Polar 620 LB VK Edition: Michelinartad stjärnglans

Tjocka komfortmadrasser och bra läsbelysning. Vädringsbeslag finns vid båda sängarna.

Polar 620 LB VK Edition: Michelinartad stjärnglans

Publicerad

Polar är på väg att krossa fjolårets resultat för sålda husvagnar. Och egentligen är det inte så underligt. I ståndaktig stil fortsätter de att producera högkvalitativa husvagnar där man nästan kan dra en parallell till en eller två Michelinstjärnor för en gourmetkrog. Det är i den divisionen Polar spelar.

620 LB VK är en av åtta Edition för 2021.

Vi har denna gång satt tänderna i en sprillans ny 2021-vagn – Polar 620 LB VK Edition. Det sistnämnda ordet anspelar på att tillverkaren har ett fast utrustningspaket där de själva har valt ut de viktigaste detaljerna som i stort sett passar alla husvagnscampare.

Det är lite av en klappat-och-klart-serie som för året finns i åtta olika tappningar. Fem är nya för i år, vårt testobjekt är en av dem. 

Till skillnad från serierna Original, Selected och Customized är tillvalen i en Edition ytterst begränsade. Prismässigt skiljer det en hel del jämfört med nämnda syskonserier. Medan vår vagn kostar 479 000 kronor i grundpris startar samma typ av vagn fast som Original på 528 800 kronor. En Selected kostar 620 100 kronor och svartvita Customized 711 700 kronor.

Ytterligare en avdelning som får toppbetyg – och ja, hörnen är pricken över i:et.

Ibland får man nypa sig i skinnet. Är vi verkligen inne i en husvagn?

Du får alltså extremt mycket för pengarna med en Edition. Nackdelen är den att du inte kan vara med och påverka detaljvalen. Får man inte allt man pekar på, ja då sänks också priset. Ett givande och ett tagande, skulle man kunna säga.

På väg till Henrikssons Husvagnar i Enköping var vi inställda på att hugga tag i en 620 BK VK Edition, det vill säga en lika stor vagn med vinkelkök, fast med våningssäng istället för singelbäddar. Av erfarenhet vet vi att Polars barnkammarvagnar är extremt populära bland campingfamiljer.

Men då Henrikssons säljkår insisterade på att långbädds-varianten hade gjort mega-succé under ett så kallat öppet hus var vi inte sämre än att vi tänkte om. 

Att 620 LB VK Edition går hand i hand med Polars omtalade film Jakten på semesterlyxen råder inga tvivel om. Det här är äkta hantverk från första till sista skruv.

Vid flertalet tillfällen har Husvagn & Camping varit på fabriken i Dorotea och bevittnat att det är en och samma person som sätter samman inredningen på just din beställda vagn. Alltså inga löpande band eller robotar. Kvalitetssäkrande tror vi bestämt att det kallas för.

När vagnen är klar sker inte omgående leverans, utan först ska den klara diverse mandomsprov innan den får lämna fabriken. Exempelvis klimatkammaren där husvagnarna utsätts för 36 000 liter vatten och stormbyar under en timme innan de får klartecken att rulla vidare.

Hall med stor byrå, vitrinskåp och garderob.
Bra benutrymme och dito förvaringsmöjligheter.

Vi upplever en gedigen känsla. Såväl möbelmoduler som specialkomponenter är stadiga, robusta och samtidigt eleganta. Och vis av erfarenhet vet vi att en Polarvagn klarar extremt ogynnsamma väderförhållanden med bravur.

Visst, det är en smaksak men vi kan inte sticka under stol med att vi faller pladask för det mörka träslaget. Det känns som om att vi befinner oss i en varm, modern och ombonad timmerstuga där egentligen bara den öppna spisen saknas. Njuter i soffan och kikar som hastigast i broschyren.

Som kund kan man välja mellan två olika golv – gråsten eller antikplanka. Vår vagn har det sistnämnda, vilket ger ett levande golv då ingen "planka" är den andra lik. När det gäller textil finns det sex alternativ att välja mellan, så nog tusan bör man som kund kunna hitta mitt i prick och finna just det som önskas.

Om någon avdelning ska framhävas lite extra väljer vi köket. Jösses! Det är precis lika bra som hemma – och kanske till och med bättre än så. Nu tillhör i och för sig både gasol- och mikrovågsugnen två av ytterst få tillval som kan göras. Men så blev också köket fulländat, som en Michelinrestaurang.

