil och med finess samt i ett rasande tempo, allt medan själva bilens uppgraderingar mer eller mindre har stått stilla. När man har jämfört husbilar med personbilar har man snart märkt att våra kära mobila campingfordon har varit åratal efter i utveckling. Fram till i fjol.

Nu börjar det hända grejer och husbilarna kryper allt närmare, även om det fortfarande är mil till att de är jämbördiga med våra vardagsfordon.

Hymber B-ML I 880: För finsmakare
Här känner man sig som en riddare runt det runda bordet. Och visst är bordsskivans ytterkant av äkta trä.
Hymber B-ML I 880: För finsmakare
Stilrent, elegant och samtidigt extremt användarvänligt med ugn, grill och stor kyl.

En stor del av denna förvandling står helt klart Mercedes för. Inte något ont om vare sig Fiat, Ford eller de franska tillverkarna, men Mercedes är Mercedes och då spelar det ingen roll om det är en person- eller husbil. Kvalitet är kvalitet, oavsett modell, storlek eller form.

Det finns en mängd förklaringar varför B-ML I 880 älskas av många. Skådespelaren Mikael Persbrandt har ett exemplar och när vi frågade artisten Andreas Johnson (har bland annat medverkat i Melodifestivalen vid sju tillfällen) vad som var det värsta med den här husbilen svarade han: att jag måste lämna tillbaka den till ägaren. Bra betyg va?

Vrida om nyckeln går inte, ty vi har med ett nyckellöst system att göra. Framtiden är här. Susar iväg från Hymer Center i Örebro. Och vi menar verkligen susar! Husbilen är nästan på pricken nio meter lång men den fullkomligen flyter fram som om den var ett transportmedel i en framtida sciencefictionfilm.

Hymber B-ML I 880: För finsmakare
Förarmiljön är lika ljuvlig som i en premiumpersonbil.

Vid första trafikljuset noterar vi automatisk stopp/startfunktion. Att ASR (antispinn), ESP (antisladd) och EBV (elektronisk bromskraftfördelning) är med oss på resan känns tryggt.

Sedan kommer grädden på moset i alla dessa hjälpfunktioner som följer med en  Mercedes. Tänker närmast på säkerhetskomponenterna i form av sidvind-, aktiv broms-, körljus- och avståndsassistans. 

Det är nästan så att vi kan gå bak och lägga oss, och låta autopiloten sköta resten.

Hymber B-ML I 880: För finsmakare
Komforthöjande tallriksfjädrar i båda sängarna.

Ska vi nöja oss där? Nja, inte riktigt. Det bör nämligen informeras om att följande detaljer/komponenter också finns tillgängliga: elektronisk parkeringsbroms, ramförlängning (vilket ger hela 450 kg lastvikt i garaget), förstärkt framaxel, aluminiumfälgar med allrounddäck för åretruntbruk, dimstrålkastare med halogenlampor, stolsvärme, instrumentpanel med MBUX 10,25-tums pekskärm inkluderat navigator, två USB-laddningsstationer och trådlös laddningsfunktion av mobiltelefon. Så här kan vi hålla på länge.

Det interiöra berör faktiskt lika mycket som bilen gör. Här går modern design, med ett elegant möbelkoncept, hand i hand med högsta kvalitet. Varje detalj känns lika omhändertagande som en omsorgsfull mor är mot sina älskade barn.

Hymber B-ML I 880: För finsmakare
Spegeln i hygienutrymmet vittnar om att det finns varma handdukar dygnet runt. Separat duschrum (bilden t.h.) som kan användas som torkrum. Det finns även utedusch i garaget.
Hymber B-ML I 880: För finsmakare
Höga långbäddar diggas skarpt av många för det betyder stor lastförmåga i ett garage.

Sängarna har både komforthöjande tallriksfjädrar och flerzons kallskummadrasser. Dynkonceptet Duo-Core bör också lyftas fram då det har ett genomarbetat system som kallas Lounge Comfort, vilket skonar ryggen via två olika skummaterial. Naturligtvis finns det stämningsbelysning i flera olika nivåer.

Vilka lösningar eller enskilda produkter vi än talar om är de kvalitetsstämplade med stort K. Vi skulle kunna räkna upp massvis med så kallade plus i kanten, för med handen på hjärtat går det att skriva spaltmeter om B-ML I 880. 

Vi rekommenderar istället att ni tittar in hos er lokala Hymeråterförsäljare. Det här är nämligen ett fordon man ska se och lära känna, inte bara läsa om. Visst, två miljoner är mycket pengar. Fast inte om man är en finsmakare som vill ha det bästa här i livet.

Hymber B-ML I 880: För finsmakare
Rulla till toppen