Knaus L!ve I 900 LEG: Sofistikerad!

Knaus L!ve I 900 LEG: Sofistikerad!

Publicerad

Först lanserades helintegrerade Knaus L!VE i två olika 700-modeller. Till 2021 sker en tillökning i familjen via storasyskonet I 900 LEG.

I 900 LEG är förvisso dryga metern längre än en medelstor husbil, men vi ser det inte som något bekymmer. I varje fall inte på vägen. Visst, när det blir trångt vid eventuell centrumparkering alternativt rangering på campingplats kan den kännas en smula otympligare än sina mindre syskon. 

Men det tar den här husbilen igen med råge i de interiöra ronderna. Vänta och se! Om vi går tillbaka till vägronden får vi en gemytlig färd via den niostegade automatlådan samt god assistans via hjälpmedel som ESP, Hill Holder, elektronisk startspärr och Traction + inklusive Descent control. Dessutom noterar vi att bilen har head up-display. Denna säkerhetskomponent gör att du kan se navigator/hastighet i vindrutan, alltså utan att du behöver ta bort blicken från vägbanan.

Som synes är allt i köket samlat på en och samma sida.

Den nya, stora L!VE-modellen ger inte bara ett gott exteriört intryck – vi förförs lika mycket av en väl avvägd sofistikerad interiör stil.

Designspråket visar prov på en raffinerad look med bland annat borstade beslag på mattvita överskåpsluckor. Elegant! Golvmattan som täcker hela bodelen får två plus i kanten. Den ger inredningen en mjuk ton, men den sänker ljudnivån också.

Fördjupar vi oss i olika specifika utrymmen kan vi inte göra annat än den stora tummen upp för sittgruppen som dels är konventionell och dels face-to-face. Dessutom är soffan bakom passagerarstolen hela 120 centimeter bred. Som grädde på moset är komforten inte bara hög, utan bättre än så. Det gläder en gammal camparsjäl att husbilarna nu börjar komma ikapp husvagnarna i den här ronden.

I samvaroavdelningen gäller både face-to-face och konventionell sittgrupp.

Plus i protokollet ger vi även till soffbordet som kan justeras i storlek, till takfönstret som släpper in en hel del ljus och till att den bältade soffans ryggdyna rymmer en dold tv. Jodå, Isofix-fästen för barnstolar finns också. 

Man kan sova på tre ställen (de fasta bäddarna har kvalitetsmadrass i EvoPore-HRC). Under rubriceringen första tjing lär väl de höga singelbäddarna hamna. De kan för övrigt bilda en fordonsbred dubbelsäng via en utdragbar mittdel. Fotänden är uppfällbar för att man enkelt ska komma åt garderoben och ett allmänt förrådsutrymme under sängarna.

Reservalternativen för nattbruk är den breda taksängen och när det gäller den bäddbara sittgruppen sväljer den utan problem inte bara en utan två personer. Att det är nivåskillnad mellan köket och hygienutrymmena, samt även från köket till sittgruppen kan man ju tycka så där om. Som så mycket annat här i livet lär man sig emellertid snabbt var och när man ska lyfta på fossingarna.

Singelbäddarnas fotände är uppfällbara, vilket gör att man enkelt kommer åt garderoben och pryttlarna i förvaringsskåpet.

Toa och dusch har separata utrymmen. Det är bra med plats på toaletten där det finns både öppningsbart fönster och ett takfönster. Duschkabinen har å sin sida en takventil som ventilationshjälp.

Vi ska inte glömma bort köket. För att vara en tämligen stor husbil är denna sektion ganska liten. Vi menar dock inte att vinkel-köket inte håller måttet – tvärtom. Ny kyl som kan öppnas från båda håll samt gasolugn och grill säger väl en hel del om att ribban har lagts ganska högt.

Bra med utrymme för diverse hygienartiklar på toaletten.
HÖGER: Separat duschkabin med takventil och handduksstång.

På tal om högt. Nästa steg i rangordningen hos Knaus är helintegrerade Sun där det också finns en 900 LEG. Det bör dock tilläggas att den inte har exakt samma planlösning.

Mellan dessa två modeller är skillnaden i pris markant – 600 000 kronor. Vårt testobjekt har exempelvis luftburet värmesystem medan syskonmodellen har vattenburet. Givetvis är det inte bara detta som skiljer dem åt.

Är då überexklusiva Sun dryga halvmiljonen bättre än L!VE? Nja, men allt kan som bekant vägas både för och emot.

Höga långbäddar är populärt – för då får man även ett garage.

Nyhetsbrev

Få de senaste nyheterna från Husvagn & Camping direkt i din inkorg!


Första intryck

Senaste

Läs mer

  • Senaste
  • Mest läst
  • Mest kommenterat

Facebook

Följ Husvagn & Camping på Facebook

Tidningen för dig som har husvagn eller husbil

Prenumerera på Husvagn & Camping


Beställ din prenumeration online och få tillgång till allt material inklusive vår databas på över 500 tester.
I din prenumeration ingår även digital e-tidning här på sajten eller på din iPad och Android-platta.

6 nr för endast 349kr - klicka här

Campingkatalogen

1680 camping- och ställplatser, vilken är din favorit?

Här hittar du 610 fristående campingplatser och 740 ställplatser över hela Sverige. Här krävs inget campingkort för att övernatta. Du hittar även 330 campingplatser anslutna till SCR, Sveriges Camping- och Stugföretagares Riksorganisation.

Saknar vi din favoritcampingplats?
Tipsa oss!

Köp Campingkatalogen!
Få Campingkatalogen bekvämt hemskickad, köp här.

Jämtland
  • Husvagn & Camping 2021-09

  • Husvagn & Camping 2021-08

  • Husvagn & Camping Nr 7 2021

  • Husvagn & Camping 2021-06

  • Husvagn & Camping 2021-05

  • Campingkatalogen 2021

  • Husvagn & Camping 2021-04

Denna sajt drivs av Story House Egmont AB. Story House Egmont publicerar ett hundratal tidningar och webbplatser, däribland Hemmets Journal, Hus & Hem, Icakuriren, Vagabond, Kalle Anka och Bamse. Vi har även en omfattande verksamhet inom böcker, spel, aktivitetsprodukter och event, samt är snabbt växande inom e-handel och digitala marknadsföringstjänster. Story House Egmont är en del av den nordiska mediekoncernen och stiftelsen Egmont som varje år delar ut mer än 120 miljoner kronor för att hjälpa utsatta barn och ungdomar. Läs mer på www.storyhouseegmont.se.

Story House Egmont AB, Pyramidvägen 7, 16991 Solna, Tel: 08-692 01 00, Orgnr: 556046-9206