Klaus Live I 700 MEG: Fulländad form

Klaus Live I 700 MEG: Fulländad form

Publicerad

Många finesser, hypermodern design, högkvalitativa funktioner och prestanda utöver det vanliga. Vi har tittat till Knaus L!VE I 700 MEG, en serie som är ny för år 2020 och som får en storebror till 2021 i en 900-version.

Än så länge är det lätt att hålla isär dem. Ty L!VE I finns bara i tre skepnader – 650, 700 och 900 där alla har bokstavstillägget MEG.

Vi har kikat på mellanstorleken 700, som kom 2020. Den har kök och hygienutrymme på motsatta sidan jämfört med 650-modellen. Under inledningen av 2021 kommer vi även att kika närmare på det senaste tillskottet (900-modellen).

Men låt oss inte gå händelserna i förväg, utan vi håller oss här och nu.

Långbäddar är fortfarande mycket populärt på den svenska marknanden.

Toa och separat duschkabin.

Grundutrustningen är diger på en L!VE, men mycket vill som många känner till ha mer. Samtidigt är det nog ytterst få som gråter över att 140 hästkrafter, manuell växellåda och Truma Combi 6E fick ge vika för ytterligare 40 kusar, en niostegad automat och Aldes vattenburna centralvärme.

Som ni förstår blev provturen en ljuvlig sådan. Säkerhetskomponenterna ESP, Hill Holder, dubbla krockkuddar och Traction + är på plats och likaså farthållare och en ratt som inkluderar radiokontroll. 

Ni som ännu inte har testat Fiats nya automatlåda – gör det! Det är en extremt stor förbättring mot föregångaren, som enligt oss var både tjurig, stötig och inte alltid så värst tillmötesgående.

Det enda negativa i den annars magnifika uppgraderingen ska i sådana fall vara prishöjningen. Vi fortsätter utvändigt och noterar lastluckor på båda sidor – praktiskt. 

I sedvanlig ordning finns det även en separat lucka för el och vatten. Ett plus i kanten får Knaus då deras nya fordon från och med i år är utrustade med vattenreningssystemet BWT (Best Camp Mini).

Reglerbart bort ger bra med plats.

Behändigt vinkelkök.

Innan vi lämnar det exteriöra kan vi inte motstå att göra tummen upp för deras baklyktor – Cateye – som likt vissa premiumpersonbilar har "rinnande belysningsfunktion". Både elegant och synligt på långt avstånd. Två flugor …, ja ni vet! 

I 99 fall av 100 är campingfordon smart konstruerade, det håller säkerligen de flesta med om. Att på bara några ynka kvadratmeter få till ett fullgott boende året om är bevis nog. Sedan finns det ytterligare 
fiffiga idéer med stort F. Tänkte ta upp två av dem.

Personligen är jag inget fan av att ha garderob under de höga singelbäddarna. Att som gammal man tvingas ned på knä för att fria är tufft, att bara hämta dagligt ombyte i form av en skjorta är än värre.

Men i denna husbil blir jag glad i hela kroppen då det visar sig att man kan fälla upp fotänden på sängarna och på så vis komma åt kläderna från ovansidan.

Fler än två som ska sova i husbilen? Det löser man via en nedfällbartaksäng.

Nå kläderna ovanifrån!

Den andra smarta lösningen vi gillar är det dolda tv-skåpet bakom den bältade soffan. Enkelt men ändå genialiskt.

På tal om soffa så är det faktiskt plural som gäller. Den andra löper längs med karossen bakom passagerarsätet och mäter 90 centimeter. Bordskivan är formad som en hockeyrink, har teleskopben samt är skjutbart. 

Samtliga överskåp är utrustade med soft close. 

Bredvid det tämligen lilla vinkelköket noterar vi en ugn ovanför den nya kylen från Dometic som kan öppnas från båda håll. Skafferiet under diskbänken är så djupt att vi sätter ett frågetecken för det – vad göra om en livsmedelsförpackning hamnar allra längst in? En annan sak att fundera över, fast på ett roligare vis, är extragarderoben. 

Vi nämner extra eftersom den bara visar sig vara dussinet centimeter bred. För kostymen och/eller klänningen? Det sistnämnda är inget jag retar mig på, tvärtom. Det smala klädförrådet fyller säkerligen sin funktion när man väl kommer underfund med vad det är bäst lämpat för.

Cateye Evolution med "rinnande" bakljusfunktion.

Nyhetsbrev

Få de senaste nyheterna från Husvagn & Camping direkt i din inkorg!


Första intryck

Senaste

Läs mer

  • Senaste
  • Mest läst
  • Mest kommenterat

Facebook

Följ Husvagn & Camping på Facebook

Tidningen för dig som har husvagn eller husbil

Prenumerera på Husvagn & Camping


Beställ din prenumeration online och få tillgång till allt material inklusive vår databas på över 500 tester.
I din prenumeration ingår även digital e-tidning här på sajten eller på din iPad och Android-platta.

6 nr för endast 349kr - klicka här

Campingkatalogen

1672 camping- och ställplatser, vilken är din favorit?

Här hittar du 609 fristående campingplatser och 733 ställplatser över hela Sverige. Här krävs inget campingkort för att övernatta. Du hittar även 330 campingplatser anslutna till SCR, Sveriges Camping- och Stugföretagares Riksorganisation.

Saknar vi din favoritcampingplats?
Tipsa oss!

Köp Campingkatalogen!
Få Campingkatalogen bekvämt hemskickad, köp här.

Jämtland
  • Husvagn & Camping 2021-07

  • Husvagn & Camping 2021-06

  • Husvagn & Camping 2021-05

  • Campingkatalogen 2021

  • Husvagn & Camping 2021-04

  • Husvagn & Camping 2021-03

  • Husvagn & Camping 2021-02

Denna sajt drivs av Story House Egmont AB. Story House Egmont publicerar ett hundratal tidningar och webbplatser, däribland Hemmets Journal, Hus & Hem, Icakuriren, Vagabond, Kalle Anka och Bamse. Vi har även en omfattande verksamhet inom böcker, spel, aktivitetsprodukter och event, samt är snabbt växande inom e-handel och digitala marknadsföringstjänster. Story House Egmont är en del av den nordiska mediekoncernen och stiftelsen Egmont som varje år delar ut mer än 120 miljoner kronor för att hjälpa utsatta barn och ungdomar. Läs mer på www.storyhouseegmont.se.

Story House Egmont AB, Pyramidvägen 7, 16991 Solna, Tel: 08-692 01 00, Orgnr: 556046-9206