Adria Adora 613 PK: Flirtar med tonårsfamiljen

Publicerad: 2021-01-14   Uppdaterad: 2023-04-18

När barnen växer upp och blir tonåringar kan det vara svårt att locka dem att följa med mamma och pappa på semester. Kanske måste man fresta med en ny iPhone eller varför inte Adrias nya Adora 613 PK – en modell som verkligen flirtar med familjer som har tonårsbarn.

Adria Adora 613 PK: Flirtar med tonårsfamiljen

Adora är den husvagnsserie från Adria som allra mest har blivit ombesörjd med uppdateringar och uppgraderingar inför modellåret 2021.

Totalt omfattas Adora av nio olika modeller i ett brett spann av planlösningar. 613 PK tillhör storleksmässigt familjens mellanskikt och precis som syskonen 573 PT, 673 PK och 753 UK handlar det om en barnkammarvagn, även om vi skulle vilja inflika ordet ”tonåringar” i vårt testobjekt. Något vi ska återkomma till.

Vad är då nytt för i år? Om vi börjar exteriört har karossen fått en stilfull, grafisk strajpning med ett modernt kulörspråk. Den främre väggen har ett nytt panoramafönster som linjerar med karossen. Vid rangeringshandtagen sitter nu aerodynamiska vinddiffusorer (framtagna tillsammans med flygindustrin) som möjliggör en stabilare färd och lägre bränsleförbrukning.

Adria Adora 613 PK: Flirtar med tonårsfamiljen
Fransk säng med EvoPore-madrass och justerbar huvudände.
Adria Adora 613 PK: Flirtar med tonårsfamiljen
Tillsammans med flygindustrin har Adria tagit fram Airflow som är aerodynamiska vinddiffusorer.

På karossidorna har det tillkommit en annan tältprofil för enklare installation medan bakgaveln har fått integrerade multifunktionella LED-bakljus. 

Interiört har den slovenska tillverkaren arbetat febrilt med att få till en atmosfär som går hand i hand med hemmakänsla – och de har sett över såväl det estetiska som det funktionella.

Vi pratar om klassisk inredning med mjuka linjer där möbelmodulerna håller hög hantverksnivå och de konkava överskåpluckorna visar prov på design i den högre skolan. Tittar vi till praktiska detaljer bör det omnämnas att EvoPore-madrass är på sin plats och det in- och utfällbara handfatet i hygienutrymmet likaså.

Belysningen har genomgående dimfunktion och köket är nu utrustat med fler förvaringslådor. Exteriört har lastluckorna gjorts större medan entrédörren är lite bredare. Sedan har vi det där med den boendeanpassade ytan i vagnens bakparti.

Adria Adora 613 PK: Flirtar med tonårsfamiljen
Dusch och ett platsbesparande handfat.
HÖGER: Den nedre bädden kan även bli 115 cm bred.

Det spelar ingen roll om det handlar om små- eller tonårsbarn, den här sektionen kommer att fungera lika bra för båda kategorier. Kort beskrivet är det en ytterst flexibel avdelning som är en sittgrupp, ett caféliknande utrymme med ett borttagbart bord och en sovplats för två på en och samma gång. Till och med för en förstagångare går det på under minuten att förvandla sittplatserna till en enhet för horisontellt nattbruk.

Som plus i kanten kan det även nämnas att den nedre bäddplatsen blir hela 115 centimeter bred. Det går alltså att sova två där. Här noterar vi även hyllor för diverse småpryttlar, dubbla tv-fästen, samt tak- och panoramafönster.

I den stora sittgruppen, som är centralt placerad i vagnen, är det inte bara tomt under soffdynorna. Det går även att nå viss packning från ytterändorna av soffan eftersom de har skåpöppningsbar funktion i riktning mot köket.

Adria Adora 613 PK: Flirtar med tonårsfamiljen
Vi lyfter på hatten för apoteksskåp och mikrovågsugn.

Vi gillar även apoteksskåpet i köket och instegsgarderoben som har en hänghöjd från närapå golv till tak. Vidare är det praktiskt att det finns möjlighet att skapa ett torkrum på wc samt att det finns dubbla garderober att tillgå (vi har trots allt med en barnkammarvagn att göra). 

En annan nyhet som är värd att slå ett slag för är applikationen Adria MACH (tillval) som styr belysning, värme och andra viktiga nyckelfunktion på distans.

När vi ändå är inne på multimedialösningar kan vi berätta att ett nytt högkvalitativt ljudsystem, blåtandförstärkare samt USB-uttag i både vardags- och sovrummet ingår i grundutrustningen.

Adria Adora 613 PK: Flirtar med tonårsfamiljen
Rulla till toppen