Weinsberg Caracito 390 QD: Ladda med el!

Weinsberg Caracito 390 QD: Ladda med el!

Publicerad

Weinsbergs serie CaraTwo utgår och ersätts av en lättdragen, prispressad och enbart eldriven kvintett som heter CaraCito. Jo, ni läste rätt. Ingen gasol – bara eldrift.

Den nya familjen CaraCito består av fem modeller: 450 FU (fransk säng och U-sittgrupp), 470 EU (långbäddar), 470 och 500 QDK (barnkammarmodell med tvärställd dubbelsäng) och sist men inte minst, jo faktiskt allra minst, vårt testobjekt 390 QD med tvärställd dubbelsäng.

Att merparten har sängen ställd på tvären istället för längs med karossidorna är inte underligt eftersom små vagnar inte har så mycket utrymme att spela på.  

CaraCito är genomgående annorlunda och känns samtidigt helt rätt i tiden. De eldrivna husvagnarna har ett ungdomligt och modernt designspråk och de är prispressade till tusen. 390 QD kostar nästan osannolikt låga 160 100:-.

Dinetten finns i husvagnens akterparti.

Rymlig garderob.

Då en ny, ung generation har visat stort intresse att träda in i husvagnsvärlden är ovan nämnda parametrar viktiga. Sällan eller aldrig har den yngre kullen samma ekonomiska förutsättningar som 60-, 70- eller 80-talister som har arbetat lika länge som de senast inkomna husvagnscamparna är gamla.

I många fall har de inte heller haft råd att införskaffa den största och modernaste dragbilen. Mer än ett B tryckt på körkortet är emellertid inte nödvändigt om man äger en CaraCito, ty dess vikt är kraftigt reducerad.

Dessutom är det vida känt att den unga kullens signum, eller rent av DNA, handlar om ett digitaliserat och minimalistiskt tänkande.

De har sällan handskats med gasol och det är inte omöjligt att de kan känna ett visst mått av oro över dess brandrisk – och ingen kan väl säga annat än att vi går mot en mer eldriven livsstil även när det gäller fordonsval. Lägger vi allt detta i en och samma korg, vad kan då passa bättre än en CaraCito? 

Tvärställd dubbelsäng med EvoPore HRC-madrass.

Under ett lock i garderoben finns säkringsdosan.

Hur är då den eldrivna serien utrustad? Exteriört har vagnen kulhamrade sidor medan front och bakgavel har slät kaross. Den svarta markeringen längst ned och runt hjulhusen ger en sportig look och strajpningen har blivit alltmer sofistikerad från år till år.

Eftersom gasolflaskorna saknas kan kofferten nu användas till stuvutrymme för en typ av utrustning man ogärna vill ta in i husvagnen. Här finns nu bara hjulklossar och stödbensveven. Ska vi anmärka på något kunde stödbensskruvarna suttit något mer lättillgängliga. 

Interiört gäller modern design med ljust faner på möbelmodulerna, ett gråbrunt golv och ett spräckligt mönster på bordskivan/köksbänken (se bild).

Användarvänligt kök med spis som har induktionshäll.

Det finns en mängd rymliga, handtagsfria överskåp som alla har breda luftspalter för att förhindra eventuell kondensbildning. Under sängen finns Dometicpannan som förser rese-närerna med värme samtidigt som den även har funktionen luftkonditionering som standard.

Något annat som inte är så vanligt förekommande i husvagnar är kompressorkyl. Den är golvplacerad och kan drivas med 12V under färd. När vi ändå är i köket kan vi avslöja att spisen är utrustad med induktionshäll.

Trots det nästan oförskämt låga priset har Weinsberg inte sparat på vare sig komfort- eller utrustningsnivån.

Den nya entrédörren har krokar samt myggnätsfunktion. Under soffdynorna är det till 75 procent fritt fram för skrymmande packning. Dubbelsängen är utrustad med en EvoPore HRC-madrass för högsta möjliga kvalitet. I hygienutrymmet finns ett par detaljer som man får köpa till i betydligt dyrare konkurrentmärken.

Både takventil och öppningsbart fönster, samt smådetaljer som toalettrulleshållare, krokar och handuksstång finns.

Komforten i sittgruppen är bra och ryggdynorna får dito betyg för sitt svankstöd. Som sagt, bara för att vagnen och hela serien i sig, är prispressad innebär det inte att en mängd nödvändig utrustning har fått stryka på foten. 

Här finns allt som krävs för att semestern ska bli både njutningsfull och avkopplande. Till sist kan vi meddela att man kan välja mellan tre textiler: blåa, bruna eller gråa toner, alla med broderier.

