Nordic Expedition XL: Skräddarsydd i XL-format

Nordic Expedition XL: Skräddarsydd i XL-format

Publicerad

Svensk kvalitet och personligt engagemang – från start till mål. Hos Nordic Husbilar AB i Kristinehamn skräddarsyr de husbilarna efter kundens önskemål. Vi har kikat närmare på nya Expedition XL.

Tänk dig att du tillsammans med konstruktörerna noggrant går igenom hela projektet innan byggstart. Du får alltså vara med och bestämma.

Låter det för bra för att vara sant? Det är så här det fungerar hos Nordic Husbilar.

Och skulle det visa sig att byggnationerna eller de specifika önskemålen är komplexa, ja då träffas ni åter efter att projektet kommit ungefär halvvägs för att säkerställa att era behov blir uppfyllda. Håll med om att det är en ynnest att själv få vara med och skräddarsy en husbil efter eget tycke och smak?

Sittgruppen bjuder på hög kvalitet och en inbjudande miljö.

Naturligtvis beställer de chassi från en leverantör (i detta fall en Mercedes Sprinter i kombination med ett treaxlat AL-KO-chassi) men karossen bygger de själva via en lätt och stark sandwichmetod som har de allra bästa åretruntegenskaperna.

Att ingenting är omöjligt är en del av företagets signum, men så har de också full kontroll över hela produktionslinan eftersom allt görs hos dem. Jodå, även snickeriet utförs av Nordic Husbilar.

Från grunden gör de dörrar, luckor och skåp. På plats fräser de således lister och laminerar homogena bord och bänkskivor. De använder sig av poppelplywood som kombineras med äkta trä – det vill säga grunden till hållbarhet av svensk kvalitet.

Gott om svängrum och kvalitet som på ett femstjärnigt hotell.

Medan vissa på fabriken sköter finsnickeriet tar andra hand om karossen. Det är en ytterst gedigen konstruktion med styrofoamisolering (ett material som håller kylan ute och värmen inne).

Utsidan kläs sedan med glasfiberarmerad plast. Golv spacklas och slipas. Därefter drar de in elledningarna. Värme- och vattenledningar kommer på plats och därefter monteras handgjorda skåp, bänkar och soffor – plus eventuell extrautrustning.

Fast frågan är om det verkligen behövs? Expedition XL är nämligen ett fordon där allt tycks ingå.

Bakom kylskåpsdörren skymtar vinkylen med sitt blåa sken.
Ordning och reda och samtidigt oerhört praktiskt.

Vad är då exklusivt med Expedition XL?

Dels är den halvmetern längre än sina syskonmodeller, vilket konkret innebär bättre rymlighet och fler förvaringsutrymmen (40 olika förvaringsmöjligheter).

Utrustningsnivån är minst sagt respektingivande. Exempelvis finner vi nio USB-laddningsuttag, markis med LED-belysning, centraldammsugare, utvändig dusch, aircondition (integrerad med värme) och håll i er nu – en vinkyl – som lyser med sitt blåa sken alldeles intill kylskåpet.

Vårt testobjekt hade höga långbäddar. Det finns ytterligare två planlösningar för XL.

Utedusch – en bra-att-ha-produkt.

Ronden värme är också deras signum, tillika deras DNA. Denna gång sträcker vi oss däremot inte längre än till att upplysa om dess egenskaper enbart i faktarutan. Anledning? Det finns väl ingen livs levande varelse som har frusit i en av Nordics husbilar? 

Hur är det då med finishen? En gång i tiden kunde det interiöra designspråket uppfattas som en smula omodernt. Praktiskt ja, snyggt nej!

Sedan ett antal år tillbaka har det skett en monumental förbättring och modernisering. Nu har Nordic kommit ikapp konkurrenterna och på sina håll även rusat ifrån dem. Kika exempelvis på soff- och sängkammarbilden. Håll med om att det ser inbjudande ut? 

Skulle inte planlösningen tilltala tillverkas Expedition XL även som LBT (singelbäddar och fordonsbrett hygienutrymme längst bak) och en version med queenbed. Dessutom kan du välja mellan två olika storlekar på köket. Bestämmer du dig för den mindre kökslösningen får du i gengäld en garderob extra.

Litet eller stort kök – det väljer du som kund.

Nyhetsbrev

Få de senaste nyheterna från Husvagn & Camping direkt i din inkorg!


Första intryck

Senaste

Läs mer

  • Senaste
  • Mest läst
  • Mest kommenterat

Facebook

Följ Husvagn & Camping på Facebook

Tidningen för dig som har husvagn eller husbil

Prenumerera på Husvagn & Camping


Beställ din prenumeration online och få tillgång till allt material inklusive vår databas på över 500 tester.
I din prenumeration ingår även digital e-tidning här på sajten eller på din iPad och Android-platta.

6 nr för endast 349kr - klicka här

Campingkatalogen

1680 camping- och ställplatser, vilken är din favorit?

Här hittar du 610 fristående campingplatser och 740 ställplatser över hela Sverige. Här krävs inget campingkort för att övernatta. Du hittar även 330 campingplatser anslutna till SCR, Sveriges Camping- och Stugföretagares Riksorganisation.

Saknar vi din favoritcampingplats?
Tipsa oss!

Köp Campingkatalogen!
Få Campingkatalogen bekvämt hemskickad, köp här.

Jämtland
  • Husvagn & Camping 2021-09

  • Husvagn & Camping 2021-08

  • Husvagn & Camping Nr 7 2021

  • Husvagn & Camping 2021-06

  • Husvagn & Camping 2021-05

  • Campingkatalogen 2021

  • Husvagn & Camping 2021-04

Denna sajt drivs av Story House Egmont AB. Story House Egmont publicerar ett hundratal tidningar och webbplatser, däribland Hemmets Journal, Hus & Hem, Icakuriren, Vagabond, Kalle Anka och Bamse. Vi har även en omfattande verksamhet inom böcker, spel, aktivitetsprodukter och event, samt är snabbt växande inom e-handel och digitala marknadsföringstjänster. Story House Egmont är en del av den nordiska mediekoncernen och stiftelsen Egmont som varje år delar ut mer än 120 miljoner kronor för att hjälpa utsatta barn och ungdomar. Läs mer på www.storyhouseegmont.se.

Story House Egmont AB, Pyramidvägen 7, 16991 Solna, Tel: 08-692 01 00, Orgnr: 556046-9206