Rapido C55: Smal med bred repertoar

Rapido C55: Smal med bred repertoar

Publicerad

En ny dimension – en smidig och smärt sådan. När Rapido lanserar sin nya serie C gör de det med besked. De nya fordonen är i och för sig smala, men de bjuder på en bred repertoar.

C55 är den mellanstora modellen.

C55, C56 och C86 heter trion nyheter från Rapido. Vi har kikat på modellen i mellanstorlek som besynnerligt nog är C55. Inte direkt logiskt att den är 73 centimeter längre än C56, men så är fallet.

Sovalternativen är olika i de tre varianterna. Medan vårt testobjekt är försett med höga långbäddar har C56  fransk säng och C86 en dubbelsäng. Nog om dess syskon.

Medan övriga husbilserier inom Rapido är 235 centimeter breda utvändigt är C-modellerna bara 217 centimeter. Omvandlar vi siffrorna från exteriört till interiört innebär det att syskonmodellerna faktiskt är en centimeter bredare invändigt än vad C-trojkan är utvändigt.

Stor bordsskiva för bespisning och det här är bara halva. Bra vid passage till/från hytten.

Håll med om bakgaveln har ett linerliknande utseende?

Trångt? Nej, inte nämnvärt. I varje fall infinner sig inte känslan av begränsat utrymme när vi gästar bodelen. Och vi var inte ensamma om att önska inspektera denna husbil.

Precis som när vi testade husvagnen Hobby Prestige 720 WQC någon vecka tillbaka, var det en likvärdig rusning efter C55.

Under det öppna huset hos återförsäljaren Lindströms Husvagnar & Husbilar i Enköping fick vi vid en handfull tillfällen lämna plats för ivriga och potentiella köpare. Ska med andra ord bli spännande att se hur just denna modellserie kommer att påverka försäljningssiffrorna.

Dessa är i och för sig redan på en hög nivå för den franska husbilstillverkaren. I skrivande stund är de femma i den svenska registreringsstatistiken och det säger väl en hel del om dess popularitet.

Hygienutrymmet som det ser ut när wc och handfat används.

Vrid handfatsväggen och en duschkabin uppstår.

Priset är tämligen modest – i grundutförandet. Nu steg siffrorna med nästan en hundring eftersom motorn hade uppgraderats med ett tjog hästkrafter och den manuella växellådan hade ersatts med automat.

Vi har sagt det förut, men det tål nog att upprepas. Har ni inte provkört en husbil med Fiats nya automatlåda, så gör det. Den går inte ens att jämföra med förlagan – så stor skillnad handlar det om.

På plats bakom ratten noterar vi en Apple CarPlay-skärm, multimedia med radio/cd, farthållare, höj- och sänkbara säten, uppvärmda elbackspeglar samt Traction +.

Efter ett snabbt varv runt fordonet adderar vi användarvänliga beståndsdelar som stödben, backkamera och Truma DuoControl (dock finns det bara utrymme för en gasolflaska). Garaget har lastluckor på båda karossidorna och där finns elcentralen, gasolutrymmet, batterierna, utedusch och lastöglor.

Även interiört finns en mängd praktiska lösningar som kommer att göra husbilssemestern synnerligen bekväm.

Ett exempel på det är den uppvikbara fotänden på sängarna, vilket gör det enkelt att komma åt viss packning och garderob ovanifrån.

Välutrustad köksdel. HÖGER: Gott om förvaringsyta.

En annan finurlig grej, där vi pratar platsbesparande med stort P, är den vridbara väggen i hygienutrymmet som förvandlar wc och handfat till ett stort dusch-utrymme – och det sker på fem röda! Bäddbreddningen är en annan bra lösning om herr och fru föredrar dubbelsängsalternativ före att ligga en meter ifrån varandra.

Vi bör även nämna den vikbara bordsskivan vid sittgruppen som är utomordentlig fiffig att ta till när man ska förflytta sig till/från hytten. Om flertalet grannar på ställ- eller campingplatsen vill kika in på en kopp kaffe finns även ett femte säte att tillgå alldeles intill entrén. 

Som ni märker har fransoserna tänkt till och det gör inte saken sämre att designarbetet i sedvanlig ordning består av en stilren och modern elegans.