 • Tabbert Rossini 450 E Finest Edit: Finaste upplagan

  Tabbert Rossini 450 E Finest Edit: Finaste upplagan

  Att Rossini är Tabberts så kallade instegsmodell är omöjligt att ens försöka sig på att förstå. Okej, måhända är den inte premium med versalt P – men i varje fall med ett gement.

  Första intrycket Michael Åhman, 2021-04-13 07:32

 • Laika Ecovip L 3019: Framtida former

  Laika Ecovip L 3019: Framtida former

  Här tar vi oss an Laikas nya Ecovip L 3019. Med ny menas älskad klassikerserie som har funnits sedan 1992, fast här i ny tappning.

  Första intrycket Anders Wallsten, 2021-03-24 07:39

 • Kabe Classic 600 GLE KS B15: För flerbarnsfamiljen

  Kabe Classic 600 GLE KS B15: För flerbarnsfamiljen

  I dagens samhälle är det inte ovanligt att två barnfamiljer slås samman. Då kan det också hända att två eller tre småttingar plötsligt blir fem på en och samma gång. Kabe har en lösning på detta i Classic 600 GLE KS B15.

  Första intrycket Anders Wallsten, 2021-03-22 06:27

 • Bürstner Elegance I 910 G: Rulla ut den röda mattan

  Bürstner Elegance I 910 G: Rulla ut den röda mattan

  Rubriken är egentligen ett uttryck som härrör från filmbranschen. Det är ett sätt att rubricera lyx och extravagans när de celebra gästerna kliver ur sina limousiner och välkomnas till galapremiärerna. Vi anser att Bürstner Elegance I 910 G bör få samma behandling som de betydande stjärnorna.

  Första intrycket Anders Wallsten, 2021-03-16 07:00

 • Adria Alpina 753 UP: Vägvinnande vintervagn

  Adria Alpina 753 UP: Vägvinnande vintervagn

  Om villavagnsliknande Astella ursäktar är Alpina den mest exklusiva husvagnsserien inom Adria. Den har även de egenskaper som krävs för att klara det bistra, nordiska klimatet och för att kunna kalla sig en åretruntvagn.

  Första intrycket Anders Wallsten, 2021-03-11 07:32

 • McLouis MC4 273: Italiensk prisattack

  McLouis MC4 273: Italiensk prisattack

  Generalagenten Autohallen lägger i nästa växel och går på offensiven gällande varumärket McLouis. Nya 200-serien kommer nämligen att kosta endast 649 000 kronor, fast utrustningspaketet all inclusive ingår.

  Första intrycket Anders Wallsten, 2021-02-16 07:51

 • Knaus Südwind Scandinavian Selection 650UDF: För skandinaviskt bruk

  Knaus Südwind Scandinavian Selection 650UDF: För skandinaviskt bruk

  Det finns en mängd välutrustade husvagnar. Och sedan finns det en och annan tillverkare som tar ut svängarna än mer. Bland dessa kvalificerar sig Knaus med serien Südwind Scandinavian Selection.

  Första intrycket Anders Wallsten, 2021-02-12 07:44

 • Carado A132: Liten med stor potential

  Carado A132: Liten med stor potential

  Kan du tänka dig en husbil under sex meter med två riktiga sängar? När du sedan får reda på att den bara kostar 576 000 kronor i sitt grundutförande börjar man nästa tro att det är ett skämt. Men så är icke fallet – för Carado A132 finns i allra högsta grad.

  Första intrycket Anders Wallsten, 2021-02-10 08:05

 • Weinsberg Caracito 390 QD: Ladda med el!

  Weinsberg Caracito 390 QD: Ladda med el!

  Weinsbergs serie CaraTwo utgår och ersätts av en lättdragen, prispressad och enbart eldriven kvintett som heter CaraCito. Jo, ni läste rätt. Ingen gasol – bara eldrift.

  Första intrycket Anders Wallsten, 2021-01-26 07:59

 • Rapido C55: Smal med bred repertoar

  Rapido C55: Smal med bred repertoar

  En ny dimension – en smidig och smärt sådan. När Rapido lanserar sin nya serie C gör de det med besked. De nya fordonen är i och för sig smala, men de bjuder på en bred repertoar.

