Adria Aviva 522 PT: En förträfflig familjevagn

Har man en hyfsat potent dragbil, är Adria Aviva 522 PT en lättdragen husvagn.

Adria Aviva 522 PT: En förträfflig familjevagn

Publicerad

Tillhör ni dem som provade på campinglivet för första gången under fjolåret eller har en familj med två eller tre småbarn som tycker om den mobila livsstilen? Här har ni en husvagn som är klippt och skuren för förstagångsköpare som inte vill skapa ett stort hål i plånboken.

Adria Aviva är den slovenska tillverkarens prispressade instegsserie vars DNA är uppenbart – kunden ska få mycket fordon för pengarna. Och ingen kan säga annat än att vårt testobjekt, barnkammarvagnen 522 PT, har just dessa värdeord.

Samtidigt besitter den även en mängd ess i rockärmen. Lågt pris. Lätt att dra. Förträfflig planlösning. En ljus och synnerligen modern inredning. Kan det bli så mycket bättre? 

Som årsmodell 2021 finns det faktiskt bara tre olika versioner av Aviva. Det gör den till Adrias minsta modellserie.

För att spara på boendeyta, har ingenjörerna ställt dubbelsängen på tvären.

Två tredjedelar av den flirtar med den nya, unga generationen barnfamiljer eftersom våningssäng finns i såväl 522 PT som 563 PT. Låg tjänstevikt gör dessutom husvagnarna än mer attraktiva då varken en svulstig dragbil eller fler bokstäver än ett B på körkortet krävs.

Dessutom, och det bör poängteras, har husvagnen som vi har kikat på utrustats med tre bäddar i våningssängen och inte två vilket tillhör vanligheterna. För en familj med fler barn än två är detta ett stort plus i kanten. Alla som någon gång har campat vet av erfarenhet att komforten i en säng är betydligt bättre än i en bäddbar sittgrupp/dinett.

Trevlig dinett i husvagnens centrala parti.

Vi håller oss kvar i ronden för nattbruk då dubbelsängen är tvärställd i vagnens frontparti. Vad vill vi ha sagt med det? Jo, det är synnerligen platsbesparande eftersom vagnen bara har 516 centimeter invändig längd att spela på.

Det negativa är att den som sover längst in mot väggen måste klättra över sin partner om hen vill gå upp först alternativt gå på toa mitt i natten. Fast troligtvis är nog detta bara ett bekymmer för den äldre generationen och då syftar vi på både klättrandet och toabesöket.

Målgruppen, troligtvis 80- och 90-talisterna, som Aviva siktar in sig på lär å sin sida greja detta utan några bekymmer. Hur som helst är sex sovplatser i en så här pass liten vagn rent ut sagt föredömligt.

Ett ljust och trivsamt designspråk – och en ytterst trevlig prisnivå.

I köket upptäcker vi en något ovanlig lösning – det finns inga lådor! Istället noterar vi tre skåp med ungefär likvärdiga utrymmen för köksutrustning och basvaror. Stor kyl/frys hamnar på det positiva kontot. Det gör även de svanhalsliknande läslamporna i sittgruppen. Sofforna är hårt stoppade. 

Hållaren till tv:n är applicerad så att favoritprogrammen kan ses både från soffan samt i horisontellt läge från dubbelsängen. Då kallas den allmänt för erotikdödaren. 

Ett varv runt utsidan av vagnen ger oss information: GFK-glasfiberförstärkt tak medan frontvägg och sidokjolar har ABS-plast. Entrén har så kallad delbar stalldörr, dock utan fönster.

T.v: Småbarnens näste.
T.h: Ett funktionellt toautrymme.

Vi vänder in igen för själva slutklämmen. En del detaljer är allmänt enkla men samtidigt funktionella och användarvänliga. Tänker närmast på hyllan vid sängen, förvaringen ovanför ryggdynorna och ett ganska spartanskt hygienutrymme där myggnätsfunktion saknas vid fönstret (det finns emellertid dusch).

Samtidigt kan man inte få all lyx och flärd när prislappen stannar på ytterst modesta 227 200 kronor. Det är som med mycket annat här i livet – ett givande och ett tagande där man måste utgå från egna önskemål och ekonomiska förutsättningar.

Plus för det stora kylskåpet (skymtar till höger i bild).

Nyhetsbrev

Få de senaste nyheterna från Husvagn & Camping direkt i din inkorg!


Första intryck

Senaste

Läs mer

  • Senaste
  • Mest läst
  • Mest kommenterat

Facebook

Följ Husvagn & Camping på Facebook

Tidningen för dig som har husvagn eller husbil

Prenumerera på Husvagn & Camping


Beställ din prenumeration online och få tillgång till allt material inklusive vår databas på över 500 tester.
I din prenumeration ingår även digital e-tidning här på sajten eller på din iPad och Android-platta.

6 nr för endast 349kr - klicka här

Campingkatalogen

1679 camping- och ställplatser, vilken är din favorit?

Här hittar du 610 fristående campingplatser och 739 ställplatser över hela Sverige. Här krävs inget campingkort för att övernatta. Du hittar även 330 campingplatser anslutna till SCR, Sveriges Camping- och Stugföretagares Riksorganisation.

Saknar vi din favoritcampingplats?
Tipsa oss!

Köp Campingkatalogen!
Få Campingkatalogen bekvämt hemskickad, köp här.

Jämtland
  • Husvagn & Camping 2021-10

  • Husvagn & Camping 2021-09

  • Husvagn & Camping 2021-08

  • Husvagn & Camping Nr 7 2021

  • Husvagn & Camping 2021-06

  • Husvagn & Camping 2021-05

  • Campingkatalogen 2021

Denna sajt drivs av Story House Egmont AB. Story House Egmont publicerar ett hundratal tidningar och webbplatser, däribland Hemmets Journal, Hus & Hem, Icakuriren, Vagabond, Kalle Anka och Bamse. Vi har även en omfattande verksamhet inom böcker, spel, aktivitetsprodukter och event, samt är snabbt växande inom e-handel och digitala marknadsföringstjänster. Story House Egmont är en del av den nordiska mediekoncernen och stiftelsen Egmont som varje år delar ut mer än 120 miljoner kronor för att hjälpa utsatta barn och ungdomar. Läs mer på www.storyhouseegmont.se.

Story House Egmont AB, Pyramidvägen 7, 16991 Solna, Tel: 08-692 01 00, Orgnr: 556046-9206