 • Polar 620 LB VK Edition: Michelinartad stjärnglans

  Polar 620 LB VK Edition: Michelinartad stjärnglans

  Polar är på väg att krossa fjolårets resultat för sålda husvagnar. Och egentligen är det inte så underligt. I ståndaktig stil fortsätter de att producera högkvalitativa husvagnar där man nästan kan dra en parallell till en eller två Michelinstjärnor för en gourmetkrog. Det är i den divisionen Polar spelar.

  Första intrycket Anders Wallsten, 2021-02-18 06:57

 • McLouis MC4 273: Italiensk prisattack

  McLouis MC4 273: Italiensk prisattack

  Generalagenten Autohallen lägger i nästa växel och går på offensiven gällande varumärket McLouis. Nya 200-serien kommer nämligen att kosta endast 649 000 kronor, fast utrustningspaketet all inclusive ingår.

  Första intrycket Anders Wallsten, 2021-02-16 07:51

 • Knaus Südwind Scandinavian Selection 650UDF: För skandinaviskt bruk

  Knaus Südwind Scandinavian Selection 650UDF: För skandinaviskt bruk

  Det finns en mängd välutrustade husvagnar. Och sedan finns det en och annan tillverkare som tar ut svängarna än mer. Bland dessa kvalificerar sig Knaus med serien Südwind Scandinavian Selection.

  Första intrycket Anders Wallsten, 2021-02-12 07:44

 • Carado A132: Liten med stor potential

  Carado A132: Liten med stor potential

  Kan du tänka dig en husbil under sex meter med två riktiga sängar? När du sedan får reda på att den bara kostar 576 000 kronor i sitt grundutförande börjar man nästa tro att det är ett skämt. Men så är icke fallet – för Carado A132 finns i allra högsta grad.

  Första intrycket Anders Wallsten, 2021-02-10 08:05

 • Weinsberg Caracito 390 QD: Ladda med el!

  Weinsberg Caracito 390 QD: Ladda med el!

  Weinsbergs serie CaraTwo utgår och ersätts av en lättdragen, prispressad och enbart eldriven kvintett som heter CaraCito. Jo, ni läste rätt. Ingen gasol – bara eldrift.

  Första intrycket Anders Wallsten, 2021-01-26 07:59

 • VW California Ocean 6.1: Kejsarens nya kläder

  VW California Ocean 6.1: Kejsarens nya kläder

  En gång i tiden var Folkabussen det mest hippa man kunde ha i campingväg. Men det var då och sedan länge gäller andra fordonstyper. Nu gör emellertid Volkswagen California comeback med campingutrustade Ocean 6.1.

  Första intrycket Anders Wallsten, 2021-01-19 07:08

 • Affinity by Kabe: Släktskap man kan lita på

  Affinity by Kabe: Släktskap man kan lita på

  Affinity by Kabe är precis vad den heter. Ett släktband, skapat av Kabe. Fast det kompakta fordonet är inte tillverkat i Tenhult, utan i Polen. Vad är då Affinity? Jo, en unik och nyskapande plåtis som är en "riktig" husbil på en och samma gång. Sug på den karamellen!

  Första intrycket Anders Wallsten, 2021-01-18 07:25

 • Adria Adora 613 PK: Flirtar med tonårsfamiljen

  Adria Adora 613 PK: Flirtar med tonårsfamiljen

  När barnen växer upp och blir tonåringar kan det vara svårt att locka dem att följa med mamma och pappa på semester. Kanske måste man fresta med en ny iPhone eller varför inte Adrias nya Adora 613 PK – en modell som verkligen flirtar med familjer som har tonårsbarn.

  Första intrycket Anders Wallsten, 2021-01-14 07:59

 • Klaus Live I 700 MEG: Fulländad form

  Klaus Live I 700 MEG: Fulländad form

  Många finesser, hypermodern design, högkvalitativa funktioner och prestanda utöver det vanliga. Vi har tittat till Knaus L!VE I 700 MEG, en serie som är ny för år 2020 och som får en storebror till 2021 i en 900-version.

  Första intrycket Anders Wallsten, 2020-12-18 07:15

 • Kabe Safir 600 TDL KS: Exklusiv ädelsten

  Kabe Safir 600 TDL KS: Exklusiv ädelsten

  Att döpa husvagnar till Diamant eller Briljant är att pränta in sitt signum. Kabe tillverkade inga dussinvagnar förr, och gör det inte nu heller. De står fortfarande för top-of-the-line, vilket visar sig i testade Safir 600 TDL KS.

