
Efter tre års frånvaro gör alltså välrenommerade Bürstner en nysatsning i Sverige. Om lanseringen 2017 gick sisådär, talar en hel del för att det nu kommer att bli succé.
Jörgen Fornander, varumärkesansvarig på den svenska marknaden, avslöjar att de kommer att erbjuda alla modellserier men inte alla enskilda modeller. Istället kommer de medvetet att fokusera på familje- och barnkammarvagnar och andra lösningar som de hoppas och tror kommer att passa bra in bland svenska husvagnscampare.
Totalt består deras husvagnsflotta av sex olika serier, för-delade på 23 husvagnar. Vi har kikat på en modell som heter Averso Plus 510 PK, där benämningen plus kortfattat står för att en nedfällbar taksäng har applicerats ovanför sittgruppen.

Serien finns i tre tappningar (500 TS med fransk säng, 520 TL med långbäddar och vårt testobjekt), medan den någon billigare syskonupplagan Premio Plus består av fyra olika planlösningar med samma typ av taksängslösning.
För att vara en mellanstor vagn uppfattas 510 PK som en bjässe interiört. Anledningen till denna känsla är den nedfällbara taksängen som utgör en utrymmesbesparing på nästan en och en halv meter golvyta.
Och som bekant hör skön sömn och semester ihop. Den här modellen har utrustats med en gummilagrad specialribbotten och flerzons kallskummadrasser. Med andra ord något för riktiga sjusovare. Och ska vi leka med det sista ordet i föregående mening finns det också utrymme för sju sovare. Alldeles riktigt – sju bäddplatser, inte illa.

Således finns det plats för den stora familjen, alternativt om släkt och vänner kommer på besök och önskar övernatta.
Utseendemässigt hänger Averso Plus inte bara med i den moderna utvecklingen. Vi skulle vilja påstå att de placerar sig i framkanten av den.
Här i form av en sober inredning vars färgkombination: brunt (golv, textil och dörrar), mörkgrått (bänkskivor) och slutligen vitt (överskåp) utgör ett designspråk som lär tilltala en bred målgrupp – från nytillkomna barnfamiljer till rutinerade husvagnscampare med mångårig erfarenhet av friluftsliv.

Tre takfönster och en handfull öppningsbara fönster ombesörjer ventilationen i bodelen. Det finns även en taklucka i hygienutrymmet. Luftspalt noterar vi bakom ryggstöden och i överskåpen. De sistnämnda är för övrigt utrustade med rejäla gångjärn och systemet soft close.
Andra utrustningsdetaljer som gör campandet enklare och behagligare är köksbänksbreda förvaringslådor, stort kylskåp, brandvarnare, skoskåp samt att entrédörren är försedd med både fönster och papperskorg.
Även utvändigt noterar vi några intressanta komponenter. Först och främst den stora lastluckan vid våningssängarna. Vik upp den nedre bädden och vips skapas ett stuvutrymme som heter duga (se bild). Dragkåpa, glasfiberförstärkt tak, golv och bakgavel är på plats och stödbenen har så kallade Big Foot. På dem sitter stödbensskruvarna optimalt till bak, något bökigare fram.

Det är enkelt att nå packningen vid den nedre av våningssängarna.
Vid sidan av att denna vagn sväljer fler nattgäster än man kan tro är det ytterligare två saker som sticker ut till dess fördel.
Barnen har en egen avdelning med förvaringsskåp och egen dinett där läslamporna löper på skena för att optimera ljusbilden. Sist men verkligen inte minst – sittgruppen! Där gäller högkvalitativ komfort och den är stor nog att ge utrymme även för sju sittande. Med andra ord – slutet gott, allting gott.