  Första intrycket Anders Wallsten, 2021-01-21 07:28

 • VW California Ocean 6.1: Kejsarens nya kläder

  VW California Ocean 6.1: Kejsarens nya kläder

  En gång i tiden var Folkabussen det mest hippa man kunde ha i campingväg. Men det var då och sedan länge gäller andra fordonstyper. Nu gör emellertid Volkswagen California comeback med campingutrustade Ocean 6.1.

  Första intrycket Anders Wallsten, 2021-01-19 07:08

 • Affinity by Kabe: Släktskap man kan lita på

  Affinity by Kabe: Släktskap man kan lita på

  Affinity by Kabe är precis vad den heter. Ett släktband, skapat av Kabe. Fast det kompakta fordonet är inte tillverkat i Tenhult, utan i Polen. Vad är då Affinity? Jo, en unik och nyskapande plåtis som är en "riktig" husbil på en och samma gång. Sug på den karamellen!

  Första intrycket Anders Wallsten, 2021-01-18 07:25

 • Adria Adora 613 PK: Flirtar med tonårsfamiljen

  Adria Adora 613 PK: Flirtar med tonårsfamiljen

  När barnen växer upp och blir tonåringar kan det vara svårt att locka dem att följa med mamma och pappa på semester. Kanske måste man fresta med en ny iPhone eller varför inte Adrias nya Adora 613 PK – en modell som verkligen flirtar med familjer som har tonårsbarn.

  Första intrycket Anders Wallsten, 2021-01-14 07:59

 • Klaus Live I 700 MEG: Fulländad form

  Klaus Live I 700 MEG: Fulländad form

  Många finesser, hypermodern design, högkvalitativa funktioner och prestanda utöver det vanliga. Vi har tittat till Knaus L!VE I 700 MEG, en serie som är ny för år 2020 och som får en storebror till 2021 i en 900-version.

  Första intrycket Anders Wallsten, 2020-12-18 07:15

 • Kabe Safir 600 TDL KS: Exklusiv ädelsten

  Kabe Safir 600 TDL KS: Exklusiv ädelsten

  Att döpa husvagnar till Diamant eller Briljant är att pränta in sitt signum. Kabe tillverkade inga dussinvagnar förr, och gör det inte nu heller. De står fortfarande för top-of-the-line, vilket visar sig i testade Safir 600 TDL KS.

  Första intrycket Anders Wallsten, 2020-12-16 07:02

Nyhetsbrev

Få de senaste nyheterna från Husvagn & Camping direkt i din inkorg!


Första intryck

Senaste

Läs mer

 • Senaste
 • Mest läst
 • Mest kommenterat

Facebook

Följ Husvagn & Camping på Facebook

Tidningen för dig som har husvagn eller husbil

Prenumerera på Husvagn & Camping


Beställ din prenumeration online och få tillgång till allt material inklusive vår databas på över 500 tester.
I din prenumeration ingår även digital e-tidning här på sajten eller på din iPad och Android-platta.

6 nr för endast 349kr - klicka här

Campingkatalogen

1628 camping- och ställplatser, vilken är din favorit?

Här hittar du 604 fristående campingplatser och 699 ställplatser över hela Sverige. Här krävs inget campingkort för att övernatta. Du hittar även 325 campingplatser anslutna till SCR, Sveriges Camping- och Stugföretagares Riksorganisation.

Saknar vi din favoritcampingplats?
Tipsa oss!

Köp Campingkatalogen!
Få Campingkatalogen bekvämt hemskickad, köp här.

Jämtland
 • Campingkatalogen 2021

 • Husvagn & Camping 2021-04

 • Husvagn & Camping 2021-03

 • Husvagn & Camping 2021-02

 • Husvagn & Camping 2021-01

 • Husvagn & Camping Nr 12 2020

 • Husvagn & Camping 2020-11

Denna sajt drivs av Story House Egmont AB. Story House Egmont publicerar ett hundratal tidningar och webbplatser, däribland Hemmets Journal, Hus & Hem, Icakuriren, Vagabond, Kalle Anka och Bamse. Vi har även en omfattande verksamhet inom böcker, spel, aktivitetsprodukter och event, samt är snabbt växande inom e-handel och digitala marknadsföringstjänster. Story House Egmont är en del av den nordiska mediekoncernen och stiftelsen Egmont som varje år delar ut mer än 120 miljoner kronor för att hjälpa utsatta barn och ungdomar. Läs mer på www.storyhouseegmont.se.

Story House Egmont AB, Pyramidvägen 7, 16991 Solna, Tel: 08-692 01 00, Orgnr: 556046-9206