Och jodå, man kan faktiskt få CaraCito med gasoldrift också. Fast det är ett tillval. Ska bli intressant att se hur många som väljer det alternativet.

 • Tabbert Rossini 450 E Finest Edit: Finaste upplagan

  Tabbert Rossini 450 E Finest Edit: Finaste upplagan

  Att Rossini är Tabberts så kallade instegsmodell är omöjligt att ens försöka sig på att förstå. Okej, måhända är den inte premium med versalt P – men i varje fall med ett gement.

  Första intrycket Michael Åhman, 2021-04-13 07:32

 • Laika Ecovip L 3019: Framtida former

  Laika Ecovip L 3019: Framtida former

  Här tar vi oss an Laikas nya Ecovip L 3019. Med ny menas älskad klassikerserie som har funnits sedan 1992, fast här i ny tappning.

  Första intrycket Anders Wallsten, 2021-03-24 07:39

 • Kabe Classic 600 GLE KS B15: För flerbarnsfamiljen

  Kabe Classic 600 GLE KS B15: För flerbarnsfamiljen

  I dagens samhälle är det inte ovanligt att två barnfamiljer slås samman. Då kan det också hända att två eller tre småttingar plötsligt blir fem på en och samma gång. Kabe har en lösning på detta i Classic 600 GLE KS B15.

  Första intrycket Anders Wallsten, 2021-03-22 06:27

 • Bürstner Elegance I 910 G: Rulla ut den röda mattan

  Bürstner Elegance I 910 G: Rulla ut den röda mattan

  Rubriken är egentligen ett uttryck som härrör från filmbranschen. Det är ett sätt att rubricera lyx och extravagans när de celebra gästerna kliver ur sina limousiner och välkomnas till galapremiärerna. Vi anser att Bürstner Elegance I 910 G bör få samma behandling som de betydande stjärnorna.

  Första intrycket Anders Wallsten, 2021-03-16 07:00

 • Adria Alpina 753 UP: Vägvinnande vintervagn

  Adria Alpina 753 UP: Vägvinnande vintervagn

  Om villavagnsliknande Astella ursäktar är Alpina den mest exklusiva husvagnsserien inom Adria. Den har även de egenskaper som krävs för att klara det bistra, nordiska klimatet och för att kunna kalla sig en åretruntvagn.

  Första intrycket Anders Wallsten, 2021-03-11 07:32

 • Polar 620 LB VK Edition: Michelinartad stjärnglans

  Polar 620 LB VK Edition: Michelinartad stjärnglans

  Polar är på väg att krossa fjolårets resultat för sålda husvagnar. Och egentligen är det inte så underligt. I ståndaktig stil fortsätter de att producera högkvalitativa husvagnar där man nästan kan dra en parallell till en eller två Michelinstjärnor för en gourmetkrog. Det är i den divisionen Polar spelar.

  Första intrycket Anders Wallsten, 2021-02-18 06:57

 • McLouis MC4 273: Italiensk prisattack

  McLouis MC4 273: Italiensk prisattack

  Generalagenten Autohallen lägger i nästa växel och går på offensiven gällande varumärket McLouis. Nya 200-serien kommer nämligen att kosta endast 649 000 kronor, fast utrustningspaketet all inclusive ingår.

  Första intrycket Anders Wallsten, 2021-02-16 07:51

 • Knaus Südwind Scandinavian Selection 650UDF: För skandinaviskt bruk

  Knaus Südwind Scandinavian Selection 650UDF: För skandinaviskt bruk

  Det finns en mängd välutrustade husvagnar. Och sedan finns det en och annan tillverkare som tar ut svängarna än mer. Bland dessa kvalificerar sig Knaus med serien Südwind Scandinavian Selection.

  Första intrycket Anders Wallsten, 2021-02-12 07:44

 • Carado A132: Liten med stor potential

  Carado A132: Liten med stor potential

  Kan du tänka dig en husbil under sex meter med två riktiga sängar? När du sedan får reda på att den bara kostar 576 000 kronor i sitt grundutförande börjar man nästa tro att det är ett skämt. Men så är icke fallet – för Carado A132 finns i allra högsta grad.

  Första intrycket Anders Wallsten, 2021-02-10 08:05

 • Rapido C55: Smal med bred repertoar

  Rapido C55: Smal med bred repertoar

  En ny dimension – en smidig och smärt sådan. När Rapido lanserar sin nya serie C gör de det med besked. De nya fordonen är i och för sig smala, men de bjuder på en bred repertoar.