  Första intrycket Anders Wallsten, 2020-12-16 07:02

 • Hymber B-ML I 880: För finsmakare

  Hymber B-ML I 880: För finsmakare

  Tillhör du klientelet gourmander som går du igång på tryffel och champagne? Då kommer du att älska Hymers nya flaggskepp – B-ML I 880.

  Första intrycket Anders Wallsten, 2020-12-11 07:46

 • CI Magis Plus 65 XT: Snyggast i klassen

  CI Magis Plus 65 XT: Snyggast i klassen

  Caravan International, eller CI som det benämns i var mans mun, är ett varumärke som präglas av italiensk design när den är som allra bäst. Vi har kikat närmare på den halvintegrerade modellen Magis Plus 65 XT.

  Första intrycket Anders Wallsten, 2020-12-09 07:31

 • Hobby Prestige 720 WQC: Smaka på det ljuva här i livet

  Hobby Prestige 720 WQC: Smaka på det ljuva här i livet

  Vad sägs om en mycket populär husvagn, modell större? Ett campingfordon som är ämnat för dem som vill ha guldkant på tillvaron. Vi kikar närmare på Hobby Prestige 720 WQC.

  Första intrycket Anders Wallsten, 2020-12-07 07:12

 • Sun Living V65 SL: Flexibel plåtis

  Sun Living V65 SL: Flexibel plåtis

  Det senaste året har det hänt en hel del inom kompakthusbilsindustrin. Från att plåtisarna länge har varit tämligen konventionella finns det nu en uppsjö av versioner där tillverkarna har tänkt utanför boxen. Sun Living V65 SL är en de spännande modellerna.

  Första intrycket Anders Wallsten, 2020-11-16 07:15

 • Adria Matrix Axess 520 ST: Liten husbil – stort nöje

  Adria Matrix Axess 520 ST: Liten husbil – stort nöje

  Vad sägs om en husbil i kompaktformat, fast ändå ingen plåtis? Låter det spännande och intressant, kolla då in Adria Matrix Axess 520 ST.

  Första intrycket Anders Wallsten, 2020-11-11 07:23

Nyhetsbrev

Få de senaste nyheterna från Husvagn & Camping direkt i din inkorg!


Första intryck

Senaste

Läs mer

 • Senaste
 • Mest läst
 • Mest kommenterat

Facebook

Följ Husvagn & Camping på Facebook

Tidningen för dig som har husvagn eller husbil

Prenumerera på Husvagn & Camping


Beställ din prenumeration online och få tillgång till allt material inklusive vår databas på över 500 tester.
I din prenumeration ingår även digital e-tidning här på sajten eller på din iPad och Android-platta.

6 nr för endast 349kr - klicka här

Campingkatalogen

1628 camping- och ställplatser, vilken är din favorit?

Här hittar du 605 fristående campingplatser och 698 ställplatser över hela Sverige. Här krävs inget campingkort för att övernatta. Du hittar även 325 campingplatser anslutna till SCR, Sveriges Camping- och Stugföretagares Riksorganisation.

Saknar vi din favoritcampingplats?
Tipsa oss!

Köp Campingkatalogen!
Få Campingkatalogen bekvämt hemskickad, köp här.

Jämtland
 • Husvagn & Camping 2021-03

 • Husvagn & Camping 2021-02

 • Husvagn & Camping 2021-01

 • Husvagn & Camping Nr 12 2020

 • Husvagn & Camping 2020-11

 • Husvagn & Camping 2020-89

 • Husvagn & Camping 2020 -10

Denna sajt drivs av Story House Egmont AB. Story House Egmont publicerar ett hundratal tidningar och webbplatser, däribland Hemmets Journal, Hus & Hem, Icakuriren, Vagabond, Kalle Anka och Bamse. Vi har även en omfattande verksamhet inom böcker, spel, aktivitetsprodukter och event, samt är snabbt växande inom e-handel och digitala marknadsföringstjänster. Story House Egmont är en del av den nordiska mediekoncernen och stiftelsen Egmont som varje år delar ut mer än 120 miljoner kronor för att hjälpa utsatta barn och ungdomar. Läs mer på www.storyhouseegmont.se.

Story House Egmont AB, Pyramidvägen 7, 16991 Solna, Tel: 08-692 01 00, Orgnr: 556046-9206