McLouis MC4 273: Italiensk prisattack

Publicerad: 2021-02-16   Uppdaterad: 2023-04-18

Generalagenten Autohallen lägger i nästa växel och går på offensiven gällande varumärket McLouis. Nya 200-serien kommer nämligen att kosta endast 649 000 kronor, fast utrustningspaketet all inclusive ingår.

McLouis MC4 273: Italiensk prisattack
MC4 200-serien finns i fem olika tappningar.

En gång i tiden kunde man ytterst tydligt se när en viss husbil var en så kallad instegsmodell. Detta gäller inte direkt längre och framför allt inte om italienska designer har varit med och petat bland färger, former och inredningskomponenter. De kan sina saker.

För att ligga bra till konkurrensmässigt hos den nya, kommande generationen husbilscampare, som sällan eller aldrig är så stadd i kassa som 50-, 60- och 70-talisterna, har Autohallen pressat priset kraftigt på sina två 200-serier – och det utan att tumma på utrustningsnivån.

Totalt handlar det om tio fordon, fördelade broderligt mellan fem alkover (Glamys) och fem halvintegrerade modeller. Den sistnämnda kvintetten är ny för 2021 och består av fyra olika storlekar för att tilltala så många målgrupper som möjligt (de mäter 599 till 745 centimeter). Vi har kikat på MC4 273 som är en av två fullvuxna modeller. 

Önskar du taksäng? Eller är du kanske tvärtemot? Det spelar ingen roll.

McLouis MC4 273: Italiensk prisattack
Jodå, sängbreddning är det!

Vi får det nämligen förklarat för oss att priset är detsamma vare sig du väljer med eller utan och med andra ord kan alla bli nöjda och belåtna.

Om vi återgår till textens inledning är det praktiskt taget omöjligt att se att prislappen är ytterst modest när man tittar in. För året är nya moderna ”rullgardiner” på plats. Likaså ett brett nackstöd i soffan. Överskåpsluckorna har högblank, lyxig finish.

Runt hela köksavdelningen löper en elegant ljusramp och när vi tittar upp i taket noterar vi där en stor fläkt à la Turbo-Vent. Och då har vi inte ens börjat kika på listan med allt godis som ingår i paketet all inclusive.

McLouis MC4 273: Italiensk prisattack
Nyhet för 2021 – skönt nackstöd i soffan. Höga långbäddar innebär som bekant garage.

Vi behöver inte räkna upp varenda pinal utan nöjer oss med de viktigaste punkterna som gör fordonet användarvänligt och er campingsemester njutningsfull: backkamera, cykelställ, markis, tv/dvd, solcell (120 watt) inklusive regulator samt cd/stereo så ni själva slipper sjunga. Vi lyfter bara fram en bråkdel av detaljerna, men värdet för hela klabbet är 73 500 kronor.

Det kan vara bra att ha i åtanke när man skriver på kontraktet, vrider på nyckeln och far iväg. Med dessa sparade slantar kan man istället lägga några extra riksdaler på högkvalitativ kost/dryck eller kanske vara borta en vecka eller två längre än vad som var tänkt från början. Livet är som bekant till för att njutas!

McLouis MC4 273: Italiensk prisattack
Eleganta, högblanka överskåpsluckor.
McLouis MC4 273: Italiensk prisattack
Stor kyl med bra utrymme för stora PET-flaskor.

Är MC4 273 en klappat-och-klart-husbil eller kan du pimpa den extra om så önskas?

Jodå, mer eller för den delen annan utrustning går att få. En potentiell kund kikar in vid entrédörren samtidigt som vi plitar ned diverse anteckningar. Han vill prompt ha Fiats nya, utsökta automatlåda. Det går att ordna, men det kostar en slant.

Aldevärme då? Jodå, det går också att fixa! Inklusive värmeväxlare? Jajamensan, men byte från luft- till vattenburen är inte heller helt gratis. Fast det intressanta i denna kråksång är kanske inte vad det kostar – utan att det går. 

Nöjer du dig med husbilen som den är utan en massa extrapinaler, ja då får du ändå ett fordon som är extremt prisvärt, har ett modernt designspråk samt förfogar över en utrustningsnivå som många betydligt dyrare konkurrenter inte mäktar med.

McLouis MC4 273: Italiensk prisattack
Rulla till toppen