  Första intrycket Anders Wallsten, 2021-01-21 07:28

 • VW California Ocean 6.1: Kejsarens nya kläder

  VW California Ocean 6.1: Kejsarens nya kläder

  En gång i tiden var Folkabussen det mest hippa man kunde ha i campingväg. Men det var då och sedan länge gäller andra fordonstyper. Nu gör emellertid Volkswagen California comeback med campingutrustade Ocean 6.1.

  Första intrycket Anders Wallsten, 2021-01-19 07:08

 • Affinity by Kabe: Släktskap man kan lita på

  Affinity by Kabe: Släktskap man kan lita på

  Affinity by Kabe är precis vad den heter. Ett släktband, skapat av Kabe. Fast det kompakta fordonet är inte tillverkat i Tenhult, utan i Polen. Vad är då Affinity? Jo, en unik och nyskapande plåtis som är en "riktig" husbil på en och samma gång. Sug på den karamellen!

  Första intrycket Anders Wallsten, 2021-01-18 07:25

 • Adria Adora 613 PK: Flirtar med tonårsfamiljen

  Adria Adora 613 PK: Flirtar med tonårsfamiljen

  När barnen växer upp och blir tonåringar kan det vara svårt att locka dem att följa med mamma och pappa på semester. Kanske måste man fresta med en ny iPhone eller varför inte Adrias nya Adora 613 PK – en modell som verkligen flirtar med familjer som har tonårsbarn.

  Första intrycket Anders Wallsten, 2021-01-14 07:59

 • Klaus Live I 700 MEG: Fulländad form

  Klaus Live I 700 MEG: Fulländad form

  Många finesser, hypermodern design, högkvalitativa funktioner och prestanda utöver det vanliga. Vi har tittat till Knaus L!VE I 700 MEG, en serie som är ny för år 2020 och som får en storebror till 2021 i en 900-version.

  Första intrycket Anders Wallsten, 2020-12-18 07:15

 • Kabe Safir 600 TDL KS: Exklusiv ädelsten

  Kabe Safir 600 TDL KS: Exklusiv ädelsten

  Att döpa husvagnar till Diamant eller Briljant är att pränta in sitt signum. Kabe tillverkade inga dussinvagnar förr, och gör det inte nu heller. De står fortfarande för top-of-the-line, vilket visar sig i testade Safir 600 TDL KS.

  Första intrycket Anders Wallsten, 2020-12-16 07:02

Nyhetsbrev

Få de senaste nyheterna från Husvagn & Camping direkt i din inkorg!


Första intryck

Senaste

Läs mer

 • Senaste
 • Mest läst
 • Mest kommenterat

Facebook

Följ Husvagn & Camping på Facebook

Tidningen för dig som har husvagn eller husbil

Prenumerera på Husvagn & Camping


Beställ din prenumeration online och få tillgång till allt material inklusive vår databas på över 500 tester.
I din prenumeration ingår även digital e-tidning här på sajten eller på din iPad och Android-platta.

6 nr för endast 349kr - klicka här

Campingkatalogen

1628 camping- och ställplatser, vilken är din favorit?

Här hittar du 604 fristående campingplatser och 699 ställplatser över hela Sverige. Här krävs inget campingkort för att övernatta. Du hittar även 325 campingplatser anslutna till SCR, Sveriges Camping- och Stugföretagares Riksorganisation.

Saknar vi din favoritcampingplats?
Tipsa oss!

Köp Campingkatalogen!
Få Campingkatalogen bekvämt hemskickad, köp här.

Jämtland
 • Campingkatalogen 2021

 • Husvagn & Camping 2021-04

 • Husvagn & Camping 2021-03

 • Husvagn & Camping 2021-02

 • Husvagn & Camping 2021-01

 • Husvagn & Camping Nr 12 2020

 • Husvagn & Camping 2020-11

Denna sajt drivs av Story House Egmont AB. Story House Egmont publicerar ett hundratal tidningar och webbplatser, däribland Hemmets Journal, Hus & Hem, Icakuriren, Vagabond, Kalle Anka och Bamse. Vi har även en omfattande verksamhet inom böcker, spel, aktivitetsprodukter och event, samt är snabbt växande inom e-handel och digitala marknadsföringstjänster. Story House Egmont är en del av den nordiska mediekoncernen och stiftelsen Egmont som varje år delar ut mer än 120 miljoner kronor för att hjälpa utsatta barn och ungdomar. Läs mer på www.storyhouseegmont.se.

Story House Egmont AB, Pyramidvägen 7, 16991 Solna, Tel: 08-692 01 00, Orgnr: 556046-9206