Bürstner Averso Plus 510 PK: Plus med taksäng

Hög komfortkänsla och som synes – stor nog att svälja ett sjumannalag.

Bürstner Averso Plus 510 PK: Plus med taksäng

Publicerad

Bürstner gör nu en intressant comeback på den svenska husvagnsmarknaden och det med ett litet ess i rockärmen. Två av deras serier har nämligen en nedfällbar taksäng ovanför sittgruppen.

Efter tre års frånvaro gör alltså välrenommerade Bürstner en nysatsning i Sverige. Om lanseringen 2017 gick sisådär, talar en hel del för att det nu kommer att bli succé.

Jörgen Fornander, varumärkesansvarig på den svenska marknaden, avslöjar att de kommer att erbjuda alla modellserier men inte alla enskilda modeller. Istället kommer de medvetet att fokusera på familje- och barnkammarvagnar och andra lösningar som de hoppas och tror kommer att passa bra in bland svenska husvagnscampare.  

Totalt består deras husvagnsflotta av sex olika serier, för-delade på 23 husvagnar. Vi har kikat på en modell som heter Averso Plus 510 PK, där benämningen plus kortfattat står för att en nedfällbar taksäng har applicerats ovanför sittgruppen.

Kidsen har en egen avdelning, något som säkerligen kommer att uppskattas.

Serien finns i tre tappningar (500 TS med fransk säng, 520 TL med långbäddar och vårt testobjekt), medan den någon billigare syskonupplagan Premio Plus består av fyra olika planlösningar med samma typ av taksängslösning.

För att vara en mellanstor vagn uppfattas 510 PK som en bjässe interiört. Anledningen till denna känsla är den nedfällbara taksängen som utgör en utrymmesbesparing på nästan en och en halv meter golvyta.

Och som bekant hör skön sömn och semester ihop. Den här modellen har utrustats med en gummilagrad specialribbotten och flerzons kallskummadrasser. Med andra ord något för riktiga sjusovare. Och ska vi leka med det sista ordet i föregående mening finns det också utrymme för sju sovare. Alldeles riktigt – sju bäddplatser, inte illa.

Vanligt i husbilar men inte i husvagnar. En taksäng är hur som helst oerhört platsbesparande.

Således finns det plats för den stora familjen, alternativt om släkt och vänner kommer på besök och önskar övernatta.

Utseendemässigt hänger Averso Plus inte bara med i den moderna utvecklingen. Vi skulle vilja påstå att de placerar sig i framkanten av den.

Här i form av en sober inredning vars färgkombination: brunt (golv, textil och dörrar), mörkgrått (bänkskivor) och slutligen vitt (överskåp) utgör ett designspråk som lär tilltala en bred målgrupp – från nytillkomna barnfamiljer till rutinerade husvagnscampare med mångårig erfarenhet av friluftsliv. 

I 510 PK gäller köksbänksbreda lådor.

Tre takfönster och en handfull öppningsbara fönster ombesörjer ventilationen i bodelen. Det finns även en taklucka i hygienutrymmet. Luftspalt noterar vi bakom ryggstöden och i överskåpen. De sistnämnda är för övrigt utrustade med rejäla gångjärn och systemet soft close.

Andra utrustningsdetaljer som gör campandet enklare och behagligare är köksbänksbreda förvaringslådor, stort kylskåp, brandvarnare, skoskåp samt att entrédörren är försedd med både fönster och papperskorg.

Även utvändigt noterar vi några intressanta komponenter. Först och främst den stora lastluckan vid våningssängarna. Vik upp den nedre bädden och vips skapas ett stuvutrymme som heter duga (se bild). Dragkåpa, glasfiberförstärkt tak, golv och bakgavel är på plats och stödbenen har så kallade Big Foot. På dem sitter stödbensskruvarna optimalt till bak, något bökigare fram.

Garderoben är placerad centralt i vagnen, linneskåpet finns längst fram.
Det är enkelt att nå packningen vid den nedre av våningssängarna.

Vid sidan av att denna vagn sväljer fler nattgäster än man kan tro är det ytterligare två saker som sticker ut till dess fördel. 

Barnen har en egen avdelning med förvaringsskåp och egen dinett där läslamporna löper på skena för att optimera ljusbilden. Sist men verkligen inte minst – sittgruppen! Där gäller högkvalitativ komfort och den är stor nog att ge utrymme även för sju sittande. Med andra ord – slutet gott, allting gott.

Nyhetsbrev

Få de senaste nyheterna från Husvagn & Camping direkt i din inkorg!


Första intryck

Senaste

Läs mer

  • Senaste
  • Mest läst
  • Mest kommenterat

Facebook

Följ Husvagn & Camping på Facebook

Tidningen för dig som har husvagn eller husbil

Prenumerera på Husvagn & Camping


Beställ din prenumeration online och få tillgång till allt material inklusive vår databas på över 500 tester.
I din prenumeration ingår även digital e-tidning här på sajten eller på din iPad och Android-platta.

6 nr för endast 349kr - klicka här

Campingkatalogen

1679 camping- och ställplatser, vilken är din favorit?

Här hittar du 610 fristående campingplatser och 739 ställplatser över hela Sverige. Här krävs inget campingkort för att övernatta. Du hittar även 330 campingplatser anslutna till SCR, Sveriges Camping- och Stugföretagares Riksorganisation.

Saknar vi din favoritcampingplats?
Tipsa oss!

Köp Campingkatalogen!
Få Campingkatalogen bekvämt hemskickad, köp här.

Jämtland
  • Husvagn & Camping 2021-10

  • Husvagn & Camping 2021-09

  • Husvagn & Camping 2021-08

  • Husvagn & Camping Nr 7 2021

  • Husvagn & Camping 2021-06

  • Husvagn & Camping 2021-05

  • Campingkatalogen 2021

Denna sajt drivs av Story House Egmont AB. Story House Egmont publicerar ett hundratal tidningar och webbplatser, däribland Hemmets Journal, Hus & Hem, Icakuriren, Vagabond, Kalle Anka och Bamse. Vi har även en omfattande verksamhet inom böcker, spel, aktivitetsprodukter och event, samt är snabbt växande inom e-handel och digitala marknadsföringstjänster. Story House Egmont är en del av den nordiska mediekoncernen och stiftelsen Egmont som varje år delar ut mer än 120 miljoner kronor för att hjälpa utsatta barn och ungdomar. Läs mer på www.storyhouseegmont.se.

Story House Egmont AB, Pyramidvägen 7, 16991 Solna, Tel: 08-692 01 00, Orgnr: 556046-9206